Artemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (115)
Kirjahyllytilastot

Artemis Fowl: Viimeinen vartija

Eoin Colfer
Julkaistu: lokakuu 8, 2012 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Last Guardian
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: keijut
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi.

TÄHÄNKÖ KAIKKI PÄÄTTYY?

Kohtalon täyttymys on käsillä. Hetkellä millä hyvänsä.

Mikään ei tunnu säikyttävän Artemista, nuorta rikollisneroa. Keijumaailmassa on kuitenkin eräs, joka on jo ennenkin saanut hänet tolaltaan: ilkeä tonttunainen Opal Koboi. Tällä kertaa Artemiksen perivihollinen on onnistunut herättämään kuolleista Fowlin sukutiluksille haudatut muinaiset keijusoturit. Niiden henget ryhtyvät riivaamaan myös Mylesiä ja Beckettiä, Artemiksen jo valmiiksi vilkkaita pikkuveljiä. Henget eivät tunnu myöskään tajuavan, että taistelu, jossa Oro Danulaisen johtamat berserkit saivat surmansa, päättyi jo 10 000 vuotta sitten.

Artemiksella on aikaa vain auringonnousuun asti. Siihen mennessä hänen tulee saattaa kuolleet keijut lopullisesti manan majoille ja vapauttaa berserkkiarmeijaan värvätyt veljet henkien otteesta. Vain sen takia, että yksi mielipuolinen tonttu haluaa maailman valtiattareksi, ihmiskuntaa uhkaa ennennäkemätön Harmageddon…

Eoin Colfer – Irlannin satusaaren ikioma fantasiavelho – heittää Viimeisessä vartijassa huikeat hyvästit Artemis Fowl -menestyssarjalleen!

muokattu 01.05.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl, #6)Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa (Artemis Fowl, #2)Artemis Fowl: Opalin kosto (Artemis Fowl, #4)Artemis Fowl (Artemis Fowl, #1)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)

Kirja-arvioita (7)

The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
3.5
Enpä ajatellut jokunen vuosi sitten, kun uteliaisuuttani otin Artemiksen luettavakseni, että jäisin tuota nuorta neroa kaipaamaan... Kaikelle on aikansa ja paikkansa. Ja tämän myötä sanon hyvästit tälle epäsosiaaliselle neropatille. Sitä yhtä vain jäin kaipaamaan - ja siksi et ihan 4 tähteä saanut Artyseni... ;)
Katjuska avatar
Kirjoittanut
4.5
En voi uskoa, että tämä on viimeinen Artemis Fowl! Todella jännittävä ja monipuolinen juoni, jonka vuoksi luin kirjan todella nopeasti. Colfer osasi todellakin keksiä todella hyvän lopetus osan Fowl-sarjalle. Kirjasta ei keksi muuta sanottavaa kuin NEROKAS ja MAHTAVA. En olisi millään hallunut sarjan loppuvan. Lopussa pääsi hieman kyyneliä ja kirjan viimeisen lauseen luettuani tuli pari kyyneltä ja sitten tuli tyhjä olo: Artemis Fowl-sarja on ohi. OHI!!! Tämä sarja oli ... (lisää)
Molekyyli avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihan mahtava lopetus mahtavalle sarjalle :) Jännittäviä juonen käänteitä ja hupaisia yksityiskohtia! Ihana <3
kissafani avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtava kirja! Odotin paljon muiden Artemusten jälkeen mutta odotukseni ylittyivät silti. Ehdottomasti paras lukemani kirja.
Serafia avatar
Kirjoittanut
4.0
Mitä voisin sanoa? Kirja oli mahtava ja kirjoitettu suhteellisen hyvin. Joissain kohdissa kuitenkin tuli tunne, että sitä ei ollu kirjoitettu niin hyvin kuin joitain muita kohtia. Kirjan lopussa minulla tuli kyynel silmään kahdessa kohtaa. "Pysy loitolla. Et tiedä, minkä kanssa olet tekemisissä." Artemis sanoi noin Foalylle, Butlerille ja Hollylle. Hollyhän oli sanonut nuo samat sanat Artylle, mutta pujauttaen ihminen -sanan vain sinne sekaan. Ja toiseksi, ihan viimeiset ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 65 vierailijaa
Scion
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858