Kategoria: Leirinuotio | 1 viesti | 18 lukukertaa
Vastannut: LordStenhammar, 05.07.2026
Outlander - Matkantekijä
02.09.2015
Emelie
Jossain mainittiin, että kolmen jakson verran olisi toista kautta nyt jo kuvattu. Mutta tämä oli joskus kesällä, joten voi olla mahdollista, että materiaalia on jo enemmänkin. :) Minä toivoisin, että uusi kausi saataisiin ulos jo ensi keväänä (eikä vasta syksyllä).
Diana Gabaldon käsikirjoittaa yhden jakson toiselle kaudelle, ilmeisesti 11. jakson (kaudessa on 13 jaksoa, yay! Pelkäsin jaksojen määrän laskevan enemmänkin).
Jokunen keskeinen hahmo tulevalle kaudelle on vielä castaamatta, joten kovin lähellä kuvausten päättymistä ei olla.

[url=http://www.outlandertvnews.com/2015/07/author-diana-gabaldon-writing-a-script-for-outlander-season-two/]Diana Gabaldon käsikirjoittaa yhden jakson toiselle kaudelle[/url], ilmeisesti 11. jakson (kaudessa on 13 jaksoa, yay! Pelkäsin jaksojen määrän laskevan enemmänkin).

04.09.2015
Oli kyllä hyvä lopetus. Asiat tosiaan menivät hiukan eri tavalla kuin kirjassa, mutta en pettynyt lainkaan, päinvastoin pidin muutoksista kirjan jossain määrin epäloogisiinkin tapahtumiin. Clairen näkökulma mutta Jamien muistot toimivat minusta hyvin, jakso oli voimakas ja ajoittain ehkä vähän turhankin väkivaltainen, mutta mielestäni kaiken kaikkiaan sarjan arvoinen päätös. Alkuosien haahuilusta ei ollut enää tietoakaan, vaan kaikki oli todella intensiivistä. Jään innolla odottamaan seuraavaa kautta.
Scartti
Tykkäsin tv-sarjasta huomattavasti enemmän kuin kirjasta. Viimeinen jakso oli todella rankkaa katsottavaa. Onko koko sarjan ajan jätetty suomentamatta gaelin kieliset osuudet, kuten tämän viimeisen jakson aikana?! Typerää, kun Jamie molottaa jotain toisen tyypin kanssa pitkät pätkät ja sanaakaan ei suomenneta. Ilmeisesti ei mitään tärkeää sanottu.
Emelie
Niin kuin aiemmin jo totesin, en pitänyt lopetusjaksosta ekalla katselukerralla, koska muutama juttu joita toivoin näkeväni ei ollut siinä. Mutta jo heti toisella katselukerralla pidin jaksosta enemmän ja nyt olen sitä mieltä, että se oli hyvä lopetusjakso. Jaksoon ei oltu ympätty liikaa juttuja, jolloin Jamien kokemukset olivat tosissaan keskiössä.
Pidin valtavasti koko sarjasta ja odotan seuraavaa kautta innolla.
ScarttiOnko koko sarjan ajan jätetty suomentamatta gaelin kieliset osuudet, kuten tämän viimeisen jakson aikana?! Typerää, kun Jamie molottaa jotain toisen tyypin kanssa pitkät pätkät ja sanaakaan ei suomenneta. Ilmeisesti ei mitään tärkeää sanottu.Eipä niitä oltu englanniksikaan käännetty. Fanikäännös tuosta pätkästä on olemassa, mutta eipä sen keskustelun sisältö ollut sinänsä tärkeää. Minä kyllä pidin siitä kohtauksesta, varsinkin kun joutui katsojana puhuttua ymmärtämättä kiinnittämään paljon enemmän huomiota ilmeisiin, eleisiin ja äänenpainoihin. Kyllä se viesti tuli selväksi, että mitä siinä keskusteltiin vaikkein puhuttua ymmärtänyt.
Pidin valtavasti koko sarjasta ja odotan seuraavaa kautta innolla.

[quote=Scartti]Onko koko sarjan ajan jätetty suomentamatta gaelin kieliset osuudet, kuten tämän viimeisen jakson aikana?! Typerää, kun Jamie molottaa jotain toisen tyypin kanssa pitkät pätkät ja sanaakaan ei suomenneta. Ilmeisesti ei mitään tärkeää sanottu. [/quote]

Eipä niitä oltu englanniksikaan käännetty. [url=http://greatscotblog.com/2015/06/01/outlander-episode-116-to-ransom-a-mans-soul-the-gaidhlig-bits-i-could-decipher/]Fanikäännös[/url] tuosta pätkästä on olemassa, mutta eipä sen keskustelun sisältö ollut sinänsä tärkeää. Minä kyllä pidin siitä kohtauksesta, varsinkin kun joutui katsojana puhuttua ymmärtämättä kiinnittämään paljon enemmän huomiota ilmeisiin, eleisiin ja äänenpainoihin. Kyllä se viesti tuli selväksi, että mitä siinä keskusteltiin vaikkein puhuttua ymmärtänyt.

Mab
Ideanahan gaelin kielen kääntämättömyydelle oli ilmeisesti katsojan asettaminen Clairen asemaan - eipä hänkään gaelia osaa ja silloin kun sitä puhuttiin, niin asian sisältö pitää parhaansa mukaan tulkita tilanteen, äänensävyn, ilmeiden ja eleiden avulla. Minusta hyvä idea.
Seurasin sarjaa siis minäkin koko tuotantokauden, mutta en aio katsoa enempää. En ollut aivan vakuuttunut parista ensimmäisestä jaksosta, mutta sitten lämpenin jonkun verran. Tarina eteni kivasti, skottiklaanien tavat ja ajan politikointi olivat mielenkiintoisia, maisemat kauniita ja Jamiestakin kuoriutui yllättävän sympaattisen oloinen kaveri. Eikä mua pieni romanttinen hömppä koskaan suuremmin haittaa.
Mutta sitten suurin piirtein Clairen ja Jamien hääjakson tienoilla sarjan taso alkoi laskea mielestäni selvästi. Juoni muuttui jotenkin haahuilevammaksi, kaiken aikaa oli väkivallan uhkaa tai väkivaltaa, toinen pääparista jäi kiinni & toisen piti pelastaa hänet ja niin edelleen. Sarjan romanttinen puolikin jäi loppukaudella kovin pinnalliseksi. Tuotantokauden alkupuolella pidin nimenomaisesti siitä, että Clairen ja Jamien kiintymys toisiaan kohtaan heräsi pikkuhiljaa ja Clairella oli ristiriitaisia tunteita Frankin takia. Mutta sitten yhtäkkiä Frank unohtui täysin ja Clairesta ja Jamiesta tuli ikään kuin eeppisimmät rakastavaiset ikinä. Muuten kauden loppupuoliskoa olisi ehkä voinut katsoa sellaisena aikamatkailuhömppäromanssina ja tunkea samalla naamaansa suklaata, mutta etenkin näistä parista viimeisestä jaksosta teki yli-innokas väkivallalla mässäily pelkästään masentavaa ja pitkäveteistä katsottavaa.
Jäi vähän sellainen fiilis, etteivät tekijät osanneet päättää, tekisivätkö vakavasti otettavaa historiallista draamaa, romanttista aikamatkailua vai pyrkisivätkö jättämään Game of Thronesinkin hopealle sadististen hahmojen urotekojen tunnollisella esittelyllä.
Jeh. Taidan vähän poiketa täällä sarjan katsojien yleisestä linjasta
Jeh. Taidan vähän poiketa täällä sarjan katsojien yleisestä linjasta

Jeh. Taidan vähän poiketa täällä sarjan katsojien yleisestä linjasta :tongue:
06.09.2015
MabMutta sitten yhtäkkiä Frank unohtui täysin ja Clairesta ja Jamiesta tuli ikään kuin eeppisimmät rakastavaiset ikinä.Kuten olen aiemminkin tässä ketjussa kommentoinut, minua tämä häiritsi todella pahasti. Kirjassa Frankin jättämistä motivoitiin sillä, että Frankin vihjailtiin pettäneen Clairea sodan aikana, Frank piikittelee välillä Clairea tämän kasviharrastuksesta (ja piti sitä vähemmän älykkäänä kuin omaa historiahöpinäänsä) ja jätti muutenkin Clairen ulkopuolelle. Lisäksi heidän seksielämänsähän nimenomaan ei toiminut, minkä takia Clairen kiihkeyttä Jamien kanssa päästiin sitten myöhemmin oikein korostamaan.
Nyt tv-sarjassa Frank oli kiltti ja vaimostaan huolestunut aviomies, jonka kanssa seksikin sujui, eikä Jamien kanssa touhuilu juurikaan edes piristänyt Clairen naisellisia avuja. Loppupuolen juonenkäänteet jättivät koko pariskunnan henkisen tason muutenkin varjoonsa. Clairen valintaa olla palaamatta omaan aikaansa ei kunnolla perusteltu missään vaiheessa, paitsi tietysti nyt tässä lopussa sitten todetaan, että pariskunta on erottamaton.
MabMutta sitten suurin piirtein Clairen ja Jamien hääjakson tienoilla sarjan taso alkoi laskea mielestäni selvästi.Minua taas ärsytti tätä jaksoa ennen Clairen yksinpuhelu. Häiden jälkeen Jamiekin hyppäsi näkökulmahenkilöksi ja muutenkin lähentyi henkilönä, joten minusta taas hääjakso oli käänne parempaan.
EmelieJaksoon ei oltu ympätty liikaa juttuja, jolloin Jamien kokemukset olivat tosissaan keskiössä.Sama homma. Minusta kirjan loppu oli alunperinkin hiukan sekava, ja pidin tavasta, jolla hommasta selviydyttiin ns. kunnialla. Henkisen väkivallan kuvaus tuntui pahemmalta kuin fyysisen, mikä sai katsojan voimaan pahoin aivan uudella tasolla. Mutta en pane pahakseni, sillä minusta jakso toimii nyt sellaisena lopullisen rankkana kokemuksena, mikä saa Jamien ja Clairen sitoutumaan vielä vahvemmin toisiinsa. Jos kirjan tai tv-kässärin kirjottaisi uudestaan, Claire pitäisi laittaa valinnan eteen vasta nyt: palatako vai jäädä. Nyt palaamatta jättäminen tuntuisi loogisemmalta.
[quote=Mab]Mutta sitten yhtäkkiä Frank unohtui täysin ja Clairesta ja Jamiesta tuli ikään kuin eeppisimmät rakastavaiset ikinä. [/quote]

[quote=Mab]Mutta sitten suurin piirtein Clairen ja Jamien hääjakson tienoilla sarjan taso alkoi laskea mielestäni selvästi.[/quote]

Minua taas ärsytti tätä jaksoa ennen Clairen yksinpuhelu. Häiden jälkeen Jamiekin hyppäsi näkökulmahenkilöksi ja muutenkin lähentyi henkilönä, joten minusta taas hääjakso oli käänne parempaan. :tongue:

[quote=Emelie]Jaksoon ei oltu ympätty liikaa juttuja, jolloin Jamien kokemukset olivat tosissaan keskiössä.[/quote]

Sama homma. Minusta kirjan loppu oli alunperinkin hiukan sekava, ja pidin tavasta, jolla hommasta selviydyttiin ns. kunnialla. Henkisen väkivallan kuvaus tuntui pahemmalta kuin fyysisen, mikä sai katsojan voimaan pahoin aivan uudella tasolla. Mutta en pane pahakseni, sillä minusta jakso toimii nyt sellaisena lopullisen rankkana kokemuksena, mikä saa Jamien ja Clairen sitoutumaan vielä vahvemmin toisiinsa. Jos kirjan tai tv-kässärin kirjottaisi uudestaan, Claire pitäisi laittaa valinnan eteen vasta nyt: palatako vai jäädä. Nyt palaamatta jättäminen tuntuisi loogisemmalta. :tongue:
07.09.2015
Mab
Nojoo, sinänsä mua ei ajatus Frankin muuttamisesta sympaattisemmaksi haittaa, koska se olisi voinut tuoda särmää kolmiodraamaan ja tehdä Clairen hahmosta moniulotteisemman. Niin ikään olisi varmaan Randallin suvunkin kannalta mielenkiintoisempi veto, että sen tunnetuimmat jäsenet eivät molemmat olisi jonkin sortin niljakkeita. Mutta höhläähän se on olettaa, että keskeistä hahmoa voi käydä muuttelemaan ilman että muuttaa samalla juontakin uutta lähestymistapaa vastaavaksi.

Hah, totta tuo Clairen monologien väheneminen sarjan edetessä! En tainnut oikeastaan edes huomata sitä, joten ehkä ne yksinpuhelut eivät häirinneetkään mua niin paljon kuin aluksi kuvittelin :tongue:
07.09.2015
Randalleista vielä (laitan spoilerin, koska koskee vikan jakson loppua):
Randalleista vielä (laitan spoilerin, koska koskee vikan jakson loppua):

08.09.2015
Emelie
DynRandalleista vielä (laitan spoilerin, koska koskee vikan jakson loppua):[Spoileri - klikkaa]
[Spoileri - klikkaa]Jack Randall näytettiin aika liiskaantuneena sen sonnilauman jäljiltä. Kai siltä meni tässä rytäkässä henki? Kirjassahan kuoli toinen hahmo, Randallin vain luultiin kuolleen, ja kaveri kohtasi loppunsa vasta monien käänteiden jälkeen. Jos Randall nyt todetaan kuolleeksi, hänellä ei ollut poikaa tiettävästi, ja Frankin pitäisi olla Jackin suora jälkeläinen... onko tässä aiheutettu nyt paradoksi kuitenkin? Kirjassa on minusta ollut se hieno puoli, että Clairen seikkailut suoranaisesti eivät puutu historian kulkuun oikein yrittämälläkään, tai ainakaan hän ei tiedä tulevaisuudesta mitään sellaista mitä ei sitten tavalla tai toisella tapahtuisi. Joskus vähän eri tavalla kuin historiankirjoitus jää muistamaan, mutta kuitenkin.
Spoiler kirjasarjan toiseen osaan: [Spoileri - klikkaa]
Spoiler kirjasarjan toiseen osaan: [Spoileri - klikkaa]
Minusta yksin tämän sarjan hyvistä puolista on ollut, että se ainakin osittain haastaa katsojan. Sarjassa on toki juoniaukkoja ja minun on helppo ohittaa ne, koska olen lukenut kirjan ja tiedän tarinan pääpuitteet (sarjaahan on yritetty tehdä siten, että se antaisi mahdollisimman paljon sekä kirjan lukeneille että lukemattomille; ei kovin helppo tehtävä.) Minua hiukan hämmästyttää se, että kirjoissa asioita sallitaan pysyvän piilossa ja sellaisina, että ne voidaan halutessaan lukea rivien välistä, mutta tv:ssä (ja elokuvissa) kaikki pitää kertoa auki. Otetaan annettuna. Outoa.
[quote=Dyn]Randalleista vielä (laitan spoilerin, koska koskee vikan jakson loppua):

[spoiler]Jack Randall näytettiin aika liiskaantuneena sen sonnilauman jäljiltä. Kai siltä meni tässä rytäkässä henki? Kirjassahan kuoli toinen hahmo, Randallin vain luultiin kuolleen, ja kaveri kohtasi loppunsa vasta monien käänteiden jälkeen. Jos Randall nyt todetaan kuolleeksi, hänellä ei ollut poikaa tiettävästi, ja Frankin pitäisi olla Jackin suora jälkeläinen... onko tässä aiheutettu nyt paradoksi kuitenkin? Kirjassa on minusta ollut se hieno puoli, että Clairen seikkailut suoranaisesti eivät puutu historian kulkuun oikein yrittämälläkään, tai ainakaan hän ei tiedä tulevaisuudesta mitään sellaista mitä ei sitten tavalla tai toisella tapahtuisi. Joskus vähän eri tavalla kuin historiankirjoitus jää muistamaan, mutta kuitenkin.[/spoiler][/quote]

[spoiler]Huh? Mä olen koko ajan ollut siinä uskossa, että Black Jack ei kuollut. Ja en pysty hyväksymään sitä, että Gabaldon olisi sallinut sen tapahtuvan. Vaikkei hän tietenkään pystyisi estämään käsikirjoittajia tekemästä niin kuin tekevät, en silti näe, että juonikaarta muutettaisiin niin paljon. Black Jack on kuitenkin aika oleellinen hahmo toisessa kirjassa. Ja sarjan luoja Ronald Moore on monesti sanonut, että he noudattavat kirjojen juonta niin paljon kuin pystyvät. Joten ei, en usko, että Randall on kuollut.

Spoiler kirjasarjan toiseen osaan: [spoiler]kuka sitten kaksintaistelisi Jamien kanssa jollei Jack Randall? Se kohtaus on minusta vaan niin oleellinen koskien koko kirjaa ja juonta (Jamie saa jonkinlaisen koston), etten oikein ymmärrä, miten se voitaisiin kiertää oikein ja siten, että Gabaldon olisi tyytyväinen.[/spoiler][/spoiler]

08.09.2015
Vastaus Emelielle ja kakkoskirjaan spoileri:
Vastaus Emelielle ja kakkoskirjaan spoileri:

[spoiler]Kaksintaistelu ei ehkä niinkään ole se mun kaipaama juttu, vaan sen sijaan se pieni aselepo, jonka ainakin Claire ja Jack joutuvat tekemään, kun velipoika-Randall makaa kuolinvuoteellaan. Hetken mietin, olisiko mahdollista, että Jack Randallin veljeä käytettäisiin molempien hahmojen asemasta, mutta ei ei ei, toivottavasti ei: siinä kaverissa ei ole hippuakaan kostonhimoa. Toki kakkoskirjassa on niin paljon tapahtumia, että jostain pitää leikatakin... toivottavasti ei nyt kuitenkaan näistä. Kyllä minäkin haluan nähdä sen kaksintaistelun. :tongue:[/spoiler]
02.12.2015
Toisen kauden ensimmäinen teaser-traileri on julkaistu:
2. kauden synopsis:
Season two of “Outlander” begins as Claire and Jamie arrive in France, hell-bent on infiltrating the Jacobite rebellion led by Prince Charles Stuart, and stopping the battle of Culloden. With the help of his cousin Jared (Robert Cavanah), a local wine merchant, Jamie and Claire are thrown into the lavish world of French society, where intrigue and parties are abundant, but political gain proves far less fruitful.Toinen kausi alkaa keväällä, ja vaikka mitään tarkkoja päivämääriä ei olekaan annettu, vahvimmat veikkaukset osuvat huhtikuulle.
Toisen kauden ensimmäinen teaser-traileri on julkaistu:

2. kauden synopsis:

[quote]Season two of “Outlander” begins as Claire and Jamie arrive in France, hell-bent on infiltrating the Jacobite rebellion led by Prince Charles Stuart, and stopping the battle of Culloden. With the help of his cousin Jared (Robert Cavanah), a local wine merchant, Jamie and Claire are thrown into the lavish world of French society, where intrigue and parties are abundant, but political gain proves far less fruitful. [/quote]

Spoileri liittyen kakkoskirjan hahmoihin ja juonikuvioihin:

[spoiler]Roolituksesta: Brianna on saanut joskus jo elokuussa casting callin, mutta ilmeisesti ketään ei ole vielä valittu. Rogerille ei ole tullut lainkaan hakuilmoitusta.

Jännittävää, että Briannan hakuilmoituksessa on tällainen kohta: "Brianna has secretly followed her mother back in time to find the father she never met and the family she never knew." Eli jos tämä pitää paikkansa, kirjojen juonikuvioita on yhdistelty rankasti. [/spoiler]
18.12.2015
Emelie
Ooo, Roger on roolitettu. Jos haluaa välttää spoilereita 2. kirjan tapahtumista, ei kannata avata linkkiä. :p
Ooo, [url=http://www.outlandertvnews.com/2015/12/richard-rankin-joins-outlander-season-two-as-roger-wakefield/]Roger on roolitettu[/url]. Jos haluaa välttää spoilereita 2. kirjan tapahtumista, ei kannata avata linkkiä. :p
16.01.2016
Jussi
Sarja alkaa uusintana alusta TV1:llä 11. helmikuuta. Jos ei ole vielä ehtinyt Outlanderia katsoa, kannattaa nyt korjata tilanne. Yle on myös vahvistanut, että kakkoskausi näytetään kesällä.
Outlander keräsi kolme Golden Globe -ehdokkuutta (kategorioissa draamasarja, naispääosa ja miessivuosa), mutta yhtään voittoa ei tullut. George R.R. Martin on muuten jatkuvasti hehkuttanut tv-sarjaa blogissaan, annetaan esimerkkinä postaus kesäkuulta.
Sarja alkaa uusintana alusta TV1:llä 11. helmikuuta. Jos ei ole vielä ehtinyt [i]Outlanderia[/i] katsoa, kannattaa nyt korjata tilanne. Yle on myös vahvistanut, että kakkoskausi näytetään kesällä.

Outlander keräsi kolme Golden Globe -ehdokkuutta (kategorioissa draamasarja, naispääosa ja miessivuosa), mutta yhtään voittoa ei tullut. George R.R. Martin on muuten jatkuvasti hehkuttanut tv-sarjaa blogissaan, annetaan esimerkkinä [url=http://grrm.livejournal.com/428946.html]postaus[/url] kesäkuulta.
16.01.2016
Jussi
En tiedä. Muissa Pohjoismaissa ykköskauden näki nopeasti Viaplaystä, mutta Suomessa Outlander ilmaantui Viaplayhin vasta sen jälkeen, kun koko kausi oli näytetty Ylellä.
Suomen Viaplayssä jaksot ovat täyspituisia - Yle esitti lyhennetyt versiot.
En tiedä. Muissa Pohjoismaissa ykköskauden näki nopeasti Viaplaystä, mutta Suomessa [i]Outlander[/i] [url=http://viaplay.fi/sarjat/outlander]ilmaantui[/url] Viaplayhin vasta sen jälkeen, kun koko kausi oli näytetty Ylellä.

23.01.2016
Uusinnasta tietoa, että jaksot eivät jää Areenaan, vaan näkyvät siellä ainoastaan lähetyksen aikana. Tämä on harmi, sillä olin ajatellut katsoa ykköskauden uudestaan, mutta en varmastikaan aio olla päivystämässä joka torstai. Toinen kausi alkaa YLEn fb-päivityksen mukaan heti ykköskauden uusintojen perään.
Uusinnasta [url=http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/19/outlander-matkantekija]tietoa[/url], että jaksot eivät jää Areenaan, vaan näkyvät siellä ainoastaan lähetyksen aikana. Tämä on harmi, sillä olin ajatellut katsoa ykköskauden uudestaan, mutta en varmastikaan aio olla päivystämässä joka torstai. Toinen kausi alkaa YLEn fb-päivityksen mukaan heti ykköskauden uusintojen perään.
23.01.2016
Mab
Tuosta tuli mieleen, että mä kerran päädyin katsomaan jotain sarjaa, jota näytettiin Areenassa myös ainoastaan lähetysaikana. Aluksi minäkin harmittelin, mutta sitten muistin, että näinhän sitä itse asiassa on suurimman osan elämästään sarjoja katsonut ja silloin sitä odotti innolla kunkin jakson alkamista :D Nopeasti on ehtinyt tottua ylellisyyteen, että ei ole pakko liimautua kuvaruudun ääreen just tiettynä viikonpäivänä ja tiettynä aikana.
29.01.2016
Emelie
Nyt [url=http://www.outlandertvnews.com/2016/01/we-have-our-brianna-sophie-skelton-joins-season-two-of-outlander/]Briannakin on saatu roolitettua.[/url]

Odotan kevättä ja 2. kautta nyt jo melko malttamattomana. :)
Jussi
DynToinen kausi alkaa YLEn fb-päivityksen mukaan heti ykköskauden uusintojen perään.Huomasin, että Ylen nettisivuilla annetaan tarkka päivänmäärä. Outlanderin toinen kausi käynnistyy torstaina 2. kesäkuuta klo 21.05. Yllättävän lähellä ollaan Amerikan tahtia.
MabNopeasti on ehtinyt tottua ylellisyyteen, että ei ole pakko liimautua kuvaruudun ääreen just tiettynä viikonpäivänä ja tiettynä aikana.Minä en pystyisi elämään ilman tallentavaa digiboksia... Areenaa, Katsomoa ja Ruutua käytän todella harvoin.
[quote="Dyn" post=42930]Toinen kausi alkaa YLEn fb-päivityksen mukaan heti ykköskauden uusintojen perään.[/quote]
Huomasin, että Ylen [url=http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/19/outlander-matkantekija]nettisivuilla[/url] annetaan tarkka päivänmäärä. Outlanderin toinen kausi käynnistyy torstaina 2. kesäkuuta klo 21.05. Yllättävän lähellä ollaan Amerikan tahtia.

[quote="Mab" post=42933]Nopeasti on ehtinyt tottua ylellisyyteen, että ei ole pakko liimautua kuvaruudun ääreen just tiettynä viikonpäivänä ja tiettynä aikana.[/quote]
01.02.2016
Mä käytän paljon Areena ja Ruutua läppärillä, helppo katsoa missä vain. Toivottavasti kakkoskausi näytetään YLEllä "normaalisti" Areenan kannalta, mutta näinhän tehtiin myös ykköskauden kohdalla sen ensiesityksellä, eli ehkä toivoa on.
Jussi
Olen varma siitä, että Outlanderin kakkoskausi tulee normaalisti Areenaan. Ilmeisesti Ylen uusintaoikeudet ykköskauteen eivät kattaneet nettiesityksiä.
Joo, kannettavalta tietokoneelta on kätevää siirtää suoratoistopalvelun kuva televisioon. Ja Areenassakin on nykyään HD-tarkkuus. Mutta en voisi kuvitella seuraavani tv-sarjoja säännöllisesti pieneltä läppärin ruudulta. Tai no varmaan komediasarjoja voisi, mutta Outlanderin tyylisissä visuaalisesti näyttävissä draamasarjoissa iso taulutelevisio on ehdoton. Olen kyllä kokeilumielessä ja hätätilanteessa[*] katsonut äitini tabletista muutaman draamaohjelman, mutta kuva tuntuu liian pieneltä. Yhden kerran testasin kännykälläni, mutta katselu oli pakko lopettaa nopeasti.
Tykkään katsoa ohjelmat ja elokuvat sohvaltani. En omista minkäänlaista kotiteatteria (en ole hifisti), ainoastaan 40-tuumaisen HD-telkkarin. Koska kyseessä on Samsung, niin sovellukset Areenoihin ja vastaaviin löytyy, mutta harvoin tulee käytettyä. Sen sijaan HBO Nordic -ja Viaplay-sovellukset ovat ahkerassa käytössä.
[*]Esimerkiksi kun Eloonjääneiden jakso oli poistumassa Maxin ohjelmakirjastosta, eikä muutakaan välinettä ollut tarjolla.

[*]Esimerkiksi kun [i]Eloonjääneiden[/i] jakso oli poistumassa Maxin ohjelmakirjastosta, eikä muutakaan välinettä ollut tarjolla.
12.02.2016
Emelie
Nyt on julkistettu tarkka päivämäärä toisen kauden alkamiselle: 9.4..
Tuon linkin takana on myös traileri (sekä kuvia) kakkoskaudesta ja jos haluaa välttää isoja spoilereita (jos ei ole lukenut kirjoja), ei kannata katsoa. :)
Nyt on julkistettu [url=http://www.outlandertvnews.com/2016/02/new-outlander-season-two-trailer-us-premiere-april-9-2016/]tarkka päivämäärä toisen kauden alkamiselle: 9.4..[/url]