Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Tee, yrttijuomat ja rooibos
21.12.2013
Fantasyfan
Minä olen satunnainen teen juoja. Aikaisemmin join lähinnä mustaa teetä ja venäläinen arkinen musta tee on suosikkiani. Vihasin pitkään vihreää teetä, mutta japanin reissulla vihreää teetä oli joka paikassa (eikä muuta) niin siitä oppi pitämään. Tämän hetkinen suosikkini on Clippersin vihreä jasmintee (pusseissa). Sain sitä paketin lahjaksi enkä ole löytänyt sitä nyt mistään kaupasta.
23.12.2013
Vanamo
FantasyfanTämän hetkinen suosikkini on Clippersin vihreä jasmintee (pusseissa). Sain sitä paketin lahjaksi enkä ole löytänyt sitä nyt mistään kaupasta.Oletko katsonut Punnitse & säästästä? Niissä tuntuu olevan varsin laaja valikoima Clipperin teetä.
[quote="Fantasyfan" post=7777]Tämän hetkinen suosikkini on Clippersin vihreä jasmintee (pusseissa). Sain sitä paketin lahjaksi enkä ole löytänyt sitä nyt mistään kaupasta.[/quote]

23.12.2013
Fantasyfan
Joo, viereinen Punnitse ja Säästä on sekin tarkastettu. Siellä oli paljon kyllä muita laatuja, mutta ei nimenomaan tätä Jasminia.
16.02.2014
Skie
Koska en ollut ennen viime vuotta juonut kupillistakaan kahvia, siitä johtuen olen aina kylästellessä olen ollut se "teetä kiitos"-tyyppi. Se ei sinällään tarkoita, että olisin teestä erityisemmin pitänyt. Jossain vaiheessa vain opin juomaan sitä joka paikassa keltaisessa pussissa tarjolla olevaa pussiteetä (eli varmaan jotain Liptonin mustaa maustamatonta teetä). Se on edelleen valintani normaaleissa teenjuontitilanteissa, en voi sietää maustettua teetä. Näin jonkun mainoksen mustikkamuffinin vai minkä lienee makuisesta teestä ja oikein kylmät väreet kulki selkää pitkin, hyh. En myöskään tykkää sekoittaa teeheni mitään ylimääräistä eli ei maitoa tai makeutusaineita minun juomaani.
Kiinassa asuessani minutkin tosin käännytettiin teenjuojaksi. Eipä sitä voinut oikein välttääkään, kun ravintolaan mennessä ruokajuomaksi tarjottiin joko teetä tai kuumaa vettä, ja kuumasta vedestä en oppinut missään vaiheessa nauttimaan. Jasmiinitee on helppo juoda tilanteessa kuin tilanteessa ja erilaisista oolongeistakin opin myös tykkäämään.
Ehdottomasti suurin teesuosikkini on kuitenkin pu'er (tai puerh, miten sen ikinä haluaakaan kirjoittaa). Pu'eria ei voi oikein hyvällä tahdollakaan kuvailla kauniisti, haju tuo mieleen navetan ja maku multaisen maan, mutta voi vitsit että se on hyvää. Ilmeisesti sitä tuli juotua ruuan kanssa sen verran paljon, että totuin makuun ja nykyään se on ehdottomasti parasta teetä, jota tulee juotua. Sen verran olen kuitenkin tuosta teenjuontikulttuurista irtautunut, että pu'eria ei tule juotua enää ruuan kanssa, juon sitä ihan sellaisenaan, nauttien multaisen maan aromeista. Sitä löytyy aina irtoteenä kaapista, tosin ajattelin että voisin kokeilla myös teekakkujen ostamista, saisin maistella eroja irtoteen ja teekakun välillä.
Poikkeuksena yleiseen teemakuuni (maustamaton, ei sokerinen) toimii turkkilainen omenatee, jota tykkään myös juoda. Tosin en kyllä laske sitä oikeastaan teeksi, se on pikemminkin jälkiruoka.
Koska en ollut ennen viime vuotta juonut kupillistakaan kahvia, siitä johtuen olen aina kylästellessä olen ollut se "teetä kiitos"-tyyppi. Se ei sinällään tarkoita, että olisin teestä erityisemmin pitänyt. Jossain vaiheessa vain opin juomaan sitä joka paikassa keltaisessa pussissa tarjolla olevaa pussiteetä (eli varmaan jotain Liptonin mustaa maustamatonta teetä). Se on edelleen valintani normaaleissa teenjuontitilanteissa, en voi [b]sietää[/b] maustettua teetä. Näin jonkun mainoksen mustikkamuffinin vai minkä lienee makuisesta teestä ja oikein kylmät väreet kulki selkää pitkin, hyh. En myöskään tykkää sekoittaa teeheni mitään ylimääräistä eli ei maitoa tai makeutusaineita minun juomaani.

Colp
Olen alkanut juomaan viimeaikoina taas enemmän teetä. Olen käyttänyt lähinnä pussiteetä ja Mate Kuuma tanssi (vai-mikä-se-oli) -hauduketta.
Nyt oli juuri uutisissa, että Norjassa oli testailtu mitä Twiningisin ym. teepussit pitävät sisällään. Joistakin löydettiin prosentuaalisesti paljon sokeria. Tämä pisti kyllä mietityttään, että mitähän muuta siellä on mistä ei kerrota kuluttajalle.
Tästä pääsenkin vähän offtopicciin ja kysynkin: Mistä Tampereelta saa laadukasta ja edullista irtoteetä? Musta ja vihreä olisi hakusessa. Saa olla maustettuakin (pidän Forest Fruit -pussiteen mausta). Punnitse ja Säästä on toisaalta tuttu, onko siellä jotain tiettyjä merkkejä, joita suositte? Eräs foorumilainen vuosia sitten toi minulle irtoteetä ja mainitsikin jonkun paikan täällä Tampereella, mutta tarkemmin en muista. Ja ko. putiikkia ei välttis ole enää edes olemassakaan. Muitakin yrttijuomia saa ehdottaa, etenkin jos on piristäviä ja/tai terveyttä edistäviä vaikutuksia.

kyty
Tampereella on useitakin paikkoja joista saa irtoteetä, edullisuudesta en sitten tiedä... Sanoisin kyllä, että melkein mikä tahansa ns. tavallinen irtotee tulee ainakin teepusseja halvemmaksi kun ottaa huomioon miten monta pannullista niistä saa haudutettua, ja useita laatuja voi hauduttaa monta kertaa. Surullinen tosiasia on että halvalla saa harvemmin laadukasta, ja terveysvaikutukset voivat samalla olla mitä ovat... jos esim pitää paikkansa että halpispusseissa on liikaa fluoria. (Teessähän on aina jonkun verran fluoria, siksi se vähentää hammasvaivoja.)
Muistan, että olen nähnyt Tampereella kaksikin teekauppaa, toinen oli kosken rannalla ja toinen kauppahallissa. Myös Kissanmaalla on kuulemma nykyään uusi teekauppa, jonka yhteydessä on pieni teehuone. Taitaapi olla tuo Veiström. Tuolta saa näköjään tilattua näytteitäkin. Ja netissä toimii muutamia muitakin suomalaisia teekauppoja.

Muistan, että olen nähnyt Tampereella kaksikin teekauppaa, toinen oli kosken rannalla ja toinen kauppahallissa. Myös Kissanmaalla on kuulemma nykyään uusi teekauppa, jonka yhteydessä on pieni teehuone. Taitaapi olla tuo [url=http://www.veistrom.fi/fi/component/content/article/52-teekauppa-ja-teehuone-kahvila-tampereelle]Veiström[/url]. Tuolta saa näköjään tilattua näytteitäkin. Ja netissä toimii muutamia muitakin suomalaisia teekauppoja.
Colp
kytyKuten sanottu, teepusseissa on syytä epäillä että niissä myydään roskaa kalliilla ja hienossa paketissa. :/ Painotetaan vielä että hyviäkin teepusseja on olemassa, mutta harvemmin ne ovat näitä isoja, vahvasti maustettuja jauhomerkkejä...
Itse en usko, että teepussit ihan täyttä roskaa olisi, mutta kuitenkin.. Laadussa olisi parannettavaa ainakin.
[quote="kyty" post=12539]Kuten sanottu, teepusseissa on syytä epäillä että niissä myydään roskaa kalliilla ja hienossa paketissa. :/ Painotetaan vielä että hyviäkin teepusseja on olemassa, mutta harvemmin ne ovat näitä isoja, vahvasti maustettuja jauhomerkkejä...
[/quote]

kyty
ColpAinakin siellä oli pieni lahjaliike, jossa myytiin teetä kaiken muun ohella. Mutta en tiedä onko enää. Monissa kahviliikkeissäkin myydään myös teetä.
[quote="Colp" post=12550]
Ai Kauppahallissakin on? En ole pannut merkille sitten tai kulkenut ihan laput silmillä. Hei, kiitos infosta![/quote]

20.03.2014
Zyana
Mie join ennen aivan liikaa kahvia ja nyt olen korvannut osan kahvikupeista teellä. Yritän juoda mahdollisimman paljon irtoteetä, juurikin siksi ettei pussiteen maku ole minusta niin hyvä kuin irtoteessä. Erityisesti vihreät pussiteet ovat karmeita ja tuo Norjassa tehty tutkimus lisäsi epäilyksiäni niitä kohtaan.Tosin Clipperin Earl Greytä on koko ajan kaapissa, koska aina ei vaan jaksa/ehdi ruveta irtoteen kanssa säveltämään (etenkään jos joku on unohtanut edellisenä päivänä tyhjentää teepallot). Omistan myös kaksi pannua joissa hauduttaa teetä (toisella syntyy myös kahvia).
Iltapäivisin juon yleensä jotain vahvaa mustaa teetä ja toisinaan lisään siihen hunajaa tai maitoa, jos siltä tuntuu. Illemmalla juon joko vihreää teetä tai yrttijuomia. Yrttejä kerään ja kasvatan itse kesäisin.Kaapista löytyy myös mm. pakurikääpäteetä eli kokeilen välillä kaikenlaista kummallista. Teeni ostan nykyään lähes aina eräästä pienestä kahviin ja teehen erikoistuneesta liikkeestä. Vähän hintaviahan ne ovat, mutta ainakin sieltä saa hyvää palvelua ja pääsee tutustumaan tuotteisiin joko haistellen tai maistellen. Tänään ostin mustaa teetä nimeltään Musta magia. Se on maustettu lakritsilla, vadelmalla ja sitruunalla, ja ainakin se tuoksuu upean lupaavalta. Pidän siis maustetuista teelaaduista, mutta siinä vaiheessa kun niiden väitetään maistuvan mustikkamuffinsilta mennään jo naurettavuuden puolelle. Tai kun niissä on sokeriperhosia eli perhosen muotoisia sokeripaloja.
Haluaisin jonain päivänä vedenkeittimen, jossa voi säätää veden lämpötilaa. Nyt keittelen veteni kattilassa ja vihreää teetä valmistaessani joudun seuraamaan kuplia ja vähän mututuntumalla arvioimaan milloin se mahdollisesti olisi sopivan lämmintä.

21.03.2014
krakken
ZyanaErityisesti vihreät pussiteet ovat karmeitaAinakin allekirjoittanut suhtautui vieroksuvasti vihreää teetä kohtaan juuri näiden kokemusten johdosta. Sittemmin oivalsin että vaihtoehtojakin löytyy.
[quote="Zyana" post=12679]Erityisesti vihreät pussiteet ovat karmeita[/quote]

21.03.2014
krakkenForsmanin inkivääritee on minun makuuni liian vahvasti maustettua sellaisenaan nautittavaksi, mutta sopii erinomaisesti sekoitettavaksi Taylors of Harrogaten darjeelingin kanssa.
[quote="krakken" post=12732]
Kofeiiniherkkänä ja huonovatsaisena olen suosinut pitkälti yrttihaudukkeita. Forsmanin hupsusti nimetty Anti-Stress on eräs ikisuosikki, hibiscus-pohjainen kirpakka viritelmä. Samalta merkiltä saatavaa inkivääriteetä kohtaan on syntynyt alituinen himo.[/quote]

Iivari
Vaikka muuten en helteistä valitakaan, niin se kyllä täytyy sanoa, että ei ole reiluun kuukauteen tullut juotua kupin kuppia teetä, kun jääteetä ei lasketa. Useimmiten en lakkaa juomasta kesäisinkään teetä silloin tällöin, vaikka käyttö satunnaistuu ja vähenee, mutta nyt en muista juhannuksen jälkeen juoneeni teetä missään muualla kuin vaimoni vanhemmilla jälkiruuaksi, ja niinkin vain kaksi kertaa. Jännää, mutta vähän harmi.
Gespenst
Mikä olisikaan parempaa kuin hyvä kirja ja kuppi lemppariteetä. Mokkamestarin irtoteet ovat aivan ihania, mutta myös Punnitse&Säästä-liikkeestä löytyy aina jotain teepaketteja mukaan :3 Kahvinjuonnista saan vain päänsäryn, mutta teetä saattaa mennä välillä kymmenenkin kuppia päivässä >3<
10.08.2014
IivariVaikka muuten en helteistä valitakaan, niin se kyllä täytyy sanoa, että ei ole reiluun kuukauteen tullut juotua kupin kuppia teetä, kun jääteetä ei lasketa.Minulle sen sijaan maistuu tee kuumana helteilläkin. Ehkä siihen on vain tottunut? Jääteetä en juo, oli säätila millainen hyvänsä.
[quote="Iivari" post=18839]Vaikka muuten en helteistä valitakaan, niin se kyllä täytyy sanoa, että ei ole reiluun kuukauteen tullut juotua kupin kuppia teetä, kun jääteetä ei lasketa.[/quote]

Xariel
Nykyään suosikkini illan tai päivän teehetkiin on Lindströmin Afrikka-rooibostee. Ihania makuja, joiden tuoksukin jo houkuttelee maistamaan.
Ulkomailta (ja joskus myös täältä kotimaan paikoista) yritän löytää yleensä pussin tai pari sellaista teetä, joka kuulostaa kiinnostavalle. Piparkakku-vadelma Euroopan-reissulta ja Valamon luostarin tee ovat olleet suosikkeja. Onko täällä joku muu päässyt viimeksimainittua maistamaan? Tykkäsin kovasti!

Metusalem
"Xariel"Piparkakku-vadelma Euroopan-reissulta ja Valamon luostarin tee ovat olleet suosikkeja. Onko täällä joku muu päässyt viimeksimainittua maistamaan? Tykkäsin kovasti!Mikähän Valamon luostarin tee oli kyseessä? Tässä selkäni takana olisi Valamon "Vaeltajan teetä", "Luostarin uniteetä", "Luostarin piristysteetä" ja vihreää luomuteetä. Saisin vielä kahdenkymmenen prosentin alennuksenkin. Voisinpa vaikka suosituksesta ostaa pussillisen.
[quote="Xariel"]Piparkakku-vadelma Euroopan-reissulta ja Valamon luostarin tee ovat olleet suosikkeja. Onko täällä joku muu päässyt viimeksimainittua maistamaan? Tykkäsin kovasti![/quote]

27.08.2014
Niksu
Olin vaikka kuinka monta vuotta koukussa vihreään teehen, mutta nyt olen tykännyt myös mustasta. Twiningsin Earl Grey ja Green Tea with lemon on paras, Muki on kaikkein hankalin valita. Liian pieni muki on sääli, mutta liian iso taas vielä pahempi... Enkä ikimaailmassa joisi teetä jostain valkoisesta mukista, hahhah.

Muokannut Niksu (13.09.2014)