Oraakkelin kirja
Keskiarvo 3.35
3.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (54)
Kirjahyllytilastot

Oraakkelin kirja

Philip K. Dick
Julkaistu: 1992 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Man in the High Castle
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: hugo-palkinto, portti-palkinto, tähtivaeltaja-palkinto, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 9 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Matti Rosvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Nidottu.

Hugo-palkinto 1963, Tähtivaeltaja-palkinto 1993, Portti-palkinto 1993 (käännösteokset, lehden lukijaäänestys). Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000.

Miltä maailmamme näyttäisi jos Saksa ja Japani olisivat voittaneet toisen maailmansodan?

Oraakkelin kirja on huikea näkymä 1960-luvun käänteisestä maailmanjärjestyksestä: Yhdysvallat on jaettu sodan voittajavaltioiden kesken, natsit ovat presidenttinsä Martin Bormannin johdolla kuivattaneet Välimeren viljelymaaksi ja tappaneet Afrikan alkuperäisväestön, rikkaat japanilaiset keräilijät ovat valmiita maksamaan omaisuuksia vanhojen amerikkalaisten purukumipakkausten keräilykuvista.

Philip K. Dickin (1928–1982) vaikutus nykypäivän tieteiskirjallisuuteen ja -elokuviin on ollut suuri – mm. elokuvat Blade Runner ja Total Recall perustuvat hänen alkuperäistarinoihinsa. Vuoden 1962 Hugo-palkinnon voittanut Oraakkelin kirja on monien mielestä hänen pääteoksensa.

muokattu 22.03.2015

Uusimmat keskustelut

Oraakkelin kirjaKirja: Oraakkelin kirja (Fan-sarja)
The Man in the High Castle TV-sarja
Darkki 1 päivä sitten
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga (Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, #1)Auringon ydin22.11.63Perhonen ja jaguaariIlmojen sotaherra (Oswald Bastable, #1)

Kirja-arvioita (2)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.0
Philip K. Dickin "Oraakkelin kirja" (WSOY, 1992) oli ensimmäinen kosketukseni tieteiskirjallisuuden suuren nimen tuotantoon. Lähtökohdat romaanille olivat mitä oivallisimmat: ajatusleikki siitä, miltä dystopinen Yhdysvallat näyttäisi mikäli toinen maailmansota olisikin päättynyt akselivaltojen voittoon. Lyhyehkö romaani kerrotaan monen eri henkilön näkökulmasta; mukana kuvioissa ovat niin vanhoja amerikkalaisia antiikkiesineitä myyvä kauppias, maansa poliittiseen peliin ... (lisää)
Emelie avatar
Kirjoittanut
3.5

Oraakkelin kirjan takakansiteksti ei antanut paljoa muuta kuin mielenkiintoisen alkutilanteen. Odotin mielenkiinnolla millainen tarina näiden puitteiden ympärille oli saatu rakennettua, koska olihan asetelma nyt todella kiinnostava. Mutta valitettavasti kokonaisuus oli pettymys, mielenkiintoinen alkuasetelma ja hyvä alku typistyivät hiukan liian happomatkailuhenkiseksi. Olihan se hyvin ominaista Dickin kirjoitustyyliä, mutta olisin silti toivonut, että hänen muista ... (lisää)

Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
HourglassEyes, Kuunliekki, punnort
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873