Loputon sota (Galaxy Scifi, #2)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (44)
Kirjahyllytilastot

Loputon sota

Joe Haldeman
Julkaistu: 1990 (Book Studio)
Alkuperäinen nimi: The Forever War
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi
Avainsanat: hugo-palkinto, locus-palkinto, nebula-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Veikko Rekunen. Päällys: Kari Leppänen. Nidottu.

Hugo-palkinto 1976, Locus-palkinto 1976, Nebula-palkinto 1975.

Loputon sota on romaani sodasta ja sen turhuudesta, järjettömästä ksenofobiasta, toivottomasta rakkaudesta ja etäisestä tulevaisuudesta. Samalla se on romaani parin vuosikymmenen takaisesta menneisyydestä, sillä sen taustalla ovat kirjailijan omat kokemukset Vietnamin sodasta.

Loputtoman sodan voi lukea pelkkänä seikkailuna mutta sen todellinen tarkoitus on vakava. Haldeman on purkanut siihen kaiken huolensa ihmisyydestä, yhteiskunnan tulevaisuudesta ja huonompiosaisten kohtalosta ylikansoitetussa kulutusyhteisössä.

Loputon sota
kuuluu viime vuosikymmenien arvostetuimpiin amerikkalaisiin tieteisromaaneihin ja sen vuonna 1975 saamat Hugo- ja Nebula-palkinnot on myönnetty todellisista ansioista. Loputon sota tulee pysymään lukijoiden mielissä pitkään.

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Voitokas (Kadonnut laivasto, #6)Uljas (Kadonnut laivasto, #4)Operaatio: HarmageddonPeloton (Kadonnut laivasto, #2)Heltymätön (Kadonnut laivasto, #5)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.5
Loputon sota on yksi sotilas-scifin klassikoista. Se sai ilmestyttyään kolme merkittävää tieteiskirjallisuuspalkintoa. Vaikka julkaisusta on jo aikaa, ei teos tunnu nykylukijasta yhtään vanhentuneelta, vaan sen teemat ovat yhä ajankohtaisia. Kirja on sodanvastainen. Oli siinä rajoilla, annanko Loputtomalle sodalle viisi tähteä, mutta päädyin kuitenkin neljään. Tästä voi päätellä, että pidin kirjasta kovasti. Kuten suomennoksen takakannessa sanotaan, perustuu romaani ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
1.0
Joe Haldemanin "Loputon sota" kertoo ihmiskunnan ja tauruslaisiksi kutsuttujen avaruuslaisten välisestä sodasta. Romaanin keskushahmo on William Mandella, joka joutuu olemaan mukana alusta loppuun. Vuonna 1974 ilmestynyttä romaania pidetään scifiklassikkona, ja se on palkittu niin Hugolla kuin Nebulallakin. En henkilökohtaisesti jaksanut innostua kirjasta lainkaan, vaan sen lukeminen tuntui loputtomalta sodalta, jonka taistelin kyllä loppuun asti, mutta josta en saanut yhtään ... (lisää)
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Mona
Jäseniä yhteensä: 9663