Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 16.04.2026
Tulevaisuudennäkymänne?
02.04.2014
Elikkä ajattelin nyt tehdä tälläisen jutun kun en löytänyt jo ennalta ja ajattelin että voisi olla mukava kuulla teidän teorianne. Mikä on teidän mielipiteenne kaukaiseen tulevaisuuteemme. millainen se tulee olemaan? ei tarvitse välttis olla sellainen utopistinen vaan vaikka ihan samaa harmaata linjaa. vai jotain tosi jännää? kertokaapa jotain
02.04.2014
Niksu
Toivon, että sitten kun olen kuollut, nyky-yhteiskunta romahtaa, luonto ottaa vallan ja ihmiset palautuvat yksinkertaisempaan elämäntyylin.
03.04.2014
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Minun näkemykseni tulevaisuudesta on synkkä. Nykyään eletään yhtä ihmiskunnan rauhallisimmista ajoista, mutta tämä ei voi jatkua loputtomiin. Länsimainen yhteiskunta romahtaa joskus, kuten muutkin sivilisaatiot, eikä siihen mene enää kauaakaan. Uhkakuvia on paljon. Saatan itse elää vielä loppuelämäni hyvissä merkeissä mutta parin seuraavan sukupolven kuluessa...
Maapallon lämpiäminen:
Maapallon lämpeneminen nostaa merenpintaa ja miljoonat ihmiset joutuvat evakkoon, Saamme sanoa hyvästi Alankomaalle ja muutamille muille. Tämä lämpeneminen ei johdu pelkästään ihmisen tekemisistä, vaan maapallon huojahtelusta radallaan jolloin jääkaudet ja lämpimät kelit vaihtelevat (23-24 000 vuoden jaksoissa jos muistan oikein). Nyt olemme menossa puolessavälissä kohti lämpimämpää jaksoa.
Tulivuoret:
Yellowstonen supertulivuori on purkautunut yleensä 600 000 vuoden välein, ja viimeisimmästä on 640 000 vuotta. Eli sieltä saattaa tulla Yhdysvallat raunioittava jytky koska tahansa. Siitä seurauksena olisi metrin tuhkakerros puoleen amerikkaa ja vuosien ydintalvi kaikkialle maapallolle.
Samaten Vesuvius Italiassa saattaa purkautua pikapuoliin. Sen vaikutukset jäisivät tosin vain paikalliseksi (Napolilaiset eivät tykkäisi ja lentoliikenne kärsisi mutta muuten ei valtavia vaikutuksia).
Talous:
Velanottoon perustuva talous on kupla joka saattaa paukahtaa. Jatkuvan kasvun malli ei myöskään voi jatkua ikuisesti vaikka omistava luokka (riistokapitalistit) sitä kuinka toivoisivat. Maapallon luonnonvarat eivät vaan kestä moista enää pitkään. Jossain vaiheessa on pakko siirtyä luonnonmukaisempaan elämäntapaan.
Väestönkasvu:
Länsimaissa väestönkasvu on laskusuunnassa, mutta kehittymättömämmät maat lykkäävät koko ajan lisää populaa. Ruokapula tulee väistämättä jossain vaiheessa. Meret on pian ryöstökalastettu tyhjäksi (Kiinalaiset troolarit seilailevat jo ahkerasti jossain Afrikan rannikolla). Pari katovuotta niin ollaan hätää kärsimässä. Liharuuan tuotantoa pitäisi ainakin vähentää ja siirtyä tuottoisampaan ruokavalioon.
Muslims Are Taking Over The World at an ALARMING Rate
Muslimit ovat pian valtaväestöä suuressa osassa eurooppaa. Syntyvyyden jatkuessa nykyisellään Saksassa on muslimienemmistö 2050, Ruotsi ja Iso-Britannia seuraavat nopeasti perässä. Sanoisin että se on sisällissodan paikka siinä vaiheessa kun ne yrittävät saada Sharia-lakia koskemaan kaikkia.
Politiikka:
Kuten Venäjän viimeaikaiset toimet ovat osoittaneet, silläkin rintamalla saattaa tapahtua mitä vain. Kiina tulee olemaan seuraavan vuosisadan supervalta ja jos se päättää että se tarvitsee lisää tilaa niin sehän ottaa sen. Yhdysvaltojen talous ei kestä enää kauaa maailmanpoliisina toimimista, eli senkään apuun ei voi välttämättä luottaa. Pohjois-Korea varsinkin on arvaamaton, ei ole tällä hetkellä suuri uhka vaikka sotilaita riittääkin, mutta jos saavat ydinaseohjelmansa pitkälle ja sisäiset levottomuudet kasvavat niin sitä rauhattomuutta on helppo kanavoida muualle, mikään ei yhdistä kansaa niin kuin sota muita vastaan...
Niin paljon kuin haaveilenkin siirtokunnista muualla aurinkokunnassa niin en usko että se tulee tapahtumaan, ainakaan niin että massat pääsevät nauttimaan siitä. Rikkaat saattavat päästä lomailemaan kiertoradalle, tai ehkäpä jopa tehdä visiitin kuuhun, mutta maapallolta lähtö on yksinkertaisesti liian kallista. Talous ei kestä moista. Ainakaan ilman avaruushissiä...

Uskonto:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=_kKkY5EpVpY]Muslims Are Taking Over The World at an ALARMING Rate[/url]

10.04.2014
Fiktiivi
MoonlordTämä ei pidä paikkaansa. Hyvä kirjoitus aiheesta
[quote="Moonlord" post=13273]
[/quote]

Tämä ei pidä paikkaansa. [url=http://www.tiede.fi/artikkeli/blogit/maailmankaikkeutta_etsimassa/lopun_sanoja]Hyvä kirjoitus aiheesta[/url]
11.04.2014
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Kiitoksia korjauksesta Fiktiivi. En itse ollut tutustunut aiheeseen juurikaan tuota linkittämääni videota tarkemmin, mutta vaikkapa Ruotsin ja Ranskan mellakat joista on uutisoitu, muslimighettojen syntyminen joihinkin kaupunginosiin noissa maissa, kasvavaneet raiskaustilastot, vaatimukset Sharia-lain käytöstä briteissä laillisesti muslimien keskuudessa, yms. eivät ole luvanneet hyvää. Muslimien sisälläkin on kyllä uudistumispaineita, ainakin länsimaissa asuvilla, mutta toistaiseksi kiihkoilijat taitavat olla vielä voiton puolella.
Omakohtaiseksikin tuon aiheen on vähän tehnyt se, etten minä ole halustani huolimatta saanut aikaiseksi perheen perustamista, ja sisko taas oli vähällä hommata muslimimiehen itselleen. Lapsista olisi kuulemma tullut muslimeita koska siskolleni uskonnolla ei ole merkitystä...

10.10.2014
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Edellisistä pohdinnoista ei ole kuin puoli vuotta ja näkymät ovet tässäkin välissä ehtineet synkentyä.
Venäjä lähti Krimin jälkeen hyökkäilemään Ukrainan itäosiinkin. Ties mitä seuraavana. Nationalismi on kasvanut venäjällä valtavasti ja kun talouspakotteet yhdistettynä Putinin sisäpolitiikkaan kurjistavat Venäjän kansaa (fiksut ja rikkaat muuttavat, tai ovat jo muuttaneet pois) niin siinä on pian valmista tykinruokaa diktaattori Putinille.
Ebola leviää afrikassa. Nyt kuolleiden lukumäärät liikkuvat vielä tuhansissa mutta eiköhän se aikaa myöten leviä suuriin asutuskeskuksiinkin. Ensimmäiset eurooppalaisetkin ovat jo kuolleet. Huonolla säkällä helposti mutatoituvana Ebola muuntautuu ilmateitse leviäväksi...
Egyptistä ja muualtakin on kuulunut raportteja ateistien ja kristittyjen vainoista muslimialueilla. Jihadistien valtaamilla alueilla kristittyjen taloja merkitään N-kirjaimella (Nasrani - Nasaretilainen - kristitty) mikä helpottaa vainottavien löytämistä myöhemmin. Kuinka tulikaan Natsien Juutalaisvainot mieleen.
Briteissä alkavat hihat palaa maahanmuuttajien kanssa. Arvioiden mukaan siellä on kaksi miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa kaikkien laillisten lisäksi. Rotherdamin raiskaus-skandaalin paljastuminen nostatti tunteita, varsinkin kun paljastui ettei poliisi tehnyt mitään rasismi-kortin pelossa.
Ruotsissa viime vaalit voitti selkeästi puolue joka oli avoimesti maahanmuutto-kriittinen ja lupasi rajoittaa maahanmuuttoa 90%:illa. Jokohan sitä pian aletaan tajuamaan että monikulttuurisuus ei vain toimi, ainakaan muslimien kanssa.
Hyviäkin uutisia sentään. Katainen valittiin EU:n huippuvirkaan hoitamaan taloutta. Mikäli tulos on samanlaista kuin Suomessa niin EU:n lähtölaskenta alkoi :lol:

10.10.2014
punnort
Olettaen, että yhteiskuntamme pysyy pystyssä, seuraavan viidenkymmenen vuoden aikana konkreettisten tavaroiden valmistamisen taloudellinen merkitys tulee vähenemään, ja informaation tuottamisen (fiktio, tieteellinen tieto, softa, geneettinen informaatio ym.) taloudellinen merkitys tulee kasvamaan. Älyllisen omaisuuden turvaamisen merkitys, tekijänoikeuksilla, patenteilla ym., tulee kasvamaan. Tämä johtaa pääomien ennennäkemättömään keskittymiseen, koska hyvää informaatiota omistavat voivat käyttää sitä ilman, että se kuluu käytössä; talouden logiikkana tulee siis olemaan se, että informaation tuottaminen on hyvin kallista, ja siihen on varaa vain jättiyhtiöillä, mutta se joka omistaa informaatiota, voi käyttää ja lisensoida sitä lähes nollakustannuksin.
12.10.2014
poistettu
Edelleen rikollisuutta, edelleen terroristeja, edelleen sotia, edelleen nälänhätää, edelleen koulukiusattuja, edelleen kouluampujia, edelleen poliitikkoja, jotka tykkää teinitytöistä. Edelleen työttömyyttä, edelleen köyhyyttä, edelleen naapurivihaa, edelleen poliitikkoja, jotka haukkuu suomalaista ruokaa.

12.10.2014

Fiktiivi
MoonlordNyt vähän rajaa tälle äärioikeiston satujen ja tarinoiden levittämiselle. Poliisi otti tekijöitä kiinni ja osa vangittiin, mikä ei minun korviini kuulosta voimattomuudelta vaan siltä että poliisi tekee työtään normaalisti. Rasismi-kortti ei suojannut. Nettiin vuotaneisiin nimiin kannattaa suhtautua epäilyksellä koska äärioikealla on tapana "vuotaa" vähän mitä sattuu koska tavoite ei ole syyllisten saaminen vastuuseen vaan kenen tahansa maahanmuuttajan leimaaminen kelpaa mainiosti. Jos syyttää perusteettomasti toisia ihmisiä rikoksista, siitä voi kyllä saada rangaistuksen. Lisäksi poliisi tuli julkisuuteen ja nimenomaan selvensi että kyse ei ole mistään yhtenäisestä jengistä.
Lisäksi suomalaisten nuorten meno hyvinvointivaltion ja kansallisen yhtenäiskulttuurin oletettuina kulta-aikoina oli sen verran hurjaa, että nykyhipsteriä hirvittää. En tuo tätä esiin pahoinpitelyjen ymmärtämiseksi tai oikeuttamiseksi, vaan suhteellisuudentajun nimissä ja osoittaakseni ettei nuorison riehuminen ole mikään maahanmuuttoa vastustamalla ratkeava kysymys tai Euroopan ulkopuolisten kulttuurien erityispiirre.
[quote="Moonlord" post=22046]
Täällä suomessakin maahanmuuttajien nuorisojengi terrorisoi valkoista nuorisoa, ja poliisi on voimaton koska tekijät ovat alaikäisiä ja rasismi-kortin suojaamia. Saas nähdä niin jengiläisten nimet nettiin vuotanut saa suuremman rangaistuksen kuin lapsien ja teinien hakkaamista harrastaneet jengiläiset itse.[/quote]

Lisäksi suomalaisten nuorten meno hyvinvointivaltion ja kansallisen yhtenäiskulttuurin oletettuina kulta-aikoina oli [url=http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/72902-muisto-helsingista-1975-koko-vartijajoukko-hakattiin]sen verran hurjaa[/url], että nykyhipsteriä hirvittää. En tuo tätä esiin pahoinpitelyjen ymmärtämiseksi tai oikeuttamiseksi, vaan suhteellisuudentajun nimissä ja osoittaakseni ettei nuorison riehuminen ole mikään maahanmuuttoa vastustamalla ratkeava kysymys tai Euroopan ulkopuolisten kulttuurien erityispiirre.
Fiktiivi
RasimusMinusta kyllä olisi positiivisempaa, että yhdellä alueella vaikuttavan joukkion meininki ei lähde niin käsistä, että 1,6 miljardia ihmistä ympäri maailman alkaa tuntea syyllisyyttä uskonnostaan."Moonlord"Kristitytyjen ja muslimien välit ovat kiristyneet. ISIS nousi nopeasti suurimmaksi terroristiuhaksi ja ainakin amerikkalaiset ja brittiläiset sotavoimat aloittivat jo taistelut sitä vastaan.Positiivista on kuitenkin se, että muutkin jihadistiryhmät ovat saaneet herneen nenäänsä ISIS:ksestä ja saattavat olla halukkaampia tekemään yhteistyötä länsimaiden (tai ainakin länsimielisten muslimivaltioiden) kanssa. Yhteinen uhka ja kaikkea.
Enkä oikein myöskään ymmärrä mitä kollektiivinen syyllisyys edesauttaisi, sillä valtaosalla muslimeista ei ole osaa eikä arpaa Irakin ja Syyrian alueen tapahtumiin. Hirmutekoja tekevät ja edesauttavat saisivat toki kaikin mokomin kokea henkilökohtaista syyllisyyttä.
[quote="Rasimus" post=22130][quote="Moonlord"]Kristitytyjen ja muslimien välit ovat kiristyneet. ISIS nousi nopeasti suurimmaksi terroristiuhaksi ja ainakin amerikkalaiset ja brittiläiset sotavoimat aloittivat jo taistelut sitä vastaan.[/quote]

Pienellä tuurilla jokin ääriryhmä menee lopulta niin pitkälle, että muu muslimimaailma alkaa tuntea samanlaista syyllisyyttä uskonnon käsistälähdöstä, mitä saksalaiset tunsivat natsiajan jälkeen. ISIS näyttäisi jo lähestyvän niitä rajoja. Jopa Al-Quaidalla oli periaatteensa.[/quote]

1006 kirjaa, 2038 viestiä
En ole varsinaisesti ajatellut itseäni äärioikeistolaisena, eniten olen kuitenkin vuosien varrella äänestänyt vihreitä. Viimeksi EU-vaaleissa ääni meni Itsenäisyyspuolueelle. Työperäistä maahanmuuttoa vastaan minulla ei ole mitään, näen täälläpäin liki päivittäin puolalaisia lihanleikkaajia ja venäläisiä metallityöntekijöitä jotka tuntuvat olevan ihan OK porukkaa. Mutta ne sopeutuvatkin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Fiktiivi
MoonlordKirjoitin tarkoituksella vähän provosoivasti että saataisiin keskustelua aikaiseksiMonet ihmiset, jotka eivät ajattele itseään äärioikeistolaisina, levittävät valitettavasti nykyään ajatuksia, joiden jäljet johtavat ns. sylttytehtaalle..
Samaten rasisti en ole koska minulla ei ole mitään erilaista ihonväriä kohtaan. Tiedän hyvin ihmisen varhaishistorian ja levittäytymisen maapallolle, eli sehän johtuu vain sopeutumisesta paikallisiin olosuhteisiin (ja vaaleus kenties myös neanderthalilaisten geeniperimästä).Rasismissa ei ole välttämättä kyse ihonväristä, vaikka toki ihonväriin perustuvan rasismin etuna vihanlietsojien kannalta on se että ihonvärin perusteella tyhmäkin osaa syrjiä oikein. Usein kuitenkin syrjittävät ovat varsin samannäköisiä ja jopa puhuvat samaa kieltä kuin syrjityt, jolloin merkinnät ovat tarpeen.
Mutta se mistä en pidä, on muslimien kohdalla uskonto, joka heidän valtapolitiikkaansa sekoittuneena ja jo pohjimmiltaan väkivaltaisena, ei sovi sivistyneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan. Muslimien naisia alistava kulttuuri, sukuelinten silpominiseen ym. kivikautiset barbaarisuudet ovat pöyristyttäviä. Toki muslimeissakin on maltillinen (maallistunut) kannattajaryhmänsäkin, mutta eipä heiltä juurikaan kuulu vastalauseita radikaalien muslimien toimia kohtaan, eli antavat hiljaisen hyväksynnän. Muslimit tuntuvat sopeutuvan eurooppalaiseen kulttuuriin heikosti. Sanoisin että maassa maan tavalla tai maasta pois.Niin, onneksi meillä sivistyneissä länsimaissa uskonto ei ole koskaan ikinä milloinkaan sekoittunut valtapolitiikkaan. Ketään ei ole sorrettu eikä syrjitty. Kristinuskoa on aina tulkittu toisen posken kääntämisen mukaan. Eurooppa on tunnettu kautta vuosisatain leppeänä rauhan tyyssijana, jossa kansat elävät veljeydessä keskenään ja suursotia, imperialismia ja sortoa voisi tuskin kuvitellakaan. Toista se on noilla pohjimmiltaan väkivaltaista uskontoa tunnustavilla! (Varoitus historian tunneilla nukkuneille: edelläolevat lauseet sisältävät keskustelun herättämistä.)
Jos et kuule maltillisien muslimien vastalauseita vaikka ISIStä vastaan, et ilmeisesti seuraa uutisia? Ehkä et myöskään huomannut kuka ja miksi palkittiin juuri Nobelin rauhanpalkinnolla?
[quote="Moonlord" post=22274]Kirjoitin tarkoituksella vähän provosoivasti että saataisiin keskustelua aikaiseksi :wink: .

[/quote]

[quote]Samaten rasisti en ole koska minulla ei ole mitään erilaista ihonväriä kohtaan. Tiedän hyvin ihmisen varhaishistorian ja levittäytymisen maapallolle, eli sehän johtuu vain sopeutumisesta paikallisiin olosuhteisiin (ja vaaleus kenties myös neanderthalilaisten geeniperimästä).[/quote]

Rasismissa ei ole välttämättä kyse ihonväristä, vaikka toki ihonväriin perustuvan rasismin etuna vihanlietsojien kannalta on se että ihonvärin perusteella tyhmäkin osaa syrjiä oikein. Usein kuitenkin syrjittävät ovat varsin samannäköisiä ja jopa puhuvat samaa kieltä kuin syrjityt, jolloin [url=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Bundesarchiv_Bild_102-14468%2C_Berlin%2C_NS-Boykott_gegen_j%C3%BCdische_Gesch%C3%A4fte.jpg]merkinnät[/url] ovat tarpeen.

[quote]Mutta se mistä en pidä, on muslimien kohdalla uskonto, joka heidän valtapolitiikkaansa sekoittuneena ja jo pohjimmiltaan väkivaltaisena, ei sovi sivistyneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan. Muslimien naisia alistava kulttuuri, sukuelinten silpominiseen ym. kivikautiset barbaarisuudet ovat pöyristyttäviä. Toki muslimeissakin on maltillinen (maallistunut) kannattajaryhmänsäkin, mutta eipä heiltä juurikaan kuulu vastalauseita radikaalien muslimien toimia kohtaan, eli antavat hiljaisen hyväksynnän. Muslimit tuntuvat sopeutuvan eurooppalaiseen kulttuuriin heikosti. Sanoisin että maassa maan tavalla tai maasta pois.[/quote]

Niin, onneksi meillä sivistyneissä länsimaissa uskonto ei ole koskaan ikinä milloinkaan sekoittunut valtapolitiikkaan. Ketään ei ole sorrettu eikä syrjitty. Kristinuskoa on aina tulkittu toisen posken kääntämisen mukaan. Eurooppa on tunnettu kautta vuosisatain leppeänä rauhan tyyssijana, jossa kansat elävät veljeydessä keskenään ja suursotia, imperialismia ja sortoa voisi tuskin kuvitellakaan. Toista se on noilla pohjimmiltaan väkivaltaista uskontoa tunnustavilla! (Varoitus historian tunneilla nukkuneille: edelläolevat lauseet sisältävät [i]keskustelun herättämistä[/i].)

1 kirja, 890 viestiä
"Fiktiivi"Minusta kyllä olisi positiivisempaa, että yhdellä alueella vaikuttavan joukkion meininki ei lähde niin käsistä, että 1,6 miljardia ihmistä ympäri maailman alkaa tuntea syyllisyyttä uskonnostaan.Vieläkin positiivisempaa olisi, jos koko jihadistiliikettä ei olisi ikinä syntynytkään, vaan ihmiset osaisivat elää onnellisesti yhdessä uskontoon ja kulttuuriin katsomatta.
"Fiktiivi"Enkä oikein myöskään ymmärrä mitä kollektiivinen syyllisyys edesauttaisi, sillä valtaosalla muslimeista ei ole osaa eikä arpaa Irakin ja Syyrian alueen tapahtumiin.Ei tainnut valtaosalla saksalaisistakaan olla ollut mitään tekemistä keskitysleirien kanssa, mutta kyllä Hitler onnistui silti tehokkaasti kitkemään natsisympatiat joksikin aikaa yhteiskunnasta.
Oikeastaan voisi kutsua joksikin muuksi kuin syyllisyydeksi. Ehkä ymmärrykseksi ja moraaliseksi vastuunotoksi tai jotain.
"Fiktiivi"Hirmutekoja tekevät ja edesauttavat saisivat toki kaikin mokomin kokea henkilökohtaista syyllisyyttä.Ja tukevat ja kannattavat.
[quote="Fiktiivi"]Minusta kyllä olisi positiivisempaa, että yhdellä alueella vaikuttavan joukkion meininki ei lähde niin käsistä, että 1,6 miljardia ihmistä ympäri maailman alkaa tuntea syyllisyyttä uskonnostaan.[/quote]

[quote="Fiktiivi"]Enkä oikein myöskään ymmärrä mitä kollektiivinen syyllisyys edesauttaisi, sillä valtaosalla muslimeista ei ole osaa eikä arpaa Irakin ja Syyrian alueen tapahtumiin.[/quote]

[quote="Fiktiivi"]Hirmutekoja tekevät ja edesauttavat saisivat toki kaikin mokomin kokea henkilökohtaista syyllisyyttä.[/quote]

Ja tukevat ja kannattavat.
Hiistu
MoonlordMutta se mistä en pidä, on muslimien kohdalla uskonto, joka heidän valtapolitiikkaansa sekoittuneena ja jo pohjimmiltaan väkivaltaisena, ei sovi sivistyneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan. Muslimien naisia alistava kulttuuri, sukuelinten silpominiseen ym. kivikautiset barbaarisuudet ovat pöyristyttäviä.Toivoisin nykyisten ja etenkin muiden jatkossa mahdollisesti keskusteluun osallistuvien huomioivan, että vaikka esimerkiksi väkivallantekojen tuomitseminen on täysin asiallista ja kohtuullista, jonkin, minkä tahansa, kokonaisen uskonnon tai kulttuurin väittäminen "pohjimmiltaan väkivaltaiseksi" ynnä puhuminen yleistävään sävyyn kyseiseen yhteisöön kuuluvien "barbaarisuuksista" on loukkaavaa ja kohtuutonta, eikä kuulu asialliseen keskusteluun, eikä asiaton keskustelu kuulu tälle foorumille.
Vaikka kärkevä tapa esittää mielipiteitään yleensä vilkastuttaa keskustelua ja itse tietysti tietääkin omien mielipiteidensä taustat ja sanomisiensa vaikuttimet, suhteettomat yleistykset lietsovat tällaisessa kasvottomassa ja julkisessa nettikeskustelussa, kun kukin lukija tulkitsee kirjoitukset omalla tavallaan ja liittyy mukaan omista lähtökohdistaan, helposti asiattomuuksiin menevää ja loukkaavaa keskustelua. Mutta jatkakaa asiallista keskustelua, niin tämäkään uhkakuva ei toteudu!
[quote="Moonlord" post=22274]Mutta se mistä en pidä, on muslimien kohdalla uskonto, joka heidän valtapolitiikkaansa sekoittuneena ja jo pohjimmiltaan väkivaltaisena, ei sovi sivistyneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan. Muslimien naisia alistava kulttuuri, sukuelinten silpominiseen ym. kivikautiset barbaarisuudet ovat pöyristyttäviä.[/quote]

Henkilökohtainen laajan skaalan näkemykseni tulevaisuudesta on, että kaiken ihmisten välisen kanssakäymisen tulisi tähdätä yhteisen ymmärryksen kasvattamiseen. Uskon, että siltä pohjalta on mahdollista niin antoisa nettikeskustelu kuin eri kulttuurien yhteiselämäkin, vaikkei se aina helppoa olekaan. :smile:
Fiktiivi
RasimusEi Hitler, vaan liittoutuneet. Hitler kyllä onnistui kitkemään julkisen natsivastaisuuden yhteiskunnasta valtakautensa ajaksi.
Minusta on varsin ymmärrettävää, että aseistautuneiden ääriliikkeiden hallitsemilla alueilla voi olla vaikeaa löytää niistä julkisesti irtisanoutuvia ihmisiä. Rauhannobelistimmekin melkein pääsi hengestään.
Sitten täytyy huomioda, että ääriliikkeilläkin voi olla alunperin muita tavoitteita kuin satunnainen kansanmurhaaminen - esimerkiksi taistelu Syyrian hallitusta vastaan, joka oli vielä jokin aika sitten länsimaiden silmissä alueen ykköspahis.
Sitten ovat rauhallisempien arabimaiden tavalliset ihmiset, joilla on kaikenlaisia poliittisia mielipiteitä, myös islamisteja vastustavia, mutta ne eivät ylitä uutiskynnystä niin hyvin kuin räjähtelevät pommit.
Sitten ovat kaikki ne muslimit, jotka eivät asu lähelläkään Lähi-itää. En nyt keksi mitä jonkun malesialaisen keskivertomuslimin moraalinen vastuunotto ISISin teoista käytännössä tarkoittaisi.
Esimerkkinä: en ole myöskään nähnyt kristittyjen ottavan sankoin joukoin vastuuta Krimin miehityksestä, vaikka kristinusko oli sielläkin näkyvästi läsnä.
[quote="Rasimus" post=22305]

Esimerkkinä: en ole myöskään nähnyt kristittyjen ottavan sankoin joukoin vastuuta Krimin miehityksestä, vaikka [url=http://www.japantimes.co.jp/news/2014/03/02/world/politics-diplomacy-world/moscow-keeps-ex-soviet-states-firmly-in-line/]kristinusko oli sielläkin näkyvästi läsnä[/url].
Kultasuu
Mä katson vain vähän lähempään tulevaisuuteen ja rajoitan sen vaan koskemaan itseäni, eli: mun oma kohtalo ainakin on se, että mut löytää syrjääntyneenä joltain yksinäiseltä kaatopaikalta lasol-pullojen kanssa höpisemästä yksin jotain filosofisia latteuksia ja pitämässä itseäni väärinymmärettynä nerona. Pitkä parta ja muutenkin rähjäinen olemus sekä tylsä partaveitsi jolla haaveilen lopettavani omat päiväni kuuluvat myös mukaan mun visioon itsestäni tulevaisuudessa. :lol:
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Tiedän toki että Raamatusta löytyy myös omat kohtansa kansanmurhista ja historiasta löytyy lukuisia esimerkkejä, kuten Pärttylinyön verilöyly 1572 missä katoliset ja hugenotit tappoivat toisiaan urakalla. Mutta kristittyjen kohdalla nuo ovat onneksi jo historiaa eikä kukaan ole tosissaan niitä toteuttanut enää aikoihin. Kun taan muslimimaissa Shiiat ja Sunnit teurastavat toisiaan edelleen. Ehkä muslimitkin vielä rauhoittuvat ja viisastuvat joku päivä...
Avainsana tähän olisi tietysti koulutuksen lisääminen, varsinkin naisten koulutuksen ja aseman parantaminen, mutta ääriliikkeet kuten Boko Haram taistelevat kovasti sitä vastaan.
Muslimeillakin oli se kultainen aikansa joskus. Espanjan kalifaatti aikoinaan 700-luvulta eteenpäin. Siellä muslimit, kristityt ja muutkin uskonnot elivät sulassa sovussa keskenään. Muslimit tekivät laajoja uudistuksia maassa joka oli visigoottien hallinoimana päässyt vähän rappiolle. Tiede kukoisti ja siellä oli useita satojentuhansien niteiden kirjastoja kun vaikkapa brittien suurimmat kirjastot olivat siihen aikaan vain muutamien tuhansien kirjojen kokoisia. Tuollaista muslimiuskontoa vastaan minulla ei olisi mitään. Mutta se meni pilalle kun etelästä saapui askeettisia tuaregiheimoja jotka olivat omaksuneet jyrkemmän kannan islamiin ja jotka ottivat vallan kalifaatissa. Eikä mennyt aikaakaan kun siellä sodittiin keskenään kunnes muslimit ajettiin pois espanjasta (El Cid elokuva mm. kertoo tästä)
Olen kyllä koittanut aina välillä mainita kiihkoilijoista ja maltillisista, joten en laske kaikkia samaan joukkoon. Lähtökohtaisesti en tuomitse ketään etukäteen, ainakaan tosielämässä nähdessä. Mutta teot puhuvat puolestaan.

Barbaarisuuksilla tarkoitin ISISläisten videoimia teloituksia ja kuten jo sanoin, naisten sukuelinten silpomista. Näitäkö ei saisi kritisoida? Vai onko se vihapuhetta? :roll: .
1006 kirjaa, 2038 viestiä
Mutta jatketaanpa tulevaisuudennäkymien pohdiskeluja toiselta kantilta ettei aivan harhaudu aiheesta. Esimerkiksi Kim Stanley Robinsonin Mars-trilogiassa valtaa piti eri maiden hallitusten sijaan isot korporaatiot. Ollaanko me menossa tähän suuntaan? Kuinka paljon valtaa on vaikkapa Googlella? Amerikkalaisilla aseyhtiöillä on ainakin salaliittoteorioiden mukaan valtaa synnyttää sotia. Onko Bilderberg-ryhmä vain herrasmiesten kerho vai päätetäänkö siellä maapallon kohtalosta yli maiden hallitusten? Keskustelua tästä kiitos...
Hiistu
MoonlordBarbaarisuuksilla tarkoitin ISISläisten videoimia teloituksia ja kuten jo sanoin, naisten sukuelinten silpomista. Näitäkö ei saisi kritisoida?Kyllä kritisoida saa, kun tekee sen tuolla tavoin asialliseen tyyliin eritellen, mitä kritisoi.
[quote="Moonlord" post=22318]Barbaarisuuksilla tarkoitin ISISläisten videoimia teloituksia ja kuten jo sanoin, naisten sukuelinten silpomista. Näitäkö ei saisi kritisoida?[/quote]

Kyllä kritisoida saa, kun tekee sen tuolla tavoin asialliseen tyyliin eritellen, mitä kritisoi. :smile: Oman viestini tarkoituksena oli huomauttaa, että keskusteluissa on syytä olla huolellinen, jottei tule esittäneeksi tarkoituksettomia yleistyksiä. Sellaiset näyttävät nettikeskustelussa helposti pahalta, vaikkei itse olisi asiaansa tarkoittanutkaan siten kuin joku toinen sen saattaa tulkita.
Fiktiivi
En ole millään muotoa kieltämässä ISISin arvostelua. Mutta ei pidä vetää yhden pyssymiesporukan perusteella liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä reilusta puolestatoistamiljardista ihmisestä.
Korporaatioiden käsittelyn jääköön myöhemmälle
Korporaatioiden käsittelyn jääköön myöhemmälle

Korporaatioiden käsittelyn jääköön myöhemmälle :smile:
Kultasuu
MoonlordKuinka paljon valtaa on vaikkapa Googlella?Jos googlen valta ihmisiin kiinnostaa, niin suosittelen lukemaan Edward Snowdenin kirjan "Ei Pako Paikkaa". Siinä on aika vainoharhaista tekstiä googlesta ja muutenkin siitä kuinka paljon ihmisiä - jo nykyäänkin, ei pelkästään tulevaisuudessa - valvotaan, kontrolloidaan ja tarkaillaani. En rupea selittämään koko kirjaa, mutta sen verran voin sanoa, että hurjaa kamaa koko kirja.
[quote="Moonlord" post=22319]Kuinka paljon valtaa on vaikkapa Googlella?[/quote]

15.10.2014
1 kirja, 890 viestiä
"Fiktiivi"Eli olet sitä mieltä, että jos Hitler ja natsit olisivat itse tuoneet touhunsa julkisesti pöydälle kaikessa karmeudessaan, niin saksalaiset olisivat olleet ihan ok sen kanssa? Sen sijaan liittoutuneet oli ne, jotka mustamaalasivat natsien toimet niin että saksalaiset saivat niistä niin suuren trauman että päättivät ettei enää koskaan tällaista ainakaan meidän nimissä?"Rasimus"Ei tainnut valtaosalla saksalaisistakaan olla ollut mitään tekemistä keskitysleirien kanssa, mutta kyllä Hitler onnistui silti tehokkaasti kitkemään natsisympatiat joksikin aikaa yhteiskunnasta.Ei Hitler, vaan liittoutuneet.
"Moonlord"Tuo mitä sanoin muslimiuskonnon väkivaltaisuudesta perustuu kyllä ihan Koraaniin ja varsinkin haditheihin (Muhammedin elämäkertaan). Muhammed kun ei ollut mikään kiltti mies. Sieltä löytyy kiihkomuslimeille oikeutus lähes mihin tahansa hirmutekoon. Wiki JihadHeh. Ja samassa artikkelissakin korostetaan tulkinnanvaraisuutta, mutta sinä tartut ilmeisestikin siihen sodankäyntiohjeistukseen (johon kuuluu mm. sodankäynnin säännöt).
Kuten todettukin, raamatustakin voi jokainen löytää puolustuksen mille tahansa. Ja varmasti sillä perusteella suhtaudut nihkeästi kristinuskoon ja kristittyihinkin. Yleistämällä tämä kattaa todennäköisesti ison osan naapureistasi ja sukulaisistasi.
Ongelma "islamvastaisuudessa" ja "maahanmuuttokriittisyydessä", ja muissa enemmän tai vähemmän yksisilmäisissä käsitteissä, on siinä, että islam ja kristinusko silti sisältävät paljon muutakin (esim. länsimaisen ja itämaisen identiteetin, jota ei tulisi dissata kevyesti), eikä yksittäisiä yksityiskohtia voi yleistää kattamaan kokonaisuutta. Ei esimerkiksi demokratia muutu huonoksi järjestelmäksi siksi, että suurin osa äänestäjistä ei todistetusti tiedä mistä äänestävät.
Olkoonkin niin, että uskonnoissa voivat huonot puolet painaa tietyllä hetkellä ja tietyssä kohderyhmässä enemmän kuin hyvät puolet, mutta silti nykyisistä jatkuvista konflikteista huolimatta suurin osa muslimeista elää ihan kaikessa rauhassa keskenään.
[quote="Fiktiivi"][quote="Rasimus"]Ei tainnut valtaosalla saksalaisistakaan olla ollut mitään tekemistä keskitysleirien kanssa, mutta kyllä Hitler onnistui silti tehokkaasti kitkemään natsisympatiat joksikin aikaa yhteiskunnasta.[/quote]
Ei Hitler, vaan liittoutuneet.[/quote]

[quote="Moonlord"]Tuo mitä sanoin muslimiuskonnon väkivaltaisuudesta perustuu kyllä ihan Koraaniin ja varsinkin haditheihin (Muhammedin elämäkertaan). Muhammed kun ei ollut mikään kiltti mies. Sieltä löytyy kiihkomuslimeille oikeutus lähes mihin tahansa hirmutekoon. [url=http://fi.wikipedia.org/wiki/Jihad]Wiki Jihad[/url][/quote]

15.10.2014
Rasimus kirjoitti:
Kuten todettukin, raamatustakin voi jokainen löytää puolustuksen mille tahansa. Ja varmasti sillä perusteella suhtaudut nihkeästi kristinuskoon ja kristittyihinkinKyllä. Kaikki uskonnot ovat mielestäni enemmän tai vähemmän lapsellisia kehitelmiä. Mutta eivät täällä silti esim. lestadiolaiset kulje pommivöiden kanssa.
Rasimus kirjoitti:
Mieti yleistysten perusteluita (etenkin tällasissa aroissa aiheissa) jos joudut samaan hengenvetoon kuitenkin selittelemään, että oikeasti puhutkin vain siitä 1%:sta mutta nyt muuten vain kohdistat retoriikkasi siihen 100%:iin.Sitähän minä ihmettelin että mikseivät ne 99% laita sitä 1% kuriin, eli kyllä hekin ansaitsevat osansa moitteista.
[b]Rasimus kirjoitti:[/b]
[quote]Kuten todettukin, raamatustakin voi jokainen löytää puolustuksen mille tahansa. Ja varmasti sillä perusteella suhtaudut nihkeästi kristinuskoon ja kristittyihinkin[/quote]

[b]Rasimus kirjoitti:[/b]
[quote]Mieti yleistysten perusteluita (etenkin tällasissa aroissa aiheissa) jos joudut samaan hengenvetoon kuitenkin selittelemään, että oikeasti puhutkin vain siitä 1%:sta mutta nyt muuten vain kohdistat retoriikkasi siihen 100%:iin.[/quote]

16.10.2014
1 kirja, 890 viestiä
"Moonlord"Kyllä. Kaikki uskonnot ovat mielestäni enemmän tai vähemmän lapsellisia kehitelmiä. Mutta eivät täällä silti esim. lestadiolaiset kulje pommivöiden kanssa.Mutta se, että ääriainekset kävelevät pommivöiden kanssa haettuaan perustelun tälle koraanista, on syy leimata koko uskonto ja sen harjoittajat?
Entä toisenlaiset ilmiöt? Onko jehovalaisissa seurakunnissa esiintyvä "joko olet ruodussa tai kokonaan yhteisön ulkopuolella", abortti- ja homo-oikeus debatit, Westboron kirkko, anti-balaka ja muut riemastuttavat juuri nyt tapahtuvat ilmiöt riittävä syy leimata koko kristinusko ja sen edustajat?
"Moonlord"Sitähän minä ihmettelin että mikseivät ne 99% laita sitä 1% kuriin, eli kyllä hekin ansaitsevat osansa moitteista.Millä tavalla tämä kuriin laittaminen pitäisi tapahtua? Ilmeisestikään terroriainesten ilmiantaminen viranomaisille, uskonoppineiden julkiset fatwat, islamilaisten maiden omien tiedustelupalveluiden toiminta jne. ei riitä?
[quote="Moonlord"]Kyllä. Kaikki uskonnot ovat mielestäni enemmän tai vähemmän lapsellisia kehitelmiä. Mutta eivät täällä silti esim. lestadiolaiset kulje pommivöiden kanssa.[/quote]

[quote="Moonlord"]Sitähän minä ihmettelin että mikseivät ne 99% laita sitä 1% kuriin, eli kyllä hekin ansaitsevat osansa moitteista. [/quote]