Mustelmann avatar
Vastannut: Mustelmann, 15.06.2026

Satuta ja paranna -ketjut

15.05.2015
Athilora avatar
Toimii. Olisin ehkä erotellut joitain taikuuksia, mutta tällä tavalla saadaan lista pysymään järkevissä mittasuhteissa.
16.05.2015
Mab avatar
Vielä tuli mieleen Noituri-sarjan taikuus. Siinähän on velhoja, joiden taikuus on kait myötäsyntyistä (??) ja noitureita, joiden ihmekyvyt johtuvat siitä, että heidät on muokattu mutanteiksi.

Lukjanenkon Yö/Päivä/Hämärän partio -kirjoissa on myös ihan jännä taikuussysteemi (ja monenlaisia magianharjoittajia), mutta ehkä sekin on vähän turhan marginaalissa tälle listalle.

Mut joo, lista kyllä näyttää pelattavalta jo tuollaisenaan :smile:
16.05.2015
MabVielä tuli mieleen Noituri-sarjan taikuus. Siinähän on velhoja, joiden taikuus on kait myötäsyntyistä (??) ja noitureita, joiden ihmekyvyt johtuvat siitä, että heidät on muokattu mutanteiksi
Vieläkö tuolle noiturien mutanttitaikuudelle keksittäisiin jokin nimi? "Noiturien mutanttitaikuus"... ? :tongue:

Muutoin lista voitaisiin aloittaa huomenna.
Mab avatar
Ai, nimi vielä tarvittaisiin? :tongue: Hehe, en mä sellaisia keksi (muuta kuin "noituruuden", mutta se ei nyt taida olla kovinkaan valaiseva). Lukaisin pari arvostelua kirjoista ja niissä puhuttiin "noiturien alkeellisesta taikuudesta" :neutral:
Athilora avatar
Noituritaikuus lienee riittävä nimitys.
Soturiorava avatar
Tuli vielä mieleen Septimus Heap-kirjasarjan taikuus. Ei ole välttämättä mikään kovin tärkeä, mutta ehdotinpa vaan.

P.S en tiedä sen taikuuden nimeä vai onko sillä ollenkaan nimeä.
17.05.2015
Kaikilla taikuuksilla nyt toivottavasti semmoiset nimet, että äänestäjät tunnistavat ne ainakin aloitusviestin lähdetietojen avulla. :smile:

Pelailtavaa: Satuta/paranna: Taikuusjärjestelmät
Xerion avatar
Höh. Unohtu Magia Eragonista.
XerionHöh. Unohtu Magia Eragonista.
Uskaltaisin väittää, ettei tässä ole kovinkaan suurta vääryyttä tahi menetystä koettu. Se nyt kuitenkin on, perusperiaatteeltaan, väännelmä tosinimitaikuudesta.
Xerion avatar
Tosinimistä minulla ei olekkaan kokemusta. Aukko sivistyksessä?
Vehka avatar
XerionHöh. Unohtu Magia Eragonista.
Jep, eli jos tykkäsit Eragonin taikuussysteemistä, kannattaa äänestää Maameren tosinimiä. ;) (Jotka ovat paras taikuussysteemi koskaan, terveisin Vehka.)
Vehka
XerionHöh. Unohtu Magia Eragonista.
Ei nyt sinänsä ole mitenkään ihmeellinen taikuusjärjestelmä. Keskinkertainen taikuusjärjestelmä kohtalaisen kirjailijan tylsähkössä proosassa. Vain oma mielipiteeni kylläkin. Mutta, jos Eragon-taikuus toimii, lue ihmeessä Maameren tarinat.
18.05.2015
Vehka
XerionHöh. Unohtu Magia Eragonista.
Joo onhan ne joskus luettava. Se kiejailijan nimi vain karkottaa minut. Se K siellä välissä on aivan kamala :angry:. Mutta nyt on tosinimiä plussailtu. Kiitos teille näistä tiedoista.
21.05.2015
Melian avatar
Mukana :)
Athilora avatar
Meneekö ihan hirveästi perinteisistä teemoista ohi, jos esittäisin Suomen presidenttejä seuraavaan ketjuun? :grin: Nopeasti tehtävissä oleva lista, joka herättää varmasti intohimoja suuntaa tai toiseen melkein kaikilla. Mutta, jos halutaan pysyä fiktiolinjoilla, ymmärrän kyllä.
Xerion avatar
Itse kannatan ennemmin spefiä. Voi olla, että asiaan tarkemmin tutustuneilla voi olla presidenteistä mielipiteitä suuntaan tai toiseen, mutta meillä muilla (varsinkin nuoremmilla) ei ole kantaa tähän. Voi aihe toki olla spefin ulkopuoleltakin, mutta sen pitäisi olla kaikille helposti lähestyttävissä.
Ansa avatar
Ehdottaisin Firefly/Serenity sarjan/elokuvan hahmoja + vihulaisia. Saisi varmaan ihan hyvän listan aikaiseksi.
Niksu avatar
haplotus avatar
En oikein innostu lähihistorian henkilöiden mukaan otosta.

Fireflyn muistan aika heikosti, mutta kyllä mä ne naamat jotenkin osaan mielessäni arvottaa vaikka nimet meinaakin unohtua. Mukana olisin.

Myös Asterix-kisa kiinnostaisi kokeilla jossain välissä. Semmoset 10-15 nimeä pitäisi löytyä helposti.
maahinen avatar
Politiikkakiinnostukseni oli huipussaan n. 16-vuotiaana. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän kiinnostaa. Kannatan Asterixia. Ja jossain välissä ehdottaisin puoliverisiä - luulen että löytyy listallinen kiintoisia hahmoja lajien ja kulttuurien välisten ristiriitojen paineessa
Kirazak avatar
Politiikka ei erityisemmin kiinnosta. Puoliveriset hahmot olisi tosi kiva kisa ja mielenkiintoinen.
Athilora avatar
Vastustan Firefly/Serenityä, koska maineestaan huolimatta ei ole koskaan suuremman yleisön haltuun päätynyt. Näin ollen, pelkään vähemmän tunnetun/muistetun sarjan vähentävän pelin osallistujamäärää.

Mitä tulee puoliverisiin (ilmeisesti kahden lajin, ei lahden samanlajisen rodun, risteymiä), tässä muutama ehdotus:

-Tanis Puolhaltia (Dragonlance, ihmisen ja haltian risteymä)
-Arilyn Kuunterä/Kuunkukka (Forgotten Realms, ihmisen ja haltian risteymä)
-Ariakan Ariakas (Dragonlance, ihmisen ja jumalan risteymä)
-Ce'Nedra (Belgariad, tolnedralaisen ja dryadin risteymä)
-Elrond Puolhaltia (Keski-Maa, ihmisen ja haltian risteymä)
-Eärendil (Keski-Maa, ihmisen ja haltian risteymä)
-Rubeus Hagrid (Potterit, ihmisen ja jättiläisen risteymä)
Xerion avatar
NiksuHieman aiheesta sivuun, mutta nuoruus ei ole mikään tekosyy sille, jos politiikka ei kiinnosta. Suorastaan törkeä väite, ikärasismia. :lol:
Anteeksi jos suututin. (Hymiöstä päätellen en.) Itsekin olen politiikasta kiinnostunut ja alaikäinen. Suuri osa nuorista ei silti välitä politiikasta, eikä ole hereillä historiantunneilla (anteeksi yleistykset), joten presidenteistä ei kauheasti ole tietoa. Minä kyllä tiedän ketä olisin äänestänyt, mutta silti aihe ei mielestäni ollut sopiva.

Kannatan puoliverisiä, jos ehdokkaita tulee tarpeeksi. Percy Jackson sarjasta voisi laittaa jonkun edustajan. Esim. sarjan nimeä kantavan puoliverisen.
Soturiorava avatar
Otetaanko listalle myös mytologisia puoliverisiä vai pelkästään kirjoista, leffoista, televisio-ohjelmista yms.

Kannatan Percy Jacksonia listalle.
Rinja avatar
Presidenttilistasta sanottakoon, että sitä on pohdittu aikaisemminkin. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että ei listoja todellisista ja vieläpä yhä elossa olevista henkilöistä. Lähimenneisyydenkin henkilöt ovat kyseenalaisia pelattavia.