Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)
Keskiarvo 4.08
4.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (12)
Kirjahyllytilastot

Sata kummaa kertomusta

Shimo Suntila
Julkaistu: joulukuu 2013 (Kuoriaiskirjat)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, fantasia, kauhu, kokoelma
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuva: Arren Zherbin. Nidottu.

Todellisuus on nyrjähtänyt raiteiltaan. Sata kertaa. Näissä scifistisissä, fantastisissa ja kauheissa minuuttinovelleissa kurkistellaan outoihin ja kummallisiin maailmoihin, jotka vaanivat aivan arkipäivän pinnan alla. Niissä on jokaisessa jotain tuttua, ja samalla jotain vierasta. Kun katsot toiseuteen, toiseus katsoo sinuun. Raapalemaestro Shimo Suntila vietti vuoden kirjoittaen joka päivä yhden tarinan. Tähän kirjaan on valittu niistä sata. 

Satakerta on lehmän mahassa, mutta sata sanaa tulee Shimon päästä. – Boris Hurtta

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Äänellä jonka kuulet: Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudestaSirkus SynkkäKahdeksan puraisua: NovellejaKipinä tuhkasta: Nuorten novellitimanttejaSadanpäämies

Kirja-arvioita (4)

Sini avatar
Kirjoittanut
4.5
Tämä oli herkullinen teos pieninä annoksina nautittavaksi. Shimo kirjoitti vuoden 2013 jokaisena päivänä yhden raapaleen (tasan satasanaisen tarinan) ja näistä tarinoista parhaat sata on koottu yhdeksi teokseksi. Näitä oli ihana lukea, nopeita mutta myös vaikuttavia, helppoja ja vaikeita. Ihan kaikissa tarinoissa en ymmärtänyt koukkua, mutta ei se menoa haitannut. Nyt harmittaa, ettei tullut kirjastoon hankittua useampaa kappaletta! Tämähän olisi aivan mainio ollut ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.5
Shimo Suntilan "Sata kummaa kertomusta" (Kuoriaiskirjat, 2013) sisältää nimensä mukaisesti sata kummallista kertomusta. Sata on tässä muutenkin maaginen luku, sillä kyse on raapaleista, pienoisnovelleista joiden mitta on tasan sata sanaa. Kirjailija kirjoitti yhden raapaleen joka päivä vuoden 2012 ajan, ja valikoi tähän kirjaseen niistä parhaat monimutkaisen kaavan perusteella. Suntilan kummallisissa kertomuksissa edustetuksi pääsevät niin, fantasia kuin kauhukin. Huumori ... (lisää)
tiarAnon avatar
Kirjoittanut
4.5
Suntilan raapaleet ovat terävää suomalaista novellistiikkaa. Suurin osa raapaleista on hauskoja: näitä lukiessa tulee naurettua ääneen. Välillä mukaan kuitenkin mahtuu myös vakavempia tekstejä, kuten esimerkiksi Aamu, jotka pysäyttävät välillä lujaakin kaiken naureskelun keskellä. Kokoelmaan on luonnollisesti eksynyt myös hieman heikompia tekstejä – sata raapaletta on paljon – mutta ne ovat selkeästi vähemmistössä. Raapaleita voi mukavasti lukea yhden tai kaksi ... (lisää)
StaCa avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirjan aikana ehtii huvittumaan, liikuttumaan, säikkymään... satunnaisesti hekottamaan ääneen. Erityisesti kirjoittajaelämää sivuavat raapaleet osuivat ja upposivat. Harvoin löytää kirjaa, jonka seurassa pystyy näin nopeasti siirtymään tunnetilasta toiseen. Selkeästi (avaruus)scifiä sivuavat raapaleet eivät olleet ihan minun juttuni, ja joudun tunnustamaan, että parin koukkua en tajunnut, mutta valikoima on niin laaja, jotta jokaiselle löytyy ihan varmasti jotain.
Paikalla 1 jäsen ja 68 vierailijaa
Kereep Tonit
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722