Naamiohuvit (Kiekkomaailma, #18)
Keskiarvo 4.18
4.18 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (135)
Kirjahyllytilastot

Naamiohuvit

Terry Pratchett
Julkaistu: lokakuu 2, 2006 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Maskerade
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, kissat, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 116 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby. Sidottu, kansipaperi.

Oopperan kummitus ja naamiohuvit – show voi alkaa

Outo kummitus vaanii Ankh-Morporkin oopperatalon pölyisissä sokkeloissa... Se on ilmeisesti murhanhimoinen, ja kummituksen tiliin on pantu useita oopperassa sattuneita kuolemantapauksia.

Vähemmästäkin voi viaton sopraano joutua kauhun valtaan, ja juuri niin on käynyt laulajan uraa aloittelevalle Perdita-neidolle, alias Agnes Saivareiselle. Oopperan kummituksen ohella häntä huolestuttavat kotipuolesta tulleet noidat, jotka eivät perusta tytön taiteellisista haaveista.

Edessä on ilta oopperassa: musiikillisia elämyksiä, juhlayleisö joukossaan kaksi teräväkärkiseen hattuun pukeutunutta tiukkaa daamia, kauhistunut kummitus ja kissa, joka saattaa olla yhden jos toisenkin arvoituksen avain...

muokattu 01.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noitasiskokset (Kiekkomaailma, #6)Tähtihattu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #3)Johan riitti! (Kiekkomaailma, #3)Herraskaista väkeä (Kiekkomaailma, #14)Vapaat pikkumiehet (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #2)

Kirja-arvioita (2)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
5.0
Naamiohuvit on taattua Pratchettia. Pratchett jatkaa yhä loistavan mestarillista huumori- ja parodiafantastista tyyliään. Naamiohuvit ei ehkä ollut niitä kaikkein mieleenjäävimpiä Pratchettin kirjoja, mutta kirja oli hauska ja käsitteli hauskasti ja uusista näkökulmista oopperaa ja oopperamaailmaa irvaillen oopperoiden ja Ooppera kummituksen kliseille. Lisäksi samalla kirjassa käsiteltiin syvällisiä, filosofisia asioita, jotka tavallaan vaivihkaa ujutettiin lukijalle kaiken ... (lisää)
Lukijatar avatar
Kirjoittanut
4.0

Naamiohuveissa yhdistyy noitailottelu Nanny Auvomielen ja Muori Säävirkun tapaan sekä muutamat taiteenfilosofiset kysymykset. Luvassa on joka tapauksessa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, suurkaupungin juhlahumuisten oopperailtojen taikaa ja oudosti tuttuja käänteitä. 

Annan teokselle neljä tähteä: yhden hyvin käsitellystä oopperatematiikasta, toisen noitien aina vain huvittamaan jaksavasta dynamiikasta, kolmannen aidosta hauskuudesta ja neljännen päähenkilö Agnesin ... (lisää)

Paikalla 2 jäsentä ja 44 vierailijaa
Thialfi, Soliseva
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856