Risingshadow

Smaragdinvihreä

Rakkaus ei katso aikaa #3 / 3 ✓
Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa #3) - Kerstin Gier
★ 8.32 / 187

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Ilona Nykyri. Sidottu.

Aikakaudesta toiseen seikkaillut Gwendolyn on aivan maassa. Oliko Gideonin rakkaudentunnustus lainkaan todellinen?

Särkynyttä sydäntä ei ole kuitenkaan aikaa jäädä parantelemaan, sillä sukunsa aikamatkaajageeniä kantavalla Gwenillä on pian aivan uusia huolia. Hänen pitäisi toteuttaa tehtävänsä aikamatkaajana, kun vain tietäisi mikä se on… Saint-Germainin kreivin menneisyydessä punoma verkko kiristyy ovelasti huomattavan paljon myöhemmin, ja niinpä Gwenin ja Gideonin on selvitettävä salaisuus ja syöksyttävä seikkailuihin halki aikojen, olipa rakkaudessa ryppyjä tai ei.

Smaragdinvihreä on jatkoa Safiirinsinelle ja suositun Rakkaus ei katso aikaa -trilogian päätösosa.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusRomantiikkaElokuvaAikamatkustus
Julkaistu: elokuu 8, 2014 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Smaragdgrün
Englanniksi: Emerald Green
Kirja-arviot ja kommentit (25)

Kirjan tilaus

Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Hautausmaan pojat
★ 8.50 / 16
Kruunun tyttäret (Kruunun tyttäret #1)
★ 8.40 / 20
Olipa kerran särkynyt sydän (Olipa kerran särkynyt sydän #1)
★ 8.16 / 39
Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa #1)
★ 8.10 / 315
Rautakuningas (Rauta-saaga #1)
★ 7.92 / 78
Powerless (Powerless-trilogia #1)
★ 7.90 / 28
Okaruusujen valtakunta (Valtakunta #1)
★ 7.86 / 134

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Kerstin Gier

Saksalainen Kerstin Gier (s. 1966) opiskeli muun muassa kieliä, musiikkitiedettä ja psykologiaa. Gier haaveili kirjailijanurasta lapsesta saakka, ja unelma toteutui hänen täytettyään 28 vuotta. Gier asuu perheineen pienessä kylässä lähellä Kölniä.

Gier on kirjoittanut menestyksekkäitä naistenromaaneja, mutta vasta nuorille suunnatusta aikamatkatrilogiasta tuli kansainvälinen menestys. Rubiininpuna (2009) oli Der Spiegel -lehden bestsellerlistalla peräti vuoden. Sarjan kirjoista on tehty Saksassa elokuva vuonna 2013. Gierin teoksia on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Kuva: Arena Verlag, GMBH

Rakkaus ei katso aikaa

Rakkaus ei katso aikaa sisältää 3 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Rubiininpuna (Rakkaus ei katso aikaa #1)
★ 8.10 / 315
Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa #2)
★ 8.36 / 223
Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa #3)
★ 8.32 / 187

31.07.2019
_kirjakeiju_ avatar
_kirjakeiju_
Kirjoja 461, Arviot 391
★★★★☆☆☆☆☆☆ 4 / 10

Kuten aiemmissakin osissa, myös tässä kirjailija kertoi kaiken lukijalle valmiiksi pureskeltuna. Teki tiukkaa jaksaa lukea loppuun asti. Sen verran kuitenkin kiinnosti miten tämä päättyy, että jaksoin lukea loppuun asti. Plussaa trilogian kivoista kansista nyt kuitenkin.

23.01.2017
Anneliana avatar
Anneliana
Kirjoja 64, Arviot 35, Viestit 5
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Täydet pisteet ja enemmänkin tälle kirjalle. Ihan älyttömän upea lukukokemus, johon tekee mieli mennä aina takaisin jokaisen tilaisuuden tullen. Gwendolyniin rakastuin enemmän ja enemmän jokaisen sivun myötä. Gideon on myös niin uskomattoman ihana hahmo ja hän yhdessä Gwenin kanssa ovat sensaatiomainen pari. Leslie ja Xemerius sivuhenkilöinä ovat aivan huikeita. Kirjan loppupuolella tehty paljastus sai silmät revähtämään auki ja yllätti minut läpikotaisin. Loppu oli niin tyydyttävä kuin kirja voi vain suinkin olla. Rakastan tätä sarjaa mittaamattomasti.

29.07.2015
Kastehelmi avatar
Kastehelmi
Kirjoja 198, Arviot 51
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Pidin ehdottomasti kirjasta aivan yhtä paljo, kuin edellisistäkin osista. En tahtoisi ollenkaan palauttaa lainaamansa kirjaa kirjastoon vaan tahtoisin hypätä itse Gwendolynin ja Gideonin maailmaan, päästä aikamatkoille ja seurata kaikkia tapahtumia niiden keskipisteessä. On todella harmi, että sarja jäi trilogiaksi, mutta se oli paras trilogia, minkä olen lukenut. Siitä kiitos Kerstin Gierille. Suosittelen kaikille, jotka pitivät sarjan aiemmissakin osista.

19.06.2015
inari avatar
inari
Kirjoja 60, Arviot 44
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

MELKEIN yhtähyvä kuin edellisetkin osat. Voih! Alku oli ihana, ja jatkui ihanana pitkään, mutta lopussa kun Gideon niin sanotusti tuli Gwendolyn ja Leslien puolelle, kirja tylsistyi hieman.

29.05.2015
Gwenny avatar
Gwenny
Kirjoja 12, Arviot 7
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Hyvä, niin kuin edellisetkin osat, mutta loppu jäi jotenkin vaivaamaan.

04.04.2015
Mystinen tyttö avatar
Mystinen tyttö
Kirjoja 154, Arviot 50, Viestit 3
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Loistava päätös, loistavalle sarjalle! Tätä kirjaa olin aikoinani vuoden odottanut, enkä kyllä yhtään pettynyt kun kirjan sain käsiini ja luin sen. Enemminkin yllätyin positiivisesti! En yhtään osannut odottaa muutamaa tapahtumaa tässä kirjassa, muunmuuassa loppu yllätti minut täysin! Gwendolyn taas tapansa mukaan sai minut hymyilemään, vaikka sainkin huomata hänessä muutaman ärsyttävän piirteen. Gideonkin tuntui muuttuneen hiukan, tai sitten katsoin häntä vain eri kulmasta. Oli kuitenkin hienoa huomata uusia piirteitä päähenkilöistä ja sivuhenkilöistä. Joudun vieläkin itkemään sitä, että tämä sarja jää kolmiosaiseksi, olisi ihanaa jos julkaistaisiin vielä neljäs osa, tähän sarjaan. Silti ei kyllä yhtään jäänyt tuntumaan, että jotain uupuisi tästä sarjasta. Viimeinen osa sitoi sarjan yhteen ja paljasti viimeisetkin salaisuudet. Kiitos Gier, että loit tämän upean sarjan meille! Olen varma, että luen sarjan vielä monia kertoja uudelleen ja suosittelen tätä muillekin!

28.03.2015
Yö (Eit) avatar
Yö (Eit)
Kirjoja 65, Arviot 26
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Aina jotenki haikeaa laskea sarjan viimeinen kirja käsistään ja sulkea taas yksi maailma kiinni... Viimeinen osa oli mielestäni hyvä, kuten muutkin trilogian kirjat. Joissain kohin oli arvattavissa mitä tapahtuu, mutta jotkut kohdat tulivat aivan täytenä yllätyksenä. Antoi siis aina välillä yllättää. Loppuratkasua en myöskään osannut täysin arvata ja muutama asia siinä jäi minulle ainakin pientä selitystä vaille. Mutta kuten kaikkia muitakin kirjoja, suosittelen tätä kaikille sarjan alkuosista pitäneille :)

15.02.2015
LittleJane avatar
LittleJane
Kirjoja 117, Arviot 21, Viestit 2
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Viimeinen kirja nitoo hyvin koko sarjan yhteen. Vaikka olenkin lukenut kaksi edellistä kirjaa jo kauan aikaa sitten pääsin tarinaan heti mukaan. Päähenkilö Gwen ei ole ollut tarinan aikana ollenkaan makuuni. Gideon ja Gwen ovat tunteneet kaksi viikkoa ja Gwen puhuu rakkaudesta. Onkohan mulla väärä käsitys rakkaudesta koska mielestäni rakkaus ei synny kahdessa viikossa. Ärsytti aivan suunnattomasti koko kirjan ajan. Jos tarina olisi sijoittunut pitkään ajan jaksoon, niin pystyisin paremmin uskomaan Gideonin ja Gwenin rakkauteen. Muuten tarina on mielenkiintoinen ja hyvin rakennettu. Kokonaisuudessaan tarina loistava mutta ehkä välillä hiukan liian lapsellinen.

30.01.2015
rahanpesukarhu avatar
rahanpesukarhu
Kirjoja 76, Arviot 35
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Mahtava sarja, jota olisi kyllä mielellään lukenut useammankin kirjan verran! :) Lopussa oli montakin yllätystä, joita en kyllä ennalta arvannut. Minäkin suosittelen lukemaan kaikki nämä kirjat peräkkäin, ettei kerkeä unohtua tapahtumat, vaikka kirjan lopussa onkin henkilöhakemisto. Olen todella tyytyväinen siihen, että kirjan ensimmäinen osa sattui käteen kirjastossa, muuten olisi jäänyt hyvä sarja lukematta :) Kirjan takakansiteksti ei kyllä luonut kovin houkuttelevaa kuvaa, mutta tästä kirjasta on kyllä vaikea kirjoittaa hyvää kuvausta ilman, että tulee paljastaneeksi liikaa mitä yllätyksiä siinä tapahtuu.

23.01.2015

Lilli avatar
Lilli
Kirjoja 88, Arviot 39, Viestit 1
★★★★★☆☆☆☆☆ 5 / 10

Tämä oli kyllä mulle pettymys. Tykkäsin edellisistä kirjoista enemmän, tämä kirja tuntui olevan hajuton, mauton ja väritön. Pakko oli lukea että näkee miten sarja päättyy ja tarina oli ihan ok, mutta jotenkin tästä jäi puuttumaan sama flow kun aiemmista kirjoista. Se jokin puuttui. :/ Kirjan taustateksteistä sai sen kuvan että kirjailijalla oli työ ja tuska saada opus tehtyä ja mielestäni se paistaa kirjasta.

17.10.2014
Jenny Rahikainen avatar
Jenny Rahikainen
Kirjoja 23, Arviot 3
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Ihana, upea kirja! Harmiksi ei kuitenkaan ihan niin ihana kuin edeltäjänsä. Kirjan alku oli hiukan...raskassoutuinen. Parani kuitenkin loppua kohden. Silti loppukaan ei kyllä ollut sellaista "pakollista" luettavaa, (klo.21"pakko lukea!"...klo.24"pakko lukea,ihana kirja!" ...klo.03."Väsyttää, mutta pakko lukea!...klo.04"Ää, se loppui, mahtava kirja!" Kolme tuntia aikaa nukkua - still worth it!) vaikkakin, se saattoi johtua siitä, että sain tietää lopun tapahtumat etukäteen. Suurpiirteisesti ja sekavasti. Silti. Nooh, oli kuitenkin hyvä kirja. Yksi parhaista. Ja upeasti kirjoitettu! Ja saihan tähänkin laitella niitä "hyvä kohta" lappusia lähes koko kirjan täyteen. Onhan aikamatkaus kuitenkin vaikea aihe kirjoittaa, ainakin omien kokemusten perusteella... Ja tässä siinä on onnistuttu niin hyvin. Sitten vielä, lopun kuolemattomuus juttu meni ehkä vähän överiksi. Ei kuitenkaan kovin paljoa liikaa, sillä tähän kirjaan se sopi kuin nenä päähän! Lisää olisin halunnut Gwennyn ja Gideonin välisiä kuhertelu kohtauksia, ja olisin myös toivonut, että he olisivat päässeet vielä vähän pidemmälle siinä... Myös Leslien ja Raphaelin romanssia (jos sitä siksi voi kutsua) olisin ollut kiinnostunut seuraamaan. Ja Xemerius oli aivan mahtava! Sai nauraa oikein kunnolla sen hyville heitoille, ja hahmo oli muutenkin loistavasti koottu. Toivottavasti tästä ei saanut kuvaa ettei kirja olisi ollut mielestäni tajuton, viehättävä ja fantastinen kirja... Sillä pidin kovasti, ja se oli kaikkea sitä! Suosittelen todellakin lukemaan.

10.10.2014
CCrystal avatar
CCrystal
Kirjoja 143, Arviot 15
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Ihastuin sarjan ensimmäiseen osaan, koska se oli silloin jotain ihan uutta ja erilaista ja imaisi mukaansa heti. Toinen osa ei jollain tapaa kuitenkaan yltänyt ensimmäisen tasolle ja tämä viimeinen vielä vähemmän. Aikamatkustus on aiheena aika hankala ja helposti siinä tippuu kärryiltä, jos ei tarkkaan ajattele lukemaansa. Ehkä loppujen lopuksi siitä oli tehty liian hankalaa minun makuuni. Lukemisen arvoinen sarja on ehdottomasti! Kannattanee lukea sarjan osat aikalailla peräkkäin, että tapahtumat ja aikamatkustus ovat tuoreessa muistissa.

27.09.2014
The Big Bad Wolf avatar
The Big Bad Wolf
Kirjoja 484, Arviot 79, Viestit 690
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Hurmaava kirja. Ensimmäiset osat olisivat menneet yhdistettynä aivan varmasti neljällä tähdellä läpi, mutta näin kahtia jaettuna (rahastusta!) ansaitsivat vain kolmoset ja plussaa. Smaragdinvihreä sen sijaan oli kokonainen kirja, josta löytyi sekä alku että loppu, ei vain toista. Hahmoista on vaikea olla pitämättä, sillä heissä on joko jotain äärettömän suloista ja ihanaa tai kiehtovan ärsyttävää. Paitsi Gideon. Onko herra pelkästään lapsellinen ja ärsyttävä vai teennäisen ihana nuorimies? En pääse hahmon sisälle. En tajua häntä. En pidä hänestä. Gwenny taas on ihana. Juonittelut ja aikamatkustelukuviot innostivat. Lukuisat yksityiskohdat piristivät myös, kuten virkatut pehmoeläimet. Ja Gwenin nokkaeläindemoni, lutunen otus. Huumoria löytyy myös Vähän harmittaa, ettei tulevaisuudesta matkustettu missään vaiheessa nykyisyyteen. Olisi tuonut kivoja lisäkoukeroita. Oikeastaan tämä on sarjan paras kirja. Kokonaisuutensa puolesta. Nautin suunnattomasti, mutta olen onnellinen, ettei tätä venytetä enää pidemmälle. Trilogia tuntuu käsissä niin sopivalta, että venyttävät osat vain floppaisivat koko idean syvälle valtamerten pohjalle. Hieno sarja. Hieno kirja. (Viitaten edellisiin arvosteluihin. Kyllä. Rakastua ei voi ensisilmäyksellä. Gideon, pliis, Gwenny rakas. Se on tulista ihastusta, jota te toisianne kohtaan tunnette. Rakkaus on sitä, että elää pitkiä päiviä yhdessä ja pysyy tukena vuosien jälkeen. Kahdessa viikossa ollaan ihastuneita, herrajumala. (Me katsottiin dokkaria terveystiedon tunnilla. Siellä oli rakkaustohtori.))

19.09.2014
Kirjakaapin tyttö avatar
Kirjakaapin tyttö
Kirjoja 165, Arviot 55, Viestit 16
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Kirja alkaa jo tutuki tulleella tavalla. Lopetamme kirjat ja aloitamme kirjat Paulin ja Lucyn kanssa. Aluksi en voinut sietää näitä kohtia. Ymmärsin kyllä hämärästi, että kaikki oli juonen kannalta pakollista, mutta halusin aina vain lukea lisää Gideonin vuorosanoja ja naureskella Gwendolynin ihanille sarkastisille kommenteille. Tässä viimeisessä kirjassa olin jo itseasiassa todella kiinnostunut näistäkin pätkistä. Lucysta ja Paulista pääsimmekin kirjan varsinaiseen alkuun. Gwendolyn purkaa sydäntään ystävälleeen, sydän on murtunut, nenäliinat lattialla, kaikki klassinen. Monia tämä syvään epätoivoon valuminen varmasti ärsytti, mutta minä itseasiassa nautin siitä. Gwenin kommentit ja ihanan ja lutuisen Xemeriuksen päättömät puheet pitivät mielenkiintoni yllä. Lopulta noustiin surun syövereistä ja päästiin taas matkailemaan läpi ajan. Aikamatkustus teemaiset fantasiakirjat ovat ehkä minulle kaikken vaikeaselkoisimpia. Minun täytyy todella keskittyä, että pysyn kärryillä. Suureksi onnekseni en hämmentynyt paljoakaan tämän kirjan aikana. Gwenny matkustaa tapaamaan isoisäänsä pariin otteeseen, ja sitten tietenkin seikkaillaan Gideonin kanssa. Isoin tapahtuma oli kaiketi tanssiaiset, jotka jäivät minulle hieman hämärän peittoon, johtuen dramaattisista tapahtumista, mutta muistan nimistä ainoastaan Darth Vaderin. En vieläkään oikein muista oli kyseinen henkilö haamu,demoni, vai joku henkilö, jolle Gwendolyn antoi aika mahtavan lempinimen. Tanssiaisiin oli lisätty siis dramaattinen kohtaus josta jo aiemmin mainitsin, ja voin silmät kirkkaina sanoa, etten odottanut moista. Henkilöt pysyivät edelleen ihanan persoonallisina, ja sain nauraa useaan kertaan ties kenen kommenteille. Minua kiehtoo kovasti, ettei tässä sarjassa ole varsinaista pahista. Tietenkin meillä on Kreivi, mutta ei ketään mitenkään merkittävää henkilöä, joka pilaisi jokaisen elämän. Paljastus Kreivistä yllätti minut (yllätys, yllätys) ja olin aika hämmentynyt. Kelailin mielessäni tapahtumia ja yritin keksiä vihjeitä, mutta enpähän löytäny. Joten pisteet Gierille siitä. Paljastus Gwendolynin perheestä ei aiheuttanut minulle, suu auki ja silmät pyöreinä, reaktiota, mutta se oli kiinnostavaa. Olin oikeasti onnellinen Gwenin puolesta, enkä huutanut ja paiskonut kirjaa tyhmän juonen takia. Lopuksi voisin ottaa osaa rakkaus puoleen. Monet ovat sanoneet, että Gideon ja Gwendolyn rakastuivat liian nopeasti, mutta itselläni on täysin erinlainen mielipide. Mielestäni heidän tunteidensa kehittyminen ei mennyt liian nopeasti. Mitä he nyt ehtivät tuntea toisensa, puolitoista viikkoa? Monissa kirjoissa on rakastuminen tapahtunut nopeamminkin. Esimerkiksi Clary ja Jace Varjojen kaupungit sarjasta, tunsivat sellaiset 3 päivää, ja olivat umpirakastuneita. Entäs sitten Mustan tikarin veljeskunta sarja. Useat parit tunsivat toisensa päivän ja taas mentiin. Enkä viitsi edes mainita klassikoita, kuten Vampyyrinpäiväkirjat tai Yön talo kirjoja. En nyt väitä, että tällainen rakastuminen olisi luonnollista, mutta ei se ole minua ennenkään haitannut. Niille, jotka eivät pidä liiallisesta hempeydestä, en suosittele Smaragdinvihreää, mutta romantiikan nälkäisille kyllä!

18.09.2014
Q_Black avatar
Q_Black
Kirjoja 279, Arviot 271, Viestit 117
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

No nyt on jälleen saatu yksi trilogia päätökseen. Tämäkin osa pursusi toimintaa ja erikoisia tilanteita aivan kuten aiemmatkin ja välillä tuntui ettei pysy edes perässä kirjan tapahtumissa. Hiukan pisti silmään se kun kirjassa puhuttiin niin lyhyestä ajasta milloin Gwen oli saanut tietää olevansa aikamatkaaja ja tutustunut Gideoniin. Puhuttiin tyyliin viikoista joka tuntui kyllä vähän tyhmältä ottaen ainakin huomioon sen miten nopeasti rakkaus alkoi leiskua kansien välissä. Pidän todella paljon näistä kirjoista vaikkakin kaikki huumori ei tässä kirjassa enää jaksanut naurattaa. Aikamatkustus heitti minunkin pääni pyörälle ja loppupuolen paljastus Gwenistä oli kieltämättä aika ällistyttävä. Olisin kyllä halunnut tietää erään Gwenille ilmestyneen esineen kohtalosta koska se jäi lopussa auki, mutta ehkäpä annan anteeksi tällaisen pienen jutun koska loppu oli kuitenkin onnellinen ja mikäs sen parempaa. Suosittelen kyllä lämpimästi kaikille tätä trilogiaa!

30.08.2014
HourglassEyes avatar
HourglassEyes
Kirjoja 502, Arviot 56, Viestit 2772
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Olihan tämä nyt ihan hyvä päätös ja sisälsi pienen yllärinkin perusjuonen lisäksi, mutta jotenkin tarina jäi loppua kohden vähän vaisuksi. Olisin ehkä toivonut vielä enemmän tietoa siitä, mitä kaikille lopulta tapahtui ja syvempää luotausta tulevaisuuteen. Mutta ei nyt huono näinkään, kyllähän tämän uudestaankin voisi lukea.

11.07.2017
jp avatar
jp
Kirjoja 58, Arviot 11
Sisältää juonipaljastuksia

Ymmärsinkö nyt oikein kun tuossa lopussa lucyä ja paulia kutsuttiin bernhardeiksi,  että he ovat talouden hoitaja mr. Bernhardin äiti ja isä tai isoäiti ja isoisä? Kun lucy sanoi aika lopussa että heidän lapsensa ovat aikuisia kun gwendolyn syntyy.

No asiasta toiseen kirja oli loistava! Ainoastaan pari kohtaa olisi voinut selittää paremmin/tarkemmin ja gwendolyn olisi voinut olla päättäväisempi eikä itkeä gideonin perässä koko aikaa. Leslien ja raphaelin suhteesta olisi voinut kertoa pikkuisen enemmän ja jamesin osaa en oikein käsittänyt, jos hän kerta jäikin eloon niin eihän gwendolynin olisi edes pitänyt tavata häntä? Mutta rakastin xemeriuksen letkautuksia ja nauroin välillä ääneen! Hah ihana kirjasarja!

26.07.2015
bambi avatar
bambi
Kirjoja 23, Arviot 23
Sisältää juonipaljastuksia

Rakastan, rakastan, rakastan tätä kirjasarjaa! Gwendolyn tuntui ihan oikealta teinitytöltä jonka kanssa voisi ystävystyä. Lempihahmoni koko sarjassa oli ehdottomasti ihana Ranskalainen puvustaja ♥ järkytyin lopussa kun kuulin siitä, että Gwen olikin Lucyn tytär. Kääk. Ja Kideon.. Vaikutti aika samanlaiselta kuin pojat tällaisissa kirjoissa yleensä ovat, komentelevat ja taas seuraavassa hetkessä ovat lempeitä ja ihania jne. Saint-Germainin kreivi oli mielestäni hyvin toteutettu, ja vähän erilainen pahis. Pidin, ja pidän edelleen sarjasta kovin, etenkin kun siihen oli sekoitettu draamaa, romantiikkaa, fantasiaa ja historiaa. Itse olen hirveä muotihörhö, ja vanhanajan vaatteet ovat rakkautta. Siksi pidin erityisesti kohdista, joissa esiintyi tämä ihana puvustaja, tai joissa kuvailtiin mekkoja ja tyyliä.

07.03.2015
Vendela avatar
Vendela
Kirjoja 92, Arviot 6
Sisältää juonipaljastuksia

Ihana kirja. Ihana sarja. Ihanat hahmot. Rakastan Gwenin kerronta tyyliä, Xemeriuksen kommentteja ja Leslien älyä. Charlottea käy kirjan loppupuolella miltei sääliksi... Ja Gideon ja Gabriel ovat ihan oma lukunsa. Kirjan juoni sisälsi yllätyksiä, huumoria (tuli aika monesti naurettua ääneen) sekä (tietysti) romantiikkaa. Aikamatkailun saloja on aika vaikea käsittää (ainakin näillä aivoilla) ja useammin kuin kerran jouduin laittamaan kirjan sivuun ja miettimään oikein kunnolla että "mistä on kysymys, miten tämä on mahdollista?". Loppuratkaisunkin (tarkoitan sitä epilogin Bernhard-juttua) tajusin vasta toisella luku kerralla. Nämä seikat eivät kuitenkaan vähentäneet lukunautintoa - päin vastoin! Mutta se kuolemattomuus. Mielestäni se tuli kyllä täysin puskista. Vaikka kaikesta muusta pidinkin, tähän ratkaisuun en ollut tyytyväinen. Sille en kuitenkaan voi mitään, kirjailija teki päätöksensä. Joka tapauksessa: mahtava kirja.

11.10.2014
Lady_ avatar
Lady_
Kirjoja 221, Arviot 39
Sisältää juonipaljastuksia

Tää kirja oli yhtä ihana kun ne edellisetkin! Eniten mua kyllä harmitti tässä kirjassa se, että tää loppu. Sillon kun hyvä sarja/kirja loppuu tuntuu kun luopuis hyvästä ystävästä tai vaikka pikkuveljestä. Kirja oli tosi hyvä, vaikka olikin ihan ilmiselvää, että Lucy ja Paul oli Gwenin vanhemmat. Tää kuolemattomuus juttu, ttä Gwenin piti kuolla (lopullisesti) ennekuin Kreivistä tulis taas kuolematon jäi vähän epäselväksi. Sillä Gideonstahan tuli kuolematon, vaikka Gwen ei kuolltkaan... Oli kyllä ihana... Lopussa mulle tuli paha mieli, kun en oikein pystynyt kuvittelemaan lucya ja Paulia Gwenin vanhemmiksi ja sitten ne oli vielä saamassa toisen lapsen. Mä vaan mietin, etää mä en haluais ainakaanettä mun puoli tuntemattomat vanhemmat hankkis toisen lapsen, joka veis musta sen vähänkin huomion pois. Siis Gwenhän oli jotain 16? ja ne vanhemmat on suunnilleen samanlaiset niin ei siitä varmaan mitään kauheen holhoovia otteita irtoa, pikemmin niistä tulis ystäviä... Tosi kivaa miettiä tollasia yökaudet sen kirjan jälkeen...

12.09.2014
Elys avatar
Elys
Kirjoja 105, Arviot 8
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Tämä arvostelu sisältää räikeitä juonipaljastuksia, joten hyppää yli jos et ole vielä lukenut kirjaa! Välittömästi kirjan lukemisen jälkeen olin suorastaan pettynyt tähän kirjasarjan päättävään opukseen, vaikka sarja sisältääkin paljon potentiaalisia elementtejä, kuten aikamatkustusta, otteita menneisyydestä, ennustuksia sekä yhden mysteerisen Kreivin. Mikä siis voisi mennä pieleen? Ensinnäkin petyin Gwendolynin hahmoon ja siihen, että hän mökötti ja itki Gideonin perään lähes koko kirjan ajan, vaikka hänen olisi pitänyt löytää keino pysäyttää Kreivi. Tämä antoi Gwenistä hyvin epäkypsän ja lapsellisen kuvan. Ja kaikki tämä draama 2 viikon tuntemisen jälkeen. Huoh. Myös Gideonin kylmä-kuuma-leikki alkoi loppua kohden kyllästyttämään. Samaan kategoriaan menee suuret rakkaudenosoitukset, vaikkeivat Gwen ja Gideon juurikaan edes tunteneet toisiaan. Todellisesta kyllästymisestä kertokoot se, että minua henkilökohtaisesti kiinnosti enemmän lukea Lesleyn ja Raphaelin orastavasta suhteesta. Toiseksi minua hämmensi suuresti toisinaan, kuinka aikamatkustusta koskevat luonnonlait ns. hoidettiin. Räikein esimerkki olkoon Gwenin antama rokote Jamesille. Jos James ei siis kuollutkaan, niin eihän Gwenin olisi pitänyt tuntea koko ihmistä, joka olisi johtanut siihen, ettei Gwen olisi oppinut tiettyjä etikettisääntöjä. Eikun häh? Niinpä. Valitettavasti minusta tuntui, ettei kirjailija itsekään osannut sitoa langanpäitä yhteen. Minun on myös myönnettävä, että odotin Kreiviä koskevista juonenkäänteistä huomattavasti enemmän. Minusta kirja sai myös tarpeettoman nopean lopun, ja kaikki paljastui melkoisen nopeasti, sekä monet seikat jäivät turhan epäselviksi. No, miksi kirja sai silti arvostelussani 3 tähteä? Täydet pisteet menevät ehdottomasti Lucas Montroselle ja Gwenin ja hänen seikkailuilleen. Myös iki-ihana Gwenin perhe ja sen kummallinen hovimestari jaksoivat edelleen ihastuttaa. Pidin myös tanssiaisten tapahtumista ja Gwenin kuolemattomuuden selviämisestä. Valitettavasti kirja olisi kuitenkin ollut huomattavasti parempi ilman Gwenin ja Gideonin teinirakkautta.

21.08.2014
Nage avatar
Nage
Kirjoja 126, Arviot 126
Sisältää juonipaljastuksia

Ah tämä oli hyllä mielestäni oikein hyvä loppu tälle ihanalle sarjalle. Kirja tempaisi mukaansa niinkuin edeltäjäsäkkin ja tylsiä kohtia ei tainnuit olla ollenkaan. Tietty tässä oli se kaikkien muidenkin valittama liian nopea rakastuminen, mutta ei se nyt niin haittaa jos ei liikaa takerru :D Oisin myös mielelläni lukenut kirjassa vähän pidemmälle sillä se jäi ehkä ihan pikkiriikkisen kesken. Tuon Gwendolynin vanhemmat jutun oli kyllä arvannut jo tyyliin ekassa kirjassa, siitäkin olisin halunnut lukea lisää miten heidän keskenäiset suhteet alkoivat kehittyä mutta tyydyn nyt tähän. Kirja oli siis ihana ja olen iloinen että luin sarjan!

20.08.2014
DarkAngel avatar
DarkAngel
Kirjoja 26, Arviot 9
Sisältää juonipaljastuksia

Ohhoh. Aivan loistava päätös Rakkaus ei katso aikaa -trilogialle! Aikamatkailu on yleensä hieman hämmentävä aihe, mutta tässä se vielä jotenkin pysyi hyvin ymmärryksen rajoilla. Itsellä vierähti vain hetki tätä kirjaa lukiessa, mikä toisaalta oli harmi, koska olisin halunnut, wttä se vain jatkuisi ja jatkuisi. 0.5 tähteä rokotin arviosta siksi, että ehkä kirjailia ei ollut ajatellut täysin loppuun sitä kuinka kummaa on, että Gideonin ja Gwendolynin suhde lämpeni vähän reilussa viikossa palavaan rakkauteen. Lisäksi jotkut juonikäänteet olivat vähän tyhjästä repäistyja. (SPOILEREITA) Ensinnäkin se, että Grace ei olekkaan Gwenin äiti tuntui jokseenkin turhalta seikalta, mutta en valita . Toinen kohta joka vähän häiritsi oli tämä "uusi" kuolemattomuus yksityiskohta, josta ei oltu aiemmin puhuttu melkein lainkaan. Mitä ideaa siinäkin nyt oikeasti oli? Myös kirjan loppu jäi vähänsen ilmaan roikkumaan, mutta ei mitenkään hirveän häiritsevästi. Rakkaus ei katso aikaa -trilogian hahmot ovat aivan ihania. Gwendolyn on päähenkilö, johon on aidosti helppo samaistua. Gideon on suurinpiirtein kaikkien tyttöjen mielikuvitusissa komeaakin komeampi prinssi. Ehkä hieman koppava, mutta hyvin lempeä ja huolehtivainen. Xemerius, pieni nokkaeläin henkiolento, joka pitää itseään kovinkin vahvana demonina on myös hellyyttävä ja hauska lisä hahmoihin. Hänen letkautuksilleen on joskus vaikea olla nauramatta. Kun on kulunut vuosi siitä, kun luin Safiirinsinen olin jo ehtinyt unohtaa kuinka kevyt ja hauska tyyli Gierillä on kirjoissaan. Oli vaikea pitää näppejä erossa kirjasta. (Ostin heti ensimmäisenä päivänä kun ilmestyi kauppoihin) Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka pitävät seikkailusta, salaperäisyydestä ja lempeästä rakkaudesta!

17.08.2014
LonelyDiamond avatar
LonelyDiamond
Kirjoja 108, Arviot 10, Viestit 2
Sisältää juonipaljastuksia

Hieno päätös sarjalle. Kirjailija sai kaikki langat sidottua mukavasti yhteen. Epäkohtina sarjassa voisin pitää sitä, kuinka Gwendolynin ja Gideonin rakkaus leimahtaa viikon tuntemisen jälkeen ilmiliekkeihin ja heti ollaan valmiita suurinpiirtein kuolemaan toisen puolella. Ja sitten lopulta päädytään elämään yhdessä maailman loppuun asti, kuolemattomia kun ollaan tietty. En kuitenkaan kiellä ettenkö silti olisi aivan ihastunut tähän sarjaan. Ajassa matkustaminen on vain niin kiehtova ajatus. Pienet aivonystyräni aivan kipeytyvät kun rupean sitä liiaksi ajattelemaan. Mutta siis, kaiken kaikkiaan hieno tarina lämpimällä huumorilla höystettynä. Suosittelen lämpimästi nuorille romantiikannälkäisille tyttösille.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja