Aikakoneen saaga
Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Reijo Kalvas. Päällys: Kari T. Leppänen. Nidottu.
Elokuvayhtiö Climactic on konkurssin partaalla, mutta professori Hewettin keksimä aikakone tuo ongelmaan odottamattoman ratkaisun. Yhtiö päättää tuottaa seuraavan historiallisen spektaakkelinsa menneisyydessä, jossa ei tarvitse murehtia puvustusta, lavasteiden rakentamista, avustajien palkkoja eikä edes ammattiyhdistyksiä, ja jossa aikaakin on juuri niin paljon kuin tarvitaan. Niinpä Aikakoneen saaga käynnistyy, ja Viikinkikolumbuksen kuvaukset alkavat keväällä vuonna 1000 jKr...
Tieteiskirjallisuuden harvoihin humoristeihin kuuluva Harry Harrison on tässä railakkaassa iloittelussa parhaimmillaan.
Harry Harrison
Harry Harrison (1925–2012) syntyi Connecticutissa Yhdysvalloissa. Hän asui eri puolilla maailmaa, muun muassa Meksikossa, Britanniassa, Tanskassa ja Italiassa. Vanhuutensa hän vietti Dublinissa Irlannissa.
Valmistuttuaan koulusta vuonna 1943 Harrison värvättiin Yhdysvaltain sotavoimiin, jossa hän palveli neljä vuotta erilaisissa tehtävissä päätyen lopulta sotilaspoliisiksi. Armeijan jälkeen Harrison matkusteli vapaana kirjoittajana ympäri maailmaa. Hän muun muassa käsikirjoitti Flash Gordon -sarjakuvaa. Sarkansa scifin parissa Harrison aloitti kuvittajana. Ensimmäiset novellinsa hän julkaisi salanimellä. Harrison saavutti ensimmäistä kertaa kuuluisuutta romaanillaan Kuoleman planeetta (1960).
Galaxy Scifi
Sarjan numerointi menee kaksi kertaa väärin numeroiden 16 ja 18 kohdilla. Kyseisiä numeroita on molempia kaksi kappaletta eli sarjassa on ilmestynyt kaksi kirjaa enemmän kuin numerointi osoittaa.
15. osa: Michael Moorcock: Viimeisten aikojen valtiaat.
16. osa: Michael Moorcock: Viimeisten aikojen valtiaat II: Outo kiihko.
16. osa: Michael Moorcock: Viimeisten aikojen valtiaat III: Laulun loppu.
Sarja loppui kun Book Studio myytiin Gummerukselle, vaikka oli puhetta että se jatkuisi.
Galaxy Scifi sisältää 22 kirjaa.
Alasarja Viimeisten aikojen valtiaat
Alasarja Dorsai-trilogia