Vartija
Keskiarvo 3.86
3.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Vartija

Niels E. Nielsen
Julkaistu: 1980 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Vogteren
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Matti Rosvall. Sidottu.

Euroopan ja Afrikan ristiriidat ovat kärjistyneet äärimmilleen. Brodherus Christin, Kristuksen Veljeskunnan armeijat ovat nousseet maihin Pohjois-Afrikan rannikolla hirvittävän sotakoneiston kanssa. Heidän tarkoituksensa on viedä eurooppalaisen veljeyden sanomaa mustille harhautuneille lapsille, ja samalla he tappavat totaalisesti kaiken elollisen.

Mantereen yli lännestä itään levittäytyy jättimäisten sotatornien ketju. Se työntää edellään rintamaa, missä afrikkalaiset lyövät päänsä järkähtämättömään tuhon muuriin. Sotatornien välimaastossa partioivat sekä valkoiset sotilaat että mekaaniset tappajarobotit. Yhdessä tornissa on Fergus McJan, sotilas, jonka käsissä ovat ratkaisun avaimet.

Vartija on äärimmäisen jännittävä ja samalla syvästi koskettava tulevaisuudenkuvaus, etevän, tuotteliaan, kansainväliset mitat täyttävän tanskalaisen kirjailijan parhaita romaaneja.

muokattu 04.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tähtikirkas (Tähtitrilogia, #1)Terästuulen yllä (Poseidonin lapset, #2)Julma maaSata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)Viimeinen tähti (5. aalto, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 55 vierailijaa
Kuunliekki
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856