Melian avatar
Vastannut: Makis, 07.07.2026
Radoxeald avatar
Kategoria: Konserttisali | 254 viestiä | 133,6 t lukukertaa
Vastannut: LordStenhammar, 05.07.2026

Lukupiirissä 21.10 alkaen: Erin Morgenstern: "Yösirkus"

13.10.2013
Kirjaneito avatar
Itsekin kannatan lyhyempiä pätkiä. Keskustelulle, kuten sanotua, jää silloin enemmän aikaa ja koska itse olen marraskuun aika kiireinen olisi kiva, ettei tarvitsisi sitten kirjan kanssa kiirehtiä. Ja koska luen kuitenkin yleensä useampaa kirjaa samaan aikaan, niin voin sitten säheltää muuta lukemistoa nopeammassa tahdissa jos siltä tuntuu. :smile:
Pjst avatar
Lyhyemmät pätkät on parempi keskustelun kannalta.

Jos äänestyksessä tulee selkeästi kaksi kovaa vaihtoehtoa niin eihän mikään estä aijemmin mainittua ideaa kahdesta rinnakkaisesta lukukirjasta. Näin nopeasti lukevat voivat luke myös toista kirjaa siinä rinnalla ja lyhyet pätkät mahdollistaa keskustelun molemmista.

EDIT:
Tosin olen pitänyt tarkistamatonta lukua äänestyksestä eikä äänivyöryllä ainakaan vielä ole kukaan voittamassa tai edes kahta selkeää löytymässä.

Tässä muutamia lukuja, älkää katsoko jos haluatte pitää suurempaa jännitystä yllä lopputuloksesta tai antaa jo annettujen äänten vaikuttaa äänestämiseesi, vaikka jokainen pystyy itsekkin katsomaan äänestystilanteen.
Emelie avatar
Olen samoilla linjoilla muiden kanssa: mielellään lyhyemmissä pätkissä. Olisi kiva käyttää oikeasti aikaa lukemisensa pohtimiseen ja tulevien tapahtumien spekuloimiseen.

DynVoi ollapa taas sellaisessa elämänvaiheessa, jossa ahmimiselle on oikeasti aikaa ja resursseja.
Eläkkeellä?
Athilora avatar
Emelie
Eläkkeellä?
Opinnot ohi?
14.10.2013
PjstLyhyemmät pätkät on parempi keskustelun kannalta.

[Spoileri - klikkaa]
Noissa laskuissa on virhe. :wink: Mutta tasaista tosiaan on. Vielä on pari päivää aikaa äänestää, joten josko tulisi vielä lisää ääniä.
16.10.2013
Vehka avatar
Itse ostin Yösirkuksen eilen, joten se olisi sikäli valmiina. Tolkienlukupiirissä käyn harvakseltaan aina välillä, se ei sikäli houkuttele. Ja koska kirjallisuustiedettä opiskellessa joutuu lukemaan usean pakollisen kirjan joka viikko, kannatan minäkin hitaampaa luku- ja keskustelutahtia, niin ei tule vallan ähky.
17.10.2013
Äänestys on päättynyt! Täytyy tehdä vielä tarkistuslaskenta, mutta tällä hetkellä elän siinä käsityksessä, että äänestyksen voitti Erin Morgensternin Yösirkus . Eli lukupiiri alkaisi ensi maanantaista ja sitä luetaan.

Alustavasti katsoin, että ensimmäisen viikon pätkä voisi olla 49 ensimmäistä sivua eli alku - "Tähtäysharjoituksia". (Eli tuo luku vielä kuuluisi mukaan, seuraava eli "Pimeyttä ja tähtiä" ei kuuluisi.) Kuulostaako sopivalta pätkältä vai pitäisikö olla lyhyempi? Kaikki osallistujat eivät ehkä saa kirjaa heti alkuviikosta käsiinsä, joten pidempää ei ehkä kannata ottaa.

Olen tämän päivän muilla mailla, mutta illalla taas verkossa.
Rinja avatar
Muistutuksena kaikille vielä, että älkää hyvät ihmiset lukeko Yösirkuksen takakansitekstiä = esittelytekstiä Risingin tietokannasta!

Mun arvostelun siitä saa lukea, mutta se ei kieltämättä ole kauhean hyödyllinen sekään, koska varon niin kauheasti spoilaamasta mitään :P
Vehka avatar
Joo, takakansitekstissä on kyllä valtavia juonellisia spoilereita, sikäli harvinaisen pöljä sellainen. :roll: Mutta ihanaa, että valittiin tämä kirja, tuskin maltan odottaa että lukupiireily alkaa!
17.10.2013
Uusi laskukerta tuotti saman tuloksen kuin ensimmäinen eli Yösirkus on ja pysyy voittajana. :wink: Alla vielä kaikkien kirjojen saamat äänet:

[Spoileri - klikkaa]

Laitan huomenna jotain yleisohjetta lukupiirin toiminnasta. Eli lähinnä kopioin vanhalta foorumilta ohjeen tänne. Aiempiin lukupiireihin osallistuneille tuttua juttua.   Samoin laitan kuntoon kullekin kirjapätkälle eli viikolle omat ketjut aloituspäivineen, jahka pätkiminen tehty. Postaan huomenna myös näytille, millaista yhtä mahdollista jaksotusta ennätin miettiä. (Tietenkin saa jo sitä ennen laatia muunkinlaisia jakosuunnitelmia, jos kirja on käsissä!)

Itselläni on niin vähän aikaa (n. vuosi) Yösirkuksen lukemisesta, etten osallistu tähän piiriin lukemalla uusiksi, mutta mielenkiinnolla seuraan keskusteluja. Tulee takuulla antoisa piiri, kun moni ihminen ainakin suunnitteli osallistuvansa, ja kirjankin luulisi herättävän mielipiteitä. :smile:
Vanamo avatar
Minulla on sama tilanne kuin Hiistulla eli luin kirjan noin vuosi sitten enkä niin ollen halua näin pian lukea uudelleen. Kirja löytyy omasta hyllystä eli ehkä keskustelua voisi ajoittain seurata kirjan kera. (Tai jos joku tuttu on kirjaa vailla, minä voin lainata.)

Kakkossijalle jääneistä kumpikin olisi ollut lukematta. Hieman ehkä harmittaa, etten äänestänyt Terry Pratchettia, vaikka en edes miehen kirjoista erityisemmin pidä. Olisi kuitenkin ollut hauskaa lukupiireilyn ilosta lukea vaikka sitten Pratchettiakin.

Mitenkäs, olisiko muita, joita kiinnostaisi se toinen lukupiiri jommasta kummasta kakkossijan kirjasta?

Lisäys: Tai olisikohan jokin muu kirja saanut runsaasti ääniä niiden joukossa, jotka eivät äänestäneet Yösirkusta?
noreen avatar
Huh, onneksi ei tullut mitään niistä kirjoista, jotka olin jo lukenut. Harmi vain nille, jotka ovat Yösirkuksen vasta lukeneet. :/ Minä yritin lainata tuon kirjastosta, mutta joku oli tietenkin juuri lainannut sen. No, jospa saisin sen hyppysiini ennen ensimmäisen keskustelun loppua.
Jaragil avatar
Vilkaisin noita korkeasti sijoittautuneita kirjoja lävitse äänestystopicissa ja kävi itse asiassa niin mielenkiintoisesti, että kukaan Le Guinin Laviniaa äänestäneistä ei näemmä äänestänyt Yösirkusta, kun taas kaikissa muissa tapauksissa äänet menivät sekaisin. Eli jos kakkoskirjaa haetaan, niin siinä olisi ylivoimaisesti paras kandidaatti.
Noora avatar
Kiva,että Yösirkus valittiin. Harmi vaan niille jotka on sen vasta lukeneet jokinaika sitten. Mulla on taas Yösirkus lainassa tällä hetkellä kirjastosta lainasin sen aikoja sitten ennen kuin mistään lukupiiristä oli tietoakaan.
Emelie avatar
Äänestin myös Yösirkusta ja sen jälkeen löysin sen sattumalta kirjastosta, joten olen hyvin tyytyväinen, että se valittiin. Jos tämän kirjan oheen perustetaan toinen lukupiiri jostain toisesta kirjasta, niin olen mahdollisesti halukas myös siihen osallistumaan. Tietysti jos saan kyseisen kirjan käsiini.
18.10.2013
Yösirkus jakautuu viiteen osaan ja osat lukuisiin lyhyisiin lukuihin. Osa luvuista on sellaisia vähän muista poikkeavia (näin mitään spoilaamatta), joten niiden kohdalta voisi olla luontevaa katkaista, silloin kun on tarpeen katkaista jossain muualla kuin osan vaihtuessa.

Viiden osan pituudet ovat tällaiset:
s. 5 - 94.
s. 95 - 226.
s. 227 - 304.
s. 305 - 380.
s. 381 - 400.

Luettavat pätkät voisivat olla tällaiset:
alkaen 21.10. : s. 5 - 49.
alkaen 28.10. : s. 50 - 94.
alkaen 4.11. : s. 95 - 166.
alkaen 11.11. : s. 167 - 226.
alkaen 18.11. : s. 227 - 304.
alkaen 25.11. : s. 305 - 380.
alkaen 2.12. : s. 381 - 400.

Alussa on lyhyemmät pätkät, jotta kirjan myöhemmin käsiinsä saavat ennättävät vielä mukaan. Lopussa jälleen lyhyt pätkä, siinä vaiheessa varmaan puidaan sen pätkän lisäksi myös kirjasta jäänyttä kokonaisvaikutelmaa jne. jälkimakua.

Vielä ennättää, jos on jotain kommentoitavaa tuosta sivujaosta. Tarvitseeko enemmän tai vähemmän piiriviikkoja?

Pitäkää Lavinian mahdolliset lukijat ääntä itsestänne! Ilman muuta, jos piiriläisiä on, niin toinenkin piiri pystyyn. :smile:

muoks. Tämän ketjun aloitusviestissä (Linkki) on nyt yleiset ohjeet lukupiiriä varten. Sanokaa, jos on jotain täydennettävää.
Vanamo avatar
Kannatusääni Lavinialle! Ja aika jännää, että noin ristiin Yösirkuksen ja Lavinian äänestäminen on mennyt.
20.10.2013
Pjst avatar
Hienoa että Yösirkus valittiin, löytyy hyllystä mutten vielä ole kerennyt lukemaan. Vaikken Laviniaa tai Valtiota äänestänyt voisin olla kiinnostunut osallistumaan myös toiseen lukupiiriin, luen kuitenkin suhteellisen nopeaan tahtiin.
20.10.2013
Dyn avatar
Laviniaan lähden mielelläni mukaan seuraavalle kierrokselle. Yösirkus on vähän sillä ja sillä aloitanko, ehkä helpommin jos Vanamo lainaa oman kappaleensa...? :wink:
21.10.2013
The Big Bad Wolf avatar
Osallistun siis Yösirkukseen, mutta kirjan saan aikaisintaan perjantaina... Laviniaan en lähde.
21.10.2013
Eli tänään on ensimmäinen päivä, jolloin ensimmäisestä Yösirkuksen lukupätkästä saa keskustella! Siispä sitä mukaa kun ennättää lukea ne sivut, saa ekaan ketjuun käydä kirjoittamassa. (Ketjua ei kannata tietenkään myöskään lukea, ennen kuin itse on lukenut kirjasta mainitut sivut, sillä muutoin takuulla spoilaantuu.)
26.10.2013
Dyn avatar
Täällä oli ilmottautunut paljon innokkaita lukijoita, käykääpä siis keskustelemassa ensimmäisestä osasta kunhan vain saatte kirjan käsiinne ja alun luettua.

Omaan tahtiin muiden jäljessä eteneminen on toki myös sallittua, ja foorumimuodon hyvä puoli on se, että keskusteluihin voi palata, vaikka olisi jo lukenut pidemmälle. Minusta silti parasta juttua tulee sellaista lukijoiden kanssa, jotka ovat suurinpiirtein samassa tahdissa. Aloitin nyt sekä Yösirkuksen että Lavinian, toivottavasti aikaa riittää molempiin. :)