Kategoria: Teatteri | 895 viestiä | 197,4 t lukukertaa
Kategoria: Konepaja | 446 viestiä | 216,9 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 15.06.2026
Satuta ja paranna -ketjut
HourglassEyes
Keski-Maa, Star Warsin universumi (ei ihan äkkiseltään tullut sille mitään omaa nimeä mieleen), Lännen ja Angarakkien kuningaskunnat (Belgarianin tarusto), Forgotten Realms.
Mainitut:
(Banksin Kulttuuri-maailmaa)
Saa niitä vähän päälle 10 olla, kun vaihtoehtoja näyttää olevan. Tuntemattomimmat kannattaa kuitenkin karsia. Näistä mielipiteitä, maailmoille tarkempia nimiä tai lisää ehdokkaita?
Mainitut:

Muokannut Hiistu (08.01.2015)
Bensku
Tossa alkaa olla jo kaikki tärkeimmät... Itse ainakin tunnen noista suurimman osan, ja tulee vaikea päätös, mitä satuttaa.
Maailmanherra
Talvesta ja Ruohosta ei ole kyllä mitään muistikuvaa.
Talvesta ja Ruohosta ei ole kyllä mitään muistikuvaa.
HVM
No no Star Trek -universumi puuttuu. Ainut varmaan joka vastaa edes osin Keski-Maata pohjatyönsä osalta (tämäkin johtuu vain siitä että sarjoilla on ollut useita käsikirjoittajia... ;)
Muokannut HVM (08.01.2015)
Emelie
Olen lukenut Abercrombieta, Ruthfussia ja Lynchia, muta niiden maailmoista ei ole juuri mitään muistijälkeä. Eli en välttämättä haluaisi niitä listalle.

maahinen
Talvi on LeGuinin kaksineuvoisten ihmisten planeetta Pimeyden vasemmassa kädessä ja Ruoho Sheri Tepperin vehreä maailma, jonka ekologia on mysteeri. Suosittelen tutustumaan.
Mab
), joten minäkin olisin niiden poisjättämisen kannalla.
Talvi ja Ruoho ovat mullekin vieraita (vaikka toki varmasti tutustumisen arvoisia :smile:), joten minäkin olisin niiden poisjättämisen kannalla.

Enkä minäkään muuten varsinaisesti kannata Abercrombieta, ROthfussia tai Lynchiä, vaikka niistä mainitsinkin :wink:
Maailmanherra
Entäs Neverwhere tai tuo koko Gaimanin universumi. Sarjakuvista en keksi oikein muuta kuin sen Barksin pallomaailman mutta se on liian obskuuri.
Ehdokkaita:
Hyboria (Conanin maailma)
Magic the Gatheringin maailma (kortti- ja tietokonepelien lisäksi tästä on kirjojakin)
Kannatan niiden maailmojen poisjättämistä jotka perustuvat vain yhteen kirjaan tai trilogiaan. Mielellään useampi kirjoittaja tai muuten sellaisia jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa fiktiossa.
Vaikka Maameri, Westeros ja Keski-maa taitavat olla yhden kirjailijan tekosia, niistä on kuitenkin tehty kaikita elokuvia//tv-sarjoja eli useampi henkilö on ollut mukana tekemässä maailmaa tunnetuksi.
Trek universumi
Lisäksi tekisi mieli ehdottaa Banksin Kulttuuri-maailmaa vaikka se ei sovikkaan omiin rajoituksiini :D
Ehdokkaita:

HVM
Moonlord...Randlandilla on kaksikin kirjoittajaa ja löytyy peliä että sarjakuvaa...
(Ja kaameasta Alagaësiasta on elokuva... Plääh)
(Niin ja tähtirekeen [retkeen] mukaan tähti)
[quote="Moonlord" post=26903]...[/quote]

Randlandilla on kaksikin kirjoittajaa ja löytyy peliä että sarjakuvaa...

(Ja kaameasta Alagaësiasta on elokuva... Plääh)
(Niin ja tähtirekeen [retkeen] mukaan tähti)
haplotus
Mä kannatan Talvea jo yhden novellin pohjalta. Kiinnostava paikka. Ja Ruoho teki vieläkin suuremman vaikutuksen. Harvoin tapaa yhtä omaperäistä faunaa ja floraa.
HVM
Eiköhän nuo pelimaailmat voisi jättää pois. Moonlordin ehdotelmalla esim. Doom ja LAIVANUPOTUS (hassuja elokuvia, mutta ei tarpeeksi huonoja campiksi) kelpaavat joukkoon ;P
Eiköhän nuo pelimaailmat voisi jättää pois. Moonlordin ehdotelmalla esim. [url=https://www.youtube.com/watch?v=aovgV0r9t2A]Doom[/url] ja LAIVANUPOTUS (hassuja elokuvia, mutta ei tarpeeksi huonoja campiksi) kelpaavat joukkoon ;P
Muokannut HVM (11.01.2015)
Maailmanherra
BenskuJos pelimaailmat halutaan, WoW pitää kyllä ottaa mukaan... Mutta noin muuten siitä voisi tulla jo liian pitkä lista.Siis Azeroth?
[quote="Bensku" post=26929]Jos pelimaailmat halutaan, WoW pitää kyllä ottaa mukaan... Mutta noin muuten siitä voisi tulla jo liian pitkä lista.[/quote]

Siis Azeroth?
Bensku
Joo, mutta itse jättäisin kaikki pelimaailmat pois. Jos ne kuitrnkin otetaan mukaan, on tuo ihan ehdoton. :)
Hiistu
Saako listaa vielä lyhennettyä? Ihan pelattavan mittainen tämä jo on, mutta huolena tosiaan oli, että osallistujia saattaa olla tavallista vähemmän (toisaalta moni ihminen ollut mukana nyt listaa muodostettaessa). Eli jos jotain karsittavaa, saa karsia:
(Anarres/Urras)
Pelimaailmojen pois jättämistä on ehdotettu, ja koska listaa tarvis karsia, jätetään pois. Samoin Talvi ja Ruoho, koska kannatuksesta huolimatta pari kannatusta myös pois jättämiselle. Karsein myös Maailmanahjon, koska ei ole sinne sijoittuvia tarinoita (mikä asia toki voi tulevaisuudessa korjaantua, mikäli ihmiset joskus innostuvat luomaan jotain maailmaan liittyvää :wink: ).

Muokannut Hiistu (12.01.2015)
Hiistu
^ Tuo on yksi mahdollinen karsinta.
Toisaalta jos(?) scifi-maailmat kaipaisivat sitten jossain vaiheessa oman listansa, voi olla sujuvampaa pelata nekin tässä samalla maailmalistalla.
^ Tuo on yksi mahdollinen karsinta. :smile:

Kirazak
Minulta vahva kannatus Krynnille, Keski-Maalle, Narnialle, Forgottenin maailmalle, Maamerelle sekä Eddingsin maailmalle. Muut ovat minulle enemmän tai vähemmän tuntemattomiksi jääneitä.
HourglassEyes
Vaikuttaa pelattavalta tuolla kokoonpanolla!
Vaikuttaa pelattavalta tuolla kokoonpanolla!