Kategoria: Leirinuotio | 1 viesti | 18 lukukertaa
Kategoria: Konserttisali | 254 viestiä | 133,6 t lukukertaa
Vastannut: LordStenhammar, 05.07.2026
Uudistus: Risingshadow Chatti
14.06.2014
Nyt löytyy päävalikosta testinä Risingshadow'n oma Chatti. Chatti yhdistyy myIRC:in palvelimelle (chat.myirc.net) ja käytössämme on kanava #Risingshadow. Chattia voivat käyttää kaikki käyttäjät, eli myös vierailijat voivat kokeilla chattia.
Chatissa toimii samat säännöt kuin täällä sivuston keskustelualueella. Olkaa siis ihmisiksi ja muistakaa, että chattiin voi liittyä myös hyvin nuoria käyttäjiä :)
Huomioitavaa on, että tämä chatti on eri kuin IRCnetin puolella oleva #Risingshadow kanavamme. Syyt johtuvat teknisistä seikoista, jonka johdosta ainakin tässä kokeilussa käytetään myIRCiä eikä IRCnettiä.
Tässä viestiketjussa voi pistää kommentteja tästä kokeilusta. Palautteidenne perusteella tuon Chatin kohtalosta päätetään myöhemmin.

Muokannut Iivari (15.06.2014)
Feels like 2002 again!
Ihana yllätys. Minut löytänee chatista viimeistään elokuun jälkeen päivittäin, joten minun tavoittamiseni helpottui juuri huomattavasti kaikille.
Feels like 2002 again!

No nyt olen nähnyt kaiken. :cheesy:
Minusta olisi parempi, jos chattiin pääsisivät vain kirjautuneet käyttäjät. Silloin olisi edes mahdollisuus puuttua mahdollisiin väärinkäytöksiin. (Tietty toivottavaa, ettei mitään väärinkäytöstä ilmene, mutta periaatteessa.) Samoin nickname voisi olla automaattisesti sama kuin sivustolla muutoin, mutta siihen ei ehkä pysty säätämään, jos on myIRCin oma ominaisuus.
Pidän hyvänä, että chatti on erillään IRCnetin #Risingshadow kanavasta, joka ei ole ennenkään ollut tämän sivuston osa. Siellä on kenties muodostunut oma keskustelukulttuurinsa ja käyttäjäkunta poikkeaa ehkä jonkin verran täällä chattia mahdollisesti käyttävästä väestä, joten sikäläisillekin varmaan parempi, että saavat jatkaa totuttuun tapaan.
No nyt olen nähnyt kaiken. :cheesy:

Athilora
Kun helpompia pikaviestimistoimintoja onkin tässä pitkin kevättä ruinattu, chatti vaikuttaa ainakin hyvältä aloitukselta. Meillä taisi viimeksi olla jokin tämänsuuntainen toiminto Green tai Red Dragonin aikoihin, kun mie olin uusi käyttäjä, jos en ihan väärin muista.
14.06.2014
HiistuOnko chattiruudun yläpuoliselle sivulle mahdollista lisätä jokin teksti? Ajattelin, jos jokin ihan lyhyt ohjeteksti siihen.Kyllä tuohon saa yläpuolelle lisättyä tekstiä.
[quote="Hiistu" post=16641]Onko chattiruudun yläpuoliselle sivulle mahdollista lisätä jokin teksti? Ajattelin, jos jokin ihan lyhyt ohjeteksti siihen.[/quote]
Kyllä tuohon saa yläpuolelle lisättyä tekstiä.
Hiistu
^ Täytyy jossain vaiheessa kehitellä siihen jokin lyhyt esittely-/ohjeteksti.
Kännykällä en saanut aukeamaan, chatti tarvitsee toimiakseen ilmeisesti Abode Flash Playerin. Onko vinkkejä, onko Android-puhelimeen saatavilla jotain playeria vastaavaa sovellusta?
Tietsikalla aukeaa, eikä vaikuta vaikealta käyttää.
Täytyy vielä vähän tutkailla, miten mikäkin toimii.
Tietsikalla aukeaa, eikä vaikuta vaikealta käyttää.
^ Täytyy jossain vaiheessa kehitellä siihen jokin lyhyt esittely-/ohjeteksti.

Tietsikalla aukeaa, eikä vaikuta vaikealta käyttää. :smile: Täytyy vielä vähän tutkailla, miten mikäkin toimii.
Formaldehyde
Pieni ohjeistusteksti olisi hyvä. Itseäni esimerkiksi mietityttää miten tuolta kirjaudutaan ulos, riittääkö ihan vain chattisivun sulkeminen?
14.06.2014
Riittää joko sivun sulkeminen tai klikkaamalla jotain muuta Risingshadowin linkkiä. Ehdottomasti pitää jossain vaiheessa tehdä ohjeistusta tuon käytöstä.
Hiistu
Darkki^ käytännössä millä tahansa irkkisoftalla (myös kännykällä) voit tulla kanavalle. Ohjelmaan täytyy vain asettaa irkkipalvelimeksi chat.myirc.net ja tulla #Risingshadow kanavalle. Android puhelimelle löytyy todennäköisesti useita eri irkkisoftia.Latasin jonkin ilmaissovelluksen ja sain yhteyden kanavaan ja nyt näyttäisi toimivan, kiitos.
[quote="Darkki" post=16667]^ käytännössä millä tahansa irkkisoftalla (myös kännykällä) voit tulla kanavalle. Ohjelmaan täytyy vain asettaa irkkipalvelimeksi chat.myirc.net ja tulla #Risingshadow kanavalle. Android puhelimelle löytyy todennäköisesti useita eri irkkisoftia.[/quote]

Latasin jonkin ilmaissovelluksen ja sain yhteyden kanavaan ja nyt näyttäisi toimivan, kiitos. :smile:
Sini
Nyt mä tartten Kaidon takas tänne :( ei voi olla Risingchattia muuten.
Mut testasin ja onhan toi näppärä, kun ei ole jaksanut oikeasti irkata oikeastaan koskaan.
Nyt mä tartten Kaidon takas tänne :( ei voi olla Risingchattia muuten.

15.06.2014
SiniValkopohjaiset hymiöt vaan näyttää aika hassuilta, saisiko niiden taustaväriä vaihdettua?Ei valitettavasti onnistu, sillä nuo hymiöt tulevat suoraan myIRC palvelimelta. En siis pysty muokata tuon chatin ulkoasua mitenkään muuten kuin valitsemalla taustavärin.
[quote="Sini" post=16711]Valkopohjaiset hymiöt vaan näyttää aika hassuilta, saisiko niiden taustaväriä vaihdettua?[/quote]
Rinja
Nuo hymiöt ovat kyllä muutenkin valitettavan rumia :/
Nuo hymiöt ovat kyllä muutenkin valitettavan rumia :/

Kaikille chatissa pyörähtäville muuten tiedoksi se, että teitä näyttää olevan paljon. Valitettavasti te kaikki vain tulette sinne, katsotte että siellä ei ole kuin pari henkilöä paikalla ja lähdette heti. Näin ollen sinne ei koskaan kerry enempää kuin se pari henkilöä :tongue: Ehkä voisitte kokeilla avata sen omaan välilehteensä ja odotella, josko sinne ehtisi tulla muitakin?
15.06.2014
Juu ottaisin nuo hymiöt pois koko chatin valikosta jos pystyisin. Pitää vähän selvitellä olisiko tuota chattia mahdollista vaihtaa myöhemmin johonkin toiseen paremmin räätälöitävään malliin, mutta mennään ainakin tämä testaus toistaiseksi tällä.
Chatissa tosiaan on käynyt paljonkin ihmisiä näiden muutamien päivien aikana, mutta eksyvät sinne hieman eri aikoihin, jolloin kanava näyttää melko hiljaiselta. Mietin, että yksi tapa hyödyntää chattia olisi järjestää jonkinlaisia "miittejä". Sovittuna ajankohtana halukkaat voisivat tulla keskustelemaan jostakin tietystä aihepiiristä.

Iivari
On tää kyllä ihan loistavaa, aivan toisella tapaa tulee juteltua ihmisten kanssa, kun tässä vanhemmiten ei enää tule kirjoiteltua foorumiviestejä ihan joka asiasta. Kaikki mukaan čättäämään!
27.06.2014
Iivari
Näyttää muuten, että Chromen tai Firefoxin mobiiliversioilla (ei siis kännykkä-, vaan portable-versiolla) chättilisäosa ei toimisi kunnolla tai ollenkaan.
19.09.2014
Ageha
Oo tämä on kyllä aivan ihana. :eek: Kiitän. Pidän tästä paljon.
Ja aww, nämä hymiöthän ovat samoja kuin vanhat mesehymiöit, nostalgia. :cheesy:
Oo tämä on kyllä aivan ihana. :eek: Kiitän. Pidän tästä paljon.

Ja aww, nämä hymiöthän ovat samoja kuin vanhat mesehymiöit, nostalgia. :cheesy:

Edit: Ja itse siis pääsen jos itse sivun kautta chatti ei toimi (...eli kouluni koneissa jos ette ole lukeneet jo ainakin kahdesta muusta paikasta :smile: ) niin menen osoitteeseen irc.lc/myirc/risingshadow ! Tuli tässä mieleen Dynin allaolevasta viestistä.
Muokannut Ageha (29.10.2014)
29.10.2014
Varsinaisiin irkkiclientteihin uskoville tiedoksi, että ainakin tuo zeus-serveri näyttää olevan tällä hetkellä sangen epävakaa. Pari muuta tarjolla olevaa on esitelty täällä (jos et ymmärtänyt tästä mitään, tämä viesti ei koske sinua
Varsinaisiin irkkiclientteihin uskoville tiedoksi, että ainakin tuo zeus-serveri näyttää olevan tällä hetkellä sangen epävakaa. Pari muuta tarjolla olevaa on esitelty [url=http://www.myirc.net/index.php/server-information]täällä[/url] (jos et ymmärtänyt tästä mitään, tämä viesti ei koske sinua :wink: ).
03.01.2015
Chatti tosiaan oli pitkään testauksessa, mutta sen toiminta on lunastanut kyllä paikkansa sivustolla ja on siis aivan virallisesti nyt myös käytössä.
Jos olet Risingin jäsen, niin chatissa sinulla on mahdollisuus saada hieman laajemmat oikeudet, kun rekisteröit nimimerkkisi chatin kautta käyttöösi.
/NS REGISTER salasana email
Salasana on suositeltavaa olla jokin muu kuin Risingilla käyttämäsi salasana. Samalla suosittelemme rekisteröimään chatissa Risingilla käyttämäsi nimimerkin jos vain mahdollista :)
Jos käytät jotain muuta IRC-ohjelmaa, niin saat rekisteröityä nimimerkkisi komennolla:

04.01.2015
Bensku
04.01.2015
Bensku... ja jos irc-ohjelma tukee NickServiä, voi sitä /ns komentoa myös käyttää. Mutta eikös se vain varaa nimen myIRCin palvelimelle? Sillä ei kai ole mitään tekemistä Risingshadowin kanssa suoraan...Ei ole suoraan Risingin kanssa tekemistä, mutta saa varattua oman nimimerkin ettei joku toinen vie sitä + saan annettua sitten kanavalle erikoisoikeudet käyttöön.
[quote="Bensku" post=26640]... ja jos irc-ohjelma tukee NickServiä, voi sitä /ns komentoa myös käyttää. Mutta eikös se vain varaa nimen myIRCin palvelimelle? Sillä ei kai ole mitään tekemistä Risingshadowin kanssa suoraan...[/quote]