Mustelmann avatar
Kategoria: Konepaja | 446 viestiä | 216,9 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 15.06.2026

Satuta ja paranna -ketjut

Louhikäärme avatar
Lando kuuluu harmaiden listalle. SW:sta pikkunilkiksi kävisi Jabba.
11.03.2015
KirazakMieleeni tuli vähemmän tunnettu Moersin Uinuvien kirjojen kaupungin pikku nilkki Claudio Harppupökkö.
Muita Moersin nilkkejä minulla tuli mieleen Smeik ja Kuilutrolli. Onko heistä mielipiteitä? (Kuilutrolli itselläni ehkä semmoinen, jonka kuva voisi olla sanakirjassa kohdassa "pikkunilkki". :lol: Kuilutrolli tosin taitaa olla eri trolli Sinikarhussa ja Huviretkessä.. mutta samanlainen persoona. )

Grima on saanut enemmän kannatusta kuin Klonkku, mutta kommentoikaa vielä, jos haluatte mieluummin Klonkun.

Moraalisista harmaisiin menee Star Warsista Darth Vader (tai Anakin?), mutta nilkkilistalle on nyt kolme ehdokasta. Heistä pitäisi valita.

Kysymysmerkkejä olen merkkaillut joillekin hahmoille, joista sanottu, etteivät tunnettuja. Kommentoikaa myös niitä (ja muita), ovatko kyllin tunnettuja vai eivät.

Vieläkö tulee mieleen muita? Pikkunilkit pelataan ensin, sitten harmaat.

Pikkunilkit:

Grima TAI Klonkku (Taru sormusten herrasta)
(Finn ?) (Lumikki ja Metsästäjä -elokuva)
Dooku TAI Lando Calrissian TAI Jabba (Star Wars)
Joffrey Baratheon (Tulen ja jään laulu)
Claudio Harppupökkö TAI Smeik TAI Kuilutrolli (Zamonia-kirjat)

Mab avatar
Jabba on paras nilkkiehdokas Tähtien sodasta. Muista potentiaalisista nilkeistä mieleeni juolahti vielä Ylpeyden ja ennakkoluulon Wickham, mutta en ole ihan varma, onko hän sellainen kaveri, joka sopisi tälle listalle. Niljake nyt varmasti, mutta entäs nilkki?
Kirazak avatar
Juu, kuilutrollihan on oikea pikkunilkki! Ei nyt ainakaan Smeikkiä nilkkeihin, onhan hän nyt oikea pahis.
Formaldehyde avatar
Mitenkäs Blackadder (Musta Kyy), nilkki vai harmaa? Aloittaa aika nilkkimäisenä tapauksena, mutta viimeistään viimeisellä kaudella on jo muuntunut toisen tyyppiseksi hahmoksi.

Renfieldiä (Dracula) ehdottaisin nilkkien listalle, John Constantinea (Hellblazer) harmaisiin.

Olisi hauska päästä äänestämään Herr Flickiä (Maanalainen armeija iskee jälleen) tai Lalli Leipäjuustoa/Rasvanahkaa (Prätkähiiret), mutta en ole aivan varma sopisivatko kuitenkaan nilkin määritelmään ja kuinka tuntemattomia hahmot ovat muille.
Puolikuu avatar
Minusta Blackadder menisi paremmin nilkkeihin. Sarja jopa menettää tenhoavuuttaan, kun hänen niljakkuutensa vähenee. :smile:

Lisäksi tuli mieleen Humisevan harjun Heatcliff, mutta en tiedä kuinka hyvina hahmo tunnetaan.
Niksu avatar
Humiseva Harju on klassikko. Itsekin meinasin ehdottaa Heatcliffiä, mutta en hänestä ollut ihan varma että harmaa vai nilkki.
Puolikuu avatar
Heatcliffin epäreilu lapsuus ja nuoruus olivat vaikuttuvat varmasti siihen, millainen hänestä tuli. Kuitenkin hänen toimensa aikuisena ovat mielestäni lähinnä sadistisia ja kieroja. Siis loistavaa nilkki-ainesta.
11.03.2015
Lisää nimiä listassa, lisää kysymysmerkkejä. Lisää kommentteja? Tai uusi nimiä tai kysymysmerkkejä? :wink:

Pikkunilkit:

Grima TAI Klonkku (Taru sormusten herrasta)
(Finn ?) (Lumikki ja Metsästäjä -elokuva)
Jabba the Hutt (Star Wars) (TAI Dooku TAI Lando Calrissian TAI Boba Fett)
Joffrey Baratheon (Tulen ja jään laulu)
Kuilutrolli (Zamonia-kirjat) (TAI Claudio Harppupökkö)
Steerpike (Gormenghast)
(Wickham ?) (Ylpeys ja ennakkoluulo)
Blackadder (Musta Kyy)
Renfield (Dracula)
(Herr Flick ?) (Maanalainen armeija iskee jälleen)
(Lalli Leipäjuusto ?) (Prätkähiiret)
Heatcliff (Humiseva harju)

Muokannut Hiistu (12.03.2015)
Khosmar avatar
Johan nyt on! Paljon on hienoja vaihtoehtoja, joista valita. Star Warsin osalta löytyi myös ihan hienoja ideoita, mutta entäs sitten Boba Fett, ultracool kätyri sekä Jabban että Vaderin palkkalistoilla? Ihme, ettei kukaan ole sitä maininnut. :cheesy:
Mab avatar
Mä vähän mietin Boba Fettiä, mutta vaikka hän onkin pikkupahis, niin hän ei mielestäni kuitenkaan ole nilkki - tosin mun näkemys nilkistä tuntuu vaihtelevan jatkuvasti :smile:

Heathcliff käy minustakin sen sijaan ihan hyvin listalle, mistä tulikin mieleen toinen "romanttinen" sankari: Twilightien Edward, creepy ja määräilevä stalkkeri, joka vikittelee itseään sata vuotta nuorempia teinityttöjä. Mutta häntä ei ole tarkoitettu nilkiksi, joten ehkä hän ei kuitenkaan kelpaa listalle :tongue:
12.03.2015
MabTwilightien Edward, creepy ja määräilevä stalkkeri, joka vikittelee itseään sata vuotta nuorempia teinityttöjä. Mutta häntä ei ole tarkoitettu nilkiksi, joten ehkä hän ei kuitenkaan kelpaa listalle :tongue:
Pikkunilkki... Mutta niin, nimitys on ehkä hieman asenteellinen. :lol:

(Twilightista voisi kyllä saada nilkiksi jonkin pahisvampyyrin/volturin, jos halutaan.)
Niksu avatar
Taidan itse kallistua Jabban puolelle näistä kaikista Star Wars ehdokkaista. Huttit ovat synnynnäisiä nilkkejä.

Twilightistä paras nilkkiehdokas on mielestäni Caius.
13.03.2015
Aloitetaan lista huomenna aamusta. :smile: Lista näyttää siis tältä:

Blackadder (Musta Kyy)
Caius Volturi (Twilight)
Draco Malfoy (Harry Potter)
Grima (Taru sormusten herrasta)
Heatcliff (Humiseva harju)
Jabba the Hutt (Star Wars)
Kuilutrolli (Zamonia-kirjat)
Renfield (Dracula)
Steerpike (Gormenghast)

Otetaanko mukaan vielä joku seuraavista?

(Hammaskeiju TAI Mason Verger ?) (Hannibal)
(Herr Flick ?) (Maanalainen armeija iskee jälleen)
(Lalli Leipäjuusto ?) (Prätkähiiret)
(Treia ?) (Lohikäärmelaivat)
(Wickham ?) (Ylpeys ja ennakkoluulo)
13.03.2015
Kirazak avatar
Ei minusta muita mukaan. Zedar voitaisiin melkeinpä lisätä harmaiden hahmojen listalle, koska hän ei välttämättä olisi paha, jos häntä olisi vain ohjattu oikein.
14.03.2015
River avatar
Mab
Tämä samainen ajatus nousi väkisinkin mieleen, kun katsoin ensimmäisen kerran sarjan ensimmäisen osan. Jotain häiriintynyttähän tuossa hommassa on.

Mutta listasta... Se on tuollaisenaan todella mehevä! Ei kaipaa mielestäni muutoksia.
14.03.2015
22.03.2015
Seuraavaksi moraalisesti harmaita hahmoja. Uusia nimiä? Kommentteja listalle jo ehdotetuista?

Tuleeko mieleen moraalisesti harmaita ns. hyviksi, jotka sopisivat listalle?

Esim. Elric voisi olla mielestäni semmoinen, joka on hyvis, mutta kuitenkin saa aikaan myös pahaa. Joten ehdotan häntä mukaan.

Geralt Rivialainen kai yrittää olla harmaa... mutta onko liian hyvä tyyppi?

Zedar (Belgarionin taru)
Elric Melnibonélainen (Michael Moorcock)
Geralt Rivialainen (Noituri)
Athilora avatar
Ehdottaisin Talia al'Ghulia, joka on ajoittain Batmanin, ajoittain isänsä Ra's al'Ghulin puolella. DC:n tematiikassa on tietysti myös Huntress (Helena Bertinelli), joka taistelee brutaalisti mafiaosoja vastaan usein myös näitä tappaen.

Belgarionin tarusta tuli mieleeni noita Vordai. Tai kenties Kal Zakath. Paatunut poliittinen eläin jos joku toimii harmaan alueella. Prinssi Kheldar / Silkki, Milord Stragen ja Althalus ovat ehdottomasti harmaimmat Eddings-hyvikset.

Näiden lisäksi harmaita hyviksiä:
-Artemis Fowl
-Alatar Sininen (Keski-Maa, sopeutui itäläisten kulttuurin taistelussa Sauronia vastaan)
-Jaymes Markham (Solmanian Nousu -trilogia, Dragonlance)
-Fëanor (Silmarillion, suvunsurma päästäkseen takaisin Melkorin kurkkuun)

Jos jokin näistä toimii, hyvä. Priorisoisin itse näistä Althaluksen, Artemis Fowlin ja Jaymes Markhamin.
Puolikuu avatar
Itse ehdottaisin Batmanista ennemmin kissanaista. Vai onko hän liian hyvis?
Athilora avatar
PuolikuuItse ehdottaisin Batmanista ennemmin kissanaista. Vai onko hän liian hyvis?
Selina on myös potentiaalinen vaihtoehto.
Mab avatar
Mä en tunne Talia al'Ghulia kovinkaan hyvin, niin sikäli kissanainen olisi mielestäni parempi vaihtoehto - ja onhan hän kuitenkin yksi klassisista Batman-hahmoista.

Niin kovasti kuin haluaisinkin Geralt Rivialaisen listalle, niin hän on ehkä liian hyvis. Geraltissa on tiettyä rosoisuutta, mutta ei hän ainakaan muistaakseni missään vaiheessa pahistele tai ole muuten hankkinut hahmoonsa tummempia sävyjä.

Miten olisi lisäksi vielä Rautahammas Bondeista? :D

Ajan pyörässä on varmasti (toivottavasti) jokin harmaa hahmo, mutta en nyt heti keksi, kuka... ehkä Siuan Sanche? Hänellä ainakin on vähän sellaista tarkoitus pyhittää keinot -filosofiaa, vaikka onkin hyviskastissa. Äääh, en mä tiedä :)
Päivitys.

Severus Kalkaros (Harry Potter)
Raistlin Majere TAI Jaymes Markham (Dragonlance)
Villavatukkainen herra (Jonathan Strange & herra Norrell)
Saruman TAI Alatar Sininen TAI Fëanor (Keski-Maa)
Kissanainen (Batman)
Zedar TAI Vordai TAI Kal Zakath TAI Silkki TAI Milord Stragen TAI Althalus (David Eddings)
Elric Melnibonélainen (Michael Moorcock)
Huntress (DC-universumi)
Artemis Fowl (Eoin Colfer)
Rautahammas (James Bond)
Siuan Sanche (Ajan Pyörä)

muoks. Seuraava foorumille kirjoitettu viesti näyttäisi olevan 30 000. viesti. Tuon pyöreän luvun voisi rikkoa vaikka tähän ketjuun kommentoimalla. :wink:
Athilora avatar
Silkki on ehdottomasti ikonisin Eddings-hahmoista ja, jos vain yksi on valittavissa, Kheldar on järkevin valinta, vaikka itse Althieta eniten fanitankin.

Keski-maata voisi edustaa Alatar Sininen ihan vain, koska ei liene näissä ketjuissa ennen esiintynyt. Sinänsä haluaisin Fëanorin messiin, mutta listan tila on rajallinen.
Emelie avatar
Dragonlancesta haluaisin ennemmin listalle Raistlinin kuin Jaymes Markhamin (josta en ole koskaan kuullutkaan). Eddingsiltä Silkki saa minun ääneni listalle pääsemisen puolesta, koska muista ehdotetuista ei ole mitään muistikuvaa. :)