Anna kyynelten tulla, pyysi poliisi
Alkuteos ilmestynyt 1974. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Nidottu.
John W. Campbell Memorial Award 1975, Nebula-palkintoehdokas 1974, Hugo-palkintoehdokas 1975.
Eräänä aamuna Jason Taverner herää ja huomaa olevansa täysin tuntematon. Vielä edellisenä päivänä hän oli suosittu televisiotähti, mutta nyt hän on vahingossa lipsahtanut maailmaan, jossa häntä ei tunne kukaan ja jossa hengissäpysymiseen tarvitaan henkilöllisyystodistusta. Ja sellaistahan Tavernerilla ei tietenkään ole.
Kun Taverner viimein löytää paperien tekemiseen kykenevän väärentäjän, tämä onkin poliisin ilmiantaja. Sen jälkeen hän saa tietää miltä tuntuu joutua kokonaisen yhteiskunnan takaa-ajamaksi.
Pian selviää, että Taverner on joutunut nappulaksi suureen kosmiseen peliin. Mutta millaiseen? Ja miksi?
Anna kyynelten tulla, pyysi poliisi on kolmas FAN-sarjassa ilmestynyt Philip K. Dickin kirja. Aikaisemmista Oraakkelin kirja voitti Tähtivaeltaja-palkinnon.
Philip K. Dick
Philip Kindred Dick (1928–1982) syntyi Chicagossa, mutta hänen perheensä muutti pian Berkeleyhin Kaliforniaan. Nuoren Dickin heikko terveys vei hänet kirjojen ja kirjoittamisen seuraan. Dick valmistui high schoolista 1947. Hän kirjoittautui yliopistoon, mutta jätti pian opinnot kesken terveyssyistä. Taidemusiikista kiinnostunut Dick työskenteli vuoteen 1952 radio- ja levykaupan myyjänä. Dickin johtaja kaupassa toimi myöhemmin esikuvana hänen romaaniensa maanläheisille, työväenluokkaisille sankareille. Kirjojen hahmot myös keskustelevat usein esimerkiksi John Dowlandin, Richard Wagnerin ja Gustav Mahlerin sävellyksistä.
Taattua Dick`iä! Maailmat heittävät kuperkeikkaa pääosan esittäjän kadottua maailmaan, jossa häntä ei tunneta; oltuaan tunnettu viihdetaiteilija omassa todellisuudessaan.
Dick`in huumoria parhaimmillaan- ei liian pitkä, 260 sivuinen toimintapläjäys
Suosittelen lämpimästi