FreakyMike1385 kirjaa, 2 kirja-arviota, 390 viestiä
Kävin katsomassa uusimman Avatarin viime keskiviikkona, kun huomasin olevan viimeistä päivää esityksessä naapurikunnan teatterissa ja piti hoitaa vähän muitakin asioita siellä päin. Komean näköisiä maisemia ja otuksia, mutta ei ollut juonellisesti erityisen mieleenpainuva. Hyvin samanlainen sarjan edellisen osan kanssa, joten tuli mielikuva vain kahtia jaetusta elokuvasta, eikä erillisistä teoksista.
Se vähän harmitti, koska olin toivonut näkeväni taas ihan uudenlaista vieraan planeetan maastoa. Ensimmäinen Avatar sijoittui pääasiassa metsään, toinen elokuva merelle, joten kuvittelin kolmannen osan sijoittuvan "Fire and ash" nimensä perusteella vulkaaniselle tulivuorialueelle, mutta ei semmoista näkynyt kuin vain ihan lyhyesti. Ne meduusamaisten jättieläinten voimalla liikkuvat ilmalaivat olivat ehkä mielenkiintoisin visuaalinen nähtävyys tällä kertaa. Oli onneksi kaikenlaista muutakin silmäkarkkia korvaamassa aika kliseisen tarinan puutteita.
Ensimmäinen Avatar taisi olla jonkinlaista uutuudenviehätystä, koska tykkäsin paljon enemmän kuin noista sen jälkeen tehdyistä.