Saavutuksia
Suosikkejani
Vaikka minulla olikin alussa suuret odotukset, yllätyin positiivisesti. Olin kuullut plajon suosituksia ja arvosteluita tästä kirjasta, ja olin ajatellut että se olisi hieman erilainen. Tapahtumat toivat mieleeni Kiera Cassin 'Valinta" kirjan, etenkin tämä pieni rakkaustarina Cholin, Dorianin ja Celaenan välillä. Olin ajatellut, että kirjassa olisi hiukan vähemmän lapsellista ja epärealistista teinidraamaa. Pidin kuitenkin suurimmilta osin Celaenasta, vaikka hän olikin joskus Dorianin kanssa ollessaan rasittava ja vähän liiankin teennäinen. Lempihahmoni oli ehdottomasti Nehemia. Dorian sen sijaan oli epärealistisen itserakas ja ärsyttävä, ja oli jotenkin epäloogista miten hän päätyi Celaenan kanssa yhteen. Pidin kirjan harjoituksista, kilpailusta, kaksintaiselusta ja kokeista todella paljon. Myös nämä mahtimerkit olivat kiinnostavia. Odotan jo seuraavan osan tapahtumia. Suosittelen :)
Sarah J.
Siis alussa oli niin jännittävä ja salaperäinen etten halunnut lopettaa lukemista ollenkaan. Loppua kohden kirja alkoi kuitenkin olla vähän ennalta atvattava ja tylsä. Tapahtumat olivat myös sekavia ja joitain kohtia puti lukea uudelleen kun koko ajan mentiin sinne tänne. Jotkut henkilöt olivat aika raivostuttavia. Oli alusta asti selvää että Frey oli jotenkin erityinen. Muutenkin mielestäni tämä 'suojelusenkeli'-juttu oli vähän outo vaikka olihan se ihan kiinnostavaa kun ei ollut ihan niin käytetty juoni. Kerronta oli viihdyttävää ja pidin erityisesti arvaamattomista käänteistä (osittain). Jännitys ehti kunnolla tiivistyä ennen kuin totuus tai seuraava tapahtuma paljastui. Loppu oli jotenkin samaan aikaan musertava, ihana ja surullinen. Rakastin sitä. Suosittelen :)
Isabel
Pidin kirjan tunnelmasta.Itse luin kirjan parissa päivässä, sillä se oli aika helppolukuinen. Arvasin jo varhaisessa vaiheessa, että kirjan kolme päähenkilöä olivat perjaatteessa sama ihminen. Idea oli kuitenkin kiehtova, sillä se ei ollut niin samanlainen kuin aiemmmin lukemani nuortenkirjat. Oli myös iloinen yllätys , että kirjan pääjuoni ei ollut mikään imelä lukio-rakkaustarina. Suosittelen!
Marisha
Kirjan juoni oli perjaattteessa sama kuin aiemmin ilmestyneessä "Percy Jackson" -kirjasarjassa. Kirja oli kuitenkin aidosti hauska ja juoni oli osittain todella jjäniittävä. Suosittelen nuorille jotka eivät muuten lue hirveästi vapaa-ajallaan.
Rick
Kirja oli samaan aikaan aika tavallinen nuortenkirja ja dystopia. Mielestäni erityisen kiinnostava oli loppuosa. Alkuosassa oli minun makuuni hiukan liikaa parisuhdedraamoja ja muuta turhanpiväistä jossittelua. Kirja oli leppoisaa luettavaa, vaikka aihe kertoikin maailmanlopusta.
Mats
Juoni oli ennlta arvattava ja muutenkin todella käytetty. Sen sijaan että kirjailia käyttäisi kaikkia jo ennenkin käytettyjä hahmoja/olentoja, hän olisi voinut keksiä uusia. Olen lukenut elämäni aikana ainakin tusinan samankaltaisia kirjoja. Vaikka kirjan tapahtumat eivät olleet niin omaperäisesti tehtyjä, henkilöhahmot olivat kiinnostavia..
Christopher
Kirjan tapahtumat olivat tylsiä ja ennalta-arvattavia. Amyn ja Seuraajan suhde oli vähän imelä ja epärealistinen.
Beth
Kirja oli hyvä ja pidin ystävyys-teemasta. Itse luin tämän alun perin saksaksi, eli alkuperäiskielellä, ja luettuani tämän nyt suomksi totesin sen paljon huonommaksi kuin ensimmäisellä kerralla. Saksaksi on imestynyt jo 8. osa. Moni ei ehkä ole vielä lukenut tätä kun ei siitä ole vielä kuin kaksi osaa. Myöhemmät osat ovat mielestäni parempia kuin ensimmäinen osa.
Tanya
Todella kiehrova ja kiinostava, vaikken uskokaan kaikkia juttuja mitä kirjassa kerrottiin :)
Christopher
Ihan hyvä, ei kuitenkaan minun kirjagenreni. Leppoisaa luettavaa.
Astrid
Hyvä kirja! Sopivasti jännitystä ja romanttiikkaa, ja hauskoja kohtiakin oli. Joistakin juonenkäänteistä yllätyin erittäin paljon, mikä on tietenkin positiivista. Kirja muistutti kuitenkin hahmoiltaan aika paljon kerstin gierin aiempia nuortenkirjoja.
Kerstin
Tämä kirja kuuluu ehdottomasti suosikki-kirjoihini! Kirjassa on yllättäviä juonenkäänteitä ja Valitut ovat kiinnostavia päähenkilöitä. Kirja kuvaa realistisesti nuorten elämää ja tunteita.
Suosittelen :)
Mats
Vaikka tämä kirja onkin saanut aika huonot arviot, pidän siitä. Juoni on jännittävä, ehkä kuitenkin vähän yksinkertainen. Se on juuri hyvää helppolukuista kirjallisuutta, johon ei travitse käyttää niin plajon aivoja ;)
Leppoisaa lukemista lomapäiville.
Katharine
Todella jännittävä. En ole koskaan lukenut mitään tämän kaltaista, pidin tästä hyvin paljon. Joidenkin mielestä ehkä hiukan raaka, mutta senhän arvaa jo kun lukee takakannen. Loppuosassa kirjasta tuli mielestäni hiukan imelä kun Katnissilla ja Peetalla oli heidän valerakkaussuhteensa. Pidin kuitenkin hahmoista (lempihahamoni oli Rue).
Suosittelen jännityksenjanoisille!
Suzanne
Todella hyvä kirja!! Rakastin kaikkia hahmoja ja kirjasarja on täynnä jännitystä ja toimintaa. Luin tämän kirjan oikeastaan jo vuosi sitten, mutta en tajunnut kirjoittaa arviota.
Suosittelen vahvasti!!
Tuuli