Moonlord avatar
Sivut: 1, 2
Kategoria: Satama | 64 viestiä | 11,0 t lukukertaa
Vastannut: Ageha, 29.04.2026
Sivut: 1, 2, 3

Lukuhaaste (2015 Reading Challenge)

06.02.2015
Vehka avatar
maahinen, omistamalla n. 3-5 tuntia päivässä lukemiselle. Ei sen kummempaa. :) Toki minulla on aina useampi kesken ja sarjakuvat, lastenkirjat yms. auttavat kiireisempinä kausina. Toistaiseksi olen jopa pysynyt aikataulussa.
11.02.2015
maahinen avatar
Suosikkikirjailijan teos, jota en ollut vielä lukenut: Isomäki Kurganin varjot; luultavasti myös niin lähellä pelottavaa kuin voin toivoa löytäväni - esitelty kauhuskenaario on mahdollinen. Ihmissuhdekuvaus on kehittynyt ja opetussaarnat on aikaisempaa paljon paremmin upotettu tarinaan, tilalle on tullut ylenmäärin uskottavuuden rajoja hipovaa dramaattista toimintaa (jo edellisessä kirjassa), kun aiheessa itsessään on dramatiikkaa yllin kyllin. Vision huikeus on ennallaan.
21.02.2015
HourglassEyes avatar
HourglassEyes]1. (X) A book that became a movie. James Dashner: The Maze Runner.
2. (X) Kirja jossa on yli 500 sivua. Terry Hayes: Vaeltaja (sivumäärä 810)
3. (X) Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin. Kathleen MacMahon: Näin se päättyy
4. (X) Sellainen kirja suosikkikirjailijaltasi, jota et ole vielä lukenut: Stephen King: Herääminen
6.(X) A Graphic novel Neil Gaiman: Sandman vol. 8 The World's End
7. (x) A book that's based on or turned into a tv-series Keith R.A. Decandido: Leverage - The Zoo Job

- Leverage on vähemmän tunnettu (Ainakin täällä Suomessa) tv-sarja huijariporukasta, joka toimii "hieman" lain ulkopuolella Ocean's Eleven meiningillä ja auttavat niitä joita kukaan muu ei voi enää auttaa. Otetaan rikkailta annetaan köyhille -porukkaa johtaa Nate Ford, joka toimii porukan aivoina (entinen vakuutusyhtiön asiamies, jolla on kana kynittävänä entisen työnantajansa kanssa), tietokonenerona Alec Hardison ("Age of the geek, baby"), lihaksina Elliot Spencer (taistelulaji & asespesialisti, kokki ja porukan "nallekarhu"), varkaana Parker (hieman hullu, mutta symppis neitokainen, joka tykkää hyppiä korkeista paikoista) sekä Sophie Devereaux (grifter sanalle ei tunnu löytyvän käännöstä), joka pystyy näyttelemään ketä hyvänsä englantilaisesta aatelisesta puunhalaaja ekologistiin.

Leverage kirjat on juuri sarjan faneille suunnattua kevyttä lisäviihdettä, eivät siis ole mitään kiiltävintä kirjallista tuotantoa, mutta tarpeeksi viihdyttäviä, vähän samaan tapaan kuin Castle sarjaan pohjautuvat Nikki Heat spin-off kirjat - Ja olen itseasiassa kyllä lukenut huonompia ihan oikeiksi romaaneiksi väitettyjä kirjoja kuin mitä nämä Leverage tuotannot ovat :wink:

Tässä hieman makua itse sarjasta https://www.youtube.com/watch?v=bclafk0S1co

Ja tietysti Elliotista, koska :heart:

Mutta silloin kun Elliot käyttää aseita...

Okei, tästä tuli outo kirja-arvostelu...
Muokannut HourglassEyes (24.02.2015)
23.02.2015
maahinen avatar
Haasteen saadessani viime vuosi oli tämä vuosi ja peräti jo toinen näin uusi: Sirpa Kähkönen Graniittimies. Luultavasti myös surullisinta, mitä löydän - unelman kuolema. Varsin onnistunut, perusteellisesti tutkittu, todentuntuinen.
24.02.2015
Rituri avatar
24.02.2015
HourglassEyes avatar
RituriTaidan minäkin hieman myöhään heränneenä hypätä mukaan tähän haasteeseen. Kävin läpi alkuvuodesta lukemiani kirjoja ja huomasin saaneeni jo aika moneen kohtaan ruksin. Voisin tosin asettaa itselleni lisätavoitteeksi lukea haasteeseen soveltuvin osin kirjoja, joita en ole aiemmin lukenut. Mahdollisesti en ihan kaikkia kohtia saa suoritettua, mutta ainakin voi yrittää taas laajentaa vähän lukemistottumuksia.
Sekaan vaan! Hyvinhän tässä vielä ehtii lukemaan tämän vuoden aikana! :cheesy:
27.02.2015
6.(X) A Graphic novel Neil Gaiman: Sandman vol. 8 The World's End
8. (X) Kirja, jota ystäväsi suositteli. Dean Koontz: Odd Thomas - Hiljaisten kaupunki

- Luin aikanani melko runsaasti Koontzin kirjoja, jostain syystä Odd Thomaseihin ei tullut koskaan tartuttua, vaikka paljon hyvää niistä kuulikin. Sisareni mies on nyt parikin kertaa vähäisen ajan sisään kehaissut sarjaa, joten päätin tarttua härkää sarvista, kun viime antikva kierroksella sarjan eka osa sattui hyllystä silmään. Ja kyllä kannatti! Kuolleita näkevä Odd on kertakaikkisen kiehtova hahmo ja Koontz onnistui kerronnallaan hämäämän minua oivasti linssiin kirjan lopussa! Plussaa sivuhahmona toimineesta Elviksen haamusta; erikoinen ja hauska lisä. :wink:
28.02.2015
Pisania
Ottaisin myös mielelläni vastaan suosituksia romanttisesta klassikosta. Brontët ja Austenit on jo luettu.
Jos et vielä löytänyt sopivaa, nin bongasin tällaisen listan. E-kirja 20 MUST READ CLASSIC ROMANCE NOVELS, joka sisältää seuraavat

1. THE ROMANCE OF THE FOREST (1791) BY ANN RADCLIFFE
7. NORTHANGER ABBEY (1803) BY JANE AUSTEN
8. PERSUASION (1818) – By JANE AUSTEN
9. JANE EYRE (1847) BY CHARLOTTE BRONTË
10. WUTHERING HEIGHTS (1847) BY EMILY BRONTE
11. THE SCARLET LETTER (1850)
12. NORTH AND SOUTH (1855) – By ELIZABETH GASKELL
17. THE PRISONER OF ZENDA (1894) BY ANTHONY HOPE
18. A ROOM WITH A VIEW (1908) - BY E. M. FORSTER
19. THE LITTLE LADY OF THE BIG HOUSE (1915) BY JACK LONDON
20. THE AGE OF INNOCENCE (1920) BY EDITH WHARTON

Aika Jane Austen painotteinen on, mutta jotain muutakin on.
28.02.2015
Pisania avatar
Kiitokset Eija. Aika monta tuosta listasta olenkin jo lukenut. Päädyin valitsemaan jokin aika sitten tuon Tulipunaisen kirjaimen (by Nathaniel Hawthorne). Jos sen lukeminen ei luista voisin ottaa varasijalle tuon Naisen muotokuvan. Sekin on ollut ikuisuuslistallani jo varsin kauan.

Jos joku vielä pähkäilee omaa romantillista klassikkoaan niin voin lämpimästi suositella numeroa 20 Eijan listasta, eli Viattomuuden aikaa. Luin sen nuorempana, tykkäsin oikein paljon ja harmittelen edelleen ettei Whartonia ole suomennetttu enempää.
02.03.2015
Emelie avatar
Oman listan pävitystä. :)

39/52 kirjasta luettu (5/39 spefiä)

[Spoileri - klikkaa]
02.03.2015
Elthadora avatar
Miullakin on nyt lukuhaaste menossa. Tosin osallistun tuohon Helmet-kirjastojen lukuhaasteeseen, mutta se on kuitenkin aika sama. Tämä on minulle yritys saada itseäni lukemaan enemmän, koska se on muutaman vuoden aikana jäänyt huomattavasti toivottua vähäisemmälle.

Vähän mietetyttää kyllä, saanko kaikkia luettua, koska itselläni on tuossa haasteessa tavoitteena täyttää nuo 50 kohtaa niin, että jokaiseen kohtaan tulee ihan oma kirjansa tietenkin. Ja koska luin viime vuonna vain 4 kirjaa (+ 71 sarjakuva-albumia...), niin tämä on aikamoinen hyppäys takaisin miun aktiivisemmille lukuajoille. Varsinkin, kun yhden näistä 50 kirjasta pitäisi olla trilogia. Tuo 500 sivua kyllä varmaan täyttyisi puolien kanssa.

Tähän mennessä olen ehtinyt lukea vasta 5 kirjaa ja nyt on kuudes kesken. Havahduin kyllä tähän haasteeseen puolitoista kuukautta myöhässä, mutta pitäisi ehkä silti vähän kiristää tahtia.
Tähän mennessä luettuina Húrinin lasten tarina (kirja suosikkikirjailijaltani), Mestaritontun seikkailut (jonka luin päivässä), The Crow (sarjakuva-albumi), Muistoissa sininen maa (tulevaisuuteen sijoittuva kirja) ja Hobitti (jonka päähenkilö on erisukupuolta kuin minä). Työn alla Sofian maailma, joka miulta jäi joskus nuorempana kesken.
04.03.2015
Gespenst avatar
Tällä hetkellä olen vielä aivan aikataulussa, kun kymmenen kirjaa luettu. Ja kolme onkin tässä työnalla, nekin jo melkein luettuja. On nää lomat niin ihania, kun voi vain lukea ja askarrella koko päivän :3
06.03.2015
6.(X) A Graphic novel Neil Gaiman: Sandman vol. 8 The World's End
9. (X) Kirja jonka kirjoittaja ei ole kotoisin Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta: Hideyuki Kikuchi: Fortress of the Elder God, Vampire Hunter D vol. 18

- Löysin tämän alunperin japanilaisen Vampire Hunter D -sarjan puolivahingossa jokunen vuosi sitten. Ihastuin kovin Kikuchin kuvailemaan tarinaan nuoresta kauniista miehestä joka vaeltaa ympäri tuhoutunutta maailmaa kyberhevosellaan tehden sitä työtä missä monet muut epäonnistuvat; eli tuhoten Aatelisia - jäänteitä vampyyrien valtakaudelta. Joskin sarjan edetessä vihuja on tullut lisää monenlaisia muitakin. D:stä tekee mielenkiintoisen se, että hän ei ole varsinainen sankari, vaan antisankari. Hän tekee työnsä (rahasta), mutta harvemmin saa kuitenkaan kiitosta. Häntä kunnioitetaan, mutta pelätään ehkä enemmän. Hän on dhampir ja todennäköisesti Draculan poika (tähän viitataan tarinoissa monesti, mutta vielä tähän mennessä sitä ei ole suoraan myönnetty). Bonuksena on hänen vasen kätensä, joka omaa hieman pisteliään ja sarkastisen - ja ajoittain hyvin hauskan - persoonallisuuden. (Älkää kysykö, 18 osan jälkeen en tiedä vieläkään mikä tämä hänen kätensä oikeastaan on...)
Rehellisyyden nimessä on kyllä sanottava, että muutama viimeisin kirja sarjassa on olleet pieniä pettymyksiä. Aloittaessani aikoinaan sarjaa D oli melko hiljainen kaveri ja hänen tekonsa puhuivat parempaa kuvausta kuin hänen puheensa ja hänen hiljainen, surumielinen olemuksensa kiehtoi mielikuvitustani. Nyttemmin D on alkanut puheliaammaksi ja salaperäisyys hahmon ympäriltä on täten päässyt hieman rapistumaan. Taistelukohtauksetkaan eivät ole enää niinkuin ennen, snif!
En ole silti vielä luovuttamassa sarjan suhteen. Kasvaneista vioistaan huolimatta D'n maailma jaksaa edelleen kutkutella utelaisuuteni rajoja erilaisuudellaan. Lisäksi kirjojen kuvitus on kaunista!
17.03.2015
maahinen avatar
Margaret Mitchell Tuulen viemää, elokuvan perusteella en odottanut suuria, mutta kyllä tämä Pulitzer-palkintonsa on ansainnut. En ole ihan varma saako tästä klassista romanssia, kolmiodraamaa varmasti on, vaikkei draama kyllä jää kolmeen eikä neljäänkään. Kiinnostavimpia keskiosat Atlantan piirityksestä, antautumisesta ja rekonstruktiosta, mutta kauttaaltaan niin viihdyttävästi kirjoitettu että melkein jaksoin lukea juhlapukukuvauksetkin loppuun asti.
04.04.2015
6.(X) A Graphic novel Neil Gaiman: Sandman vol. 8 The World's End
10. (X) A book with magic in it. Cassandra Clare/Sarah Rees Brennan/Maureen Johnsson: The Bane Chronicles

- Ah, Magnus Bane! :heart: Tämä (kirjaimellisesti) säkenöivä warlock on yksi suosikkihahmoistani Varjojen Kaupungit ja Infernal Devices sarjoissa. Tähän kokoelmaan on koottu aiemmin vain netissä julkaistut (vai olikohan ne nyt vain ladattavissa amazonista...?)yksittäiset novellit Magnuksen erinnäisistä seikkailuista, kuten tarinat siitä kuinka Magnus on aikoinaan tavannut Camillen ja Raphael Santiagon, miten hän on liitoksissa niin monen Varjometsästäjän ja Downworlderin (anteeksi, en muista oliko tämä suomennettu ihan alamaailmalla, vai jollain muulla sanalla) sukuihin ja miten hän on päätynyt mukaan Valentinen sotaan.
Ehdottomia helmiä novellien joukosta ovat kuitenkin What Really Happened in Peru (koska kaikki kirjat lukeneet haluavat tietää mitä helkkaria Perussa oikeasti tapahtui...), What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything (And Who You're Not Officially Dating Anyway) tuo esille Magnuksen lempeämmän puolen hänen panikoidessaan mitä ihmettä ostaa Alecille syntymäpäivälahjaksi, The Last Stand of the New York Institute antaa hyvän kuvan ajasta jolloin Valentine teki nousuaan ja The Course of True Love (And First Dates) on hauska, mutta ihastuttava kuvaus Banen ja Alecin ensitreffeistä, jolloin kaikki menee totaalisesti päin päntyä. Jo pelkästään tämän novellin vuoksi kirja oli kannattava ostos! :cheesy:
Muokannut HourglassEyes (05.04.2015)
05.04.2015
11. (X) A book that made you cry; Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

- Tästä kirjasta meinasi tulla ensin kohta "kirja jonka pystyt lukemaan päivässä", niin kovasti se tempaisi mukaansa, mutta suljettuani takakannen olinkin kuluttanut paketin nessuja, joten arvelin tämän tittelin sopivan kirjalle paremmin. Kerro minulle jotain hyvää kertoo Louisasta, 27 vuotiaasta nuoresta naisesta, joka päätyy hieman yllättäen kaksi vuotta sitten neliraajahalvaantuneen Will Traynorin henkilökohtaiseksi avustajaksi. Hyvin pian Lou'lle selviää, että häntä ei ole palkattu vain avustajaksi, vaan myös valvojaksi ja mahdolliseksi piristeeksi miehelle, joka ei halua enää elää. Hiukan sählärinä tunnetun Lou'n ja elämänilostaan luopuneen Willin kuukausien mittaiseksi venyvä tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja elämän realiteeteista on sanalla sanoen loistava. Teksti vei mukanaan heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien enkä meinannut malttaa laskea kirjaa millään käsistäni yön ajaksi... Se sai minut nauramaan ääneen ja itkemään lopulta silmäni punaisiksi. En voi kuin suositella!
Muokannut HourglassEyes (06.04.2015)
12.04.2015
HourglassEyes avatar
HourglassEyes1. (X) A book that became a movie. James Dashner: The Maze Runner.
11. (X) A book that made you cry; Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää
12. (X) Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle. Mamen Sánchez: On ilo juoda teetä kanssasi.

- Kirjan tapahtumat sijoittuvat suurilta osin aurinkoiseen Espanjaan. Brittikustatantamon irtisanomisuutisia pienelle Madridilaiselle lehdelle laitetaan viemään varakkaan omistajasuvun komistus Atticus Craftman. Kuinka vaikeaa nyt voisi olla viiden naisen irtisanominen...? Tehtävä osoittautuu yllättävän kinkkiseksi, kun toimituksen naiset päättävät lyödä päänsä yhteen ja pelastaa työpaikkansa. Hauska ja kepeä Earl Grey teen kyllästämä tarina sopii aurinkoisiin päiviin! :cool:

13. (X) Kirja nuorille tai nuorille aikuisille. Richelle Mead: The Ruby Circle.

- Kuudes ja viimeinen osa Meadin Bloodlines sarjaan tuo päätökseen Adrianin ja Sydneyn tarinan. Vampire Academy sarjan spin off Alkemistien (Alkemistit yrittävät pitää huolen siitä, että tavalliset ihmiset eivät koskaan saa tietää vampyyreiden ja muun vastaavan olemassaolosta), Moroi-yhteiskunnan ("Hyvät" vampyyrit ja heidän yhteiskuntarakenteensa jne...)ja Valon sotureiden (Porukka, jonka mielestä kaikki vampyyrit, Moroi tai Strigoi ovat pahasta...)yhteenotoista osoittautui tässä vuosien mittaan monella tapaa hyväksi ja taisin lopulta pitää siitä paikoin jopa enemmän kuin itse VA sarjasta. Siksi olinkin hieman pettynyt niin moniin avonaisiksi jääneisiin kysymyksiin kirjan lopussa, vaikka pystyisinkin elämään asioiden jäädessä tälle tolalle. Mikäli Mead kuitenkin haluaa pysytellä luomassaan maailmassa, sieltä löytyy ainakin vielä paljon asioita, joista saisi aikaa oman tarinansa...
13.04.2015
Emelie avatar
Päivitetäänpä taas listaani :)

Viimeiset puuttuvat ovat hankalampia, niiden saamiseksi täytynee oikeasti miettiä, että mitä lukee.

48/52 kirjasta luettu (8/39 spefiä)

[Spoileri - klikkaa]
24.04.2015
maahinen avatar
Suositun kirjailijan esikoisteos: Leena Lehtolainen Ja äkkiä onkin toukokuu. Hieno saavutus tietysti 12-vuotiaalta saada kirjansa painettua, mutta kustantajan syitä en kyllä tajua.
24.04.2015
25.04.2015
Scartti avatar
Scartti
  • [strike]Kirja, jossa on yli 500 sivua:[/strike] Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät. Finlandia-voittaja. Ei nyt ihan tajuntaa räjäyttänyt, mutta mielenkiintoinen ja koukuttava lukukokemus. Suljettuani kirjan mieleeni tuli elokuvasta Unelmien pelikirja kohtaus, jossa hahmo heittää kirjan ikkunasta ulos... Siinä mun fiilikset loppuratkaisusta(kirjallinen maailmanvalloitus: Yhdysvallat)

• [strike]Kirja, josta on tehty elokuva[/strike]: Charles Dickens: Loistava tulevaisuus Köyhän Pipin kasvutarina köyhyydestä rikkauksiin jne. Kirjoitustyyli on jaaritteleva ja vuoropuhelu hupaisaa, mutta klassikoiden myötä on (yleensä) aina hauska sukeltaa vuosikymmenien päähän. (1800-l, maailmanvalloitus: Englanti)

• [strike]Kirja, joka on julkaistu tänä vuonna[/strike]: Ääretön meri, suomennos ilmestynyt 2015. Ei ihan yltänyt ensimmäisen osan tasolle, mutta hyvin koukuttava kirja oli tämäkin. Odotan innolla 1. osan leffaversiota ja seuraavaa osaa.

• [strike]Kirja, jonka kirjoittaja on alle 30-vuotias[/strike]: Erkka Filander: Heräämisen valkea myrsky. Runokirja, joka voitti Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon 2013

• [strike]Kirja, jonka henkilöhahmot eivät ole ihmisiä:[/strike] Rick Riordan: Olympoksen veri

• [strike]Kirja, jonka on kirjoittanut naiskirjailija[/strike]: Kellopelikunigas. Aivan ihana seikkailutarina. Saatan katua sitä, etten pistäyt näitä kirjoja trilogia kohtaan.
    [li][strike]Jännitys- tai trilleriromaani[/strike]:Tie Woodburyyn. Viihdyttävää höttöä. Roiskuva veri ja valuvat sisäelimet alkavat kyllästyttää jossain vaiheessa.

• [strike]Kirja, jonka nimessä on vain yksi sana[/strike]:Kerjäläisprinsessa

• [strike]Novellikokoelma:[/strike] Alice Munro, Liian paljon onnea (kirjallinen maailmanvalloitus: Kanada

• [strike]Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat toiseen maahan[/strike]: Pierre Lemaitre, Näkemiin taivaassa (kirjallinen maailmanvalloitus: Ranska)

• [strike]Ei-fiktiivinen kirja[/strike]: Sirpa Kähkönen: Vihan ja rakkauden liekit. Poliittisten vankien elämästä 1930-luvun Suomessa. Mielenkiintoinen kirja.

• [strike]Suositun kirjailijan esikoisteos:[/strike] Chimamanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus

• [strike]Kirja, jonka on valinnut kasikuvan perusteella[/strike]: Pojat
  • (kirjallinen retki Pohjoismaissa: Ruotsi)
  • [strike]Kirja, jonka voi lukea päivässä[/strike]: Penelopeia

• [strike]Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen[/strike]: Orjattaresi

• [strike]Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat lukioon[/strike]: John Green: Kaikki viimeiset sanat

• [strike]Kirja, jonka nimessä on jokin väri[/strike]: Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet

• [strike]Kirja, joka sai sinut itkemään[/strike]: Juha Itkonen, Ajo

• [strike]Kirja, jossa on taikuutta[/strike]:Taivaallisen tulen kaupunki

• [strike]Sarjakuvaromaani:[/strike]Teräsmies: Luodinkestävä

• [strike]Kirja kirjailijalta, jonka teoksia et ole aiemmin lukenut[/strike]: Chimamanda Ngozi Adichie, Kotiinpalaajat (Kaunokirjallinen maailmanvalloitus: Nigeria)

• [strike]Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat kotipaikkakunnallesi[/strike]:Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki -sarjakuvaromaani. Tampereen histoaa, pääosassa Annikin puutalokortteli ja sen asukkaat.

• [strike]Käännösromaani[/strike]: Elämä elämältä

• 23 kirjaa luettuna ja koko ajan on vaikeampi saada luettuja kirjoja sijoitettua listalle. Pitäisi alkaa valikoida paremmin, mutta ei oikein innosta :tongue:
    Scartti
    Hyvin se sullakin on edennyt. 8kk vielä aikaa :smile: Olen edennyt melkein samaan ->-> Linkki

Taklasin tässä alussa muutamat hankalat pois alta. Jokaisessa kategoriassa mulla on valmiiksi joku mietittynä, mutta ne kyllä tuntuu vaihtuvan kokoajan. Pari sellaista on mitä ei hirveästi huvita, kuten äidin suosikki… sekä kaksi tosi vaikeaa vielä lukematta: kirja, joka itkettää ja kirja, joka pelottaa. Niistä kun ei tiedä ennen kuin lukee ja ei nyt viitsisi lukea uudelleenlukuna esim. Aikamatkustajan vaimoa tai Uinu, uinu lemmikkiniä. Pitää vaan netistä etsiä, mikä itkettää tai pelottaa muita lukijoita ja valita sen perusteella. Olen juuri lukemassa Kirjavarasta ajatuksena itkettävänä kirjana, mutta puoleen väliin mennessä ei sitä ole tehnyt, pöh :angry:.

Pelottavasta kirjasta ottaisin mielelläni suosituksia vastaan. Suomenkielisistä tuskin löytyy ainakaan pelottavaa kauhukirjaa, mitä en olisi jo lukenut ja harva tarina (vaikka hyvä olisikin) minua pelottaa. Jos ei muuta ilmaannu valitsen siihen ehkä Adam Nevillen The Ritual tai Laird Baronin The Croning.
    Eija
    Dean R. Koontzin Pimeän pelko on saanut aikanaan niskavillat noudemaan pystyyn. Samanlainen vaikutus löytyi myös Dan Simmonsin Kesäyön kauhusta :wink:
    Eija avatar
    Kiitti vinkistä. Molemmat olen lukenut - aikaa sitten tosin. Molemmat löytyy omasta hyllystäkin ... ehkä uudelleenlukua voisi tässä kohtaa harkita, kun en muista noista oikeastaan enää mitään.
    27.04.2015
    Emelie avatar
    HourglassEyesEmeliellähän näyttää olevan jo melkein koko pakka kasassa! Ehtisi ottaa ihan tuplakierroksen tämän vuoden osalta! :tongue:
    :tongue: No niin ehtisi (ja varmaan jo nyt löytyisi useampaan kohtaan luettu kirja), mutta viimeiset puuttuvat ovat aika haasteelliset. Ajattelin kyllä päivitellä listaa eli muuttaa joitain luettuja kirjoja, jos saan ne korvattu spefiteoksilla. Olisi hauska nähdä, kuinka suuri osa kirjoista sitten vuoden lopussa on jotain muuta kuin perusromantiikkaa.

Eija kaksi tosi vaikeaa vielä lukematta: kirja, joka itkettää ja kirja, joka pelottaa. Niistä kun ei tiedä ennen kuin lukee
    Minä tyydyin suosiolla ajattelemaan tuota itkettävää kirjaa sellaisena, että ei tarvitse itkeä surusta. Kirja, jonka itse luin tuohon kohtaan, aiheutti turhautumista, koska se ei vaan edennyt mihinkään. Melkein kyynelehdin turhautumisesta, joten laskin sen sellaiseksi, että se kirja itketti. Mutta on kyllä muutenkin hankala kohta, minä en muista olenko koskaan itkenyt kirjaa lukiessa. En vaan pysty eläytymään tarpeeksi paljon tai jotain.

Pelottava kirja on minullakin hakusessa, täytyy varmaan kääntyä Stephen Kingin puoleen, jos sieltä vaikka löytyisi sopiva vaihtoehto. Tai sitten valitsen jomman kumman HourglassEyesin mainitsemista kirjoista. :)