Robojen poika
Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentaneet Sari Kallioinen ja Anita Puumalainen. Nidottu.
Philip K. Dick -palkinto 1989.
Aikaisemmin FAN-sarjassa ilmestynyt Software oli kyynisen hauska tieteissatiiri kapinallisista roboteista, jotka yrittivät vallata maapallon itse valmistamiensa ”ihmisten” avulla.
Robojen poika on Softwaren itsenäinen jatko-osa, jonka lukeminen ei edellytä aikaisempien tapahtumien tuntemista.
Kapinoivat robotit ovat joutuneet pakenemaan Kuuhun, mutta vanhat tavoitteet ovat edelleen tallella. He uskovat Maan valtauksen onnistuvan kuustakin käsin – apunaan heillä on itse jalostamansa ihmisrotu, jonka yksilöiden kasvu ja lisääntymiskyky on nopeutettu moninkertaiseksi. Jos robojen laskelmat pitävät paikkansa, niin vuoden kuluttua maapallon kamaraa kuluttaa jo miljardi valeihmistä...
Rudy Rucker
Rudy Rucker syntyi vuonna 1946 Kentuckyssa Yhdysvalloissa. Hän valmistui vuonna 1972 Rutgersin yliopistosta pääaineenaan matematiikka ja ryhtyi matematiikan opettajaksi.
Vuonna 1982 hän päätti alkaa päätoimiseksi kirjailijaksi, ja nyt häntä kutsutaankin yhdeksi 1980-luvun kyberpunk-scifin luojista. Kirjallaan Software (1982) hän voitti Philip K. Dick -palkinnon, kuten myös sarjan seuraavalla romaanilla Robojen poika (1988).