Iltaneth - kirjahylly
Lukutrendit
Suosikki kirjani
Viimeisimmät tapahtumat
Tämän romaanin maailmankuva sai meikäläisen kiehumaan raivosta useamminkin kuin kerran. Silti huomasin tämän lukuprojektin aikana ajattelevani kirjaa ja sen maailmaa lukemisen ulkopuolellakin. Sinisalo on järkyttävän kekseliäs kirjailija, joka on saanut tämän kaiken tuntumaan niin mahdolliselta, niin mahdottomalta kuin se kuulostaakin. Hän on onnistunut luomaan mielenkiintoisia henkilöhahmoja todella kauhistuttavaan maailmaan. Vaikka sinänsä tällainen special snowflake -päähenkilö ei yleensä meikälläistä innostakaan, tämän romaanin päähenkilöksi sellainen sopi kuin nakutettu. Vannan ja Jaren suhteen kehittymistä oli mielenkiintoista seurata, samaten sitä miten he tässä maailmassa pärjäsivät. Kaikki Sinisalon kehittelemät yksityiskohdat, jotka tekivät tästä maailmasta niin kamalan ja mielenkiintoisen, oli ilo poimia tekstistä. Romaanissa oli käytetty myös erilaisia tekstiformaatteja kertovasta tekstistä kirjeisiin ja lakitekstiin lentiartikkeleihin, mikä teki lukemisesta lennokasta, sujuvaa ja mielenkiintoista.
Ihan mielenkiintoista luettavaa, jokseenkin välistä vähän ennalta-arvattava. Maailma on mielenkiintoinen ja Aria on hyvä päähenkilö. Hän kasvaa kirjan edetessä, mikä on hyvä juttu. Olen kuitenkin varmaan lukenut vähän liikaa nuorten romantiikkaromaaneja, sillä tämä ei jaksanut liiemmin erottua joukosta edukseen.
Teksti on lennokasta ja miellyttävää luettavaa, dialogi saa nauramaan tai vähintäänkin hymyilemään. Juoni on mielenkiintoinen ja välistä hyvinkin kauhuvivahteinen. Henkilöhahmot ovat edelleen kiinnostavia, ja heidän välistä suhdekehitystä lukee suurella mielenkiinnolla. Henkilöt kehittyvät sarjan edetessä kuka mihinkin suuntaan, mikä on hyvin mielenkiintoista seurattavaa. Pidin kirjasta oikein paljon, ehkä eniten koko sarjassa. Pitää varmaan alkaa lukea sarjaa uudelleen ja palauttaa mieleen, mitä kaikkea aikaisemmissa osissa on tapahtunut. Ainoa, mikä tässä sarjassa ärsyttää, on nimien kääntäminen. Jotkut nimet ovat jopa naurettavia vaikka henkilöistä itsestään pitäisinkin. Kääntäjä ei mielestäni ole tehnyt tässä kovin fiksua valintaa, mutta eipä sitä voi enää alkaa muuttaakaan.
En pitänyt kirjasta ja se oli alun jälkeen suuri pettymys, koska: - Päähenkilöiden parisuhde etenee aivan liian nopeasti. - Kolmiodraama-aineksia ja exiä ei hyödynnetä ei sitten millään tavalla. - Päähenkilönainen on niin kaunis, että joka ikinen mies himoaa häntä. - Päähenkilömies on niin komea, ettei siihen voi olla rakastumatta. - En yksinkertaisesti pitänyt henkilöiden nimistä. - Pahis on tylsä ja hyödytön, ei tapahdu mitään. - Kukaan ei pistä mitään esteitä päähenkilöparin yhdessäolon tielle. - Wrathin pitäisi olla sokea, mutta välillä tuntuu näkevän oikein hyvin. Ei kovin uskottavaa. - Luulin Wrathia kovikseksi, mutta onkin ärsyttävän pehmo. - Tottakai päähenkilön pitää olla vamppi, joka pystyy kävelemään päivänvalossa. - Ei minkäänlaista juonta, pelkkää parisuhteen ja omien himojen puintia puolin ja toisin. - Se vähäinenkin jännitys lässähti todella nopeasti. Ainoa, mistä tykkäsin, oli kirjoitustyyli. Vilkaisen seuraavaa kirjaa ihan vain nähdäkseni, onko se yhtä huono kuin tämä. Seksikohtauksista pitää jopa sanoa, että ne oli kirjoitettu hyvällä maulla eivätkä olleet liian ällöjä jopa siveellisemmän lukijan mieleen.
Odotin kirjalta vähän enemmän. Luulin sitä aluksi jonkinlaiseksi kauhukertomukseksi tms. mutta kyseessä olikin aika tavanomainen fantasiakertomus. Pidin kyllä paljon kirjan ideasta ja aikasilmukoista, mutta päähenkilöt eivät napanneet, ei yksikään heistä. Juonikin oli mielestäni aika tylsä, ja minun täytyi pakottaa itseni lukemaan viimeiset 100 sivua - ja nekin nopeasti silmäilemällä. Kirja ei ollut missään vaiheessa kovinkaan yllättävä ja loppukin oli hyvin ennalta-arvattava. Se antaa kyllä mahdollisuuden mielenkiintoisille jatko-osille, ja voisinkin vilkaista seuraavaa kirjaa, jos sellainen tulee.
- Members
- Iltaneth