Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 16.04.2026
Ystävänpäivä
14.02.2014
Kuten laulussakin lauletaan; Tänään on se päivä!
Miten olette viettäneet sitä? Oletteko muistaneet ystäviä tänään, vai muistatteko heitä kaikkina päiviänä? Vai onko suuri ja mahtava Amerikka vienyt kaiken maun kaupallistamalla tämänkin juhlan?
Itse olen yrittänyt muistutella ystävieäni heidän tärkeydestään (myös tänään), vaikka tapani ei olekkaan suuren maailman malliin lähetellä kortteja tai suklaarasioilla lahjoa.
Ja niin, hyvää ystävänpäivää tietenkin!
Kuten laulussakin lauletaan; Tänään on se päivä!

14.02.2014
Mä en oo muistanut ketään, paitsi dataani ja virtuaalikoneitani, ja niitäkin liian vähän, kun työt eivät sillai ihan hirveästi ole edenneet. Parissa palaverissa tuli kuitenkin vähän selkeytettyä juttuja, jee.
Ikään kuin ystävänpäivän kruunuksi Iivarikin on tänään illan ulkona ilman minua, joten olen siis yksin himassa, yritän saada kirjoitettua vähän duunijuttuja ja syön karkkia.
Mua on muistanut muutamakin risinglainen tuossa Lukupiirin ystävänpäivähaasteessa, vaikka työkiireitteni keskellä ilmoitinkin, ettei tarvitse, koska en itse ennätä noita laittamaan. Eli aika siistiä silti. :heart:

Lupus
En ole oikein ikinä ymmärtänyt ystävänpäivää. Sikäli kuin muistan, minusta oli pienenä jotenkin tavattoman hämärää että sitä kutsuttiin ystävänpäiväksi, mutta toisaalta se olikin sitten jokin rakastavaisten juttu. En ole vieläkään ihan ymmärtänyt kumpana sitä on Suomessa tarkoitus viettää.
Näin ollen en myöskään vietä sitä oikein mitenkään. Vastaan toivotuksiin jos niitä saan ja niin poispäin, mutta ei se minusta edellytä muita toimenpiteitä. Erityisesti lukiossa ystävänpäivään liittyvät tempaukset olivat mielestäni lähinnä kiusallisia, vaikka varmaan oikeasti ihan harmittomia.

Mustelmann
Olen viettänyt ystävänpäivän omissa oloissani pelikonsolin äärellä, ainoa ihmiskontakti tännän on ollut puhelinmyyjä, joka kauppasi iPadia (en ostanut). Päivällä ei ole minulle merkitystä, kuten ei juuri muillakaan kalenteriin merkityillä spesiaalipäivillä. Kyllä minulla silti ystäviä on luullakseni, tai ainakin kavereita. Tai ainakin ihmisiä, jotka tunnen. Ainakin nimeltä.
max
LupusSikäli kuin muistan, minusta oli pienenä jotenkin tavattoman hämärää että sitä kutsuttiin ystävänpäiväksi, mutta toisaalta se olikin sitten jokin rakastavaisten juttu. En ole vieläkään ihan ymmärtänyt kumpana sitä on Suomessa tarkoitus viettää.Rakastavaisten päivä kuten kaikissa maissa sen olisi tarkoitus olla. 90-luvulla kun kaupat alkoi lisäämään kyseistä krääsää valikoimaan, minkä seurauksena se suomalaiseen kalenteriin lisättiin, joku yksittäinen ihminen ikäänkuin mokasi homman, koska "vierasperäistä" nimeä (Valentinuksen päivä) ei haluttu, jolloin hän sitten käänsi sen että ystävänpäivä. Sinänsä kiva sekaannus, että sinkut voi sitten juhlistaa ystävyyttä vaan.
Mab
Mä oon aina tykännyt siitä, että Suomessa tätä päivää juhlistetaan nimenomaan ystävien päivänä. Eihän se rakastavaisiltaan ole pois, sillä eikös parhaissa suhteissa olla myös ystäviä keskenään.
Onhan tämä vähän tällainen tuomalla tuotu juhla, mutta pidän silti ajatuksesta taustalla. Kaupallisuudelle voi antaa just niin paljon huomiota kuin haluaa. Itse olen tänään toivottanut puhelimitse joillekin hyvää ystävänpäivää, yhdelle lähetin kortin ja parhaan ystäväni kanssa kävimme leivoskahveilla :) Hauska päivä on siis ollut.

Hyvää ystävänpäivää siis minultakin (näin illan kunniaksi :D) kaikille riisinkiläisille :heart:
The Big Bad Wolf
Minulla ei ole mitään ystävänpäivää vastaan.
Nää. Kiva sitä on toivotella ympäriinsä, mukavaa katsella hymyileviä ihmisiä. Erikoisohjelmaa ja kaikkea kivaa. Ehkei tarpeellisin juhla, mutta piristää se päivää saada onnittelutextari seitsemänsadan kilometrin takaiselta jätkältä, joka osaa juuri ja juuri kirjoittaa kännykällään OKn. :cheesy:
Hyvää ystävänpäivää Risingin porukoille!
Hyvää ystävänpäivää Risingin porukoille!
Minulla ei ole [url=http://sanokaavainsudeksi.blogspot.fi/2014/02/valentinen-paiva-ja-piiri-leikkeja.html?m=1]mitään[/url] ystävänpäivää vastaan. :wink: Kaupallinen, äklöpinkki, suloinen, päivä, jolloin muistetaan kamuja ja rakkaimpia, niin herkkää ja hörhelöistä, mutta sellaisenaan hyvä.

Hyvää ystävänpäivää Risingin porukoille! :heart:
14.02.2014
Minusta ystävänpäivä on nimenomaan hyvä, kyllä sen ystävyys on hyvä pohja mille tahansa ihmissuhteelle, oli se romanttinen tai ei. :) Pinkkeydestä en piittaa enkä krääsästä, mutta tietysti ois kiva, jos joku joskus esim. ostais kukkia... *krhömvinkvink*
Emelie
Olen aina pitänyt ystävänpäivästä, se tuntuu niin harmittomalta juhlalta (vs. vaikkapa joulu, uh...). Aikaisemmin tuli muistettua ystäviä, mutta viime vuosina se on lipsunut enemmän romanttisemmaksi versioksi. Pari korttia lähetin niille elämäni tärkeimmille ystäville, ja poikaystävälle leivoin ihan omin pikku kätösin muffinsseja (jotka eivät olleet nyt ihan onnistuneita kuin toivoin..)

DynPinkkeydestä en piittaa enkä krääsästä, mutta tietysti ois kiva, jos joku joskus esim. ostais kukkia... *krhömvinkvink*Mä sain tänään suklaakonvehteja.

[quote="Dyn" post=10725]Pinkkeydestä en piittaa enkä krääsästä, mutta tietysti ois kiva, jos joku joskus esim. ostais kukkia... *krhömvinkvink*[/quote]

Mä sain tänään suklaakonvehteja. :heart:
Celestine
Hehkutin jo tuolla Elämä on ihanaa-ketjussa ihanista ystävistäni...
Hyvää ystävänpäivää kaikille ihanille ihmisille siellä ruudun toisella puolella
Dyn kirjoitti:
Dyn kirjoitti:
Pinkkeydestä en piittaa enkä krääsästä, mutta tietysti ois kiva, jos joku joskus esim. ostais kukkia... *krhömvinkvink*Mä en ikinä unohda sitä, kun kolme vuotta sitten ystävä ilmestyi oven taakse mukanaan punainen ruukkuruusu. Melkein pääsi itku...
Hehkutin jo tuolla Elämä on ihanaa-ketjussa ihanista ystävistäni...

Mulla ei ole mitään ystävänpäivää vastaan, kaupallistaminen ehkä vähän ärsyttää, mutta on kyllä yksi maailman parhaista päivistä tämä. Ja Lukupiirin ystävyys-sitaatit olivat ihania :heart: Hyvää ystävänpäivää kaikille ihanille ihmisille siellä ruudun toisella puolella :heart:

[b]Dyn kirjoitti:[/b]
[quote]Pinkkeydestä en piittaa enkä krääsästä, mutta tietysti ois kiva, jos joku joskus esim. ostais kukkia... *krhömvinkvink*[/quote]

14.02.2014
maxJouluna kaikenkarvaisilla sukulaisilla on paljon enemmän ennakkoluuloja sen suhteen, että juuri heitä täytyy ehtiä näkemään, keinolla millä hyvänsä ja kilometreista välittämättä.Emelie se tuntuu niin harmittomalta juhlalta (vs. vaikkapa joulu, uh...):huh: Avaa vähän.. miksei joulu ole harmiton?
[quote="max" post=10734][quote="Emelie" post=10727] se tuntuu niin harmittomalta juhlalta (vs. vaikkapa joulu, uh...) [/quote] :huh: Avaa vähän.. miksei joulu ole harmiton? :smile:[/quote]

Emelie
^ Joo, muun muassa tuon takia. Ystävänpäivä on sellainen söpistelypäivä, vaikka sekin on alkanut valua pahasti krääsäytymisen puolelle. Mutta ainakaan sitä ei vouhoteta joka paikassa useaa kuukautta. En osaa suhtautua jouluun kivana ja rauhallisena juhlana, kauhea ryykäys paikasta toiseen jne. Ystävänpäivä on vielä niin uusi "juhla" itselle, että siihen osaa suhtautua järkevästi.
15.02.2014
Ystävänpäivä ei myöskään aiheuta viikon pysähdystä yhteiskuntaan, toisin kuin joulu, pääsiäinen ja tavallaan myös juhannus... :)
max
) ja sehän on kivaa kun yhteiskunta pysähtyy niin ehtii esim. lukea fantasiaa.
Tuntuu kyllä että ystävänpäivä on naisille aika paljon tärkeämpi. Silloin Suomessa oli jo ystävänpäivä kun olin ala-asteella niin meidän koulussa oli tapa lähettää "ystäväpostia", joka sitten jaettiin saajille. Se oli ihan kivaa. Nykyisin hädintuskin muistan koko päivää, paitsi viime hetkellä aina ostan jotain kukkia tms. vaimolle. Jouluhan on juhlista parhaimpia, niin kristitystä syystä kuin siitä syystä että rakastan suklaata (joskin halvimpia konvehteja ei oikein voi suklaaksi kutsua, kun on tottunut aitoon 70%+ tavaraan :angry: ) ja sehän on kivaa kun yhteiskunta pysähtyy niin ehtii esim. lukea fantasiaa. :wink:
tiarAnon
Mä en yleensä paljoakaan perusta ystävänpäivästä, se yleensä tulee ja menee. Erityisesti kaikenlaisen kaupallisuushapatuksen jätän omaan arvoonsa: en nykyään harrasta juuri mitään joulu- tai synttärilahjojakaan, saati sitten krääsän tai korttien hankkimista. Lähinnä ystävänpäivä on hauska teema, jota voi hyödyntää esimerkiksi bileissä. Tänä vuonna meillä oli opiskelijahipat, joissa teemana oli ystävänpäivä: koristeet ällöttävän pinkkejä sydämiä, tarjolla vaahtokarkkeja ja punaista boolia, taustamusiikkina Disneyn rakkauslaulut ja ohjelmakin runoperformansseja ja rakkauskirjeiden kirjoittamista. Illan kohokohtana Cupido ilmestyi jakamaan kaikille rakkauskirjeen.
Varsinaisena ystävänpäivänä päädyttiin sitten kuitenkin tekemään jotain romanttista, vaikkakaan ei kovin suunnitellusti. Laitoin ruokaa, ja kun kämppikset sattu kuitenkin olemaan poissa, päätettiin viettää iltaa takan ääressä makoillen. Luin ääneen Neil Gaimanin "Harlequin Valentine" -novellin. Oli aika mukavaa, pakko myöntää. Tollasta mun mielestä ystävänpäivän romanttinen osio parhaimmillaan onkin – muistetaan tehdä niitä romanttisia asioita, joiden pitäis kuulua ihan arkeenkin.

Lupus
maxKaipa se on yleisemmin rakastavaisten päivä, mutta käsittääkseni Suomi ei ole ainoa maa jossa puhutaan ystävänpäivästä. Esimerkiksi lukiossa etiopialainen luokkatoverini sanoi että Etiopiassa olisi myös ystävänpäivä samalla tavalla kuin täällä.LupusSikäli kuin muistan, minusta oli pienenä jotenkin tavattoman hämärää että sitä kutsuttiin ystävänpäiväksi, mutta toisaalta se olikin sitten jokin rakastavaisten juttu. En ole vieläkään ihan ymmärtänyt kumpana sitä on Suomessa tarkoitus viettää.Rakastavaisten päivä kuten kaikissa maissa sen olisi tarkoitus olla.
[quote="max" post=10714][quote="Lupus" post=10712]Sikäli kuin muistan, minusta oli pienenä jotenkin tavattoman hämärää että sitä kutsuttiin ystävänpäiväksi, mutta toisaalta se olikin sitten jokin rakastavaisten juttu. En ole vieläkään ihan ymmärtänyt kumpana sitä on Suomessa tarkoitus viettää.[/quote]
Rakastavaisten päivä kuten kaikissa maissa sen olisi tarkoitus olla.[/quote]
celeblith
Onhan se ystävänpäivä ihan mukava keksintö, en kyllä vietä sitä mitenkään. Muutamille kavereille lähetän ystävänpäivä toivotukset, ja tänä vuonna sekin oli vain tekstiviesti muodossa, että juu :lol:
Ystävän päivä minulle tarkoittaa lähinnä: töitä! samoin kuin joulu=töitä, pääsiäinen=töitä, juhannus=töitä, naistenpäivä=töitä. Kaikki mahdolliset juhlat ja pyhät mitä on niin se tarkoittaa kiireellisempiä työpäiviä. En kyllä valita :cheesy: Koska nämä kaikenmaailman ystävänpäivät ja muut ovat mukavia työpäiviä. Ihmiset tuntuvat olevan aina silloin hyvällä tuulella.