Kirja tuntui aluksi olevan aika paljon saman toistamista, mitä aikaisemmissa kirjoissa on jo käyty läpi. Kaikki kuitenkin muuttui kun kaksi heimokissaa tulee pyytämään Myrskyklaanista apua ja joukko lähtee yhdessä auttamaan heimoa. Vaellus ei ole helppo ja oppilaat onnistuvat tietenkin ajamaan itsensä vaaraan. Oli mukavaa päästä taas pitkästä aikaa heimokissojen mukaan ja vaihtaa välillä maisemaa.
Tulipatsas on mahtava kirja. Pidin juonesta, henkilöistä ja siitä, että kirjaa ei ollut yritetty pitkittää. Toisin kuin Maailma vailla loppua kirjassa, Tulipatsaassa ei yritetty työntää edellisen osan maailmaa liikaa mukaan, vaan kirja porskutti täysin omillaan. Kirjassa oli juuri sopivasti kertomuksia edellisiin osiin, mutta ei kuitenkaan samalla lailla, kuin edellisessä kirjassa.
Henkilöistä pidin Nedistä ja Syviestä. Minusta he olivat paljon parempi pari, kuin Ned ja Margery ja siksi minua ärsytti hieman se, että jälkimmäinen pari sai paljon enemmän huomiota, ja että loppujen lopuksi he päätyivät elämään loppuelämänsä yhdessä. Myös se, että Nedin tunteet Margerya kohtaan olivat paljon syvemmät kuin Sylvien, oli ärsyttävää. Vaikka kirjassa koko ajan hoettiin, kuinka Ned rakasti Sylvietä valtavasti, niin minä ainakin huomasin, että tämä kuitenkin koko ajan haikaili Margeryn perään. Se oli todella törkeää ja inhottavaa.
Henkiöistä vielä sen verran, että Follettilla on mahtava tapa tehdä kirjojen pahiksista todella vastenmielisiä, hulluja ja fanaattisia mulkkuja, jotka kuvittelevat, että heidän mielipiteensä ja tekonsa ovat ainoita oikeita. Kunnioitan sellaisia kirjailijoita ja se on yksi monista syistä, miksi pidän Follettista.
Kingsbridge sarja on todella loistava ja mahtava. Maailma vailla loppua on hiukan heikompi, kuin muut osat, mutta se ei lopulta haittaa paljoa muuten mahtavaa sarjaa. Lyhyesti sanottuna, Follett on nero, jota on suotu kirjoittamisen taidolla.
Todella hyvä kirja! Naispääosa, komea miesehdokas ja mahtava juoni. Mitä muuta tarvitaan?
Ensimmäinen osa oli ehdottomasti parempi. Tässä kirja eteni hitaasti ja tuntui, että kirjaan oli pakolla laitettu asiaa. Toivon että seuraava osa on kiinnostavampi.
Kirja oli mielestäni hyvä. Kirjan loppu ei kuitenkaan ollut niin jännä mitä toivoi tai odotti.
Pidän erityisesti fantasiakirjoista, joissa on voimakas naispääosa. Yleensä kirjasarjoissa lopetan lukemisen siihen ensimmäiseen kirjaan, sillä tuntuu että kaikki mahdollinen on jo tapahtunut. Tämä kirja sai minut kuitenkin odottamaan jatko-osaa, sillä kirjan myötä heräsi paljon uusia kysymyksiä.
No, osa näistä on periaatteessa klassikoita, esim. Cantervillen kummitushan nyt on kaikille yhtään aiheesta tietoisille varmastikin tuttu (on muuten hyvä). Ihan kelpo kokoelma, pistää tosin hiukan miettimään, että oliko nyt ihan tarpellinen. Jos klassinen mutta kevyt ja helppoluluinen kauhu uppoaa, niin sopii esim. matkalukemiseksi mainiosti. Itse olen lukenut parikin kertaa.
Pidin todella paljon kirjasta aivan kuten muistakin soturikissoista ❤️
Jäi kuitenkin vaivaamaan tuo Tiikeritähden kuolema.
Olisin odottanut, että kissan jonka voimat riittävät uhkaamaan neljää klaania olisi voinut tappaa vain itse Tulitähti ja ettei Tiikeritähti olisi kuollut niin helposti.
Mutta ei, Tiikeritähden tappoi kulkukissa Ruoska yhdellä kynnen iskulla.
Jotenkin se antoi Tiikeritähdestä, metsän pelätyimmästä kissasta heikon kuvan.
Ja minusta tuntui myös ettei Tulitähti lopulta saanutkaan "kostettua" Tiikeritähdelle.
Jotenkin Ruoska oli vaan väärä kissa Tiikeritähden tappajaksi :(
Pelastettu tarjoaa sitä samaa kuin kirjasarjan aiemmatkin osat: vampyyreja, ihmissuhteita ja maailman pelastamista pimeyden voimilta. Ei mitään uutta siis.
Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2018/01/kirja-arvostelu-p-c-cast-kristin-cast.html
Todellakin maineensa arvoinen kirja ja suosittelen lukemaan!
Mielestäni kirja oli todella koukuttava, ja uusia asioita tuli esiin niin, että mielenkiinto pysyi koko ajan korkealla. Hyvä kirja ja suosittelen kokeilemaan.
Jännittävä juoni ja mielenkiintoisia hahmoja. Vaikka en pidäkään aikamatkustusta mitenkään mahdollisena, kirja oli silti hyvä.
Kirjassa oli hyvä ja kiinnostava juoni, sekä hyvin tehdyt hahmot. Kaikki eivät tietenkään kirjasta pidä mutta suosittelen :)
"Aurinkoinen kirja, jossa tavataan paljon uusia karhuja"
Tässä kirjassa Kallik sitten vihdoin lähtee Lusan, Toklon ja Ujurakin matkaan. Pidin aurinkoisesta tunnelmasta, johon oli helppo eläytyä. Mielestäni tämä oli yksi sarjan parhaista osista. Isolla karhujärvellä kohdataan monenlaisia karhuja. Sattuupa joukossa olemaan muutama tuttukin karhu. Toklo kohtaa taas vanhan vihollisensa Sohtekan ja Kallik veljensä, mutta Taqqiq ei otakkaan siskoaan kovin suopeasti vastaan. Tässä kirjassa sai rentoutua, mutta jännitystäkin riitti.
"Kaikki alkaa normaalin karhun elämästä..."
Pidin tästä kirjasta, sillä alkuun pystyi eläytymään hyvin. Oli mukavaa olla jääkarhun pentu, josta emo huolehtii. Kallik oli mielestäni alussa paljon luontevampi, kuin liityttyään joukkoon. Tunnelmat vaihtuivat kuiten äkkiä draamaan ja karhunpennut joutuivat selviytymään yksin, ilman emojaan. Toklon pentunäkökulma ei tehnyt minuun suurta vaikutusta, mutta pidin myös Lusan karhulinnapäivistä. Alkua kesti mukavan matkaa. (Juonipaljastukset alkavat tästä-->) Oli hyvä, ettei muutos tullut äkkiseltään. "Matka alkaa"- sopii niille, jotka pitävät eläimistä, ja haluaisivat kokea, millaista karhun elämä on, mutta hyväksyisivät myös fantasiakirjoihin kuuluvan pienen epärealistisuuden ja muotoaan muuttavan karhun. Tämän kirjan luettuaan, on aivan pakko päästä lukemaan muutkin osat. Rakastan sarjaa, sillä se luo minulle uuden maailman.
"Harvinaislaatuinen tarina, jossa esiintyy monia ja risteileviä tunnekokemuksia"
Pitkätähden kostossa harvinaista on se, että tarinassa ei ole varsinaista "pahista" joka täytyy voittaa. Juoni on myös melko omaperäinen ja poikkeava. Itse tykkäsin lukea erityisesti kohtia, joissa Pitkätähti juoksi nummilla tuulenvire turkissaan, sillä niihin kohtiin oli helppo eläytyä. Jokaisella hahmolla oli myös hyvin omalaatuinen luonteensa, ja Pitkätähden uusiin sisaruksiin oli heti helppo kiintyä. Myös maanalainen näkökulma oli kiinnostavasti kirjoitettu. Pidin siitä, miten Tuuliklaanilla oli kaivajat ja nummijuoksijat. Pitkätähden mielialat vaihtelivat nopeasti; yhtäkkiä lämmin ja rauhallinen päivä saattoi olla vihan täyteinen ja surullinen. Pitkätähti oli luonteeltaan omaperäinen hahmo, ja pidin siitä suurimman osan kirjaa, mutta joitain hahmon päätöksiä vihasin paljonkin. Tähän kirjaan mahtui valtavasti eri juttuja, ja loppu olikin aika nopeaa tahtia ja suuria aikahyppyjä. Loppu oli omasta mielestäni masentava, sillä aikahypyn aikana moni hyvistä hahmoista kuoli tai kasvoi valtavasti.
Tähän sopisi mieluummin kuvaukseksi kevyt scifi kuin fantasia, vaikka onhan tämä silti aika mahtava. Tykkään miljööstä ja kuvituksesta hirveästi ja kaikki ne top 13-listat, "valokuvat" ja kartat ovat aivan huippuja. Arvoitus on oikeasti mielenkiintoinen ja Pimennon päivät leikittelee laadukkailla ainesosilla mielipuolisella tavalla kauniisti. Tunnelma on salaperäinen ja sadunomainen, sekä sivuhahmokaarti sympaattinen ja helposti kiinnyttävä. Ainoa ongelma on Emily itse toisinaan - välillä hän on vain aivan liian erityinen ja ihmeellinen ja yliälykäs ja nokkela ja täydellinen ja kaikki muut niin noloja ja tyhmiä ja tavallisia. Oikeastaan olisi ollut parempi, jos Emilyn itsensä pönkittämisen ohella hän olisi vaihteeksi lausunut jotain mukavaa jostakusta muusta. Oikeasti: Attikol ja Molly eivät olleet niin kauheita kuin kaikki se mollaus antoi ymmärtää, eivät ainakaan juonen perusteella. Minä itse pidin heistä kummastakin. Ja Scheineristä. Ja Kutrista. Ja Jakeysta. Ja Umlautista. Ja kaikista. Mutta muuten todella mahtava teos jonka lukee monta kertaa. Myös hyvin helppolukuinen ja nuoremmille sopiva.
Emily ei aiemmin ole hirveästi päässyt esille, mutta nyt sekin hoidetaan - hienosti. Alkuasettelu on erittäin hyvä, vaikka se suuri paljastus jääkin vähän laimeaksi. Nyt Emilylle ja monelle muullekin lahjakkaalle kehittyy aimoannos lisäluonnetta, mikä luonnollisesti on hienoa. Sarja voisi minun puolestani jatkua vielä monta osaa!
Ihanaa, että Jenna sai oman kirjan! Hän on niin symppis. Vähän kliseinen, mutta silti ihan toimiva. Kirjan idea Jennan palanneesta isästä ja ongelmista kotona on todella hyvä, yhtä mukavaa ja kestävää luettavaa kuin Amandankin tarina. Loppuvaiheella tukee myös ihanasti ilmi lahjakkaiden luokan hyvä ryhmähenki. Äärettömän epäsopiva sanavalinta, mutta ymmärtänette yskän.
Nyt loppui sekin. Huh.Vaikka Ikuisuus onkin paksumpi kuin Väristys tai Häivähdys, se on silti tasoltaan suurin piirtein niiden kahden välissä. Tunnelma on sama kuin Häivähdyksessä mutta tylsyys Väristyksen luokkaa. Ja loppuratkaisu niin sekava, etten edes tiedä, jäivätkö Sam ja Grace lopulta yhteen, ja mihin Grace päätti jäädä asumaan. Muutenkaan en oikein tahtonut saada lopusta tolkkua kuin sen, etteivät Cole ja Isabel enää tavanneet (paitsi Viettelyksessä, jota en ole vielä lukenut). Höh!
Väristys-trilogia ei muuten sykähdyttäisi minua ollenkaan niin paljon kuin mitä se tekee, ellei sillä olisi Colea ja Isabelia. He ovat alusta asti olleet mielestäni paljon kivempia kuin Grace ja Sam, jotka ovat yhä yhtä tylsiä ja masentavia kuin Väristyksessäkin. Haluaisin jo lukea Viettelyksen... Tilanne Väristyksen maailmassa alkaa käydä selvästi painostavammaksi, jos tykkää Väristystä jännittävämmästä sisällöstä, niin antaa palaa vaan.
Kohta alkaa tämäkin stoori lähestyä loppuaan. Periaatteessa ihan hyvä, sarja kun on välillä alkanut tuntua vähän venytetyltä ja väkisinväännetyltä (vain vähän). Mutta onneksi Havenista jo päästiin, ennen kuin hänen tempauksensa menivät yli. Mutta sentään ei ole tämä sarja genrensä häpeä: yleisesti ottaen tämä on ihan mukavaa luettavaa, vaikka ykkösosan mystiikka onkin jo haihtunut savuna ilmaan. Taso on laskenut hyvin loivasti ja varovasti, niin ettei huomaa, jos ei nyt ala tarkasti muistelemaan alkutaipaleita. Ihan on hienosti tehty tarina, lukekaa pois vaan jos huvittaa.
Tämän kirjan suurin ongelma on se, että Haven alkaa saada aivan liian tärkeän roolin. Hän on roolissaan keikkunut jo tärkeän ja "turhan" välimaastossa, mutta loikkasi nyt suorilla päähenkilöiden piiriin. Harvoin kirjallisuudessa törmää sellaisiin päähenkilön ystäviin, jotka eivät sinänsä vaikuta juoneen, mutta heissä on silti luonnetta. Mielestäni heitä tulisi olla paljon enemmän, sillä he keventävät tunnelmaa sopivasti, eikä draaman määrä kasva massiivisiin mittasuhteisiin. Hyvässä tarinassa on aina joku, joka hetkeksi keskeyttää juonen niin, että lukija ehti hengähtämään. Onneksi on sentään Miles.
Nääh. Nyt alkaa Twilight nostaa päätään. Jude, Kuolemattomien Jacob, astuu näyttämölle! Hurraa, hän on töissä ennustusliikkeessä, hänellä on rastat ja tatuointi ja hänessä on jotain outoa, joka vetää Everiä puoleensa. Eijeijei, nyt aletaan eksyä pahan kerran harhateille. Tarina etenee täysin väärällä tavalla, se yrittää liikaa kalastella menestystä vanhoilla nikseillä. Antakaa kolmansien pyörien pyöriä jo matkoihinsa, jookos.
Tämä jää aavistuksen kehnommaksi kuin Punaiset tulppaanit. Tapahtumat muuttuvat loppua kohden hiukan lennokkaammiksi, mutta se ei ole mielestäni hyvä juttu. Kaikki se draama on pidemmän päälle lähinnä kiusallista ja Damen oikeastaan loistaa poissaolollaan koko kirjan ajan. Joo, sehän siinä oli ideakin, mutta olisiko silti voitu yrittää jotain? Roman on äärettömän epäluovaksi muovattu vihollinen ja Romy ja Rayne kuin jostain 2000-luvun shoujo-mangasta repäistyt. Toiminta menee lian korkealentoiseksi ja noloksi, mutta silti viimeinen luku on aivan liian onnellinen.