Dragonil avatar
Satama
Vastannut Mustelmann · 29.09.2026 · 167 viestiä · 28,4 t lukukertaa
Darkki avatar
Lukumaailma on täällä – näe, mitä kirjahyllysi kertoo sinusta
Tiedotteet
Vastannut Darkki · 28.09.2026 · 2 viestiä · 49 lukukertaa
LordStenhammar avatar
Leirinuotio
Vastannut LordStenhammar · 27.09.2026 · 264 viestiä · 112,2 t lukukertaa

Joulukalenterin luukku 24

24.12.2025

Viimevuotiseen tapaan kalenterin päättää Freyjan meille esittelemä kirjakavalkadi, kera toivotuksen: Lämmintä joulua maailmoja avaavien lukuhetkien parissa!

Skutsi - Päivi Lukkarila
Finlandia-palkittua nuorten kauhua metsässä ja nuorten pään sisällä. Moniäänistä ja vapauttavaa kerrontaa.

Eksyneiden jumala - Stephen King
Lapsi eksyneenä pelottavassa metsässä mukanaan korvalappustereoiden kautta baseball-tähti Tom Gordon. King ei päästä lapsihahmojaan koskaan helpolla, mutta kuitenkin rakastaa heitä.

Kärpästen herra: Sarjakuvaromaani - William Golding, Aimée de Jongh
Goldingin klassikko autiolle saarelle joutuneista koulupojista saa tässä sarjakuvaversiossa ansaitsemansa kuvituksen de Jonghilta. Upeaa ja tunnelmallista.

Königsbergin kyky rakastaa - Juan Jacinto Muñoz-Rengel
Espanjalaisen kirjailijan teoksessa rutiineihinsa pidättyvä virkamies kohtaa muutospaineita avaruusolentojen laskeuduttua maapallolle. Omatakeinen, humoristinen ja koskettavakin tarina H. G. Wellsin jalanjäljissä.

Multasuu - Dolores Reyes
Argentiinaan sijoittuva tarina tytöstä, joka maata syödessään voi nähdä kuolleiden tai kadonneiden ihmisten kohtalot. Köyhyyden ja väkivallan realistinen kuvaus sekoituksella parapsykologiaa ja fantasiaa.

24.12.2025
Hyvää joulua kaikille! :)

Suuri kiitos kalenteriin osallistuneille, toivottavasti tuotti iloa ja lukuvinkkejä monen joulunodotukseen. Itse jokaiselle kehotuksena lukea ensi vuonna paljon kirjoja, tai ainakin yksi, jotta on mitä ilmoittaa jälleen ensi vuoden kalenteriin. ;)
25.12.2025
Darkki avatar
Oikein hyvää joulua kaikille, sekä kiitos Hiistu-kalenteritontulle! :smile:
Tykkäykset (2): Hiistu, Ageha
25.12.2025
HourglassEyes avatar
Kiitokset kalenterista, kyllä sieltä taas lukuvinkkejä tulikin! Oikein rauhaisaa joulunaikaa kaikille Risinglaisille :heart:
Tykkäykset (1): Hiistu