Kategoria: Velhojen ilmoitustaulu | 7 viestiä | 136 lukukertaa
Vastannut: Eija, klo 20:32
Vastannut: Mustelmann, 10.02.2026
Mitä kirjoja kesken tällä hetkellä?
Q_Black
Tällä hetkellä lueskelen Heini Holapan ja Kirsi Korpelan Unentekijä - kirjaa. Se on mulla koneella PDF:nä, joten jotenkin tuntuu, että aikaa menee enemmän lukiessa kuin että jos kirja olisi kätösissä. No, hiljaa hyvä tulee ;)
Tällä hetkellä lueskelen Heini Holapan ja Kirsi Korpelan [b]Unentekijä[/b] - kirjaa. Se on mulla koneella PDF:nä, joten jotenkin tuntuu, että aikaa menee enemmän lukiessa kuin että jos kirja olisi kätösissä. No, hiljaa hyvä tulee ;)
Niksu
Jokseenkin tylsää, mutta aloitin lukemaan (äärimmäisen hitaasti) Martinin Got-sarjaa taas läpi. Kirjahylly pursuaa (kirjaimellisesti) lukemattomia opuksia, mutta viime aikana ei ole lukeminen kiinnostanut. Silloin on pakko palata vanhan ja hyvä pariin. Seuraavaksi ajattelin aloittaa Noituri-sarjan lukeminen, koska niiden pohjalta tehdyt pelit kiinnostavat valtavasti.
Athilora
NiksuJokseenkin tylsää, mutta aloitin lukemaan (äärimmäisen hitaasti) Martinin Got-sarjaa taas läpi.Game of Thrones (Valtaistuinpeli) on aloitus osa A Song of Ice and Firea (Tulen ja Jään laulu). Anteeksi, jos nipotan, mutta erittelen tv-sarjan ja kirjasarjan toisistaan mieluusti. Itsekin päädyin sieppaamaan hyllystä Kuninkaiden koitoksen (A Clash of Kings) Englannissa julkaistun laitoksen ja luen teosta nyt neljättä kertaa.

Kirjaneito
Eddingsin Kiven vartija kesken kolmatta kertaa, John Greenin The Fault In Our Stars neljättä, noita luen aina silloin kun tulee äkillinen inspiraatio tai en muutakaan keksi. Suosikkien pariin on aina hyvä palata.
Lisäksi kesken ovat Neal Shustermanin Unwind (vaikuttaa todella lupaavalta) ja Sally Greenin Puoliksi paha (en ole vielä kolmenkymmenen sivun jälkeen lämmennyt).
Eddingsin [i]Kiven vartija [/i]kesken kolmatta kertaa, John Greenin [i]The Fault In Our Stars [/i]neljättä, noita luen aina silloin kun tulee äkillinen inspiraatio tai en muutakaan keksi. Suosikkien pariin on aina hyvä palata. :wink: Lisäksi kesken ovat Neal Shustermanin[i] Unwind [/i](vaikuttaa todella lupaavalta) ja Sally Greenin [i]Puoliksi paha [/i](en ole vielä kolmenkymmenen sivun jälkeen lämmennyt).
HourglassEyes
Kirjaneito ja Sally Greenin Puoliksi paha (en ole vielä kolmenkymmenen sivun jälkeen lämmennyt).Luin tuon itse vähän aikaa sitten, voin sanoa, että sama kura jatkuu läpi koko kirjan...
[quote="Kirjaneito" post=18458] ja Sally Greenin [i]Puoliksi paha [/i](en ole vielä kolmenkymmenen sivun jälkeen lämmennyt).[/quote]

Kirjaneito
^Luin arvostelusi ja tulin uteliaaksi. Pakko selvittää oma mielipide :cheesy:
^Luin arvostelusi ja tulin uteliaaksi. Pakko selvittää oma mielipide :cheesy:
HourglassEyes
Heh, saas nähdä löydätkö siitä enemmän positiivista sanottavaa...
Heh, saas nähdä löydätkö siitä enemmän positiivista sanottavaa... :wink:
Niksu
Knox GargolMinä en.NiksuJokseenkin tylsää, mutta aloitin lukemaan (äärimmäisen hitaasti) Martinin Got-sarjaa taas läpi.Game of Thrones (Valtaistuinpeli) on aloitus osa A Song of Ice and Firea (Tulen ja Jään laulu). Anteeksi, jos nipotan, mutta erittelen tv-sarjan ja kirjasarjan toisistaan mieluusti.
[quote="Knox Gargol" post=18456][quote="Niksu" post=18445]Jokseenkin tylsää, mutta aloitin lukemaan (äärimmäisen hitaasti) Martinin Got-sarjaa taas läpi.[/quote]

Game of Thrones (Valtaistuinpeli) on aloitus osa A Song of Ice and Firea (Tulen ja Jään laulu). Anteeksi, jos nipotan, mutta erittelen tv-sarjan ja kirjasarjan toisistaan mieluusti. [/quote]

Minä en.
04.08.2014
Skie
Parin kaverin inspiroimana aloin lukemaan Pottereita alusta alkaen lävitse. Edellisestä lukukerrasta on se seitsemän vuotta ja silloinkin taisin lukea vain viimeisen osan, joten onhan se taas aikakin. Täytyy kyllä myöntää, että siihen nähden että ykköskirja on luettu jo sen viitisentoista kertaa, olin unohtanut siitä yllättävän monta asiaa. Mikä sinänsä on positiivista, tylsäähän se olisi lukea jos kaiken muistaa. Tällä hetkellä on kesken Salaisuuksien kammio, josta pidin kaikkein vähiten, joten voipii olla että tätä ei ihan yhdessä päivässä lueta.
Koskakohan sitä jaksaisi näin nostalgian vuoksi lukea Dragonlancet ja Forgotten Realmsit...

31.08.2014
Wanderer
Tällä hetkellä luvussa Moira Youngin Julma maa.
Keväästä asti on ollut kesken Salla Simukan Punainen kuin veri. Ostin kirjan kun se sattui vastaan ja muistin kuinka sitä on paljon kehuttu. Lukeminen tuntui niin väkinäiseltä, että lopetin kesken.
Hyllyssä odottaa Veronica Rothin kapinallinen, jonka ostin vain siksi että omistan ykkösenkin.
Ja pinossa odottaa useampi kirjastonkirja, fantisiaa ja scifiä.
Tällä hetkellä luvussa Moira Youngin Julma maa.
31.08.2014
LordStenhammar
Viittä vaille valmis Jack Londonin Merisusi. Lainasin tämän kirjaston lasten hyllystä, mikä vähän ihmetyttää, sillä tämä on tavallaan aika synkkä ja raaka kirja. Susi-Larsenista on kyllä tullut tämän tarinan myötä yksi suosikkipahiksistani. Äärimmäisen julma sekä kavaluudessaan ja hengenvoimissaan täydellinen mies, jota ei voi kuin ihailla. Sen sijaan tarinan hyvis, Humphrey van Weyden, on tavallaan aika ärsyttävä tapaus. Jaksaa hempeillä puolet kirjasta sitä yhtä ja samaa ämmää, eikä osaa ampua, vaikka siihen olisi kaiken järjen mukaan oikeutus.

01.09.2014
Emelie
Nyt vihdoista viimein sain luettua ainakin kesäkuun alusta alkaen kesken olleita kirjoja loppuun (Tuulen avain, Hobitti ja Elämä elämältä).
Syksyn alkaessa kesken ovat Donna Tarttin Tikli, Stephen Kingin Callan sudet, Jim Butcherin Fool Moon ja Robin Hobbin Fool's Assassin. Kovasti toivon, että nämä kirjat tulisi luettua ennen talvea, mutta saa nähdä. Kingin kanssa takertelen varmaan tällä hetkellä eniten.
Nyt vihdoista viimein sain luettua ainakin kesäkuun alusta alkaen kesken olleita kirjoja loppuun ([i]Tuulen avain[/i], [i]Hobitti[/i] ja [i]Elämä elämältä[/i]).

Syksyn alkaessa kesken ovat [b]Donna Tarttin[/b] [i]Tikli[/i], [b]Stephen Kingin[/b] [i]Callan sudet[/i], [b]Jim Butcherin[/b] [i]Fool Moon[/i] ja [b]Robin Hobbin[/b] [i]Fool's Assassin[/i]. Kovasti toivon, että nämä kirjat tulisi luettua ennen talvea, mutta saa nähdä. Kingin kanssa takertelen varmaan tällä hetkellä eniten.
Pisania
Aloitin eilen lukemaan Merete Mazzarellan uutta kirjaa Sielun pimeä puoli - Mary Shelley ja Frankenstein. En vielä kovin pitkälle päässyt, mutta teos vaikuttaa lupaavalta ja ikiklassinen aihe kiinnostaa aina.
Löysin myös eilen kirjaston sarjishyllystä kiinnostavalta vaikuttaeen pikku kirjan, jonka lainasin kokeeksi. Kyseessä oli Mikko Metsähonkalan Toisaalta, joka ei ole oikeastaan sarjakuva vaan enemmänkin aikuisten kuvakirja. Sen lukisi kyllä varsin nopeasti, koska tekstiä on niin vähän, mutta haluan tutkia sitä hitaasti ja nautiskellen. Kuvitus on älyttömän upeaa ja sen ja tekstin huumori ja viittaukset ovat varsin hienovaraisia. En varmastikaan tajua kaikkea. Luulen että tämä ptää hankkia omaksi ja ehkä aikojen saatossa kaikki sen hienoudet avautuvat.
Kolmas kirja, jota hissukseen lueskelen on Michael Lesyn Wisconsin death trip, jossa on yhdistetty 1800 ja 1900-lukujen vaihteen aikaisia valokuvia tekstinpätkiin wisconsinlaisesta paikallislehdestä sekä paikallisen mielisairaalan asiakirjoista. Outo mutta kiehtova cocktail.
Aloitin eilen lukemaan Merete Mazzarellan uutta kirjaa [i]Sielun pimeä puoli - Mary Shelley ja Frankenstein[/i]. En vielä kovin pitkälle päässyt, mutta teos vaikuttaa lupaavalta ja ikiklassinen aihe kiinnostaa aina.

Löysin myös eilen kirjaston sarjishyllystä kiinnostavalta vaikuttaeen pikku kirjan, jonka lainasin kokeeksi. Kyseessä oli Mikko Metsähonkalan [i]Toisaalta[/i], joka ei ole oikeastaan sarjakuva vaan enemmänkin aikuisten kuvakirja. Sen lukisi kyllä varsin nopeasti, koska tekstiä on niin vähän, mutta haluan tutkia sitä hitaasti ja nautiskellen. Kuvitus on älyttömän upeaa ja sen ja tekstin huumori ja viittaukset ovat varsin hienovaraisia. En varmastikaan tajua kaikkea. Luulen että tämä ptää hankkia omaksi ja ehkä aikojen saatossa kaikki sen hienoudet avautuvat.

Kolmas kirja, jota hissukseen lueskelen on Michael Lesyn [i]Wisconsin death trip[/i], jossa on yhdistetty 1800 ja 1900-lukujen vaihteen aikaisia valokuvia tekstinpätkiin wisconsinlaisesta paikallislehdestä sekä paikallisen mielisairaalan asiakirjoista. Outo mutta kiehtova cocktail.
Muokannut Pisania (25.09.2014)
poistettu
William Shakespeare - Hamlet. Oon kattonut tästä pari eri leffaa jo, että tarina tuttu. Pitää tämä hajottaa osiin ja alkailla tutkia tätä, tämän lukukauden ainakin, tuolla kirjoituskurssilla.
Scartti
ScarttiSusan Fletcher, Noidan rippi
James Joyce, Ulysses
Ikuisuusprojektit:
Pablo Neruda, Canto General
Pablo Neruda, Andien mainingit
Ikuisuusprojektit, en ole lukenut yli 6kk:
Mo Yan, Seitsemän elämääni.. kyl mä tän vielä loppuun saan. Varmana.
En meinannut päästä lukemisessa alkuun, kun piti tutkia alussa olevaa karttaa ja googlata maisemia ja tietoa tapahtumasta, johon tämä kirja perustuu. Skotlanti on kaunis maa.
Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, syömään!: outo käsikirja siitä, mitä syödään ja miksi syödään
Jenny Belitz-Henriksson: Naisen iholla: 32 tarinaa tatuoinneista
Kun itse on haaveillut tietystä tatuoinnista jo useamman vuoden, on mielenkiintoista lukea muiden syitä tatuoimiseen ja kokemuksia ihmisten reaktioista.
J.R.R Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin
Luen nuorimmaiselleni, joten tämä tulee kestämään ikuisuuden, kun ei ikinä löydy yhteistä aikaa.. mukamas.
[quote="Scartti" post=16894]

Susan Fletcher, Noidan rippi

Jenny Belitz-Henriksson: Naisen iholla: 32 tarinaa tatuoinneista

J.R.R Tolkien: Hobitti eli sinne ja takaisin
max
Nyt on kesken Tower Lord (jatko-osa Blood Songille). Aika kevyesti samaan sarjaan Sandersonin ja Rothfussin kanssa, parasta 'uusklassista' fantasiaa.. Sekä Scalzin Lock In jota ei oikein jaksaisi, scalzimainen huumori enimmäkseen puuttuu. Enimmäkseen on kumminkin tämmöinen post-Hugo masennusvaihe, vaikea keksiä mitä lukisi, joten lähinnä sarjakuvia.
HourglassEyes
Hannu Rajaniemen Causal Angel on menossa alkumetreillä (n. 50 sivua luettu).
Hannu Rajaniemen Causal Angel on menossa alkumetreillä (n. 50 sivua luettu).

Ja tietty nuo muutamat yöpöytä -projektit, jotka etenevät ehkä etanan vauhtia, mutta etenevät kuitenkin. No...paitsi Malloryn Le Morte D'Arthuriin en ole kyllä koskenut varmaan vuoteen... Mutta kyllä minä sitäkin aion jatkaa...jossain vaiheessa! :wink:
The Big Bad Wolf
Valtaistuinpeli olisi tarkoitus saada luettua ennen eräpäivää, mutta saamattomuus. Tai siis. Ei kiinnosta. Kesken on tavallaan myös Mifongin perintö, Lumoava pimeys, pari Agatha Christietä, Chatnamin koulun tapaus ja Veljeni Leijonamieli.
Hitot. Aloitin Potter-maratoonin, koska huvittaa. Viisasten kivi on yli puolivälin ja huulilla väreilee näiden kaikkien vuosienkin jälkeen ihastunut hymy.

Saki
26.09.2014
Nylkky
Täs itel on kesken nyt Sven Hasselin sotamuistelmien Tuhotkaa Pariisi, Antony Beevorin Normandia 1944, Janne Holmén Kilpajuoksu ja 100 years of Racewalking.
Vähän tällä hetkelllä historia painotteista lukemista, mutta enpä hyllystä muuta kiinnostavaa heti löytänyt. No onneksi Turun kirjamessut lähenee ;)
Sit kun saan yhden noist luettua niin ajattelin alottaa Tarun Kolmesta Miekasta :D

Jessie Sundblad
Tällä hetkellä on useampikin kirja kesken, mutta päätin unohtaa ne toistaiseksi ja keskittyä nyt vain kahteen kirjaan.
Eli tämä toinen kirja, jota nyt luen on uutuus ja olen ostanut sen kännykkääni, joten on vaikkea puhutella siitä kirjana. (Aion ehdottomasti hankkia myös ihan fyysisen kappaleenkin) Tämä kirja on siis Kapinallinen.
Toisen kirjan kolme ensimmäistä osaa olen lukenut jo kolmetoistavuotiaana ja tykkäsin paljon teoksesta, joten nyt aloitin alusta kaikki Maameren tarinat
Saa nähdä kuinka kauan näissä menee. :)
Nautinnollisia hetkiä sen parissa *lähtee haaveilemaa muualle jupisten samalla: "vielä jonakin päivänä minäkin pääsen aloittamaan kyseisen kirjan.."* :D
Saa nähdä kuinka kauan näissä menee. :)
Saki42Tällä hetkellä kesken Silmarillionin uudelleenluku ja Da Vinci koodi ihan ekaa kertaa. Silmarillion on suunnilleen puolessavälissä ja Da Vinci koodista noin 100 sivua lukematta. Huomenna pääsen ehkä jo Eragonin kimppuun jos luen nopeasti Da Vincin alta poisVoi, Eragon! Juuri tänään hipelöin sitä kirjaa kun järjestelin kirjahyllyä.

Eli tämä toinen kirja, jota nyt luen on uutuus ja olen ostanut sen kännykkääni, joten on vaikkea puhutella siitä kirjana. (Aion ehdottomasti hankkia myös ihan fyysisen kappaleenkin) Tämä kirja on siis [i]Kapinallinen[/i].

Toisen kirjan kolme ensimmäistä osaa olen lukenut jo kolmetoistavuotiaana ja tykkäsin paljon teoksesta, joten nyt aloitin alusta kaikki [i]Maameren tarinat[/i]

Saa nähdä kuinka kauan näissä menee. :)

[quote="Saki42" post=21215]Tällä hetkellä kesken Silmarillionin uudelleenluku ja Da Vinci koodi ihan ekaa kertaa. Silmarillion on suunnilleen puolessavälissä ja Da Vinci koodista noin 100 sivua lukematta. Huomenna pääsen ehkä jo Eragonin kimppuun jos luen nopeasti Da Vincin alta pois :wink:[/quote]

Voi, Eragon! Juuri tänään hipelöin sitä kirjaa kun järjestelin kirjahyllyä.
LordStenhammar
Mullakin Silmarillion alkaa olla jo loppuvaiheissa. Olihan se pakko ottaa lukuun, kun huomasin itseni kevyesti rajoitteiseksi Keski-Maan suhteen sitä koskevan satuta/paranna -ketjun ollessa käynnissä. Tavallaan aivan helvetin hyvä kirja. Hienosti selitetty esimerkiksi Auringon ja Kuun synnyt.
Välillä on meinannut epätoivo iskeä, kun tekstissä luetellaan mihin mikäkin joki virtaa, missä mikäkin kyläpahanen sijaitsee ja kuka on kenenkin poika. Pitää melkein toisella silmällä lukea tekstiä ja toisella silmäillä karttaa.
Mutta hieno kirja ja vaatinut varmaan tekijöiltään paljon töitä ja vaivaa. Tekstin mytologinen tyylikin viehättää silmää ja sielua. Hiukan pitkäpiimäistä ja raskaslukuista se kyllä paikoittain on, mutta se tulikin jo aiemmin mainittua.

StaCa
Yhä vielä Veren kirjat (kaikki samassa e-niteessä). Luen siitä aina novellin silloin tällöin, mutta nyt taidan olla jo viimeisessä osassa.
Toisaalta kesken on Nice Girls Don't Live Forever. Silkkaa vampyyriromantiikkaa, mutta yllättävän hyvää sellaista. Taannoin luin edellisen osan vähän vahingossa. Se oli vielä parempi.
Yhä vielä [b]Veren kirjat[/b] (kaikki samassa e-niteessä). Luen siitä aina novellin silloin tällöin, mutta nyt taidan olla jo viimeisessä osassa.

Toisaalta kesken on [b]Nice Girls Don't Live Forever[/b]. Silkkaa vampyyriromantiikkaa, mutta yllättävän hyvää sellaista. Taannoin luin edellisen osan vähän vahingossa. Se oli vielä parempi.
StaCa
Hiukan pitkäpiimäistä ja raskaslukuista se kyllä paikoittain on, mutta se tulikin jo aiemmin mainittua.Kun lukee Silmarillionia, kannattaa pitää muistissä, että se koottiin kirjaksi vasta J.R.R. Tolkienin kuoleman jälkeen. Ne ovat siis tekstejä, jotka eivät alun alkaen ole olleet mikään yksi selkeä kokonaisuus. Se ei myöskään ole kokonainen, siinä mielessä, että siitä puuttuu osia jotka saattaisivat selventää.
[quote]Hiukan pitkäpiimäistä ja raskaslukuista se kyllä paikoittain on, mutta se tulikin jo aiemmin mainittua. [/quote]

14.10.2014
Ageha
Juuri nyt kesken ovat Theo Lawrencen Salatun voiman kaupunki ja Robert A. Heilenin Taistelu Venuksessa. Jälkimmäinen tulee kyllä jäämäänkin kesken, huhhuh.
Fiilikseni lukiessa oli kyllä aika nätisti tämän hymiön mukainen: :shock: Tai siis, se ei vain käynyt järkeen yhtään ja tuli puun takaa ja [Spoileri - klikkaa]
Juuri nyt kesken ovat Theo Lawrencen [b]Salatun voiman kaupunki[/b] ja Robert A. Heilenin [b]Taistelu Venuksessa.[/b] Jälkimmäinen tulee kyllä jäämäänkin kesken, huhhuh. :tongue: Kyseessä on ihan mukavasti ja kivasti alkanut scifiseikkailu, mutta sitten jossain puolivälin jälkeen alkoi tulla niin sovinistista maailmankuvaa esittelevää settiä ettei mitään rajaa. Harmittaa, koska juonellisesti lopussa ei varmaan ole luvassa mitään jännää vaikka kirjassa olisi ollut potentiaalia juuri sellaiseen millaisena se alkoi - kivana nuortenscifinä. On muuten eka kirja koskaan missä on oikeasti niin räikeästi pompannut silmille seksismi ettei ole huvittanut jatkaa... :roll: Fiilikseni lukiessa oli kyllä aika nätisti tämän hymiön mukainen: :shock: Tai siis, se ei vain käynyt järkeen yhtään ja tuli puun takaa ja [spoiler]pum yhtäkkiä kunnianhimoinen avaruuslentäjäksi haluava lahjakas tyttö päättää että ei, minä haluankin hoitaa vauvoja loppuelämäni koska kappas olenkin nainen.[/spoiler]

Salatun voiman kaupungin sain vanhemmilta nimipäivälahjaksi, olen vasta sivulla 50 mutta kivalta vaikuttaa. :cheesy: Ihanaa vain upota rauhassa kirjaan..! Nuortenfantasia on jees ja kun ainakaan toistaiseksi tässä ei ole mitään (kauhean paljon) elämää suurempaa niin tämä on juuri sitä millaista tällä hetkellä haluaisin lukeakin; kaukana tästä todellisuudesta mutta ei mitään hirveän synkkää. (Synkällekin toki on aikansa ja paikkansa. :cool: )
Muokannut Ageha (14.10.2014)