Risingshadow

Verenjanoa Dallasissa

Sookie Stackhouse #2 / 13 ✓
Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse #2) - Charlaine Harris
★ 7.58 / 289

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Sidottu.

Sookie Stackhousen elämä Bon Tempsin pikkukaupungissa on kaikkea muuta kuin mutkatonta. Vampyyrin deittailu merkitsee valvottuja öitä ja jatkuvaa verenvähyyttä, ja pahempaa on luvassa: ensin Sookie löytää miespuolisen työkaverinsa murhattuna, sitten hänen kimppuunsa hyökkää metsästä mainadi, jonka viiltämät myrkylliset haavat tietävät varmaa kuolemaa. Sookie pelastuu täpärästi Billin pahamaineisten vampyyriystävien avulla, jotka tarjoutuvat imemään myrkyn pois Sookien verenkierrosta (ja nauttivat joka sekunnista).

Vastapalvelukseksi paikallisten vampyyrien johtaja Eric vaatii Sookieta hyödyntämään telepaatikon kykyjään kadonneen vampyyrin etsimisessä. Niinpä Sookie vetää peruukin päähänsä ja lähtee soluttautumismatkalle Dallasin epäkuolleiden päämajaan. Ei aikaakaan kun hänellä on verenjanoisten vampyyrien lisäksi riesanaan liuta muita yliluonnollisia olentoja ja vampyyrivastaisia fanaatikkoja. Ja jälkimmäiset saattavat olla näistä kaikista vaarallisimpia...

"Verenjanoa Dallasissa on kiivastempoista luettavaa, joka sinkoaa yhdestä hiuksia nostattavasta seikkailusta toiseen." – The Romance Reader

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaUrbaani fantasiaParanormaali romantiikkaTV-sarjaVampyyrit
Julkaistu: heinäkuu 31, 2010 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Living Dead in Dallas

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Charlaine Harris

Charlaine Harris (s. 1951) syntyi ja kasvoi Mississippijoen suistossa. Hän alkoi kirjoittaa vakavasti opiskellessaan Memphisissä, aluksi näytelmiä ja myöhemmin kirjoja.

Harrisin Sookie Stackhouse -sarjan päähenkilö on louisianalaisessa baarissa työskentelevä, telepaattisilla kyvyillä varustettu tarjoilija. Stackhouse kiinnostuu salaperäisestä miehestä. Romanssin tiellä on vain yksi mutta: mies on vampyyri. Sarjan maailmassa vampyyrit ovat muutamaa vuotta aikaisemmin tehneet olemassaolonsa tunnetuksi ihmisille, ja sarjassa kuvataan vampyyrien ja ihmisten yhteiseloa.

Sarjan ensimmäinen teos voitti Anthony-palkinnon parhaan pehmeäkantisena julkaistun rikosromaanin sarjassa vuonna 2001. Sarjan suosio kasvoi kirja kirjalta, ja vuonna 2009 Harrisin teos oli jo Yhdysvaltain viiden myydyimmän kirjan joukossa. Kirjasarjan menestystä avitti romaaneihin perustuva tv-sarja True Blood. Sarjan teoksia on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta.

Harris on entinen painonnostaja ja karaten harrastaja sekä innokas lukija ja elokuvien katsoja. Hän asuu Magnoliassa Arkansasin eteläosassa. Perheeseen kuuluu puoliso ja kolme lasta.

Tekstilähde: Wikipedia.

Sookie Stackhouse

"Amerikkalaisen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -romaanit ovat ilmiö vailla vertaistaan. Pienen piirin suosikista on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut maailman luetuimpia kirjasarjoja. HBO:n menestyksekäs True Blood -tv-sarja perustuu Sookie Stackhouse -romaaneihin."

Sarjaan kuuluvaa novellikokoelmaa A Touch of Dead (2009) ei suomennettu.

Sookie Stackhouse sisältää 13 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Veren voima (Sookie Stackhouse #1)
★ 7.66 / 366
Verenjanoa Dallasissa (Sookie Stackhouse #2)
★ 7.58 / 289
Kylmäveristen klubi (Sookie Stackhouse #3)
★ 7.60 / 243
Veren imussa (Sookie Stackhouse #4)
★ 8.20 / 219
Verta sakeampaa (Sookie Stackhouse #5)
★ 7.54 / 190
Veren perintö (Sookie Stackhouse #6)
★ 7.70 / 178
Pahan veren valtakunta (Sookie Stackhouse #7)
★ 7.82 / 169
Veren sitomat (Sookie Stackhouse #8)
★ 7.66 / 154
Pedon veri (Sookie Stackhouse #9)
★ 7.74 / 144
Samaa verta (Sookie Stackhouse #10)
★ 7.18 / 122
Veren muisti (Sookie Stackhouse #11)
★ 6.96 / 104
Veri kielellä (Sookie Stackhouse #12)
★ 7.06 / 97
Sydänverellä (Sookie Stackhouse #13)
★ 6.80 / 89

08.08.2019
_kirjakeiju_ avatar
_kirjakeiju_
Kirjoja 448, Kirja-arviot 378
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Ei mitenkään superhuippu mestariteos, mutta luettavissa ja ajoittain ihan jännä. Voisin harkita lukevani joskus vielä uudestaan.

06.02.2016
Truuners95 avatar
Truuners95
Kirjoja 91, Kirja-arviot 84, Viestit 6
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Tämä oli välillä raskaskin kirja luettavaksi, koska siinä tapahtui rankkoja asioita. Mutta ne asiat tekivät tästä myös erittäin mielenkiintoisen. Auringon seurakunta oli tässä jo todella kammottava ja jään odottamaan, mitä se voi vielä seuraavissa osissa keksiä.

20.06.2015
inari avatar
inari
Kirjoja 60, Kirja-arviot 44
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Nosiis.. Musta tuntuu etten oo tarpeeks vanha tajuaman näitä kirjoja, joten luen muutaman vuoden päästä sitten uudelleen. :) Kirja oli kuitenkin sen sorttinen, että sytyttää mussa sitten ku oon yli 15 vuotta. Eli suosittelen kaikille ikärajan täyttäneille!

27.09.2014
The Big Bad Wolf avatar
The Big Bad Wolf
Kirjoja 484, Kirja-arviot 79, Viestit 690
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Okei. Ensimmäinen kirja ei tehnyt minkään tason vaikutusta, mutta senhetkisen elämäntilanteeni (peruskoulu! yläaste!) johdosta olin vähän suhtautunut muuhunkin kirjallisuuteen vähemmän innostuneesti. Ehkä olin tulkinnut väärin? Ja hei, vaikka ensimmäinen kirja olisikin ollut vähän keskitason alapuolella, eihän se silti tarkoita että Veren voima huono olisi ollut, tai että Verenjanoa Dallasissa oli laadutonta roskaa? (Tarkoittaa.) Kieli on sielutonta ja tönkköä. Tunteita ei erikoisemmin välity ja kuvailu keskittyy asioihin, joista minä en ole kiinnostunut. Kuten vaikkapa Sookien poven koko, joka mainittiin ainakin kolmesti tai monesti vaihtuvien vaatteiden värikoodaus. Ja koska kirjoitusasu ei ole Harrisin paras puoli, hahmotkin jäävät vähän paitsioon. Bill on toki hurmaava JA pelottava JA seksikäs JA vampyyri JA varmaan kaikkea muutakin mahdollista, mutta sellaista fiilistä ei välity sivujen läpi. Bill on sanoja paperilla. Kirjallisuuden tulisi tarjota jotain hiukan enemmän. Eric ja kumppanit… Meh. Hahmojen nimet unohtaa heti, mutta asiayhteyksistä onnistui päättelemään kuka oli hyvis ja kuka pahis ja kuka kuoli. Sookie mietiskeli erääseen kohtaan, vaikuttiko hän aivottomalta blondilta. Painomusteen tuhlausta. Vaikutti. Nautin kovasti lukuhetkistäni tämän kirjan kanssa. Seuraavat kaksi osaa odottavat hyllyssä. Näihin jää koukkuun. Olen moneen kertaan joutunut pidättelemään itseäni kirjakaupoissa, kun jokin osa heiluttelee alehintalappua. Nauroin itselleni seitsemän ikävuotta lisää. Mikäli aivokapasiteettia ja aikaa riittää tuhlattavaksi vähemmän draculaiseen vampyyrisarjaan, suosittelen ehdottomasti. Kolme tähteä, koska tämä oli jo niin huono, että tästä tuli ihan paras. (Vaan jos jotain oikeasti hyvää tahtoo nautiskella, kannattaa mieluummin lukea se Dracula.)

29.04.2014
Lexei avatar
Lexei
Kirjoja 158, Kirja-arviot 23, Viestit 57
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Kirjasarja tuntuu paranevan mitä pidemälle juoni etenee. Onneksi olen vasta sarjan alussa. Kirjaan mahtui paljon tapahtumia, eikö tylsiä kohtia tainnut tulla ainuttakaan. Kovat odotukset on muille jatko-osille.

02.01.2014
BookSolder avatar
BookSolder
Kirjoja 35, Kirja-arviot 35
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Hyvä kirja! Mahtava jatko-osa kirjalle! Oikein hyvin kirjoitettu. Olisin kyllä kaivannut vielä jotain lisää. Sen takia ei ihan täysiä tähtiä.

29.11.2013
Nage avatar
Nage
Kirjoja 126, Kirja-arviot 126
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Kirja oli mielestäni todella ihana ja tarpeeksi tapahtuma rikas. Ihanaa kun Sookie pääsee jo syvemmälle ylisten maailmaan.

08.10.2013
Lilly avatar
Lilly
Kirjoja 31, Kirja-arviot 7
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Harrisin kirjat vain paranevat edetessään! Uskomatonta, miten Harris onnistuu keksimään niin monenlaista toinen toistaan vauhdikkaampaa tapahtumaa jokaiseen kirjaan. Värikkäitä henkilöhahmoja ja loistavaa dialogia. Erityisesti Bubba- vampyyri vei sydämeni.

12.06.2011
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 268, Kirja-arviot 260, Viestit 115
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Ehdottomasti parempi kuin ykköskirja. Ei ollut jotenkin niin tönkkö. Suosittelen ehdottomasti lukemaan ensin kirjat ja sitten katsomaan sarjaa. Hirveän moni juttu oli minusta parempi kuin kirjassa. Eric oli loistava itsensä ja Dallasin meno ihan jotain muuta. Kuvailu oli tuttuun tapaansa "yksinkertaista" eikä yhden asian ympärille jääty pyörimään pitkäksi aikaa (mikä on toisaalta ihan hyvä), vaan asiat menivät tasaisen nopealla tahdilla eteenpäin. Aluksi mietin jatkanko tämän sarjan lukemista, mutta tämän toisen kirjan luettuani päätin, että kyllä se kolmaskin on luettava!

25.12.2010
NermiEddlitt avatar
NermiEddlitt
Kirjoja 49, Kirja-arviot 10
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Charlaine Harrisin toinen Sookie Stackhouse(Southern Vampire Mysteries)-kirja on jopa edellistä (Veren voima) kirjaakin jännittävämpi. Sookien elo ihanan vampyyripoikaystävänsä kanssa ei ole aivan niin auvoista, kun Sooki toivoisi. Billin pomo, viidennen alueen kuuma sheriffi (ja viikinkivampyyri)Eric Northman lähettää Sookien Dallasiin käyttämään telepatiakykyään. Perillä Sookie joutuukin ongelmiin jos jonkinlaisen kiihkoilijan kanssa. Kirja on täydellinen jatke edelliselle kirjalle. Itse odotin valtavasti kuulevani lisää Ericistä, suosikkivampyyristäni. Kirja vastasi odotuksiin. Ai sentään unohdin mainita, että vältäthän joutumasta ihanaisen Mainadin lähelle, vaikka Eric toki oikein mielellään joisi vertasi Fangtasian sohvalla...

06.05.2013
Yoana avatar
Yoana
Kirjoja 44, Kirja-arviot 12
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Verenjanoa Dallasissa on Sookie Stackhouse -kirjasarjan toinen osa. Tässä kirjassa päästään tutustumaan paremmin myös muihin vampyyreihin Sookien poikaystävän Billin lisäksi. Edellisestäkin kirjasta tuttu vampyyribaarin pitäjä Eric on jo hieman isommassa roolissa, ja sen lisäksi päästään tutustumaan aivan uusiin vampyyreihin jotka pitävät pesäänsä Dallasissa. Vampyyreillä on olemassa omat sääntönsä ja nokkimisjärjestys, jota tulee noudattaa. Eric on Billiä ylemmässä asemassa, minkä vuoksi Billin tulee ottaa käskyjä vastaan Ericiltä, vaikka Sookie ei tästä pidäkään. Eräänä iltana Sookie ja Bill ajelevat Shreveportiin tapaamaan Ericiä, mutta matkalla tapahtuu odottamattomia. Billin ja Sookien riidellessä ajomatkalla Sookie saa tarpeekseen ja lähtee säntäämään tienviereiseen metsään. Metsässä vastaan tulee yliluonnollinen olento, Mainadi, joka viiltää Sookielta selän auki pahemman kerran. Bill löytää haavoittuneen tyttöystävänsä ja kuskaa tämän Ericin baariin, joka on jo lähempänä kuin koti. Sookie hoidetaan kuntoon, mutta kiitollisuuden velassa hän joutuu lähtemään Dallasiin työskentelemään. Telepatiakykynsä avulla hänen tulee selvittää kadonneen vampyyrin kohtalo. Dallasissa tavataan vampyyreiden lisäksi myös Auringon Seurakunta, joka vihaa vampyyreitä sydämiensä pohjasta. Herran nimessä he tuhoavat vampyyreitä keinoja kaihtamatta, ja myös vampyyreiden ihmisystävät ovat vaarassa heidän käsissään. Vampyyreiden hotellilla työskentelee myös toinen telepaatti, Barry, jonka avulla Sookie saa viestin kulkemaan Billille hänen ollessa suuressa hädässä. Myös Dallasin muodonmuuttajat liittyvät osaksi tarinaa ja sekoittavat lusikkansa soppaan Sookien pelastamiseksi. Ihan suunnitelmien mukaan asiat eivät Dallasissa sujuneet, mutta hengissä selvittiin. Sookie palaa väsyneenä kotiin, mutta kotona odottaa uudet murheet. Merlotte'sin kokki, Lafayette, koki ennen aikaisen kuoleman jo ennen Sookien Dallasin reissua mutta vastuullisia ei vieläkään ole saatu kiinni. Sookie päättää alkaa selvitellä asiaa, ja päätyy lopulta villeihin origioihin.... Tämä sarjan toinen osa sisältää jälleen paljon seksiä, huomattavasti enemmän mitä kirjasarjan toinen osa, ja välillä tuntuu että itse tarina jää kaiken sen seksin varjoon. Jos vertaan kirjaa True Blood- sarjan toiseen tuotantokauteen, on se edelleen monimuotoisempi ja rikkaampi tarinaltaan, tapahtumia ja juonenkäänteitä on huomattavasti enemmän. Olen taas sitä mieltä, että tv- sarja on jälleen onnistunut olemaan itse kirjaa parempi. Ensimmäisen osan luettuani pohdiskelin hieman henkilöhahmoja: mietin sitä, kuinka joku kertoi ettei Lafayette esiinny kirjasarjassa, vaikka hänet ensimmäisessä osassa mainittiinkin. No, aika pian tämän toisen osan alussa hän jo saikin surmansa. Tara puolestaan, joka ei ensimmäisessä kirjassa vielä esiinny, pilkahti kyllä tässä sarjan toisessa osassa, vaikkakin melko pienessä roolissa. Ehkä kuulemme hänestä vielä lisää.. Jännityksellä odottaen. Tv- sarjasta tuttu Billin vampyyrilapsi Jessica ei ole tähän mennessä esiintynyt sarjassa, saapa nähdä nähdäänkö häntä... Kaikenkaikkiaan kirja jatkaa melko samalla linjalla mitä ensimmäinenkin osa. Se on nuortenkirjan tyyliin kirjoitettu, vaikka onkin kovin seksistinen, mutta ihan mielenkiintoinen. En kuitenkaan välttämättä suosittele niille jotka ovat tv- sarjasta kovin innoissaan, sillä tv- sarja on minusta niin paljon parempi. Jos ei tv- sarjaan ole tutustunut, voisin siinä tapauksessa suositella lukemaan kirjat ensin ja katsomaan sitten tv- sarjaa. Mutta josko tämä tästä, vielä ei ole tullut kuin viisi kautta tv- sarjasta ja kirjoja on kuitenkin jo 9 suomennettuna. Äkkiäkös nämä lukee sinne saakka.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja