Melian avatar
Kategoria: Konserttisali | 254 viestiä | 133,6 t lukukertaa
Vastannut: LordStenhammar, 05.07.2026

Hiukset

Kattinka avatar
Minulla on noin 5 cm solisluiden yli oleva vaaleanruskeat-tummanruskeat hiukset sekä otsatukka. Hiukseni ovat kummalliset, niissä on luonnostaan vaaleita raitoja ja latvat ovat muuta tukkaa vaaleammat. Alta ne ovat tummanruskeat. Olen kesäisin paljon ulkona, joten aurinko on vaalentanut erityisesti latvoja paljon.
Rakenteeltaan nämä huitulat ovat hennot ja liukkaan lasimaiset sekä piikkisuorat.
Haaveena olisi kasvattaa kainalomittaiset hiukset ja opetella uusia kampauksia. Tosin nämä ovat niin liukkaat, että pompulatkaan eivät pysy kunnolla... :roll: Onneksi ns. puhelinlankaponnarit ovat taas muotia, ne sentään pysyvät valumatta.
Kyrsii vaan, kun talvisin hiuspohjakuivuu ja hiuksia tuntuu lähtevän runsaasti. Onko teillä mitään toimivaa konstia tähän ongelmaan? :smile:
Kattinka
Liukkauteen auttaa kunnon hoitoaine, erityisesti hiuksiin jätettävä. Myös erilaisista muotoilutuotteista voi olla jeesiä. Hiusongelmiin ei ole väärin käydä kampaamossa kysymässä sopivia tuotteita, koulunsa käyneet ammattilaiset kuitenkin osaavat kertoa myös hiusten hoidosta ja hoitotuotteista. Ei tarvitse varata aikaa mihinkään toimenpiteeseen, sen kun patsastelee sisään ja kysyy. Toki voi varautua siihen, että mukaan lähtee suositeltuja hoitotuotteita sitten muutamakin puteli. :) Itse suosin Redkeniä ja Tigiä, molemmat kampaamomerkkejä, mutta vaihtoehtojakin on erityisesti jos ei tykkää hajusteista. Omat hiuksenihan ovat tällaista haperoa, helposti sähköistyvää pilveä, joten hoitotuotteet etenkin talvella ovat aika pakolliset.
Aemilia avatar
Kattinka
Jos on joku viikonloppu vaikka kun ei tarvi lähteä ulos, ja hiuksia sillain ei pese, niin hiuspohjaan ehtii muodostua rasvaa, jonka sitten voi harjata koko hiusten pituuteen.

Liukkaisiin hiuksiin tosi näppärä tuote on kuivashampoo! Lettikampauksiin voi jättää hiukset pesemättä päiväksi tai pariksi, mutta kuivashampoon kanssa voi laittaa vastapestyjäkin. Se on sellainen hiuslakan oloinen muotituote.

Värjääminen kuivatti minulla myös sopivasti :roll:
Dyn avatar
Jos värjääminen kuivattaa, on käyttänyt jotain huonoa väriä... Mulla värjääminen (tai värjäyttäminen) tekee hiuksista paljon helpommin käsiteltävät, eivät enää shäköisty ja tuntuvat vähemmän kuivilta kädessä.
Aemilia avatar
No nämä on just sopparit. Mutta koko hiuksen rakenne on ihan erilainen.

h i u k s e n r a k e n n e o n m u u t t u n u t
Formaldehyde avatar
Jostakin syystä alan tuntea naurettavaa kiintymystä hiuksiani kohtaan aina siinä vaiheessa kun ne alkavat olla pahiten parturin tarpeessa. Että onko näistä nyt pakko luopua, vastahan minä viime vuonna kävin... Nytkin tilanne on sellainen, että saksille olisi töitä, mutta millään ei viitsisi mennä kun niin mukavasti vyötäisille yltävät. Tulee alaston olo lyhyemmällä tukalla.

Mitä hiuksiin noin muuten tulee olen näyttänyt auton alle kesken turkin vaihdon jääneeltä hipiltä jo pari vuotta. Minulla oli kymmenisen vuotta musta tukka kunnes sitten päätin, että riittää tätä lajia, näytän väärällä tavalla ankealta, ja lopetin värjäämisen. Oma väri on vaaleahko, mutta latvoissa on vielä runsaasti epämääräistä tummuutta, joten lopputulos on kieltämättä aika kaikenkarvainen. :tongue:
Akeww avatar
Punapäänä kuljen kaikkialla. Yritän kovasti kasvattaa näitä, nyt ovat hyvin yli olkapään, mutta ovat sen verran kiharat ja laineikaat ettei siltä ensisilmäyksellä vaikuta. Tietysti märkinä tai suoristettuna näyttää pitemmältä.

Punapäistä on sanottu vaikka ja mitä "joutuvat helvettiin" tai "ovat tulisia", who knows.. itse olen ihan kiltti enkeli~
Tässä ollut puolitoista vuotta punaista ja tykkään kovasti, eikä ainakaan vielä ole itselle tullut tarvetta vaihtaa. Oon miettinyt tuleeko värinvaihto tarpeen sitten jossain vaiheessa työelämää, mutta mitä nyt jonkin verran ollut työelämässä opiskelun ohella niin ei ole haitannu.
Adaera avatar
Värjäsin viime vuoden puolella ekaa kertaa hiukseni ja nyt niitä on sitten pariin kertaan värjäilty. Karamellin sävyä ja kuparinpunaista. Oma värini on kaunis vaalean sävy niin ei pahemmin ole ollut kaipuuta värjätä, mut joskus sitä vaihtelua kaipaa.

Olen nyt kasvattanut hiukseni olkapäille polkkatukasta ja nyt taisin kyllästyä taas kasvattamiseen. Hiukseni ovat hyvin ohuet ja liukkaat. Eli varsin hankalat tapaukset. Ja ne eivät kerta kaikkiaan näytä tästä pidempinä auki ollessa nätiltä. Todella valjuilta. Ainoa syy kasvattamiseeni ylipäätään on se, että tykkään laittaa kampauksia. Mut nyt taitaa tulla aikas lyhyt seuraavaksi. En tiedä sitten milloin innostun kasvattamaan.

Seuraavaksi pitäisi oma väri hankkia takaisin. Hiusvärit ovat sen verran myrkyllisiä ettei enää putkeen viitsi niille itseään altistaa. Tietävätkö ihmiset täällä muuten edes miten vaarallisia ne on? Jatkuva värjäys altistaa voimakkaasti syövälle, koska hiusvärit kirjaimellisesti sisältää myrkkyjä.
10.01.2016
Breza avatar
Minulla on tällä hetkellä puoli pitkät tumman punaiset hiukset :) On ollut blondia, brunettee, punaisii ja vihreitä raitoja päässä xD Ja hiukset ollu myös todella lyhyet josta sit kerrottiin päin naamaa et noi on rumat hiukset, sulle sopii paremmin pitemmät... noh sellaisen jälkeen oon sit pitäny sutkot pitkinä :)

Tykkään tehä erilaisia lettejä hiuksiin ja tehä kikkaroita niin en varmaa enää ees harkitse lyhyitä hiuksia :)
17.01.2016
Lexei avatar
Kasvatuksen alla on kohta jo varmaan muodista poistuva, päältä pitkä ja sivuilta melkein siili, jossa päällishiukset pidetään ponnarilla kiinni päälaella. Ihan ei vielä oma tukka yllä kiinni, mutta kovasti lähestytään tavoitetta, sen verran on ehditty kasvatella.

Väriltään tukkani on nykyään aika väritön. Ala-aste ikäisenä tukkani oranssi kuin Weasleyllä, mutta iän myötä väri on himmentynyt ja nyt lähentelee maantien harmaata.
Marski avatar
Tällä hetkelllä mulla on hartioita hipovat "polkkahiukset". Väriltään semmoset luonnollisen gingerin hiukset, mutta nää on värjätty. Luonnostaan nää on semmosta maantienharmaata vähän tummemmat ja lähes suorat. Rakastan näitä. Ja yks parhaimpia asioita näisssä on se, ettei ne takkuunnu ja jos takkuuntuvat, tiedän, et pitää mennä kampaajalle.
Poison Girl avatar
Minulla on pitkät ja paksut, hieman taipuisat luonnonruskeat hiukset. Yhden ainoan kerran värjäsin sellaisella lyhytaikaisella värillä tummemmaksi, mutta se on kulunut jo aikoja sitten pois. En oikein osaa kuvailla minkä väriset nämä hiukseni oikein ovat, kun eri valossa näkyy eri vivahteita, mutta äitini on aina sanonut väriäni pähkinänruskeaksi. Latvat on haalentuneet jonkin verran auringon vaikutuksesta, mikä on tyhmää koska siten latvat näyttää extrakuivilta sen vaaleuden takia.

Noh, valittamista löytyy vaikka miten paljon. Latvat ovat tosiaan kuivat ja täynnä kaksihaaraisia ja lisäksi hiukseni ovat jatkuvasti takussa. Harjaaminen ei auta ollenkaan, sillä tukkani on jotenkin itsetakkuuntuvaa lajia :smile: Ei se kyllä ole yhtään hauskaa, sormien vetäminen läpi hiuksista ei tule kuuloonkaan. Sitä paitsi oikea puoli hiuksistani on takkuisempi, kuivempi ja karkeampi kuin vasen puoli... Kaiken maailman mömmöjä on kokeltu, mutta ääääh, eihän mikään mikään auta tähän peikkotukkaan.

Otsiksesta sen verran, että pidin kauan tasajakausta, mutta viime vuonna sain päähäni leikata kunnon otsatukan. No, ei se toiminut, koska hiusrajassani on tuollainen pyörre, joka jakaa hiukset väkisin jompaan kumpaan suuntaan. Suoristusraudallakaan en saanut hiuksia tasaiseksi. Menin uudestaan kampaajalle ja pyysin sivuotsista. Siihen olen tyytyväinen ja olen jopa itse saanut jakausta hieman vinommaksi, jotta sivuotsis näyttää paremmalle. Se vain kasvaa todella nopeasti ja leikkaan sitä joka kuukausi itse niin hyvin kuin osaan.
Mustelmann avatar
Poison Girl
Minulla on sama ongelma, hiukseni takkuuntuvat todella helposti ja harjaamista on harrastettava paljon, jotta pehko ei sotkeudu täydelliseen umpisolmuun. Tämä paksu, mutta kuiva hiuslaatu on varmaankin syypää. Kampaajatäti neuvoi joskus käyttämään jotain hoitoainetta, mutta eipä sellaisestakaan erityisemmin apua ollut. Lyhyempi tukka olisi tietenkin paras ratkaisu, mutta se nyt vaan ei yksinkertaisesti käy.
Dyn avatar
Jos tavallinen, pesun jälkeen huuhdeltava hoitoaine ei riitä, kannattaa kokeilla hiuksiin jätettävää hoitoainetta tai hiusöljyä. Itse käytän Redkenin All Soft Argan -sarjaa, jossa on oikein hyvä hiuksiin jätettävä hoitoaine, jossa on myös arganöljyä mukana. Pitää ainakin mun tukan hyvin kurissa myös talvipakkasilla. Näitä saa kampaamoista, jotka myyvät muutenkin Redkenin tuotteita.

Ja sen ihan tavallisenkin hoitoaineen kanssa kyse on säännöllisestä käytöstä. Kerta tuskin riittää hirveästi mihinkään, paitsi noilla hiuksiin jätettävillä tuotteilla.
21.01.2016
Emelie avatar
Tällaista kerroin helmikuussa 2014:
Minulla on noin suurinpiirtein olkapäille ulottuvat, värjäämättömät hiukset
Kahdessa vuodessa olisi luullut hiusten kasvavan enemmänkin (varsinkin kun erikseen ottaa asiakseen kasvattaa niitä), mutta ei. Tällä hetkellä ne ovat noin suurinpiirtein kainaloiden kohdalle ulottuvat. Välillä olen käynyt leikkauttamassa kuivia latvoja pois, joten se selittää niiden lyhyttä nettokasvua tässä välissä. Olen hiukan kateellinen avomiehelleni, hän vain päätti alkaa kasvattaa pidempiä hiuksia (no hiukan kannustin) ja ne vaan kasvavat ja näyttävät hyviltä sekä elinvoimasilta ilman mitään sen erityisempää hoitoa. Ihan epistä.

EmelieTietysti tuollaisen [hoitoaine]suihkeen käyttö olisi optio, jos pesisin hiukset vasta aamulla, mutta nykyisellä vuorokausirytmillä se ei oikein houkuta.
Mun vuorokausirytmi on kääntynyt vuodessa sen verran kieroon, että nykyään pesen hiukset vasta aamulla. Joten nyt olisi optio käyttää jopa hoitoaineitta hiuksissa, kun hiukset eivät ehdi rasvoittumaan ihan niin kauhean näköisiksi töissä ollessa. En vaan koskaan muista...

Viime parturikäynnillä minut saatiin ostamaan hiusöljyä, jota kehoitettiin laittamaan latvoihin, jolloin ne eivät olisi niin kuivat (helpottaisi kasvatusurakkaa). Hämmästyksekseni se toimii ihan hyvin, latvat näyttävät eläväisimmiltä niinä päivinä kun olen öljyä latvoihin laittanut.

Olen myös aika ajoin pohtinut hiusten värjäämistä, mutta joka kerta ajatus tyssää siihen, että minä oikeasti pidän omasta luonnollisesta hiusväristäni. Kuvittelin aina värjäyskehässä ollessani, että oma värini on tympeän maantienharmaa (koska sitä juurikasvu aina näytti), mutta ei todellakaan ole.
21.01.2016
FreakyMike avatar
Olen seurannut kesästä saakka muutamien japanissa asuvien länsimaisten ihmisten youtube-kanavia ja yksi heistä on siellä mallin hommissa. Hän kertoi yhdessä melko tuoreessa videossaan kauneusvinkkejään ja yksi koski juuri hiustenhoitoa. Ne joutuivat ilmeisesti erityisen koville siinä ammatissa, koska kampauksia muutetaan usein, ja mekaanista rasitusta tulee myös siitä kun vaatteita vedetään niin monta kertaa päälle ja pois näytöksien aikana jne.

Alan "salainen niksi" on kuulemma saksalainen Pantogar niminen lääke, mikä nopeuttaa hiusten kasvua ja tekee ne muutenkin vahvemmiksi. Mutta ei kyllä mitään tietoa saako sitä suomesta ja minkä verran maksaa..
22.01.2016
kyty avatar
Suomessakin on jonkun verran myynnissä hiusten hyvinvointiin tarkoitettuja valmisteita, mutta en tiedä toimivatko ne oikeasti vai eivät. Jotain luontaistuote/apteekkikamaa ovat...

Minulle annettiin joskus ohjeeksi, ettei hiuksia saisi pestä joka päivä, sillä ne rasvoittuvat silloin nopeammin kun päänahka yrittää korjata kosteustasapainoa tai jotain siihen suuntaan. Uusi ohje on ilmeisesti että saa pestä vaikka kuinka usein, mutta ainakin omalla kohdalla huomasin että rasvoittuminen väheni selvästi kun lopetin joka päivä pesemisen, silläkin uhalla että välivaihe oli aika kamala. Sitten huomasin, etteivät hiukset enää tarvinneetkaan pesua joka päivä. (Eikä tässä ollut kyse teini-iän ohittamisesta vaan ihan parikymppisyydestä.) Myös shampoissa tuntuu olevan eroja, ja en ole löytänyt vieläkään sitä itselle sopivaa. Usein pyrin käyttämään silikonitonta tai jopa lasten shampoota, sillä ne tuntuvat latistavan hiuksia vähemmän.

Lisäksi kuvittelin, että alkaisin harmaantua vasta päälle 40-vuotiaana, mutta eikös päässä ole jo yksi kohta joka selvästi pukkaa valkoista. Pitääkö tässä alkaa kohta värjäämään... tai toivoa että siihen tulee valkoinen raita, joka näyttää siltä että olisin teettänyt sen tarkoituksella.
25.01.2016
pihlajapuu avatar
kytyNyt tosin latvat ovat kurjassa kunnossa, niin kurjassa että edes kerran päivässä harjaaminen ei riitä ja hiukset ovat jatkuvasti takussa. Kai sitä pitää investoida kampaajalla käyntiin... :neutral:
"Edes kerran päivässä"??! :D Mie harjaan kolmesti päivään, enkä pidä hiuksiani mitenkään erityisen herkästi takkuuntuvina edes. Siis ennen suihkua (selviävät paremmin suihkun jälkeen), suihkun jälkeen (kun ovat kuivat tai kuivahkot) ja sit joko aamulla ennen töihin/yliopistolle lähtöä, jos kävin suihkussa illalla, tai illalla ennen nukkumaanmenoa, jos kävin suihkussa aamulla.
25.01.2016
Dyn avatar
pihlajapuu"Edes kerran päivässä"??! :D Mie harjaan kolmesti päivään, enkä pidä hiuksiani mitenkään erityisen herkästi takkuuntuvina edes.
Sama juttu. Aamuin illoin vähintään, aina ennen ja jälkeen suihkun, ja koska pidän hiuksia aika paljon ponnarilla, usein korjailen sitä ja samalla harjaan myös päivän aikana. Jos harjaa ei ole saatavilla, sormet riittävät johonkin asti. Talvikeleillä pipo sotkee minkä tahansa kampauksen, joten se on tehtävä uudelleen sisään tultua, mikä puolestaan tarkoittaa harjaamista.

Mainittakoon vielä, että olen harjojen suhteen nykyään täysin Tangle Teezer -riippuvainen. Paras hiusharja ikinä, oikoo takut pehmeästi eikä revi hiusta yhtään.
kyty avatar
Olen tuota Tangle Teezeriä joskus harkinnut, mutta en ole uskaltanut ostaa arvostelujen ollessa niin ristiriitaisia. Selvästi harja sopii toisten päähän ja toisille taas ei?

pihlajapuu
Haha, no ehkä se kerran päivässä oli vähän utopistista ajattelua. :smile: Mutta olen kyllä aika varma, että joskus pärjäsin noin yhdellä harjauksella ilman että hiukset jopa kiinni ollessaan menivät useita kertoja toivottomaan solmuun. Mutta toisaalta silloin ne olivat myös lyhyemmät.
Skie avatar
Heh, edellisiin viesteihin viitaten, mulla on kaveri, jota on siunattu sellaisella hiuslaadulla, ettei sitä tarvitse harjata kun noin kerran viikossa. Omalla kohdallani tilannehan on täysin päinvastainen, tämä reuhka menee takkuun pelkästä katseestakin. Erityisesti nyt talviaikaan, kun kaulahuivi/huppu hinkuttaa hiuksia, tukka on jatkuvassa solmussa päivittäin. En pysty enää edes harjaamaan normaalilla harjalla tukkaa totuttuani Tangle Teezeriin. Siitä ei seuraa kuin itkua, kiukkukohtauksia ja uhkauksia leikata koko tuskaa tuottava takkukasa pois. Ainahan mulla on ollut herkästi takkuuntuvat hiukset, mutta vaalentamisen jälkeen elämä on ollu vähän vaikeampaa tämän kanssa. Ja huomaan kyllä että pesuvesikin vaikuttaa, eri paikoissa tukka reagoi eri tavoin, vaikka shampoo ja hoitoaine olisikin samat.
Dyn avatar
Tangle Teezerissä on ohuita harjaksia tiheämmin kuin monissa normiharjoissa. Tämä sopii sen takia - uskoakseni, nyt mutuilen - hyvin nimenomaan ohuelle suomalaishiukselle, jota Teezer erottelee siis paremmin kuin harvapiikkinen normiharja. Toinen juttu on harjasten pehmeässä muovissa, joka ei revi hiusta, vaan joustaa, jos ei satu menemään juuri saman tien takusta läpi. Metalli- ja kovamuoviset piikit repivät mun hiuksia ihan tukkoina irti, Teezeri ei sitä tee.

Emelie avatar
DynAika moni tuttuni kampaa myös eläimiään Tangle Teezerilla, joten sitä voinee suositella tähänkin käyttöön. :smile:
:D No jopas, toimisikohan tuollainen harja meidän pitkäkarvaiseen takkukasaan (eli Maine Cooniin)... Pitääpä hankkia ja kokeilla. Jos kissa ei innostu, niin sitten mä voin käyttää sitä.

Mä harjaan hiukset vaan kerran päivässä, vaikka olisi kyllä syytä tehdä sitä useammin. Nyt vaan pakkaskeleillä ei viitsi harjata kuin välttämättömissä tilanteissa, koska sitten ne hiukset on niin sähköiset, että hermot menee.
Puolikuu avatar
Kaikkiko täällä harjaavat hiuksensa? Mulla ei edes ole harjaa vaan käytän aina kampaa. En tosin sellaista pikkukampaa, jota miehet joskus taskussa pitävät. Kuulemma huomattavasti harjaa ystävällisempi kapistus hiuksille. Tuota tangle teezeria ei tosin ole kokeillut, sen ei ainakaan pitäisi ilmeisesti repiä hiuksia.
Dyn avatar
Käytän kampaa lähinnä silloin tällöin jakauksen tekemiseen (yleensä sekin menee harjalla) ja hiussävytteen levittämiseen... Eli joo, eläisin ilman kampaakin, mutta harja on ehdoton.

Noita sävytepurkkeja mulle on markkinoinut kampaaja ja kampaamosta niitä olen ostanutkin, niillä saa hiukan pidennettyä värjäysväliä, kun sillä voi huijata juurikasvua pikkasen piiloon ja terävöittää väriä muutenkin. Ihan käteviä, eivätkä samanlaisia myrkkyjä kuin varsinaiset kotivärit (voisi levittää ilman hanskojakin, itse käytän koska värjää mulla myös kynsinauhat).