Luettavana
Keskustelija
Osallistuja
Kokonaisuus
Suosikkejani
Tapahtumat 146 | Luettuna 76 | Luettavana 1 | Lukulistalla 3 | Omistettuna 24 | Toivelistalla 1 | Arvioita 35
Kirjaudu sisään voidaksesi lajitella kirjoja sarakkeiden ja vuosien mukaan.
Yhteensä 35 kpl
Taru Sormusten herrasta
1985 | Taru Sormusten herrasta | ★ 10 | näytä arvio
Huh, tämän kirjan lukemisessa kesti kauan. En ole luultavasti koskaan lukenut yhtä teosta niin kauan kuin tätä, vaikka paksumpiakin on tullut luettua. Rakastin jo valmiiksi Tolkienin luomaa maailmaa ja olin tutkinut sitä paljon ennen kuin edes vilkaisinkaan tätä Tolkienin ehkä kuuluisinta teosta. Minulla oli suuret odotukset kun lähdin lukemaan kirjaa, nimittäin rakastin suuresti Peter Jacksonin ohjaamia elokuvia. Alussa olin turhautunut ja pettynyt, alku ei lähtenyt kovinkaan menevästi. Silti roikuin mukana ja se kannatti. Juuri niin kuin toivoinkin, kirja oli täynnä kohtauksia joista en tiennyt mitään aikaisemmin, joita Jackson ei ottanut elokuviin. Ja myönnän itkeneeni useammin kuin kerran kirjan monissa koskettavissa kohdissa. Kirjassa oli toki omat vikansa, itse en ole koskaan pitänyt mm. Frodosta, jonka mukana kuljimme melkoisen paljon. Monta kertaa oli houkutusta hypätä muutama sivu. Tähän saattoi myös tietysti vaikuttaa se että kohtaukset olivat suurinosa jo tuttuja, ei siis ollut jännitystä siitä mitä tapahtuu seuraavaksi. Mutta kyllä Tolkien sortui mielestäni muutamissa kohdissa liikaan selittelyyn. Kyllähän tilanteita pitää kuvailla, mutta välillä kuvailut tuntuivat kestävän monta sivua. Laitan tämän nyt virheineen kaikkineen suosikiksi viidellä tähdellä, koska muihin lukemiini kirjoihin verrattuna Taru sormusten herrasta on yksi parhaista ja lähellä sydäntäni. Suosittelen lukemaan.
Tolkien
J. R. R.
J. R. R.
29.12.2015
Valtaistuinpeli
2003 | Tulen ja jään laulu #1 | ★ 7 | näytä arvio
Suurella uteliaisuudella lähdin lukemaan tätä niin rakastettua kirjaa. Kirja koukutti heti ja teksti oli taitavaa. Oli kylläkin monia hyvin raivostuttavia henkilöitä, mutta eikös niitä aina olekkin. Oli viihdyttävä lukukokemus, mutta en sano tätä kuitenkaan parhaaksi koskaan lukemakseni fantasiaksi. Nyt toista osaa lukiessani olen jo hieman kyllästynyt, on aivan liian monta kuningasta ja liikaa kaikkea. Tiedän, että se varmaankin jossain kohtia helpottaa, mutta juuri nyt en aio kolmatta osaa enää lukea, ehkä myöhemmin. Kirja kyllä oli todella hyvä, se vain ei ollut NIIN hyvä mitä kaikki sanovat.
Martin
George R. R.
George R. R.
13.11.2015
Tyhjä valtaistuin
2015 | Uhtred-sarja #8 | ★ 10 | näytä kommentti
Nyt kyllä Cornwell laittoi parastaan. Taistelukohtaukset olivat aivan uskomattomia! Kirja koukutti totisesti, ahmaisinkin koko teoksen muutamassa tunnissa. Taas jälleen kerran Cornwell sai minutkin kiinnostumaan historiasta kovasti. Olen The Timesin kanssa samaa mieltä, tämä oli Cornwellin paras Uhtred-tarina. Nyt harmittaa, että joudun odottamaan seuraavaa osaa ainakin vuoden..ehkä innostun sen verran, että ostan sen englanniksi ☺
01.11.2015
Lupaus
2015 | Unien kirjat #1 | ★ 7 | näytä kommentti
Hmm..mielenkiintoista. Kirja herätti minussa aika ristiriitaisia tuntemuksia. Unimaailma oli kirjoitettu hyvin, niin että typerämpikin hahmottaisi sen. Vaikka kirjailija mainitsi itse kirjassa kliseensä, niin olihan niitä vähän ärsyttävä lukea. Kirja oli erilainen, mutta samalla tuli tunne että olen lukenut jo samankaltaista tekstiä useammankin kerran aiemmin. Päähenkilön mietteet oli kylläkin vangittu todella hyvin, siitä plussaa. Nautittava lukukokemus.
Gier
Kerstin
Kerstin
05.08.2015
Viisaan miehen pelko
2015 | Kuninkaansurmaajan kronikka #2 | ★ 10 | näytä kommentti
Tykästyin kirjaan kovasti. Kvothe oli kiehtova ja äkkipikainen kuten aina. Jotkut kohdat olivat aika pitkiä, mutta ne olivatkin täynnä kuvauksia. Lempi kohtani olivat kuvaukset Kvothen soittamisesta, jotka olivat kirjoitettu taitavasti. Yliopisto aika oli mieluisinta lukea. Kirjan tapahtumat jättivät monia kysymyksiä leijumaan ilmaan, joka tekee seuraavan osan odotuksesta entistäkin malttamattomampaa.
Rothfuss
24.07.2015
Narrin palvelija
2005 | Lordi Kultainen #2 | ★ 10 | näytä kommentti
No niin...tähän osaan hurahdin enemmän kuin edelliseen. Kaipasin yhä vanhaa Fitziä, mutta nyt Mäyräviirusta tuli se mielenkiintoisempi puoli. Pölkky oli ihastuttava ja Narri/Lordi Kultainen oli jännittävä kuten aina. Saatoin ehkä vähän tirautella kirjan aikana kun siihen kunnolla uppouduin. Kirja oli luettu ennen kuin huomasinkaan ja aion ehdottomasti lukea seuraavan osan.
12.07.2015
Narrin matka
2003 | Lordi Kultainen #1 | ★ 8 | näytä kommentti
Kirja oli melankolinen. Suretti lukea Tom Mäyräviirusta joka oli joskus ollut niin iloinen Fitz. Mutta siitä huolimatta, kirja oli hirmu mielenkiintoinen ja ahmaisin sen heti. Toivon vaan, että kirjasarja loppuisi onnellisesti, sillä haluisin päähenkilölle tapahtuvan edes jotain hyvää. Narri oli huvittava hahmo jonka seikkailuja luki lämmöllä.
10.07.2015
Salamurhaajan taival
1998 | Näkijän taru #3 | ★ 9 | näytä kommentti
Tämä oli ehdottomasti kirjasarjan paras osa. Koko kirjasarja on kauniisti kirjoitettu ja erilainen. Henkilöhahmot olivat todella jännittäviä, varsinkin narri. Olin aika paljon ymmälläni tätä lukiessani, en saanut ihan joka kohdasta kiinni. Lopustakaan en niin hirveästi pitänyt, vaikka olisi se nyt huononpikin voinut olla. Kutakuinkin loistava kirja.
05.07.2015
Salamurhaajan oppipoika
1996 | Näkijän taru #1 | ★ 9 | näytä kommentti
Pidin kovasti. Oli mukavaa taas vaihteeksi lukea sankarista joka ei ollut täydellinen vaan hänelläkin oli ihan inhimillisiä vikoja. Olihan kirja surullinen ja välillä olisi tehnyt mieli kysyä kirjailijalta että miksi näin, mutta se ei huonontanut kirjaa ollenkaan. Välillä oli hidasta kerrontaa, mutta se oli kaunista. Henkilöt olivat hyvin keksittyjä vaikkakin jotkut ärsyttäviä. Fitz on taidokkaasti luotu hahmo. Aion ehdottamasti lukea toisen osan.
02.07.2015
Tuulen nimi
2010 | Kuninkaansurmaajan kronikka #1 | ★ 10 | näytä kommentti
Todella hyvä! Kirjan henkilö on salaperäinen joten siis mielenkiintoinen. Alkupuoli meni vähän ihmetellessä mutta sinnittelin lukemista ja se kannatti. Uteliaisuutta kasvatti myös pienet vihjeet siitä mitä tulee tapahtumaan muutaman sivun päästä. Tämän kirjan kanssa 12 tunnin rreisaaminen autossa meni nopeasti, aion lukea seuraavan osan.
Rothfuss
26.06.2015
Nokkosvallankumous
2013 | ★ 9 | näytä kommentti
Pidin kirjasta kovasti. Se oli aika säälimätön sanoissaan, mutta juuri se teki siitä niin koskettavan. Itse ainakin pysyin kärryillä kirjaa lukiessani. En ole tämän kaltaista kirjaa lukenut pitkään aikaan, suosittelen.
Enoranta
Siiri
Siiri
23.06.2015
Avain
2006 | Aikavartio #3 | ★ 9 | näytä kommentti
Olisin toivonut päätösosaan enemmän kuin kaksi minäkertojaa, mutta muuten tämä osa oli todella koukuttava, se meni muutamassa tunnissa.
Pimeä
2005 | Aikavartio #2 | ★ 9 | näytä kommentti
Tässä kirjassa tapahtuu juonenkäänteitä, mutta hyvään tahtiin. Pidin kirjasta, yhtä hyvä kuin eedeltäjänsä.
Nimetyt
2004 | Aikavartio #1 | ★ 8 | näytä kommentti
Kirjasarja oli aika normaali nuorten trilogia, mutta jotenkin jäin siihen koukkuun enemmän kuin useimpiin. Hahmot olivat hyvin keksittyjä eikä juonikaan nyt ihan kliseinen ollut. Hyvää viihdettä, suosittelen.
Myrsky
1892 | ★ 6 | näytä kommentti
Jos pitää tämän tyyppisestä kirjallisuudesta, niin suosittelen lämpimästi. Hyvin kaunista tekstiä niin kuin Shakespearilla aina.
Shakespeare
William
William
19.06.2015
Kuoleman ruhtinas
1985 | ★ 6 | näytä kommentti
Kirja oli hyytävä. En tiedä, miten muuten oikein kuvailisin sitä kuin että se oli loistavasti kehitelty ja kammottava tarina.
Cook
Tapaaminen Elämän kanssa
2012 | ★ 7 | näytä kommentti
Hömppäähän tämä oli, mutta pitkästäaikaa hyvänlaatuista. Juoni oli erikoinen ja kekseliäs ja sitä luki hyvillä mielin. Kirja kertoi realistisesti ihmisten elämästä ja luonteista, eikä kehittänyt mitään kuvitelmaa täydellisistä ihmisestä ja täydellisestä maailmasta. Pidin myös siitä, ettei päähenkilöistä päässyt ihan heti perille vaan joutui vähän miettimään heidän tarkoituksiaan.
Ahern
Cecelia
Cecelia
Noidan lumoissa
2012 | Noitakronikat #1 | ★ 3 | näytä kommentti
Hmm..mitäköhän tästä nyt taas sanoisi? Olen lukenut joskus nuorenpana Robertsin kirjoja paljoan, mutta nyt myöhemmin kun ajattelee, niin eiväthän ne ihan niin hyviä ollutkaan. Kirjoissa tuppaa olemaan aina samanlaisia henkilöitä ja juonia. Tai no, hömppäähän se on. Kirja oli ihan ok tylsäksi kesälomapäiväksi.
Roberts
Nora
Nora
Pakanavaltias
2014 | Uhtred-sarja #7 | ★ 10 | näytä kommentti
Voisi kuvitella, että näin pitkä historiallinen kirjasarja olisi jo kyllästyttävä, niin voin sanoa, kyllästyttävä tämä kirja ei ollut. Tämä oli ehkä paras Uhtred-sarjan kirjoista. En malta odottaa seuraavaa osaa.
Riitasointu
2011 | Langennut enkeli #2 | ★ 3 | näytä kommentti
Okei..ensimmäinen osa oli paljon parempi. Tämä oli pettymys. Päähenkilöistä molemmat käyttäytyvät täysin typerästi ja Nora ei osannut ollenkaan päättää oliko Patch kiva vai ei. Tuntui kuin olisin lukenut kirjaa Kauniista ja rohkeista. Olisin toivonut enemmän jännitystä. Tämä on myös yksi harvoista kirjoista jonka jätän kesken. Olen lukenut nyt 228 sivua eikä mielenkiinto vain yksinkertaisesti riitä.
Fitzpatrick
Langennut enkeli
2011 | Langennut enkeli #1 | ★ 6 | näytä kommentti
Kirjan juoni oli aluksi hieman yksitoikkoista, mutta se kävi mielenkiintoisemmaksi loppua myöten. Hahmot olivat aika selviä jo heti alussa (vaikka Patch oli salaperäinen, niin hän ei ollut mitään muuta). Aion lukea seuraavan osan, sen verran jännittävään paikkaan tämä loppui. Suosittelen romantiikkaa janoaville.
Fitzpatrick
Hautausmaan poika
2009 | ★ 9 | näytä kommentti
Mielikuvituksellinen juoni, joka oli kaukana kliseisestä. Henkilöhahmot olivat kiehtovia ja salaperäisiä. Pidin myös kirjan joillakin sivuilla olevista kuvituksista. Pidin kirjasta, suosittelen kaikille.
Gaiman
Neil
Neil
16.06.2015
2011 | Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet #3 | ★ 7 | näytä kommentti
Näistä kolmesta paras ja jännittävä, kannattaa lukea, vaikka sitten ihan vain juonen taidokkuuden takia.
Scott
Puoliksi villi
2015 | Half Bad -trilogia #2 | ★ 10 | näytä kommentti
Aivan yhtä hyvä kuin edeltäjänsä! Oli myös jännittävämpi ja jos mahdollista, niin parempi. Gabriel oli kirjassa aivan ihana! Sitten vaan kolmatta osaa odottelemaan.
Green
Merkitty
2010 | Yön talo #1 | ★ 5 | näytä kommentti
Olen nyt lukenut kaikki tähän asti ilmestyneet osat. Ensimmäiset olivat ihan hyviä, vaikkakin aika kliseisiä. Myöhemmin ilmestyneistä osista en oikein pitänyt, koska mielestäni kirjasarja oli kestänyt jo aivan liian kauan. Hahmot ovat ihan mielenniintoisia mutta juoni on ennalta-arvattavissa. En aio ainakaan ostaa yhdettätoista osaa.
Cast
P. C.
P. C.
Dracula
1952 | Keskiyön kirjasto | ★ 6 | näytä kommentti
Kirja ja sen henkilöt olivat hyvin keksittyjä, varsinkin kreivi Dracula. Pidin kirjasta ja luin sen nopeasti, vaikka se on aika raskasta vanhanaikaista tekstiä. Suosittelen kaikille, tämähän on klassikko!
Stoker
Bram
Bram
Viimeinen kuningaskunta
2007 | Uhtred-sarja #1 | ★ 10 | näytä kommentti
Pidin kovasti! Tarina on taidokkaasti luotu 700-luvun Englantiin. Ympäristö oli tietämyksellä tehty ja juoni oli koukuttava. Kirja oli aika väkivaltainen, niin kuin sen jatko-osatkin (jotka ovat ihan yhtä hyviä), joten en suosittele sitä herkkänahkaisille.
Vieras kartanossa
2011 | Keltainen kirjasto | ★ 5 | näytä kommentti
En ole mikään Sarah Watersin suurin fani, mutta tämä kirja oli ihan hyvin onnistunut. Vaikka kirjassa oli muutamia jännittäviä kohtia, mikään niistä ei ollut pelottava. Odotin takakannen perusteella kirjalta enemmän.
Waters
Sarah
Sarah
Puoliksi paha
2014 | Half Bad -trilogia #1 | ★ 10 | näytä kommentti
Aivan uskomattoman hyvä kirja! Pidin siitä tosi paljon ja suosittelen kaikille. Henkilöt olivat mielenkiintoisia ja juoni luovalla ja jännittävällä tavalla luotu.
Green
Väristys
2010 | Väristys #1 | ★ 9 | näytä kommentti
Tarina oli kaunis, varsinkin ne tietyt kohtaukset. Kirjan juoneen ei törmää ihan joka paikassa, joka ilahdutti kovasti. Lisäksi ihan vain sen kaunis kansi houkutteli ostamaan kirjan.
Stiefvater
Maggie
Maggie
Kirjanvartija
2008 | Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet #1 | ★ 6 | näytä kommentti
Kirjan juoni oli yksinkertainen. Tarpeettomia yksityiskohtia oli paljon, kun taas tärkeät juonenkäänteet oli selitetty hieman töksähtävästi. Plussaa oli, että kirjan fiktiivinen juoni taidokkaasti luotiin ihmisten mytologian ja historian ympärille.
Scott
Outolintu
2014 | Outolintu-trilogia #1 | ★ 5 | näytä kommentti
Ei ollut mielestäni yhtä hyvä kuin sen on sanottu olevan, oli tarkoitus lukea toinenkin osa, mutta rehellisesti sanottuna mielenkiinto lopahti. Elokuva oli kyllä parempi, juonihan oli ihan hyvä.
Roth
Veronica
Veronica
Yön valitut
2013 | Night School #1 | ★ 6 | näytä kommentti
En ole oikeastaan varma, oliko tämä kirja edes fantasiaa, siinä oli vain se mystinen järjestö ja muutamia kauhukohtia..mutta itse kirja oli hyvä, henkilöt olivat mielenkiintoisia, varsinkin Carter (Sylvainia kyllä vihasin).
Daugherty
C. J.
C. J.
Illallinen vampyyrin kanssa
2013 | ★ 5 | näytä kommentti
Ihan hyvin keksitty mielikuvituksellinen juoni, mutta mielestäni liian "hömppää". Päähenkilöön keskityttiin liikaa ja muita henkilöitä ei sitten juuri kuvailtu. Veikkaan että en osta jatko-osaa.
Gibbs
Abigail
Abigail
Eragon
2005 | Perillinen #1 | ★ 9 | näytä kommentti
Välillä Paolini taipui liialliseen selittelyyn ja kertaamiseen, mutta muuten en keksi mitään moitittavaa koko kirjasarjasta. Pidin jokaisesta kirjasta todella paljon ja nyt tuntuukin ikävältä jättää mielenkiintoiset henkilöhahmot taakseni.
Paolini
Christopher