Mistä nimimerkkisi tulee?
21.05.2014
Nylkky
Kaveriporukan keksimästä haukkumanimestä. Kilpakävely on kyl monen mielestä pikkusen persoonallinen mutta ei voi mitään ku rakastaa urheilua. :D
Nimi on jäänyt elämään ja eipä mua kaveriporukassa muulla nimellä enää kutsutakkaan.

30.05.2014
Melian
En kyllä ole maailman kaunein, kuten haltian pitäisi olla, vaan aika tavallinen hiiri, mutta koen olevani viisas ja jalo henkilö.
Athilora
Ja nikki on mukavan kuuloinen, ja pysyy mielessä. :cheesy:[/quote]

Melian
Knox GargolEt saivarrellut ainakaan minun mielestä.MelianJ.R.R. Tolkienin kirjasta, olen intohimoinen Tolkien-fani, ja jotenkin hahmon nimi tuntui kuvaavan minua, kun eilen otin ja rekkasin tänne.Um... haltian? En haluaisi saivarrella, mutta Melian oli maia, ei haltia, vaikka haltiakuninkaan kanssa avioituikin.
Kiitoksia täsmennyksestä!
[quote="Knox Gargol" post=16108][quote="Melian" post=16074]J.R.R. Tolkienin kirjasta, olen intohimoinen Tolkien-fani, ja jotenkin hahmon nimi tuntui kuvaavan minua, kun eilen otin ja rekkasin tänne.
Ja nikki on mukavan kuuloinen, ja pysyy mielessä. :cheesy:[/quote]

Um... haltian? En haluaisi saivarrella, mutta Melian oli [i]maia[/i], ei haltia, vaikka haltiakuninkaan kanssa avioituikin.[/quote]

Et saivarrellut ainakaan minun mielestä.
Kiitoksia täsmennyksestä!
Valokaapeli
Mä en muista :shock: Oon irkannu tällä nickillä yli 10 vuotta ja käyttänyt melkeempä joka paikassa netissä liikkuessa. Yhden käden sormilla pystyy laskee paikat, joissa tää ois ollut jo varattuna ja niidenkin suhteen on mahdollista, että joskus aikaisemmin olen rekisteröitynyt kyseiseen paikkaan, mutta sen jälkeen vain unohtanut.
08.06.2014
Aurelia
Minun nimimerkkini on siis Aurelia. Se on minun virallinen fantasianimeni. au viittaa kultaan ja aurinkoon ja minusta näin kesään. Lisäksi se lähentelee Auroraa ja eikös se tarkoita aamuruskoa? Lisäksi kirjain A on minulle tärkeän henkilön nimessä alkukirjain.
Tajusin tässä yhtenä päivänä hauskan jutun kun luin seiskapäivään telkkaohjelmia. Siinä kolmosen uudessa sarjassa Nymfit vai mikä jota en seuraa, on joku hahmo jonka nimi on Aurelia Medusa tai jotain. Hauska sattuma.
Tietääkö joku minua viisaampi ihminen tarkoittaako Aurelia vielä jotain? Esiintyykö se jossain mytologiassa tai muuta?

08.06.2014
Louhikäärme
AureliaAurelia on muinais-Roomalainen naisten etunimi, joka on muunnos sukunimestä Aurelius, joka puolestaan perustuu latinankieliseen sanaan aureus (=kultainen). Tätä nimeä kantoi mm. Julius Caesarin äiti.
[quote="Aurelia" post=16428]
[/quote]

Aurelia on muinais-Roomalainen naisten etunimi, joka on muunnos sukunimestä Aurelius, joka puolestaan perustuu latinankieliseen sanaan aureus (=kultainen). Tätä nimeä kantoi mm. [url=http://fi.wikipedia.org/wiki/Aurelia_Cotta]Julius Caesarin äiti[/url].
09.06.2014
Formaldehyde
AureliaMinun nimimerkkini on siis Aurelia.Ennen kuin kerroit mistä nimesi tulee minä ehdin miettiä mahtaako nimesi ehkä olla viittaus Gérard de Nervalin kirjaan Aurélia.
Ylläoleva lainaus Goodreadsista käyttäjältä Richard.
[quote="Aurelia" post=16428]Minun nimimerkkini on siis Aurelia.[/quote]

Ennen kuin kerroit mistä nimesi tulee minä ehdin miettiä mahtaako nimesi ehkä olla viittaus Gérard de Nervalin kirjaan [i]Aurélia.[/i]

[i]Aurelia is the name Gerard de Nerval gives his muse, an unattainable love, likely based on a real actress he knew, who more or less provides the framing device for this memoir about going insane and the blurring of dream and reality.[/i]

Ylläoleva lainaus Goodreadsista käyttäjältä Richard.
14.06.2014
Aurelia
Kiitos tästäkin tiedosta ja anteeksi, että ehdin vastaamaan tähän viestiin vasta nyt. Minua hävetttää suunnattomasti tunnustaa, että englanninkielentaitoni on järkyttävän puutteellinen, jonka tosin aion tulevaisuudessa korjata kuntoon, mutta siksi laitoin tuon lainauksen googolen translate suomentajaan ja ymmärsin suunnilleen mitä lainaus tarkoitti vaikka käännös olikin onnettoman sekava.
Mutta en tosiaan ole lukenut tuota kirjaa. En edes tätä ennen ollut koskaan kuullutkaan siitä. On hauska huomata kun luulee keksineensä jonkin nimen ja tietää itse mitä sillä tarkoitti, niin sitten saakin huomata, että nimi voi tarkoittaa vaikka mitä muutakin asiaa, josta nimen valitsija ei itse tiennyt mitään.
Tosin olen miettinyt asiaa vähän ja minusta tuntuu hämärästi, että olen sittenkin lukenut roomalaisesta Aurelius -nimestä jossain joskus kauan sitten, joten Aurelia -nimeeni saattaa liittyä alitajuntaisia juttujakin liittyen niihin roomalaisiin.

21.09.2014
Ageha
Herätänpäs tämän ketjun nyt.
Oma nimimerkkini tulee suoraan japanin kielestä ja tarkoittaa ritariperhosta, ellen ole aivan täysin erehtynyt. Tässä muodossa en ole tätä nimimerkkiä muistaakseni käyttänyt koskaan missään, väännöstä tästä kyllä. Siinä missä eka nimimerkkini Riisiin oli pitkän pohdinnan tulos (ja oli raudan kemiallinen merkki yhdistettynä erään TSH-hahmon nimeen), tämä syntyi aika nopeasti. Toisaalta taas en tiedä olisinko välttämättä halunnut japaninkielistä nimimerkkiä tänne, mutta toisaalta miksi ei (ja onneksi sen voi aina vaihtaa jos tulen toisiin ajatuksiin). Olen myös useammassa paikassa käyttänyt avatarina mangasta otettua mustavalkokuvaa ritariperhosesta.
Herätänpäs tämän ketjun nyt. :smile:

21.09.2014
-DREV-
Nimimerkkini DREV tulee koirieni nimistä. ;)
Vette
Nyt on tullut yksi koira lisää, Pessi, ja kissa Appa, niin ei ole ihan tämänhetkiset lemmikit nimessä, mutta ei se mitään. :D
Vette
Nimimerkkini DREV tulee koirieni nimistä. ;)

23.09.2014
punnort
punnort on lyhennetty ja skandiriisuttu väännös joskus muinoin muualla käyttämästäni nickistä Punainen Nörtti, joka puolestaan on sanaleikki punaisesta nortista ja nörtistä. Käytän punnortia nykyään vakionickinäni kaikkialla verkossa.
Uusi avattareni taas on hiukan tuhrittu versio tarot-kortti 'Taikurista', jossa pään yläpuolella leijunut ääretönmerkki on muutettu propellihatun potkuriksi.

12.03.2015
sinidean
Nimimerkkini sinidean on syntynyt vuonna -97 tai -98, joka tapauksessa ollessani yläasteella. Silloin koulussamme luotiin jokaiselle oppilaalle oma ihkaeka sähköpostiosoite ja siihen oli joku kiva tunnus keksittävä!
Koska olin tuohon aikaan kova James Dean -fani (nähtyäni elokuvat Jättiläinen ja Eedenistä itään), niin teinitytön logiikalla oli tietenkin suorastaan välttämätöntä, että tämä suuri rakkauteni näkyisi jotenkin sähköpostinikissänikin... huoh.
Nimimerkkini [i]sinidean[/i] on syntynyt vuonna -97 tai -98, joka tapauksessa ollessani yläasteella. Silloin koulussamme luotiin jokaiselle oppilaalle oma ihkaeka sähköpostiosoite ja siihen oli joku kiva tunnus keksittävä!

Koska olin tuohon aikaan kova James Dean -fani (nähtyäni elokuvat [i]Jättiläinen[/i] ja [i]Eedenistä itään[/i]), niin teinitytön logiikalla oli tietenkin suorastaan välttämätöntä, että tämä suuri rakkauteni näkyisi jotenkin sähköpostinikissänikin... huoh. :roll: Eli nimimerkkini on yhdistelmä omasta etunimestäni ja James Deanin sukunimestä. (Kenties haaveilin olevani rouva Dean, mikä oli todella realistista ajatella 1950-luvulla kuolleesta homoseksuaalista näyttelijästä... :lol: )

Sinidean on ollut nyt vakionikkini eri foorumeilla/nettimaailmassa viimeiset noin 17 vuotta ja siitä onkin tullut vahva ja rakas osa identiteettiäni eli en vaihtaisi pois. :heart:

Niin ja sinidean seisoo nykyään sen verran vahvasti omilla jaloillaan, että en enää yhdistä sitä mielessäni James Deaniin. :smile:
15.03.2015
River
Joki ylläpitää ja luo elämää. Menee sinne minne mielii. Edustaa vapautta.
Vesirotta rakastaa jokea. Itse asuin lapsena joen lähellä. Ja sitten on tietysti River Song, joka ei anna kenenkään ryttyillä itselleen.
Monia merkityksiä.
Monia merkityksiä.
Joki ylläpitää ja luo elämää. Menee sinne minne mielii. Edustaa vapautta.
Monia merkityksiä. :heart:

10.11.2015
Chain-of-destiny
Mulla tulee lähes suoraan Kingdom hearts -pelistä. Yhden pelin nimi on Chain Of Memories ja pelissä puhutaan paljon destinystä eli kohtalosta:D Oon nykyään joka paikas sillä nikillä.
Profiilikuvast on pakko sanoo, et se on iki-ihana Peter Pan aka Jeremy Sumpter
kertoo myöskin kertoo yhdestä elämänviisaudestani: Never grow old!
Profiilikuvast on pakko sanoo, et se on iki-ihana Peter Pan aka Jeremy Sumpter
Profiilikuvast on pakko sanoo, et se on iki-ihana Peter Pan aka Jeremy Sumpter :heart: kertoo myöskin kertoo yhdestä elämänviisaudestani: Never grow old!
11.11.2015
Nylkky
Urheilupiireistä XD kun aloin käveleen ja pääsin ensimmäisille maajoukkue leirille niin siellä eräs keihäsvalmentaja Kimmo vaan pysäytti ja sano et mä nylkytän erinlailla. Sit sen vuoden nuorten EM kisoissa. Sama Kimmo joutui lapsenvahdikseni kun sain pienen lämpöhalvauksen. Kimmo esitteli minut parille ikäiselleni keihääheittäjälle. Siittä lähti sit se lähti elämään. Intissä en ollut Ojala vaan Nylkky jopa kapiaisille.
11.11.2015
Piru Naiseksi
Nimimerkkini juontuu siitä, mitä olen. Niinpä käytän samansisältöistä nimimerkkiä muuallakin, joissain yhteyksissä englanninkielisenä. Tunnus sisältyy myös sähköpostiosoitteisiini, ja joskus sähköpostiosoitteen (suullisesta) jakamisesta sukeutuu pienimuotoinen pähkäily.
Tsururun
Kikenn
1 kirja, 6 viestiä
Tsururunkaveri kun liittyi risingiin niin ruvettiin keksimään hänelle uutta nickiä ja samalla päätin keksiä itsellekin. ideana oli vaihteeksi vääntää joku kiva nick jostain inhokkinäyttelijästä tmv. ensimmäiseksi mieleen tuli japanilainen näyttelijä tooru kamitsuru (tai kamitsuru tooru, kuten olen tottunut nuo japanilaiset nimet sanomaan). no, siitä vääntyi söpösti tsururun~Kyseinen kaveri löytyy tästä.. XD Omalla kohdalla nimi on samalla sanaleikki.
[quote="Tsururun" post=43676]kaveri kun liittyi risingiin niin ruvettiin keksimään hänelle uutta nickiä ja samalla päätin keksiä itsellekin. ideana oli vaihteeksi vääntää joku kiva nick jostain [b]inhokki[/b]näyttelijästä tmv. ensimmäiseksi mieleen tuli japanilainen näyttelijä tooru kamitsuru (tai kamitsuru tooru, kuten olen tottunut nuo japanilaiset nimet sanomaan). no, siitä vääntyi söpösti tsururun~[/quote]

Kyseinen kaveri löytyy tästä.. XD Omalla kohdalla nimi on samalla sanaleikki.
Breza
Minun nimimerkki tulee siitä, kun leikin kerran google kääntäjällä :D Laitoinkohan jonkun puulajin ja siitä aloin kääntää sanaa erikielelle. En muista enään mistä kielestä toi on mutta google kääntäjän tuntien, en edes tiedä tarkoittaako toi edes puulajia :D

01.03.2016
Niksu
sinidean Kenties haaveilin olevani rouva Dean, mikä oli todella realistista ajatella 1950-luvulla kuolleesta homoseksuaalista näyttelijästä... :lol::huh:
Enpä tiennytkään tuota!
Nimimerkkini oli nopeasti keksitty. Avanani oli pitkään Muumeista tuttu Surku-koira, mutta Surku ei ole kovin iskevä nimimerkki. Muistin että kerran, monia monia kesiä sitten, olin Espanjassa ja ostin sieltä pienen koirapatsaan, joka nimettiin Niksuksi. Siitä se sitten palautui mieleeni.
[quote="sinidean" post=30109] Kenties haaveilin olevani rouva Dean, mikä oli todella realistista ajatella 1950-luvulla kuolleesta [b]homoseksuaalista[/b] näyttelijästä... :lol: [/quote]

:huh:

Enpä tiennytkään tuota!

06.03.2016
Glaurung
Nimimerkkini tulee Tolkien kirjasta Hurini lasten tarinassa ilmenevässä lohikäärmeestä , jonka Turin sitten lopussa tappaa. Kirja on yksi suosikeistani ja olen lukenut sen monta monta kertaa.