Kolmas konstaapeli
Keskiarvo 3.64
3.64 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Kolmas konstaapeli

Flann O'Brien
Julkaistu: 1988 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Third Policeman
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: tähtivaeltaja-palkinto

Alkuteos kirjoitettu 1939–40 ja julkaistu 1967. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu, kansipaperi.

Tähtivaeltaja-palkinto 1989.

Omaperäisen irlantilaisen kirjailijan mieletön, painajaismainen ja huvittava romaani täynnä oikukkaita käänteitä ja erikoista filosofiaa.

Kertojaminä tekee toverinsa kanssa ryöstömurhan. Kun he menevät hakemaan saalistaan, kaikki muutuu surrealistiseksi painajaiseksi. Uhri ei olekaan kuollut.

Kertoja lähtee saaliin perään uhrin neuvomaan paikkaan ja tapaa kaksi kummallista poliisia. Toisella on ikioma atomiteoria. Toinen valmistaa sisäkkäisiä kirstuja, pienimpiä niistä ei enää näe paljain silmin. Poliisit pidättävät päähenkilön ja alkavat rakentamaan hirsipuuta. Kertoja pääsee pakoon ja tapaa kammottavan koomisten seikkailujen jälkeen salaperäisen kolmannen konstaapelin.

Kirja on kuvitelma murhamiesten helvetistä, jossa elämä kertautuu. Samalla se on myös tieteilyn ja irlantilaisuuden riemukasta parodiaa.

muokattu 25.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulikronikka (Kirja aikojen alusta, #2)Ylismaan Gregor (Alismaan tarinat, #1)Illallinen vampyyrin kanssaAikavaras (Kiekkomaailma, #26)Jumalsyntyinen (Maailmanjako, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
2.0
Kirjan alku tuntui lupaavalta, hassulta, mutta ymmärrettävältä. Pian alkoi lähes koko loppukirjan kestävä absurdi vaihe, missä tuntui että tikusta tehdään asiaa ja rönsyillään pääjuonesta kokoajan sivuraiteille. Pääjuoni vielä oli paikoitellen OK, mutta sivuraiteet koin hölynpölyksi ja en alaviitteitä viitsinyt edes lukea muutamaa ensimmäistä lukuun ottamatta. Jos kirjassa oli filosofista sisältöä, en kiinnostunut siitä enkä jaksanut sellaista pohtia. Myöskään ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 43 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384