Mukavaa, poikkeuksellisen tunnelmallista, tasokasta ja persoonallista genrensä aatelia. Lopun taistelu vain jäi melko yksipuoliseksi ja tylsäksi, ja dialogit alkoivat toistaa itseään niin, että vaikutelma jäi epäsiistiksi ja huolittelemattomaksi, kuin Clare ei olisi tarkistanut tekstiään jälkeenpäin. Demonien kuolema ja taistelukohtaukset kuvailtiin välillä tarpeettoman yksityiskohtaisesti.
HUI HITTO! Tämä oli kova! Järjettömän karmiva ja kireä tunnelma. Mutta näin onnellisten loppujen ystävänä surettaa: Lightia käy sääliksi ja petyin pahasti Ryukiin. Ettäs kehtasi! Mitähän Misalle muuten tapahtui? Mihin hän katosi? Ja mitenhän Lightin kuolema häneen vaikutti? Mutta lopun katsaus Yagamien kuulumisiin sekä "Kira-kulttiin" olivat hauska lisä. Vau.
Loppu häämöttää... ainoa tunnelmanlatistaja tässä vaiheessa on vain se, että onko loppuratkaisu täysi pannukakku.
Tässä taas on melko mahtipontinen kansi. Tarina on jälleen nousussa, loistavaa! Voi Mello, Mello, Mello...
Tästä eteenpäin sarja alkaa käydä jo melkoisen karmivaksi. Tunnelma on suoraan kuin jostain kauhuelokuvasta.
Voi! Mello on eeppinen! Tyyyyyykkään. Kunpa hän olisi liittynyt joukkoon jo paljon aikaisemmin, olisin tässä vaiheessa taatusti mitä suurin fani. Höh.
Tykkään isosti tämän kannesta. Mutta tarina... en pysy enää kärryillä. Olenko vain liian tyhmä tälle sarjalle vai mitä?
No, palasinpa taas sarjan parin näin kuudennessa osassa. Jokin on kuitenkin pahasti vialla: kun aloitin sarjan, olin suuri Ryuk-fani, mutta nyt kun palasin taas tauolta, en jaksa enää välittää. Inhottavaa! Koskaan muulloin ei näin ole vielä käynyt!
Ihan oikeaan suuntaan tämä etenee, muistinmenetys sopii tarinaan kuin nenä päähän, mutta silti jostain syystä tämän jälkeen pitkästyin siinä määrin, että lopetin sarjan lukemisen pitkäksi aikaa. Miksi lie...
Onkin söpö kansi! Misa on niin ihana... hahmo on jo itsessään todella onnistunut ja hauska, mutta jo idea Kiran innokkaasta avustajasta on hieno. Myös Rem on mukava, lisää kuolemanjumalia kehiin vaan!
Kira alkaa niittää jo ihan kiitettävästi mainetta maailmalla...heh. Pidän siitä, että tapahtumien kulku rupeaa saavuttamaan astetta massiivisemmat ja kaoottisemmat mittasuhteet. Mukavan karmivaa. Ja herttainen Kira #2, kuka viimeisellä sivulla vilahtaa, on hyvä idea.
Aika lailla sitä samaa kuin edeltäjänsäkin. L on oikein mukava tuttavuus, sopivan simppeli hahmo muuten sekavaan sarjaan.
Suurenmoinen! Kuvitus todella ensiluokkaista, juoni jännittävää. Puhekuplat joskus liian pitkiä, jotta sarjakuvan helppous säilyisi, mutta aikuisempaan makuun suunnatulle dekkarille annettakoon se anteeksi. Upean synkkä tunnelma, oivallinen käännös ja Ryuk on aivan ihana!
Kiekkomaailma-sarjan alasarjaksikin luonnehdittavan vartiosto-juonilinjan päätösosassa Samuel Vimes kamppailee jälleen yhden suuren ja vakavan rikostyypin, toiseuttamisen ja sillä oikeutetun orjuuttamisen kanssa. Teos sisältää Pratchettin taattuun tyyliin hulvattomasti karrikoituja hahmoja, terävää dialogia, omalaatuisia käänteitä ja runsaasti toimintaa. Samalla aihetta on käsitelty sille sopivalla painavuudella ja monitahoisuudella.
Jotakin jäi silti hieman puuttumaan sarjan parhaisiin osiin verrattuna. Vimesin hahmon moniulotteisuus ei välittynyt aivan yhtä osuvasti kuin muutamissa aiemmissa vartiosto-juonen kirjoissa, ja Vimesin seikkailut vieraalla maaperällä tuntuvat paikoin tunnelmaltaan melko toisteisilta esimerkiksi Maanalaisen elefantin ja Muks!:in jälkeen.
Annan kolme ja puoli tähteä erinomaisesta taatusta Pratchett-laadusta, mutta puolitoista uupuvaa jäävät pois tietyn raikkauden puutteen vuoksi.
Suosittelen teosta kaikille vartiosto-juonen kokonaan lukeneille. Vaikka osan Kiekkomaailma-sarjan kirjoista voi lukea erillisinä, tämä ei kuulu niihin.
Tämä avausosa ei ollut läheskään yhtä hohdokas kuin edelliset osat, olihan kirjassa mukana muutamia jännittäviä kohtia, mutta loppujen lopuksi ne jäivät aika vähäisiksi. Vihdoinkin kauan puhuttu ennustus alkaa selvitä lukijallekin, eikä tämän kertaisesta matkasta varmasti puutu jännitystä. Uskon että myös juonenkäänteiltä ei voida välttyä, kun Tiikeritähti astuu jälleen mukaan kuvioihin. On se vaan aina yhtä ihanaa rentoutua lukemaan Soturikissojen elämästä.
Pyramidit on Kiekkomaailma-sarjan seitsemäntenä osana siihenastisista osista paras: siinä alkaa ottaa selkeämmin muotoaan sarjan myöhempien osien vankka filosofisen kysymyksenasettelun perinne, joka sarjan aivan alkupään teoksissa korostuu keskimäärin vähemmän. Liioitteleva satiiri on tässäkin Kiekkomaailma-teoksessa silti keskeisin elementti. Pyramidit on sarjan niitä hieman erillisempiä osia: siinä seurataan päähenkilöä, jota ei enää myöhemmin sarjassa nähdä, ja se sijoittuu paikkaan, johon ei myöhemmin sarjassa juuri palata. Siten Pyramidit on ihan hyvä vaihtoehto Pratchettin tyylin testaamiseen, jos ei ole Kiekkomaailma-sarjaa aiemmin lukenut.
Pyramidit saa minulta kuitenkin näin kolmannen lukukerran päätteeksi kolme tähteä. Ne tulevat teemasta, Pratchettin omalaatuisesta kirjoitustyylistä sekä mukiinmenevästä seikkailusta. Kaksi tähteä jää kuitenkin vajaaksi johtuen ajan hampaan kaluamista, väsähtäneen oloisista stereotypioista (vaikka niitä kritisoidaankin, ei se tee niistä yhtään sen vähempää kulahtaneita) ja hahmoista, jotka monen muun Kiekkomaailma-sarjan hahmon rinnalla jäävät ohuehkoiksi.
Juoni senkun tihenee. Kate on poissa ja vastuu painaa Michaelia. Kirjassa on taisteluja petoksia ja yllätyksiä. Reagoin ääneen, kun Rafe teki kohtalokkaan valintansa. Päätöskin jäi niin jännittäviin asemiin, että odotan innolla että saan luettua miten Emmalle käy.
Kirja ei ollut aivan niin hyvä kuin edellinen osa, mutta tapahtumia siitä ei todellakaan puuttunut. Paatsamalehti alkoi suuresti ärsyttää tätä kirjaa lukiessani, enkä voi surra tämän takia hahmon kohtaloa yhtään, tämän revittyä ensin klaaninsa hajalle.
Keskiyön kruunu on mahtava jatko-osa mahtavalle kirjalle. Juoni kulkee hyvin, eikä tylsiä hetkiä ole lainkaan. Celaena pysyy edelleen hyvänä hahmona, ja hänestä löytyykin pari täysin yllättävää piirrettävä. Chaol on myös edelleen ihana hahmo, ja olin onneni kukkuloilla, kun hänestä ja Celaenasta tuli pari. Tosin minua ärsytti suunnattomasti se, että heidän rakkautensa mentiin pilaamaan sillä tavalla. Suoraan sanoen vihaan Maasia siitä hyvästä. Mutta ehkä toivon mukaan kaksikko päätyy jälleen yhteen muissa osissa.
Kirjan loppu oli erittäin hyvä. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa osaa, jota ei onneksi joudu odottamaan enää kauaa.
Kun aloin lukea kirjaa minulla oli suuret odotukset jotka eivät aivan täyttyneet. Kirja ei yllä aivan edeltäjänsä tasolle, mutta kyllä sen luki mielellään loppuun. Kiinnostavaa on se, miten miltein joka luvussa seurattiin eri hahmon tarinaa ja miten ne sitten lopulta yhtyivät toisiinsa muodostaen toimivan juonen.
Viihdyttävä kirja, jonka luki muutamassa päivässä. Tarina todella imaisi mukaansa! Osansa saattoi toki olla silläkin, että olen juuri Ruotsissa lomalla, ja aihe tuntui siksikin ajankohtaiselta ja kiinnostavalta.
Kolmas osa Lumikki-sarjaa. Lumikki on palannut Tampereelle opiskelemaan ja elämä ja lukio-opinnot ovat melko tavallisen tuntuisia. Hänelle on jopa poikaystävä, omaksikin hämmästyksekseen. Lumikki on mukana näytelmässä, joka kertoo prinsessa Ruususen tarinan hieman uudella, feministisemmällä tavalla ja näytelmän harjoitukset ovat sujumassa hienosti. Mutta Lumikilla näyttää olevan ahdistelija, joka tietää hänen elämästään hämmästyttävän paljon. Ahdistelija uhkailee häntä ja uhkaa tappaa Lumikin lähimmät ystävät, jos Lumikki ottaa yhteyttä poliisiin. Samalla Lumikki on alkanut muistaa siskoaan, josta kotona ei koskaan ole puhuttu mitään. Mikä kummallisinta, myös ahdistelija vaikuttaa olevan tietoinen siskon olemassaolosta.
Kirja oli selkeästi huonoin kaikista kolmesta sarjan kirjasta. Ensimmäinen osa oli melko hyvä, toinen oli kohtalainen ja tämä viimeinen oli jo surkea. Kirja oli hyvin lyhyt ja kirjoitettu suurella tekstikoolla ja leveällä rivivälillä. Eri lukujen välissä oli hyvin runsaasti tyhjiä lehtiä ”taiteellisesti” mustaksi värjättyjä sivuja. Lisäksi oli joitain lukuja jotka ”tunnelmoivat” vain muutamalla rivillä per luku. Kokonaisuudessaan koko teksti vastaa pitkähköä novellia. Tästä huolimatta kirja tuntui kovin paisutellulta ja Lumikki kulutti erittäin paljon aikaansa asioiden tyhjänpäiväiseen vatvomiseen. Kirjan pahis oli sellainen, jota ei mitenkään voinut etukäteen arvata ja oli myös äärimmäisen epäuskottava ja hyvin epäuskotavalla tavalla oli selvittänyt Lumikin taustaa. Kirjan loppu muistutti pikakelausta, jossa asiat vain suoraan kerrottiin, ja väännettiin rautalangasta mitä oli tapahtunut. Vaikutelma tuli siitä, että kirja oli kirjoitettu vain, jotta kirjailija trilogian jollain lailla kunnialla valmiiksi ja oli jo menettänyt kaiken kiinnostuksensa koko hahmoon. Aikaisemmissa kirjoissa Lumikki oli aktiivinen toimija, tässä kaikkea muuta, passiivinen uhkailijan juoksutettava nössö, joka ei edes saanut aikaan ottaa poliisiin yhteyttä, kyllä se olisi kaikista huolimatta ollut ilmiselvä tapa edetä uhkauksista huolimatta, kyllähän sitä huomioita herättämättömiä tapoja olisi keksinyt. Surkeimpia kirjoja mitä pitkään aikaan olen lukenut.
Aloin lukemaan kirjaa mielenkiinnolla ja varovaisin odotuksin mutta kirja yllättikin minut positiivisesti loistavalla kuvauksellaan merestä. Oli mielen kiintoista lukea kirja vain Tyn näkökulmasta.
Minulla oli hieman toisenlaiset odotukset Kirjanoidasta, jotka sitten kaatuivat kun aloin lukemaan kirjaa.
Kokonaisuudessaan Kirjanoita olisi saanut ehkä olla pidempi, ja pidennetyssä versiossa antaa enemmän aikaa hahmoille ja selityksille. Pidin Auran hahmosta ja siitä seikasta, ettei hän ei ole tyypillinen lukiolais nuori, mitä tuntuu esiintyvän suht paljolti nuorten kirjoissa. Pidin myös Pyrystä, ja siitä miten hänen ja Auran suhde kehittyi realistisella tavalla - kaksikko tapaa MUT:issa ja juttelevat kiinnostuksen kohteistaan. Auran täti Inge on jokseenkin suht realistinen, tyypillinen raivostuttava sukulainen, joka rakastaa työntää näppinsä joka paikkaan ja Auran isä täydellinen tossun alla - hahmo.
Tarinassa oli onnistuneesti lisätty jonkin verran dystooppisia asioita kuten se, ettei kirjoja enää ole ja paperin tuotanto on lakkautettu.
Yllä jo mainitsin, niin omasta mielestä kirja olisi saanut olla pitempi, sillä tuntui, ettei kaikki kohdat kirjassa saaneet kunnollista selitystä. Loppupuolen juonen käänteit tulivat hieman nopsakasti ja loppu antoi vaikutteen siitä, että kirjailijalla, Anne Leinosella, oli hyvin kiire saada kirja loppuun, sillä tarinan yllätys käänne oli hutaistun oloinen.
Vielä on epäselvää, että tulenko lukemaan jatko-osan, Noitakirjan, vai en.
Tähän kirjaan oli ensin todella vaikea päästä mukaan, mutta kun tarpeeksi hammasta puri, tarinaan pääsi mukaan kankeuden jälkeenkin.
Täytynee sanoa, että omasta mielestä kirja ei ollut fantasiaa, vaan lähinnä scifiä ja tyypillistä teinidystopiaa. Odotin, että kirja olisi ehkä enemmän kuin esimerkiksi Nälkäpeli ja Outolintu. Odotin kirjalta paljon, vaikka kannessa sanottiin, että muistuttaa Outolintua, en odottanut, että se olisi kuin Outolintu.
Mare oli mielenkiintoinen hahmo, mutta en tiedä johtuiko se kokemastani alku kankeudesta vai kirjalijasta, mutta tuntui vähän siltä, ettei Mareen taskuvarkaudesta saanut paljoakaan otetta. Prinssi veljekset olivat puolestaan luotu ihan näpsäkästi, samoin myös mielipuoliselta vaikuttava kuningatar. Kilorn taas tuntui muuttuvan kerta heitolla höpsästä pojasta turhankin kiukkuiseksi kapinalliseksi.
Kirja kuitenkin muuttui mielenkiintoiseksi ennen pitkään, mutta skippasin suosiolla jotkin taistelukohtaukset. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuntui olevan turhankin paljon melkein jokaisessa kohdassa. Täytynee sanoa, että olin yllättynyt todella pahan päiväisesti kirjan loppu puolella, mutta samalla pettynyt miten kirja päättyi - alleviivaten sen, että tämäkin on taas yksi Nälkäpeli ja Outolintu - kopio ja toisto ja niin päin pois. En tule lukemaan tämän kirjan jatko-osia mutta saatan ehkä joskus palata lukemaan tämän sarjan ensimmäistä kirjaa uudelleen.
Ei kannata vaivautua tarttumaan tähän jos teinidystopiat eivät paljoa kiinnosta.