Vastannut: Mustelmann, 19.06.2026
Kategoria: Konepaja | 446 viestiä | 216,9 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 15.06.2026
Satuta ja paranna -ketjut
Kirazak
Minusta Silkin motiivi on vain rikastua, hän ei erityisemmin ole paha. Silkki vain käyttää mahdollisuuden hyväkseen. Siksi en ottaisi Silkkiä listalle. Silkki on kyitenkin pohjimmiltaan hyvä. Zedarista ei taas ota selvää onko hän nyt hyvä vai paha. Zedar on siis minusta parempi vaihtoehto harmaisiin hahmoihin.
Athilora
Tuoreimpiin mielipiteisiin pohjautuva uusi esitykseni:
Dorian Gray (Herrasmiesliiga Dorian Grayn muotokuva)
Jos 18 pitää vielä alaspäin mennä, karsimislistalle tästä listasta näkemykseni mukaan joutuisivat ensin Set ja sitten Lugh, koska Loki on trickster-jumalista ikonisin, loppujen lopuksi, vaikka Lughista eniten pidänkin.
Tuoreimpiin mielipiteisiin pohjautuva uusi esitykseni:

Pianisti
Mahtuisiko Tittelintuure vielä mukaan? Hän on ehdottomasti "moraalisesti harmaa", ja on tainnut saada kannatusta muiltakin minun lisäkseni.
Louhikäärme
Ehdotan nämä jätettäväksi pois listalta:
Ehdotan nämä [b]jätettäväksi pois[/b] listalta:

Hiistu
Ainakin vielä tämä ilta aikaa laittaa omia esityksiään.

NiksuLuulin muuten, että Loki olisi tässä pikemminkin populaarikulttuurin hahmo kuin varsinainen mytologian jumalhahmo?Varmaan on monelle tuttu, jopa ensisijaisesti, populaarikulttuurin hahmona. Tuntuisi vain hiukka falskilta laittaa alkuperäksi (Marvel).
Ainakin vielä tämä ilta aikaa laittaa omia esityksiään. :smile: Tuli mieleen, että pois jätettäviin voisi olla lisäksi hyvä, jos laittaa jotain perustelua, miksei kannata kyseistä hahmoa listalle. (Tuntematon, ei moraalisesti harmaa...)

[quote="Niksu" post=30624]Luulin muuten, että Loki olisi tässä pikemminkin populaarikulttuurin hahmo kuin varsinainen mytologian jumalhahmo? [/quote]

Varmaan on monelle tuttu, jopa ensisijaisesti, populaarikulttuurin hahmona. Tuntuisi vain hiukka falskilta laittaa alkuperäksi (Marvel). :tongue:
River
Fauni (Pan's Labyrinth)
Jätin pois toisten kulttuurien jumalhahmot, koska ne auttamattomasti ovat itselle jokseenkin epähumaaneja ilmentymiä (kriteerit mustasta valkoisesta ja harmaasta ovat erit kuin ihmisille, koska kyse on jumalista), ja lisäksi miellän ne puhtaasti ja ennen kaikkea historialliseen/kulttuuriantropologiseen konseptiin yms. Louhi MENETTELEE siksi, koska on osa suomalaista kulttuuria ja näin ollen edustaa ns. tiettyjen suomalaisten ihmisten arkkityyppiä. TOSIN hänetkin voisi korvata jollakin toisella hahmolla, jos vain parempi löytyisi, koska koen jumaluudet vähän ongelmallisina muiden hahmojen keskellä. Melkein jumalille voisi tehdä oman satuta ja paranna- ketjun, jos sellaista ei ole vielä ollut.
Lyhyesti: koen siis, että lista voisi koostua puhtaasti viihteen uuttamista hahmoista, eli fantasia- ja scifi- leffojen tai kirjojen tyypeistä, joita ei voi vahingossa sekoittaa johonkin muuhun konseptiin.
Peace.
Hiistun listan pohjalta ehdotan seuraavaa kahdeksantoista rypästä. Tämän jälkeen en ehdota enää mitään! :smile:

haplotus
Jack (Painajainen ennen joulua)
Nuo kuuluisivat omalle listalleni. Lisäksi tekisi mieli ehdottaa Death Noten Light Yagamia, mutta vaikka pidänkin hahmoa varsin harmaana, niin luulen että monelle Light on jo aika lähellä mustaa. Vai olisiko täällä joku muu myös harmauden kannalla?

Niksu
Minusta Light on tosiaan siinä harmaan ja pahuuden välimaastossa... mutta kuten suuri mestari Obi-Wan Kenobi kerran sanoi: "Totuus on vain näkökulma." Itse uskon, että Light piti itseään hyvänä. Minusta yleisölle annettiin mahdollisuus nähdä hänet harmaana hahmona, joten itse kannatan häntä harmaiden hahmojen listalle, mutta ymmärrän myös niitä, jotka pystyvät näkemään hänet vain pahiksena.
Emelie
Minä olen myös sitä mieltä, että Light Yagami on harmaa hahmo eli kannatan häntä listalle. Tulee kyllä mielenkiintoinen lista. :)
Hiistu
Teen illalla johonkin aikaan koonnin tähänastisista esityksistä, jotta voi vielä katsoa ja halutessaan kommentoida (ja toki iltaan asti muutoinkin). Huomenna aamusta (n. klo 8, sanoo kalenteri) aloitetaan lista.
Periaatteena on, että mikäli moni ihminen on ilmaissut haluavansa jonkin hahmon listalle, ei haittaa, vaikka joku olisi hahmoa vastustanut, koska hahmolla selvästi on kannattajia (ja vastustajat saavat miinustella). Harvasta hahmosta varmaan ollaan täysin yksimielisiä.

Hienon paljon ihmisiä kokoamassa listaa! Toivottavasti tulee kiintoisan kiivas peli. :smile:
Hiistu
Ilta on nyt näin myöhä, joten listakoontia ei valitettavasti välttämättä enää tule näkösälle, paitsi aamulla sitten äänestyslistan muodossa. :huh:
muoks. Nyt en ennättänytkään... Joten aloitus siirtyy iltapäivään.
muoks. Nyt en ennättänytkään... Joten aloitus siirtyy iltapäivään.

[i]muoks. [/i] Nyt en ennättänytkään... Joten aloitus siirtyy iltapäivään.
Muokannut Hiistu (26.03.2015)
26.03.2015
Hiistu
Siirtyi valitettavasti jälleen huomiselle, en ennätäkään tänään koneelle kuin vasta yöllä. :huh: Mutta huomenna on vapaapäivä eli Rising-päivä. :wink:
27.03.2015
Moraalisesti harmaa viikonloppu:
Satuta/paranna: Moraalisesti harmaat
Listalle pääsivät hahmot, joilla oli vähintään neljä kannattajaa sekä hahmot joilla oli vähintään kolme kannattajaa ilman yhteen vastustajaa. Darth Vaderin ja Anakinin välillä oli tiukka tilanne (sikäli kuin heitä voi edes jaotella), mutta koska Vaderia myös vastustettu, sai Anakin paikan.
Satuta/paranna: Moraalisesti harmaat
Moraalisesti harmaa viikonloppu:

[url=http://www.risingshadow.fi/forum/leikkinurkka/2126-satuta-paranna-moraalisesti-harmaat]Satuta/paranna: Moraalisesti harmaat[/url]

02.04.2015
Louhikäärme
Kansantaruista ja mytologioista peräisin olevia hahmoja on esiintynyt täällä useammasakin ketjussa, mutta aika moni on siitä huolimatta loistanut poissaolollaan. Voitaisiinkohan järjestää asiaa korvaava S&P-kisa, johon otettaisiin etupäässä näitä poisjääneitä tarujen hahmoja?
Shahrazad (Tuhannen ja yhden yön tarinat)
Yritin myös koostaa yhteen kaikki ne tarujen hahmot, jotka ovat jo olleet mukana jossakin kisassa:
[Spoileri - klikkaa]
[Spoileri - klikkaa]

[spoiler]
[/spoiler]
08.04.2015
Louhikäärme
Ehdotukseni ei sitten ilmeisesti kiinnostanut ketään...?
Ehdotukseni ei sitten ilmeisesti kiinnostanut ketään...?
08.04.2015
HourglassEyes
Lista vaikuttaa kiinnostavalta!
Lista vaikuttaa kiinnostavalta! :smile:
09.04.2015
haplotus
Hyvä aihe. Nopeasti vilkaistuna lisäisin kiinalaisen Sun Wukongin, aka Son Gokun, aka Apinakuninkaan.
Antiikki on hyvin edustettu ja mukana on monta mielenkiintoista hahmoa. Intian puute pisti hieman silmään, mutta eipä toisaalta suoralta kädeltä tule itselle mitään mieleen joten voinen elää puutteen kanssa.

09.04.2015
Hiistu
^ Apinakuningas on tainnut olla jo jollain listalla... vai oliko?
Lancelot oli Tylsissä&totisissa. Ja kolmiodraamoissa Guineveren kanssa.
Nottinghamin sheriffi oli juuri äskettäin Disney-pahiksissa, ja vaikkei tämä meinaa Disney-versiota, uskoisin ihmisten äänestävän suht samoin perustein kuin silloinkin.
Onko Grendel ollut jollain hirviölistalla vai oliko se hänen äitinsä? Vai kumpikaan? (Vaikea muistaa, kun osa hahmoista ollut ehdotettuina mutteivät listalla asti. )
Lancelot oli Tylsissä&totisissa. Ja kolmiodraamoissa Guineveren kanssa.
^ Apinakuningas on tainnut olla jo jollain listalla... vai oliko?

Lancelot oli Tylsissä&totisissa. Ja kolmiodraamoissa Guineveren kanssa.

.... Jos joku ennättää, voisi vielä kertaalleen tarkastaa noita ja muita, ovatko olleet aiemmilla listoilla. Mikäli tarkoitus siis saada ennestään olemattomia. Ja lisääkin jos keksii. :smile:
16.04.2015
lisää mahdollisia hahmoja:
lisää mahdollisia hahmoja:

20.04.2015
Viivasin yli nuo pari aiemmin ollutta hahmoa ja lisäsin uudet ehdotukset:
Viivasin yli nuo pari aiemmin ollutta hahmoa ja lisäsin uudet ehdotukset:

Ceridwen (Brittiläinen mytologia?)
Nooa (Abrahamilainen mytologia) Wilhelm Tell (Sveitsiläiset kansantarut) Prinsessa Kaguya (Japanilaiset kansantarut)

26.04.2015
Hiistu
Ollaanko listaan siis tyytyväisiä? Ei lisättävää eikä karsittavaa? (Hieman tietenkin huolettaa, onko kylliksi osallistujia näinkin pitkään listaan, kun nyt näin hiljaista... Mutta eiköhän osallistujia sitten ilmaannu.)