Savijaloilla (Kiekkomaailma, #19)
Keskiarvo 4.30
4.30 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (123)
Kirjahyllytilastot

Savijaloilla

Terry Pratchett
Julkaistu: maaliskuu 29, 2007 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Feet of Clay

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 82 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby. Sidottu, kansipaperi.

Ankh-Morporkin kujat kaikuvat raskaita askelia... jossakin kaupungin sokkeloissa vaanii salamurhaaja, joka tavoittelee Lordi Vetinarin henkeä. Edes Salamurhaajien kilta ei tiedä yritteliään murhamiehen henkilöllisyyttä.

Hallitsijalla on muitakin huolenaiheita. Juonittelevat aateliset ovat murentamassa hänen valtaansa, sillä he suunnittelevat muuttavansa Ankh-Morporkin kuningaskunnaksi. Korkea-arvoisin ylimys ja siten itseoikeutettu kuningas olisi kapteeni Porkkana, joka ei kuitenkaan innostu asiasta. Sukujuuriltaan seuraavaksi jalosukuisin on korpraali Nobbs, jolla ei ole mitään äkillistä arvonnousua vastaan – seuraukset vain ovat yllätyksellisiä...

Savijaloilla jatkaa Vartijat hoi! ja Vartiosto valmiina palvelukseen -kirjoissa alkanutta vauhdikasta tarinaa kaupunginvartioston touhukkaasta väestä.

Muokannut Jussi (23.02.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Posti kulkee (Kiekkomaailma, #29)Niistäjä (Kiekkomaailma, #33)Konttaava koomikkoVerenhimoiset vintiöt 3 (Verenhimoiset vintiöt, #3)Verenhimoiset vintiöt 2 (Verenhimoiset vintiöt, #2)

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut ()
4.0
'Savijaloilla' on taattua Pratchettia. Ankh-Morporkin Vartiosto on laajentumassa ja kehittymässä, mikä tuo tuttujen hahmojen sekaan uusia tuttavuuksia. Mielenkiintoisimmat uudet hahmot ovat naispuolinen kääpiö ja filosofinen golem. Tarinassa Lordi Vetinari on jatkuvien murhayritysten kohteena ja samaan aikaan kaupungin aatelisto aikoo perustaa kuningashuoneen uudestaan. Ihmisiä kuolee ja kaikki tuntuu kietoutuvan golemeihin ja Kuninkaalliseen Vaakunakollegioon. Tutut hahmot Vimes sekä ... (lue lisää)
Paikalla 30 vierailijaa
Uusin jäsen: Samu
Jäseniä yhteensä: 8251