Tornitalo
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Tornitalo

J. G. Ballard
Julkaistu: 1999 (Loki-kirjat)
Alkuperäinen nimi: High-Rise
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut Ville Keynäs. Kansi: Eeva Louhio. Kannen kuva: Ville Keynäs. Sidottu, kansipaperi.

Lontoon liepeille on noussut uusi, huippumoderni 40-kerroksinen tornitalo, jonka on määrä täyttää asukkaiden kaikki unelmat: koulut ja kaupat, kuntosalit ja kampaamo löytyvät saman katon alta. Kaikki on suunniteltu toimimaan, palvelemaan ihmistä. Se on oma pienoiskaupunkinsa, maailma pienoiskoossa. Mutta onko maailma sittenkään niin mukava paikka?

Pohjakerroksessa asuu Richard Wilder, tosimies, joka on päättänyt voittaa yllään kohoavan talon, valloittaa sen niin kuin vuori valloitetaan – tai nainen.

Keskellä asuu Robert Laing, lääkäri, jonka hartain toive on saada asua rauhassa, yksin, nuolla haavojaan ja unohtaa talon muut 999 asukasta.

Huipulla asuu Anthony Royal, talon suunnitteluun osallistunut arkkitehti, josta tulee tornitalon kruunaamaton heimopäällikkö, virka-asunaan koiranveren tahrima safaritakki ja adjutantteinaan lauma veroneuvojia, psykiatreja ja galleristeja.

Ballardin huumori on mustempaa kuin yö, hänen tulevaisuudenvisionsa ovat pelottavia, koska hän ei usko ihmiseen. Hänen naurunsa tekee kipeää mutta parantaa.

muokattu 06.10.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

He eivät tiedä mitä tekevätPerkerosSiirtymäElämä elämältäSydäntorni
Paikalla 57 vierailijaa
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873