Kirjailija: George R. R. Martin
LordStenhammar | Leirinuotio | 238 viestiä | 04.12.2014
Viimeisin LordStenhammar | 29.09.2024
Mistä nimimerkkisi tulee?
01.10.2013
Miten päädyitte valitsemaan itsellenne nykyisen nimimerkkinne? Kestikö nimen keksimisessä kauan? Käytättekö muualla samaa nickiä?
Minä otin Hiistu-nimen käyttöön, kun vuonna 2006 Risingille rekisteröityessä piti keksiä jokin nicki. En muista, kauanko mietin sopivaa nimeä tai oliko mielessä muita vaihtoehtoja... Tämä kun tuli mieleen, niin tuntui heti sopivalta. Kirjoitusasu on kotoinen ja pidän siitä, miltä nimi kuulostaa.
Alkujaan tämä sana oli jäänyt mieleeni selaillessani saamen sanakirjaa (etsin sieltä käännöstä erään koiran nimelle). Muistaakseni hiistu tarkoittaa vedonlyöntiä. Sekään ei tuntunut yhtään pöllömmältä "merkitykseltä". Lisäksi sanassa on mielestäni kivan paljon samaa kuin hiisi-sanassa, mikä taasen löytyy kotiseudun paikannimistöstä, Hiidenvesi ja sillai. Ja muutenkin mukavia mielleyhtymiä synkkiin korpimetsiin ja omituisiin otuksiin
En käytä samaa nickiä missään muualla. Tuntuu jo niin omalta, että käyttö tuntuisi omalla eli oikealla nimellä esiintymiseltä, mitä en netissä useinkaan tee.

Muokannut Hiistu (22.06.2014)
Li
En oikein tiedä mistä nimimerkkini tuli. Minulla taisi olla taas luovuuden puutetta, joten päätin käyttää mahdollisimman yksinkertaista nimeä, jonka varmasti muistaisin. Näin siis päädyin yleiseen nimimerkkiini. Se muistuttaa se on osa etunimeäni ja järjetyksssä toinen kolmesta nimestäni.
Pjst
2008 tänne liityin ja aika alkuvaiheissa tuli pitempi paussi ja sitten jouduinkin metsästämään omaa nimimerkkiä kirjahyllyjen avulla, yhden päivän aikana tuli aika monta julkista hyllyä käytyä läpi. :lol: Salasanan ihme ja kyllä silloin muistin.
Muistan että nimimerkillä oli joku hieno tarkoitus ja jokainen kirjain liittyi johonkin tärkeään asiaan. Olen aina välillä ihmetellen yrittänyt ratkoa asiaa, mutta tuloksetta.
Pjst tulee siis aina olemaan vaan sattumanvaraisetsi valittuja kirjaimia sattumanvaraisessa järjestyksessä yksinoikeudella suomenkielisellä Risingillä.

[b]Pjst[/b] tulee siis aina olemaan vaan sattumanvaraisetsi valittuja kirjaimia sattumanvaraisessa järjestyksessä yksinoikeudella suomenkielisellä Risingillä.
Xariel
Kauheaa, näitä pitäisi vain muistaa kopsata jonnekin niin, että muistaisi itsekin. Aikaa on kohta kulunut niin paljon... ;) Tässähän on jo vanha.
Hiistun tavoin taisi olla 2005/2006, aika jolloin Garth Nix oli superkova (ja on vieläkin!) ja äksät myös. Ei teinix-kielen takia, vaan David Eddingsin Belgariadin dryadinimien takia. Oi sitä, Xantha, Xera, X'Nedra...
On tämä nikki kyllä kestänytkin, ja silti tuntuu mukavalta ja omalta.

Hiistun tavoin taisi olla 2005/2006, aika jolloin [url=http://risingshadow.fi/library?action=series&series_id=91]Garth Nix[/url] oli superkova (ja on vieläkin!) ja äksät myös. Ei teinix-kielen takia, vaan David Eddingsin Belgariadin dryadinimien takia. Oi sitä, Xantha, Xera, X'Nedra...

Muokannut Xariel (12.10.2013)
Sarantha
Tämä nicki on noin kolmetoista vuotta vanha. Noina aikoina, eli 16-vuotiaana luin innokkaasti Dragonlance-kirjoja ja fanitin erityisesti niiden haltioita. Joskus sitten kavereiden kanssa pohdittiin mikä kenenkin nimi olisi "haltiaväännöksenä", ja sain muodostettua omasta nimestäni Saranthan. En muista, olinko silloin jo rekisteröitynyt tai rekisteröitymässä silloiselle Risingille, joka tapauksessa ensimmäinen nickini siellä EI ollut Sarantha vaan muistaakseni Selene. Vasta muutamaa vuotta myöhemmin, eli vuonna 2003 jolloin viimein pääsin käyttämään nettiä päivittäin, rekisteröidyin uudistuneelle Risingille, ja silloin oli itsestäänselvää että nickiksi tulee Sarantha. Hyvin se on aikaa kestänyt, tuntuu edelleen omalta.
02.10.2013
Mä olin vuonna 2003 Risingille tullessani Aluidynlia, joka oli erään silloisen tarinani (okei, viisiosaisen romaanisarjan) yhden päähenkilön nimi (ja ei, yhtäkään niistä kirjoista ei ole julkaistu, eikä julkaista). Nimi lyheni kohtuupian muotoon Dyn, viimeistään kun aloin miittaamaan. Kokeilkaapa lausua tuo toinen nicki nopeasti, kuin huikkaisitte jollekulle. Aivan.
Sen mun fantsumaailman kielijärjestelmässä Alui ja Dynlia tarkoittivat jotenkin eri asioita, en muista enää mitä. Mulla oli kaikkea kielioppia ja muuta tekeillä, jälkimmäisessä sanassa on siis jokin taivutuspääte mukana, ehkä genetiivi. Oiskohan ne matskut mulla vielä olemassa missään... Dyniksi mä joka tapauksessa jäin täällä. Nykyään olen internetissä enimmäkseen irkkinickilläni Snorri tai sen ollessa varattanuna Snoella.

Vumpalouska
Täysin sattumanvarainen, etäisesti suomalaiselta kuulostava nimi, jolla ei ole mitään korkeampaa merkitystä. Suurin etu tässä on se, että olen Internetin ainoa Vumpalouska.
Emelie
Kuljin alunperin Emmeline-nicillä edellistä edeltävässä Risingissa. Se on jonkinlainen väännös oikeasta etunimestäni. Hiukan kyllästyin siihen (lähinnä ehkä sen tavanomaisuuteen) ja halusin vähän erilaisemman nimen aktivoiduttuani viime vuoden puolella taas risinglaisena, joten sitten päädyin vääntämään sen nykymuotoon eli niciksi Emelie.
Vanamo
Jonkinlaisen netti-identiteettikriisin jälkeen vaihdoin vanhan, jokseenkin vakiintuneen nimimerkkini satunnaisempiin ja vaikeammin googletettaviin nimimerkkeihin. Edelliselle Risingille sattui valikoitumaan vanamo, sillä pidän kyseisestä kukasta ja nimimerkki oli vapaana. Edellistä edelliselle Risingille olen kirjautunut vanhemmalla nimimerkilläni, mutta silloin en tainnut kirjoittaa mitään. Aina ajoittain mietin, pitäisikö vanhaan, vakituisempaan nimimerkkiin vielä joskus palata, sillä se on kuitenkin enemmän oma kuin Vanamo. Vähitellen olen kuitenkin tainnut alkaa kiintyä tähän Vanamoonkin, vaikka se ei yksin minun olekaan. (Vanamo-nimimerkkiin törmää varsin säännöllisesti eri paikoissa, mutta en taida itse käyttää tätä muualla.)
Noora
Tää on vaan ihan päästä heitetty nimimerkki joka ei merkitse sen enempää,kuin että halusin vaan keksiä jonkin yksinkertaisen nimimerkin ja jonka kirjoitusasu ei ole liian monimutkainen.
04.10.2013
Onpas jännä :D Minä en olisi arvannut, että noinkin tavanomaisen etunimen käyttö olikin nimenomaan nimimerkin eikä nimen käyttöä. Hyvin jännä, tuumaa tämä nimistöntutkimusta opiskeleva tyypperöinen.
Ja Iivari on mun etunimeni, ja on ollut nikkinä täällä vuodesta 2001 asti ^^ Iivikseksi saa myös kutsua, se on ainoa lempinimi, joka on pysynyt yhtään pidempään käytössä.

Ansa
Niinkin tylsästi kuin etu- ja sukunimeni kahdesta ensimmäisestä kirjaimesta, kun en parempaakaan keksinyt. Minulle on harvemmin keksitty mitään lempinimeä. Annista on aika hankala vääntää mitään muutenkaan...
Alunperinhän olin Aiona, jonka tarina juontaa lukioon asti, jolloin kaverin kanssa pohdittiin hänen tarinaan minulle hahmoa. Taidan kuitenkin pitäytyä Ansassa. Siitä on tässä vuoden mittaan tullut ihan kiva.

Cerasi
Tästä kirjasta. Joskus aika paljon nuorempana lukemani kirja, josta nimi on suoraan lainattu ja ollut siitä lähtien käytössä :)
[url=http://www.risingshadow.fi/library?action=book&book_id=887]Tästä kirjasta.[/url] Joskus aika paljon nuorempana lukemani kirja, josta nimi on suoraan lainattu ja ollut siitä lähtien käytössä :)
VMN
Olin hyvän pitkään kaikkialla minne piti kirjautua Muuli98 (itse asiassa olen saattanut tännekin rekistyröityä joskus tällä nimellä). Mistä nimi tulee, ei mitään hajua. Muistan etäisesti, että liityimme vitsillä (oikeasti.) ystäväni kanssa Runescapeen ja se vain tuli mieleen. Huomasin aika pian, että se on huono nimi. Muuli on kiva nimi, mutta 98:n luulee automaattisesti olevan ikäni, mikä menee sellaisella viidellä vuodella ohi. Siinä katoaa muutenkin aika nopeasti arvostus.
Pitkä selitys mikä olisin voinut olla. Mitä nyt olen, niin ihan omasta nimestä tulee: Ville-Markus Nevalainen, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kiva lyhenne se on !

Skie
Tätä asiaa tulee aina pohdittua kun Rising päivittyy. Ensin taisin olla Sametti (you know, Eddings), mutta edellisessä uudistuksessa vaihdoin sen sitten Skiehen. Välissä saattoi olla joku muukin, mutta se on kyllä unohtunut...
Ja tämä nimimerkkihän tulee Dragonlancesta, Kitiara oli lapsuudenidolini ja Skie oli hänen sininen lohikäärmeensä. Se on myös lyhyt kirjoittaa ja on kait siinä, jos oikein silmiä siristää, jotain samaa oikean nimeni kanssa.

Athilora
Knox Gargol on romaanini päähenkilö, jonka olen luonut kärjistäen oman persoonallisuuteni tiettyjä piirteitä äärimmilleen. Ei se sen monimutkaisempaa ole.
Celestine
Olin viime talvena (ja edelleenkin) ihastunut Maite Carranzan Noitien taisteluun ja kun etsin niistä tietoa, päädyin tänne. Sen kunniaksi nimimerkkini on muotoiltu suosikkihahmoni Selenen nimestä. Oma etunimeni alkaa s-kirjaimella ja Celestinessä c ääntyy ässänä. Lisäksi olen heikkona erikoisiin, kauniisiin nimiin :cheesy:
Joku huomautti vanhalla foorumilla, että nimi muistuttaa nimeä Celeste, taivaallinen. En tuota tiennyt rekisteröityessäni, mutta olenhan taivaallisen ihana :roll:
Lisäksi Celestine on erään keskeneräisen fantasiatarinani päähenkilö. Tämä Celestine muistuttaa yllättävän paljon nettipersoonaani.

Andromeda
Olen valinnut nimimerkkini hobittien (naisten) nimenantoperinteen mukaan: Andromeda (polifolia) on suokukka. Tolkienin tuotannon ohella pidän myös scifistä...
05.10.2013
Jaa'a. Edesmenneen Tiuku-nimen synnystä muistan sen verran, että alkuvuoden 2007 fooruminvaihdoksessa piti rekisteröityä uudestaan ja vakaana missionani oli vaihtaa silloin nick, koska vanha oli alkanut tuntua aivan liian kornilta (olihan Taruotus jo aikaa sitten lyhentynyt mesessä ja pikkufoorumeilla pelkäksi TO:ksi, koska sekin oli katu-uskottavampi). Uuden nickin vaatimuksina olivat alkukirjain T ja ehkä vaan mukava merkitys ja kivankuuloisuus tai jotain muuta vastaavaa, ja pitkän pohdinnan jälkeen syntyi Tiuku.
Rinja on todistetusti ollut minulla käytössä tuona samaisena vuonna, koska olen näköjään rekisteröitynyt sillä nimellä Travian-foorumille kesäkuussa 2007. Taisin luoda sen ensin Travianin pelinickiksi joskus keväällä. Mitään muistikuvaa tarkemmasta syntyhistoriasta ei kyllä ole, ja luultavasti sellaista ei ollutkaan, jos vain halusin keksiä kivan nimen peliä varten. On toki myös teoreettisesti mahdollista, että olin keksinyt Rinjan jo tuota ennen, mutta tällaisesta lieneekin jo mahdotonta saada varmoja todisteita. Mitä tulee siihen, mistä sen tempaisin, niin Rinja-nimisiä nuoria ihmisiähän Suomessa kyllä on, mutta en kyllä muistaakseni ollut itse kuullut sitä mistään.
Rinja oli muuten melkoinen poikkeus sääntöön, koska yleensä kaikki mahdolliset käyttämäni nimiväännökset alkoivat T:llä :tongue: Rinjan jälkeen käytössä on ollut myös R:llä alkavia virityksiä, ja onhan R toisaalta mielestäni paras kirjain heti T:n jälkeen ja ehkä parempikin, koska se on rouheampi ja raaempi (obviously). Olenhan koko ikäni perustellut Taru-nimen hyvyyttä itselleni juuri tekemällä pesäeroa kaikennäköisiin "lällyihin" tytönnimiin, jotka ovat täynnä L:ää ja N:ää ja S:ää eikä mitään särmää (=kovempia äänteitä) missään. Jokin syyhän sille piti olla, etteivät vanhempani antaneet minulle klassisen kaunista nimeä vaan nimenomaan merkityksellisen nimen.

Dragonil
Nimimerkkini on väännös Fairy Tailin päähenkilön Natsu Dragneelin sukunimestä. Pidän lohikäärmeistä yli kaiken, ja koska Natsukin on yhden kasvattama, niin miksipä ei :cheesy:
Nimimerkkini on väännös [i]Fairy Tailin[/i] päähenkilön Natsu Dragneelin sukunimestä. Pidän lohikäärmeistä yli kaiken, ja koska Natsukin on yhden kasvattama, niin miksipä ei :cheesy:
Kirjaneito
Kirjaneito on jostain aivojeni syvimmistä kolkista väännetty kirjainyhdistelmä, kun Risingille rekisteröityessäni piti äkkiä keksiä jokin nimimerkki. Kirjaneito on pieni väännös linnanneidosta, tosin huomattavasti kirjakeskeisempi. :wink: Muistelen jossain vaiheessa harkinneeni nimimerkin vaihtoa, mutta nyt alan olla en verran kiintynyt nickiin (+ blogini on saman nimen takana) etten halua enää vaihtaa.
Kuunliekki
Keksin Kuunliekin kun alkukesästä tänne uskaltauduin rekisteröitymään. Sen keksimisessä taisi mennä poikkeuksellisesti jopa muutamia päiviä. Useimmiten kun keksin nimimerkin varsin nopeasti - se vain pälkähtää jostain päähäni ja tuntuu kivalta. Mutta tämän kanssa sai liikutella harmaita aivosoluja enemmänkin. Koskapa tämä on yksinomaan tänne keksitty sitä ei ainakaan vielä ole käytössä muualla.
Halusin jotain, mikä sopii minuun, onhan se ensimmäinen asia, jonka täällä näkee persoonastani. Mielessä oli jotain mikä liittyy susiin. Lopulta susista ajatus eksyi kuuhun ja päätin että nimimerkissäni on sana kuu. Pelkää kuu kuitenkin tuntui tylsältä, joten aloin miettiä siihen liitettä. Kuujotain, jotainkuu tai kuunjotain. Lopulta päädyin jotenkin liekkiin. Mallailin sitä ensin englanniksi, mutta päädyin lopulta armaaseen suomenkieleen.
Pidän yöstä ja kuutamosta (ja Kuutamosta), ne on jotenkin kiehtovia, samoin kuin sudet, joista tähän alunperin päädyttiin. Myönnetään yhteys on aika heikko, mutta se on olemassa, ainakin omassa päässäni. Yö on jotenkin ominta aikaani. Liekki taas kuvaa ehkä rauhallista, mutta joskus räiskähtävää persoonaani aika hyvin ja tulikin osaa olla kiehtova ja lumoava. Kokonaisuutena sanaa ajatellen se on mahdoton. Mikä on oikeastaan myös vain plussaa, en edes osaa selittää miksi. (Tosin, luulenpa että kuunliekki tai kuunliekit tulee tarkoittamaan tulevassa nanossani revontulia, joten sillekin sanalle saatiin "järkevä" merkitys.) Melkein kaikista nimimerkeistäni uupuu logiikka, kun niitä tarkastelee oikeasta kulmasta. Tai vähintään se on kummallinen. Tuo sana tuntuu myös kokonaisuutena sopivan särmikkäältä, mutta ei liian.

Johanna
Johanna-> Jupe. Niin yksinkertaista eli vanha lempinimi jota käytän netissä. Mulla on pitkät etunimet sekä sukunimi joten on kivempi käyttää lyhyttä nimeä.
Vaikka ranskaa en osaa tiedän että Jupe on hame ranskaksi, muutenkin käytän paljon hameita. :smile:

06.10.2013
JupeJohanna-> JupeMinulle tulee Jupesta välittömästi mieleen Jupe Laamanen ja hänen hieno pärstänsä, joka toimii myös kuvakommenttina erinäisillä kuvalaudoilla. Et varmaan halunnut tietää tätä, mutta kerroinpa silti.
Oman nimeni syntyi selatessani Mustaa Raamattua, jossa mainittiin jokin demoni tai henkiolento, joka kantaa kyseistä nimeä. Ajattelin, että sehän näyttää ja kuulostaa aika hyvältä ja voisi siksi sopia minullekin.
[quote="Jupe" post=1619]Johanna-> Jupe[/quote]

- Keskustelut
- Satama
- Mistä nimimerkkisi tulee?