Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)
Keskiarvo 3.75
3.75 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (168)
Kirjahyllytilastot

Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

Eoin Colfer
Julkaistu: lokakuu 13, 2010 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Atlantis Complex
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: keijut
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu.

ONKO ARTEMIS FOWL PARANTANUT TAPANSA?

Artemis Fowl täyttää viisitoista ja kutsuu joukon keijuja Islantiin. Hänen uusimman hankkeensa tarkoituksena on – uskokaa tai älkää – pelastaa koko maailma ilmastonmuutokselta. Keijut huomaavat Artemiksen käytöksessä muutakin outoa ja epäilevät oireiden viittaavan atlantiskompleksiin.

Sairaus iskee syyllisyytensä kanssa kamppaileviin rikollisiin, ja Artemis on vain vauhdittanut sitä sekaantumalla keijujen taikapuuhiin. Kun hyytelömäiset robotit iskevät Islannin kamaralle täysin odottamatta, keijujen on pakko miettiä tehokkaita parannuskeinoja. Jotain vielä pahempaa on luvassa.

Artemis Fowl muuttuu… kiltiksi.

Kavalan vihollisen lopullisena päämääränä on vedenalaisen Atlantiksen kaupungin tuhoaminen, mutta pahiksia ei ole ennenkään tyrmätty kohteliaisuuksilla. Onnistuuko komisario Holly Short palauttamaan Artemiksen rikollisen aivoarsenaalin entiselleen – ja hetkinen, onkohan sekään viisasta?

muokattu 01.05.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl, #6)Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl, #5)Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl, #4)Artemis Fowl (Artemis Fowl, #1)

Kirja-arvioita (10)

Certtu avatar
Kirjoittanut
2.5
Yhdyn useimpien mielipiteisiin siinä, että Atlantiskompleksi oli ehkä tylsin Artemis Fowl tähän mennessä. Jossain kohdissa kirja tuntui jotenkin raskaalta lukea, toisin kuin aiemmat Fowlit. Siitä johtuen kirja vei minulta vähän tavallista enemmän aikaa. Huumori kirjassa tuntui olevan tavattoman tiukassa. Oli kuitenkin parikin kohtaa, jossa naurahdin ihan ääneenkin. Huono kirja ei siis missään nimessä ollut. Varsinkin loppua kohti mielenkiinto kasvoi. Periaatteessa kirjan ... (lisää)
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
4.5
Kirja oli hyvä, täysin lukemisen arvoinen, eikä aikaa sinäänsä mennyt hukkaan, mutta ei ollut parhaimpia Fowleja. Enkä yhtään tykkää Orionista :DDD Se on niin Yäk ^^ Ihan kiinnostava sivupersoona, ja keskustelut on mielenkiintoisia, ei vaan pidä ajatella sitä Artemisina niin kaikki on hyvin :D Ehkä turhan tylsä juoni aikaisempiin verrattuna...
Katjuska avatar
Kirjoittanut
3.5
Mielestäni tämä on huonoin kirja Artemis Fowl-sarjasta. Huumoria kuitenkin oli ja oli hauskaa lukea Artemiksen sivupersoonasta. Foaly tuntui paljon hiljaisemmalta ja ei niin sarkastiselta kuin edellisissä osissa. Juoni oli hieman tylsä, mutta kirja on silti lukemisen arvoinen. P.S.Sain hyvät naurut lukiessa Orionin ja keijujen keskusteluja.
Molekyyli avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Kirjaneito avatar
Kirjoittanut
4.0
Atlantiskompleksi ei ylänyt ihan edellisten Artemis Fowlien tasolle, vaikka hyvä olikin. Kirjan parasta antia oli Orion, jonka täydellinen ääliömäisyys sai nauramaan useaan otteeseen. Se Atlantiskompleksin puuttuva palanen jota kaipailin, oli Artemiksen nerokas suunnitelma. Suosittelen edelliset Atremis Fowlit lukeneille, mutta tästä ei sarjan lukemista kanntata aloittaa.
Serafia avatar
Kirjoittanut
4.0
Vau. Artemis Fowl -sarja on yksi lempisarjoistani. Sen huumori on mahtavaa ja kevyttä luettavaa. Vaikkakin mielestäni tämä Fowl oli huonoin sarjan kirjoista. Mutta tämä ei tarkoita, että Atlantiskompleksi olisi huono kirja.
Nannapus avatar
Kirjoittanut
4.0
Ei huono, ei huono, muttei paras. Artemiksen huumori (joka on muuten parasta huumoria ikinä) oli jossain kadonneena, mutta Orion sai nauramaan kyllä senkin edestä. Ei tuollainen sovi yhtään Artemiksen tyyliin! Ei yhtään paremmin kuin ne farkut & T-paita joita Artemis lupaa pitää.. Jään odottamaan innokkaana viimeistä osaa.. voi ei.. tää ei saa loppua ! >.<
Nina98 avatar
Kirjoittanut
5.0
Orion jakaa mielipiteitä, mutta minusta hän on mahtava! TÄydellinen vastakohta Artemniksen häijylle ja tutkimattomalle mielelle. Toisaalta oli hiukan ahdistavaa ajatella Artemista vankina oman päänsä sisällä... Holly on ikuinen suosikkini, mutta tässä kirjassa hän jäi aiemapaa taka-alalle. Ei mikään paras Aratemis, mutta hyvä. Loppu jäi vaivaamaan.
CaliFe avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Billy avatar
Kirjoittanut
4.0
Artemis Fowleista tämä kirja on mielestäni tähän mennessä huonoin. Takakannen perusteella kirja oli äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta sitten kun luin sen, se oli suoraansanottuna vähän tylsä. Ei mitään Artemiksen tavanomaisia neronleimauksia tai äärettömän kiperiä tilanteita. Niitä kyllä yritettiin luoda, mutta aika huonosti onnistuttiin. 4 tähteä, koska Artemiksen sairaus ja toinen persoona olivat loistavia. Lisäksi lempihahmoani Butleria kuvattiin paljon (eli ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
aituriar
Uusin jäsen: Eru
Jäseniä yhteensä: 9641