Pakopaikka
Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Pertti Koskela. 1. painos 1992. Sidottu. 2. painos 1997. Nidottu.
Liikenneonnettomuuteen joutunut Hatch Harrison kuolee matkalla sairaalaan, mutta kokeellista lääketiedettä harjoittava ryhmä onnistuu herättämään hänet henkiin.
Hatch ja hänen vaimonsa riemuitsevat jokaisesta uudesta päivästä – kunnes oudot tapahtumat asettavat heidät kasvotusten suuren tuntemattoman kanssa.
Vaikka Hatch ei muistakaan mitään siltä ajalta kun hän oli kliinisesti kuollut, hän joutuu tunnustamaan sen tosiasian, että jotain sanomattoman pahaa on tullut tuonpuoleisesta hänen mukanaan maan pinnalle.
”Tästä kirjasta tulee klassikko!” – United Press International
Dean Koontz
Dean Ray Koontz syntyi vuonna 1945 Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa. Hän vietti nuoruutensa köyhässä perheessä. Hänen isänsä oli juoppo, jolla oli vakavia mielenterveysongelmia. Vaikeista olosuhteista kuolimatta Koontzin äiti innosti lahjakasta poikaansa kirjoittamaan novelleja ja esseitä. Lukion viimeisellä luokalla Dean voittikin aikakauslehden novellikilpailun ja on kirjoittanut siitä lähtien.
Yliopistosta valmistumisensa jälkeen Koontz työskenteli ensin häiriintyneiden nuorten kanssa ja myöhemmin englannin opettajana kirjoittaen kaikki yöt ja viikonloput. Pian hän huomasi, että hänen on valittava kahden ammatin välillä, sillä näiden yhteensovittaminen oli liian raskasta. Koontzin vaimo Gerda teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä: ”Hoidan perheen talouden seuraavat viisi vuotta. Jos et siinä ajassa menesty kirjoittajana, et menesty koskaan.”
Dean Koontzin kirjoja on julkaistu 38 eri kielellä ja myyty maailmalla yli 200 miljoonaa kappaletta. Nykyään Koontz asuu puolisoineen eteläisessä Kaliforniassa. Gummerus lopetti Koontzin suomentamisen vuonna 2011 kirjaan Pienempi paha.
Kirja-arvioita
Tosi mahtava kirja. Hyvä juoni ja tosi hyvin toteutettu. Pidin kirjan synkästä tunnelmasta, joka kesti ihan loppuun asti. Paras lukemani Koontzin kirja. Haluaisin kirjan omakseni, mutta valitettavasti en ole löytänyt mistään kaupoista, enkä sen puoleen kirjastoistakaan.