Moonlord avatar
Sivut: 1, 2, 3

Lukuhaaste: Goodreads 2017

27.06.2017
Emelie avatar
40. A book published in 2017: Suomalaisten painajaisia 2 (Karoliina Korhonen)

Matti kärvistelee taas sosiaalisesti haastavista tilanteista toiseen.

43/52 luettu (30/52 spefiä, 26/52 omasta hyllystä) [82.7% - 57.7% - 50.0%]

30.06.2017
maahinen avatar
Lukuehdotus, joka ei voittanut: Kirjailijan etunimi alkaa J:llä - Juhani Aho Tuomio.
02.07.2017
Dyn avatar
41. A book with an unreliable narrator: Philippa Gregory: The Boleyn Inheritance

Kirjan kolmesta minä-kertojasta yksi on naiiviudessaan tietämätätön, toinen tietämätön ihan vain tietämättömyyttään ja kolmas niin kateellinen ja katkera, että katsoo asioita täsmälleen ja vain itse haluamansa näkövinkkelin läpi.
03.07.2017
Emelie avatar
34. A book set in or by an author from the Southern Hemisphere: Black Rose (Emma Daniels)

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Australiaan. Ajattelin lukea tämän kevyenä hömppävälipalana Hugo-ehdokkaiden lomassa, olisi kannattanut jättää väliin. Tylsä, huonosti rakennettu ja liian draamantäytteinen juonikaari.

44/52 luettu (30/52 spefiä, 26/52 omasta hyllystä) [84.6% - 57.7% - 50.0%]

06.07.2017
maahinen avatar
Maagista realismia: Erin Morgenstern Yösirkus. Enemmän maagista kuin realismia, mutta poimin joltain "maaginen realismi" -listalta. Toisaalta ei kyllä ihan tavanomaista fantasiaakaan. Omanlaisensa mystinen tunnelma ja sirkus, jossa todella haluaisi käydä, mutta lupaavan alun jälkeen kirjassa ei sitten tapahtunutkaan mitään oikein kiinnostavaa.
14.07.2017
maahinen avatar
Historiallista fiktiota: Wilbur Smith Joen jumala. Egyptistä hyksovalloittajien aikaan. Kirjailija on selvästi vähemmän omalla alueellaan kuin nykypäivän Afrikka-tarinassaan, jonka hiljan luin (Elephant song). Waltari tulee mieleen tyylistä, mutta missä Waltari tuntuu ylevältä, tuntuu Smith vain vaivaannuttavan lapselliselta. Historiallisia faktoja on sen verran siteeksi, että niiden arvuuttelu ja tarkistelu pitää mielenkiinnon yllä ja kyllä tarinakin paranee alun jälkeen.

Hugo-palkinnon voittaja: Robert Heinlein Panoksena tulevaisuus. Ei hullumpi, kasvutarina suvaitsevaisuuteen. Ihan erilaisia marsilaisia ja venuslaisia kuin Heinleinin Taistelussa Venuksessa; jäävät kyllä melko vieraiksi.
24.07.2017
Dyn avatar
7. A book with an animal on the cover or in the title: Andri Snær Magnason: Aika-arkku

Kirjan suomenkielisen laitoksen kannessa on norsu, hevonen ja sarvikuono, takakannessa lisäksi varis.
29.07.2017
HourglassEyes avatar
23. A book from the BBC "The Big Read" list Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen

- Tällä tuli samalla kuitattua oma, henkilökohtainen "klassikko kesässä" haasteeni.

Ihan hieno teos, joka kestää kyllä toisenkin lukukerran sitten joskus. Niin sanottu yksi amerikkalaisen nykykirjallisuuden kulmakivistä. Miten tuo lienee... Ei minusta nyt mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta mielenkiintoinen ja aikakautta (1935) ja sen ajan "oikeudentajua" hyvin käsittelemä teos. Ainoa häiriötekijä oli minusta päähenkilön ikään (9 vuotta) sopimaton älykkyys ja mutkikkaiden asioiden ymmärtäminen. Jotenkin on vaikea uskoa, että yhdeksänvuotias juttelee sujuvasti aikuisten kanssa maankäyttöoikeuslaeista (tai jmv), vaikka isänsä kuinka olisi lakimies, ja melkein samaan hengenvetoon joutuu kyselemään ympäri taloa mitä tarkoittaa raiskaus.

44/52

30.07.2017
Emelie avatar
24. A book written by at least two authors: Magic Bites (Ilona Andrews)

Ilona Andrews nimi kätkee taaksensa kirjailijapariskunnan Ilona ja Andrew Gordon. Päätin verestää muistiani Kate Daniels -sarjasta ihan alusta lähtien, jotta saisin luettua tätä sarjaa oikeasti eteenpäin.

45/52 luettu (31/52 spefiä, 27/52 omasta hyllystä) [86.5% - 59.6% - 51.9%]

06.08.2017
HourglassEyes avatar
44. A recommendation from "What Should I Read Next" Terry Pratchett: Täyttä höyryä

- Huomasin tämänkin muistiinpanoista, suosittelu oli Neil Gaimanin Graveyard book 1:n lukemisen jälkeen, jäänyt merkitsemättä.

45/52

Muokannut HourglassEyes (22.08.2017)
07.08.2017
Emelie avatar
33. A magical realism novel: Kuoleman käytävä (Stephen King)

Mietin pitkään, että voiko tätä teosta luokitella maagiseksi realismi, muta kyllä kai sen voi. Sijoittuu todelliseen maailmaan ja spefielementti on kuitenkin pieni, vaikkakin tärkeä.

46/52 luettu (32/52 spefiä, 28/52 omasta hyllystä) [88.5% - 61.5% - 53.8%]

14.08.2017
Emelie avatar
19. A New York Times best-seller: Talking as Fast as I Can (Lauren Graham)

Lauren Graham, Gilmoren tyttöjen Lorelai, kertoo tässä jonkinlaisessa elämänkerrassaan hiukan lapsuudestaan ja siitä miten päätyi näyttelijäksi. Suurin mielenkiinto minulla oli muisteluihin liittyen Gilmoren tytöt -sarjaan. Ihan luettava teos, ei ehkä ihan ostettavan arvoinen kuitenkaan.

47/52 luettu (32/52 spefiä, 29/52 omasta hyllystä) [90.4% - 61.5% - 55.8%]

15.08.2017
Emelie avatar
42. A best book of the 21st century (so far): Oryx ja Crake (Margaret Atwood)

Löytyi GR:n listalta. Ei ollut ihan minua varten tämä teos. Ei se huono ollut, paikoitellen veti mukaansa, mutta en jaksanut kiinnostua ideasta.

48/52 luettu (33/52 spefiä, 30/52 omasta hyllystä) [92.3% - 63.5% - 57.7%]

23.08.2017
8. A book written by a person of color Angie Thomas: Viha jonka kylvät

Osoittautui yllättävän haasteelliseksi tämä kohta, josta jo listan julkistettua sai hiukan rasistiset vibat.
Myyntimenestykseksi Amerikassa nousseen teoksen päätemana onkin rasismi, poliisiväkivalta ja oikeusjärjelmän epäoikeudenmukaisuus. 16 vuotias musta Starr asuu slummissa ja päätyy näkemään kuinka poliisi ampuu hänen ystävänsä ilman syytä.

46/52

23.08.2017
Skie avatar
En ole puoleentoista kuukauteen lukenut yhtään kirjaa, mutta nämä aiemmin luetut olivat näköjään jääneet listalta pois.

7. A book with an animal on the cover or in the title: Tim Walker: Lost in Suomi. Jälleen yksi ulkomaalaisen kirjoittama teos Suomesta ja suomalaisista. Kannessa karhu.

26. An adventure book: Joonas Tolvanen: Soturimunkin oppipoika. Kiinnostava kuvaus kung fu:n opiskelusta Kiinassa, harmittavasti vain kirjalliset ansiot eivät yllä hyvien tarinoiden tasolle.

51. A collection (e.g. essays, short stories, poetry, plays): Marian Keyes: Säätäen ja soveltaen. Kokoelma puuduttavaa tarinointia chic lit -kirjailijan elämästä.

19/52.

25.08.2017
Emelie avatar
39. An epistolary fiction: Lady Susan (Jane Austen)

Yksi Austenin ensimmäisistä teoksista. Ihan ok luettava, vaikkakaan kirjemuotoinen kerronta ei ihan napannut.

49/52 luettu (33/52 spefiä, 30/52 omasta hyllystä) [94.2% - 63.5% - 57.7%]

27.08.2017
42. A best book of the 21st century (so far) Katri Alatalo: Käärmeiden kaupunki

- Nostan tämän Alatalon uutuuden nyt tähän kohtaan, koska se on yksi parhaista kotimaisista fantasiakirjoista mitä olen lukenut ja täten oli muuttamassa jälleen käsitystäni kotimaisen fantasian tasosta. Ja koska olen yleisesti suhtautunut, pari muuta kirjaa lukuun ottamatta) kotimaiseen fantasiagenreen todella skeptisesti, on tällaisten helmien joukosta löytäminen upeaa, tämä on kansainvälistä tasoa!

47/52

03.09.2017
Emelie avatar
6. A book being released as a movie in 2017: Hidden Figures (Margot Lee Shetterly)

Kirjan koko nimi on Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Who Helped Win the Space Race, joka kertookin teoksen sisällön. Ihan kiinnostava teos mielenkiintoisesta aiheesta. Pitääkin katsoa tämä leffa jossain vaiheessa.

50/52 luettu (33/52 spefiä, 30/52 omasta hyllystä) [96.1% - 63.5% - 57.7%]

04.09.2017
Emelie avatar
30. A book from Goodreads Top 100 YA Books: Thirteen Reasons Why (Jay Asher)

Pitkästä aikaa todella hyvä nuorten aikuisten kirja. Clay Jensenille saapuu postitse paketillinen kasetteja, jotka on äänittänyt hänen itsemurhan tehnyt luokkakaveri Hannah Baker. Kaseteilla Hannah kertoo, miksi päätyi tekemäänsä ratkaisuun. Todella kiinnostava teos, joka muuttui edetessään yhä synkemmäksi. Mitään ihmeellistä ahaa-elämystä tästä en saanut, mutta jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

48. A banned book: Little Red Riding Hood (Grimm)

Tämä klassikkosatu on bannattu parissa koulussa Jenkkilässä. Ei siksi, että se olisi raaka tai jotain, vaan siksi, että Punahilkalla on korissaan viiniä....

52/52 luettu (34/52 spefiä, 30/52 omasta hyllystä) [100% - 65.4% - 57.7%]

[Spoileri - klikkaa]
Lopulta on tämä haaste saatu valmiiksi. :)
10.09.2017
HourglassEyes avatar
49. A book from someone else's bookshelf Reijo Mäki: Huhtikuun tytöt (Vares#15)

- Appiukko tyrkkäsi lainaan eräänä menneen kesän päivänä hyllystään. Aattelin, jotta mikäs siinä, kun en ole yhtään Varesta aiemmin lukenut ja nimestä saa ainakin yhden lukuhaastekohdan pois (saankin kaksi). Ihan viihdyttävä perusrenttu. .... Vares siis, ei appiukko, vaikkakin... :lol: :wub: Rikoksentekijän päättelin jo kirjan puolivälin tienoilla, mikä yleensä häiritsee, mutta tämä nyt oli niin kevyttä viihdettä, ettei oikeastaan haitannut. Naurut kirjassa tarjosi Jeesus kissa, pointsit Jesselle!

48/52

14.09.2017
HourglassEyes avatar
11. A category from another challenge Myös Popsugarilla sattumoisin kohtana 11. A book by an author who uses a pseudonym Robert Galbraith: Käen kutsu

49/52

23.09.2017
maahinen avatar
Kokoelmateos: Kodin suuret klassikot, Juhani Aho, 2. osa. Juhan ja Tuomion lisäksi Lastuja, kalevalainen runo, kirje, pidempiä novelleja ja päiväkirjamaisia Hajamietteitä kapinaviikoilta. Fiktiivisistä kirjoituksista pidän edelleen eniten varhaisimmista, jotka löytyvät 1. osan alkupuoliskosta. Hajamietteitä näyttää mielenkiintoista ajankuvaa Suomen sisällissodan alkupäiviltä. Rauhan erakko on 1. maailmansodan aikana kirjoitettu tutkielma ehdottomasta pasifismista, mille kannalle Aho on kallellaan, mutta helmikuussa 1918 porvarina motissa punaisten Helsingissä osa pasifismista on jo karissut.
28.09.2017
maahinen avatar
Värillisen henkilön kirjoittama: Tshiwa Trudie Amulungu Taming my elephant. Omaelämäkerta Namibian itsenäisyystaistelun ajalta. Ensimmäinen luku esi-isistä muistuttaa afrikkalaista tarua mahdottomine tapahtumineen. Lapsuusmuistelot ovat suht tavallisia syrjäkylältä ja lähetyskoulusta. Sitten nuoret vain johdettiin yksi yö koulustaan pois maasta ja vietiin leirille, jossa meni kuukausia ennen kuin he edes ymmärsivät, mikä SWAPO on. Amulungun koulutus ulkomailla kesti 12 vuotta. Hän oli yksi ensimmäisiä mustia namibialaisia, joka meni naimisiin valkoisen kanssa. Kirjan yleisin lause on: "I had no clue".
02.10.2017
maahinen avatar
Fiktionaaliseen paikkaan sijoitettu: Tove Jansson Sent i november. Muumikirja, jossa yhtään muumia ei ole laaksossa.
02.10.2017
48. A banned book Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan

- Bulgakovin satiirinen teos Saatanasta, joka pistää Moskovan elämän sekaisin lyhyessä ajassa oli Neuvostoliitossa kielletty kirja miltei kolmekymmentä vuotta.
Tykkäsin. Jälleen yksi kirja, josta olisin halunnut keskustella isäni kanssa, hänkin olisi tästä pitänyt, enkä koskaan saa tietää lukiko hän teosta koskaan...

50/52