Luettavana
Arvioija
Keskustelija
Osallistuja
Kokonaisuus
Kirjaudu sisään voidaksesi lajitella kirjoja sarakkeiden ja vuosien mukaan.
Yhteensä 6 kpl
Rakastaja – vihdoinkin
2013 | Mustan tikarin veljeskunta #11 | ★ 9 | näytä arvio
Täytyy nostaa hattua J. R. Wardille, kun on kirjoittanut pääosaan homo pariskunnan. En ole törmännyt missään muussa fantasia romantiikka kirjallisuudessa tällaiseen, joka on suunnattu naisille (Huom! Kuumia kohtauksia). Qhuinn kampaileminen oman seksuaalisuuden suhteen oli uskottava.
Muuten tuntuu edellisen kirjan myöstä, kirjailija saanut uutta ulottuvuutta kirjoihin, kun aikaisemmin toistanut sitä samaa kaava. Eli traumaattinen kova uros tapaa naaraan, naaras pitää merkitä omakseen, naaras pelastaa miehen itseltään, elettään onnellisesti yhdessä ikuisesti. Ei siinä pahaan ole, mutta hahmot eivät olleet kauhean moniulotteisia.
Ward
J. R.
J. R.
05.06.2014
Veren imussa
2011 | Sookie Stackhouse #4 | ★ 10 | näytä arvio
Sookie yrittää toipua Billin petturuudesta ja heidän suhde on tauolla. Sookie tekee uuden vuoden lupauksen, että pysyy erossa ikävyyksistä. Eikö siinä käy niin, että kotimatkalla hän kohtaa alastoman ja muistinsa menettäneen vampyyri Ericin.
Sookiesta tulee Ericin lapsenvahti/henkivartija, samalla hän yrittää pitää näppinsä irti seksikkäästä suojatistaan,estää pahojen noitien aikeet ja löytää kadoksissa olevansa veljensä.
Ei ihmekään että tätä osaa pidetään parhaimpana. On vaikea vastustaa tätä haavoittuvaista ja herkkää seksikästä Ericiä punaisissa alushousuissa. Tämän kirjasarjan kirjat vaan paranevat.
Sookie on minun lempisankaritar, rohkea ja hauska, on viihdyttävää viettää aikaa hänen päänsä sisällä. Tässä huomaan Sookie on alkanut kasvaa henkisesti ja on itsenäisempi. Tässä Sookie alkanut miettiä vampyyrien seura ei ole hänelle terveellistä, ei henkisesti ja fyysisesti. Lohtua ja tukea tarjoaa inhimillinen ja aivan erialinen Eric. On mielenkiintoista seurata näiden suhdetta tästä eteenpäin.
Plussaa on annetta Gummerus kustantajalle, kun suomentaa kirjasarjaa näin tiheään tahtiin.
PS: Muuten 6 luku on siten NAM!
Harris
25.05.2011
Yön kirous
2011 | Manalan valtiaat #1 | ★ 10 | näytä arvio
Manalan valtiaat sarja kertoo sotureista, jotka avasivat Pandoran lippaan, päästivät maailman demonit maailman vitsaukseksi. Rangaistukseksi jumalat kirosivat soturit demonien vartijoiksi. Jokainen soturi joutuu kantamaan sisällään omaa demonia, esim. kuolemaa, väkivaltaa tai haureutta.
Sarjan aloittaa Maddoxin kuolemattomasta soturista, joka kantaa väkivallan demonia ja hän joutuu kuolemaan joka yö väkivaltaisesti. Hän kohtaan ääniä kuulevan Ashlyn, he tuntevat heti vetoa toisiinsa. Heidän onnen tiellä on kuitenkin toiset soturi, jumalat ja Maddoxin sisällä oleva demoni, joka haluaa satuttaa Maddoxin läheisiä.
Olen romanttisten fantasiakirjojen suurkuluttaja, ilokseni Harlekiini julkaisut Nocture paranormaalia romantiikkaa sarjaa. Yön kirous on laadukas kirja harlekiiniksi. Kirja sisältää Kreikkalaista mytologia ja mielenkiintoisia juonia. Henkilöt ovat kiinnostavia, varsinkin soturit jotka joutuvat taistelemaan omaa demonin kanssa. Sarja muistuttaa J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta sarjaa, paitsi sen mieshahmot epäuskottavampia pehmo machoja. Suosittelen sarjaa!
Showalter
Gena
Gena
25.02.2011
Veren voima
2010 | Sookie Stackhouse #1 | ★ 8 | näytä arvio
Pidän kovasti True Blood tv-sarjasta, joten pitihän tämä kirja lukea mihin se perustuu. Minusta tv-sarja on kylläkin parempi, muttei se tarkoitta ettei tämä kirja olisi hyvä. Kirjan päähenkilönä on naivi, rohkea ja hieman typerä blondi joka rakastuu vampyyriin. Siitähän sitten ongelmat alkavat. Kirjan Bill on tunteettomampi ja epä inhimillisempi kuin tv-sarjan Bill. Sokien veli tässä täysi idiootti ja tosi epäsympaattinen. Kirja aikuisille suunnattu, ja se sisältää on huumoria, seksiä ja väkivaltaa, joten en suosittele alaikäisille.
En voinut olla huomatta (enkä varmaan ole ainoa), että Houkutus ja Sookie Stackhouse sarjalla on paljon yhteistä
Kirjamielellän nettisivulla Marjis kiteyttänyt ne hyvin:
Voisi luulla jompikumpi kirjailija olisi kopioinut idean toiselta, mutta Harrison kirjoitti ensimmäisen kirjan jo 2001 ja Meyer ei käsittääkseni lue tämän tyylisiä kirjoja.
Joka tapauksessa hyvä ja hauska kirja, ja odotan innolla jatkoa.
Harris
23.06.2010
Aamunkoi
2009 | Houkutus #4 | ★ 10 | näytä arvio
Ihan hyvä lopetus ihanalle kirjasarjalle, vaikka ei kaikkea toiveita pystynyt täyttämäänkään. Tätä viimeistä kirjaa odotin yli vuoli vuotta. Tässä kirjassa oli aikuisempi ote, mutta se sopi tähän.
Hyvät puolet kirjassa:
- Edward ja Bellan häämatka ja elämää nuorparina, pelkäsin ettei hääyötä käsiteltäisi ollenkaan.
- Päästiin Jacobin pään sisälle, huomasin heti lukevansa aivan eri henkilö näkökulmasta. Jacobin huumori oli ihan mahtava. Edwardin ehdotus Jacodille Bellasta oli kutkuttava ja pöyristyttävä, ihan Bellalla olisi tahdoton nukke (taitaa hieman ollakin). Jacobin kautta päästin muittenkin ilmisusien pään sisälle ja Leah oli henkilönä paljon mielenkiintoisempi kuin Bella
- Käsiteltiin Bellan elämä vampyyrina, pelkäsin että muutos tapahtuisi vasta viimeisillä sivuilla. Kiva tällaisesta tavallisesta puolauskyvyttömästä tyttöstä tuli kaikista vahvin. Bellan kilpi mielenkiintoinen, mutta osasin odottaa jonkinlaista erikoistaittoa.
- Onnellinen loppu
Huonot puolet:
- Miinusta kirjassa oli että hypättiin kauan odotettu Edwardin ja Bella ensimmäinen kerta, vaikka osasin sitä odottaa, oli se pettymys silti. On tietysti hyvä jättää mielikuvituksen verran, olisi siitä vähän voinut kuvailla vaikka onkin nuortenkirja.
- Taistelu Volturien kanssa, jota kirjassa odotettiin ja valmisteltiin kauheasti, eikä sitten edes taisteltu. Minusta se latisti loppua. Toivottavasti elokuva ottaa asiasta enemmän irti.
Toivottavasti Meyer kirjoittaa vielä Leah tai Renee näkökulmasta. Ja tietysti ehdottomasti nettiin vuotanut Midnight Sun kirjan (edwardin näkökulmasta houkutus). Ei muuta hakeat jäähyväiset kirjasarjalle.
Meyer
Stephenie
Stephenie
04.06.2010
Lumottu
1994 | Jääkansan tarina #1 | ★ 8 | näytä arvio
Suosittelen tätä kirja sarjaa kaikkialle romantiikasta, noituudesta, historiasta ja hyvä ja pahan taistelun pitäville. Sarja kertoo Jääkansa suvusta joiden paha esi-isä Tengel myin sielunsa saatanalle, lupasi yksi hänen jälkeläisistään joka sukupolvessa ryhtyisi paholaisen palvelukseen ja suorittaisi pahoja tekoja. Heillä oli kissankeltaiset silmät ja osasivat noitua. Kirja sarja etenee 1580 vuodesta ihan 1960-luvulle. On kiva seurata Jääkansa sukua ja heidän taistelua Tengel Paha vastaan. Suvusta löytyy ihan henkilöitä esim. Tengel Hyvä, Silje, Sol, Villemo ja monia muita ihania hahmoja. Tämä ensimmäinen kirja kertoo Tengel ja Silljen rakkaustarinasta, joka muuttaa Jääkansa suvun kohtalon. Ihana kirjasarja. :)
Sandemo
Margit