Artemis Fowl: Atlantiskompleksi

@ Eoin Colfer
Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) - Eoin Colfer 7.50   175

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu.

ONKO ARTEMIS FOWL PARANTANUT TAPANSA?

Artemis Fowl täyttää viisitoista ja kutsuu joukon keijuja Islantiin. Hänen uusimman hankkeensa tarkoituksena on – uskokaa tai älkää – pelastaa koko maailma ilmastonmuutokselta. Keijut huomaavat Artemiksen käytöksessä muutakin outoa ja epäilevät oireiden viittaavan atlantiskompleksiin.

Sairaus iskee syyllisyytensä kanssa kamppaileviin rikollisiin, ja Artemis on vain vauhdittanut sitä sekaantumalla keijujen taikapuuhiin. Kun hyytelömäiset robotit iskevät Islannin kamaralle täysin odottamatta, keijujen on pakko miettiä tehokkaita parannuskeinoja. Jotain vielä pahempaa on luvassa.

Artemis Fowl muuttuu… kiltiksi.

Kavalan vihollisen lopullisena päämääränä on vedenalaisen Atlantiksen kaupungin tuhoaminen, mutta pahiksia ei ole ennenkään tyrmätty kohteliaisuuksilla. Onnistuuko komisario Holly Short palauttamaan Artemiksen rikollisen aivoarsenaalin entiselleen – ja hetkinen, onkohan sekään viisasta?Keskustelu: Eoin Colfer (11 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 13, 2010 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Atlantis Complex
Tietoja muokattu toukokuu 1, 2016

Artemis Fowl

Sarja sisältää 8 pääteosta ja yhteensä teoksia 9 kpl.

Alasarja Artemis Fowl - Sarjakuva
Alasarja Fowlin kaksoset

Artemis Fowl (Artemis Fowl #1) 7.96   523
Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl #2) 7.54   409
Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi (Artemis Fowl #3) 7.80   393
Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl #4) 7.46   370
Artemis Fowl: Kadonnut siirtokunta (Artemis Fowl #5) 8.02   324
Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl #6) 7.80   243
Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl #7) 7.50   175
Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl #8) 8.02   121
Artemis Fowl: Salaiset kansiot 5.82   209

Kirja-arviot & arvosanat

Certtu
Arvosanat 32
Kirja-arviot 5
Viestit 0
huhtikuu 18, 2014
5 / 10

Yhdyn useimpien mielipiteisiin siinä, että Atlantiskompleksi oli ehkä tylsin Artemis Fowl tähän mennessä. Jossain kohdissa kirja tuntui jotenkin raskaalta lukea, toisin kuin aiemmat Fowlit. Siitä johtuen kirja vei minulta vähän tavallista enemmän aikaa. Huumori kirjassa tuntui olevan tavattoman tiukassa. Oli kuitenkin parikin kohtaa, jossa naurahdin ihan ääneenkin. Huono kirja ei siis missään nimessä ollut. Varsinkin loppua kohti mielenkiinto kasvoi. Periaatteessa kirjan juoni oli hyvä ja Colferin tavoin kekselijäskin. Mutta jokin sen toteutuksessa ei kai sitten napannut niin lujaa kuin olisi voinut. Artemiksen sivupersoona oli kuitenkin mahtava, vaikka tavallaan jäinkin kaipaamaan normaalia viileää Artya. Ihan luettavan arvoinen kirja, mutta jätti vain jotenkin ristiriitaiset fiilikset. Voin kuitenkin sanoa suosittelevani sitä ihan yhtä lailla kuin kaikkia muitakin Fowleja. Tai ehkä sanon, että Fowlit kannattaa lukea, eikä Atlantiskompleksista lannistua!

w-a-r-i
Arvosanat 83
Kirja-arviot 83
Viestit 47
joulukuu 1, 2013
9 / 10

Kirja oli hyvä, täysin lukemisen arvoinen, eikä aikaa sinäänsä mennyt hukkaan, mutta ei ollut parhaimpia Fowleja. Enkä yhtään tykkää Orionista :DDD Se on niin Yäk ^^ Ihan kiinnostava sivupersoona, ja keskustelut on mielenkiintoisia, ei vaan pidä ajatella sitä Artemisina niin kaikki on hyvin :D Ehkä turhan tylsä juoni aikaisempiin verrattuna...

Katjuska
Arvosanat 97
Kirja-arviot 50
Viestit 10
kesäkuu 14, 2013
7 / 10

Mielestäni tämä on huonoin kirja Artemis Fowl-sarjasta. Huumoria kuitenkin oli ja oli hauskaa lukea Artemiksen sivupersoonasta. Foaly tuntui paljon hiljaisemmalta ja ei niin sarkastiselta kuin edellisissä osissa. Juoni oli hieman tylsä, mutta kirja on silti lukemisen arvoinen. P.S.Sain hyvät naurut lukiessa Orionin ja keijujen keskusteluja.

Kirjaneito
Arvosanat 402
Kirja-arviot 87
Viestit 568
tammikuu 15, 2013
8 / 10

Atlantiskompleksi ei ylänyt ihan edellisten Artemis Fowlien tasolle, vaikka hyvä olikin. Kirjan parasta antia oli Orion, jonka täydellinen ääliömäisyys sai nauramaan useaan otteeseen. Se Atlantiskompleksin puuttuva palanen jota kaipailin, oli Artemiksen nerokas suunnitelma. Suosittelen edelliset Atremis Fowlit lukeneille, mutta tästä ei sarjan lukemista kanntata aloittaa.

Serafia
Arvosanat 146
Kirja-arviot 18
Viestit 0
heinäkuu 10, 2012
8 / 10

Vau. Artemis Fowl -sarja on yksi lempisarjoistani. Sen huumori on mahtavaa ja kevyttä luettavaa. Vaikkakin mielestäni tämä Fowl oli huonoin sarjan kirjoista. Mutta tämä ei tarkoita, että Atlantiskompleksi olisi huono kirja.

Nannapus
Arvosanat 15
Kirja-arviot 12
Viestit 0
toukokuu 31, 2012
8 / 10

Ei huono, ei huono, muttei paras. Artemiksen huumori (joka on muuten parasta huumoria ikinä) oli jossain kadonneena, mutta Orion sai nauramaan kyllä senkin edestä. Ei tuollainen sovi yhtään Artemiksen tyyliin! Ei yhtään paremmin kuin ne farkut & T-paita joita Artemis lupaa pitää.. Jään odottamaan innokkaana viimeistä osaa.. voi ei.. tää ei saa loppua ! >.<

Nina98
Arvosanat 20
Kirja-arviot 11
Viestit 0
toukokuu 15, 2012
10 / 10

Orion jakaa mielipiteitä, mutta minusta hän on mahtava! TÄydellinen vastakohta Artemniksen häijylle ja tutkimattomalle mielelle. Toisaalta oli hiukan ahdistavaa ajatella Artemista vankina oman päänsä sisällä... Holly on ikuinen suosikkini, mutta tässä kirjassa hän jäi aiemapaa taka-alalle. Ei mikään paras Aratemis, mutta hyvä. Loppu jäi vaivaamaan.

Billy
Arvosanat 242
Kirja-arviot 9
Viestit 0
huhtikuu 25, 2011
8 / 10

Artemis Fowleista tämä kirja on mielestäni tähän mennessä huonoin. Takakannen perusteella kirja oli äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta sitten kun luin sen, se oli suoraansanottuna vähän tylsä. Ei mitään Artemiksen tavanomaisia neronleimauksia tai äärettömän kiperiä tilanteita. Niitä kyllä yritettiin luoda, mutta aika huonosti onnistuttiin. 4 tähteä, koska Artemiksen sairaus ja toinen persoona olivat loistavia. Lisäksi lempihahmoani Butleria kuvattiin paljon (eli paljon plussaa). Lisäksi tarinan pahista kuvattiin tarkemmin kuin muissa kirjoissa ja tällä kertaa se ei ollut mikään tunteeton mielipuolihyyppä, joka halusi valloittaa maailman ( josta myös plussaa). Jos olet lukenut muut Artemis Fowlit niin lue vain pois, tämähän voi olla vaikka paras kirja jonkun muun mielestä. Mutta jos et ole lukenut muita Artemis Fowleja niin ei kannata koskeakkaan; Lue parhaat päältä ensin ;------------)

Molekyyli
Arvosanat 31
Kirja-arviot 7
Viestit 0
toukokuu 14, 2013
10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
CaliFe
Arvosanat 25
Kirja-arviot 22
Viestit 0
marraskuu 23, 2011
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia