FC Akateemiset (Kiekkomaailma, #32)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (70)
Kirjahyllytilastot

FC Akateemiset

Terry Pratchett
Julkaistu: huhtikuu 4, 2014 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Unseen Academicals
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, tähtifantasia-palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 116 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkinto 2015. Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 2010.

Huumorifantasian mestari potkaisee pallon kentälle

Ankh-Morporkin Näkymättömällä Yliopistolla on ongelma: rahoitus uhkaa katketa, ellei yliopiston jalkapallojoukkue ottele samassa sarjassa kaupungin muiden joukkueiden kanssa. Yliopistolla ei ole ollut joukkuetta vuosikymmeniin, ja miten ylipäänsä laiskanpulskeat velhot voisivat pärjätä kovaotteisia kaupunkilaiskorstoja vastaan? Kaikki keinot on kuitenkin otettava käyttöön, ja niin Näkymätön Yliopisto alkaa koota suunnitelmiaan ja joukkuettaan…

FC Akateemiset on huumorifantasian klassikkosarjan Kiekkomaailman 32. osa, joka käsittelee hilpeän terävästi pelien kuningasta jalkapalloa ja lajin ympärillä pyörivää karnevaalia. Kirjailija Terry Pratchett on edelleen huikeassa vedossa ja haastaa lukijan älyn ja huumorintajun!

”Ryhmäkuntaisuus ja suvaitsemattomuus saavat kyytiä humoristisessa jalkapalloromaanissa, jälleen yksi helmi teossarjassa, jonka arvo tulee säilymään.” – Tähtifantasia-palkintoraati

muokattu 11.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Täyttä höyryä (Kiekkomaailma, #34)Avain (Mahtavat 12, #3)Hirmurykmentti (Kiekkomaailma, #28)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)

Kirja-arvioita (4)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
FC Akateemiset oli minusta täysosuma, paras aikuisten Kiekkomaailma-romaani sitten Yövartioston. Kirja käsitteli modernin jalkapallon saapumista Kiekkomaailmaan, mutta muitakin teemoja löytyi, kuten supermallit. Teos on myös yksi saagan pisimmistä osista. Kirjan voisi laskea velhot-alasarjaan, sillä tapahtumat sijoittuivat suurimmaksi osaksi Näkymättömälle yliopistolle. Velhoista erityisesti Ritkuli ja Stibbons saivat huomiota. Mutta mukana oli toisenlainen näkökulma yliopistoon, ... (lisää)
Nylkky avatar
Kirjoittanut
4.5
Tätä kirjaa tuli mieitittyä lukeakko vai eikö lukea. Koska muutkin Pratchettin on tullut luettu niin päätin myös tämänkin lukea ja odotin aivan muuta. Kirjasta on ollut monta erinlaista mielipidettä verkossa hyvää ja huonoa. Oma lukukokemukseni mielestä tämä on yksi parhaimmista Pratchetteistä ja melkein Yövartioston voittanut. Mutta vain melkein. Hyvä ja hupaisa Pratchett!! Kiitos ja Anteeksi
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.5
Suhteeni Terry Pratchettiin alkoi joskus 1990-luvulla, kun silloinen työkaverini esitteli meidät toisillemme. Luultavasti kaikki käynnistyi Noitia maisemissa -romaanista, jonka jälkeen aloimme viettää enemmän aikaa yhdessä, ja viimein suhteesta tuli varsin intohimoinen. Luin luultavasti melkein kaikki käsiini saamat romaanit. Jossakin vaiheessa rakkaussuhde kuitenkin viilentyi. Kirjailijan maneerit alkoivat ärsyttää (tiedättehän, ne pienet asiat) ja viimeistään opiskeluaikoina ... (lisää)
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
4.0
Pratchett on yleensä aina hyvää luettavaa ja jokainen voi vain kuvitella mitä tapahtuu, kun velhot pistetään jalkapallotreeneihin. FC Akateemiset parodioi loistavasti jalkapallokulttuuria ja kirjan ehdottomasti parasta antia onkin lopussa tapahtuva pääottelu.
Paikalla 33 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858