Voittamaton
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (30)
Kirjahyllytilastot

Voittamaton

Stanislaw Lem
Julkaistu: 1979 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: Niezwyciężony
Käännetty englanniksi: The Invincible
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 1964. Suomentaneet Päivi Paloposki ja Kirsti Siraste. Kansi: Pjotr Tomaszewski. Sidottu, kansipaperi.

Ihmisälyn, tieteen ja tekniikan voittamaton yhdistelmä, avaruusalus Kondor on symbolinen todiste ihmisen kyvyille saada kosmos hallintaansa, kunnes se tässä tieteisromaanissa joutuu vieraan planeetan tutkimattomien voimien armoille.

Sciense fictionin ja laajemmin fantastica-kirjallisuuden terävänäkyisimmät, älylliset visiot ovat tunnetusti Stanislaw Lemin käsialaa. Tieteiskulisseissa hän vie lukijan keskeisten olemista ja itsetajuntaa koskevien kysymysten äärille.

Kun uskaltaudumme avaruuteen, olemmeko jo silloin tuhoamassa sekä itseämme että kaikkeuden tasapainossa sitä, mitä emme voi hallita.

muokattu 22.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

EntropiaHe eivät tiedä mitä tekevätPlanetes. Osa 1 (Planetes, #1)Metro 2033 (Metro, #1)Planetes. Osa 4 (Planetes, #4)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
"Voittamaton" alus etsii kadonnutta "Kondor" alusta ja sen mahdollisia eloonjääneitä vieraalla planeetalla. Uhkana planeetalla on koneista ajansaatossa muokkautunut elävä äly. Tieteellisen selittelyn lomasta pilkistää melko mielenkiintoinen juoni. Tapahtumia ei ole paljon ja kirja jää keskitasoiseksi.
Paikalla 5 jäsentä ja 45 vierailijaa
Wanda, Rinja, Pete, Skie, Jouni
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379