Moonlord avatar
Kategoria: Satama | 726 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Ageha, 19.04.2026

George R.R. Martin - Tulen ja jään laulu: Kirjauutisia

George R. R. Martin

George Raymond Richard Martin (alias GRRM, s. 1948) on palkittu yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen eeppisen fantasiasarjansa Tulen ja jään laulu kirjoja on myyty yli 90 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty 47 kielelle. Martin sai World Fantasy -palkinnon elämäntyöstään vuonna 2012.

Martin syntyi Bayonnessa New Jerseyssa. Martin oli ahkera sf-fani ja kirjoitti etenkin sarjakuvista lehtien kirjepalstoille ja fanzineihin. Hän alkoi kirjoittaa omia tarinoita jo nuorena ja ansaitsi rahaa kauppaamalla kauhutarinoittensa lukuhetkiä naapuruston lapsille. Martin opiskeli toimittajaksi valmistuen tiedotusoppi pääaineenaan vuonna 1970 Northwestern Universitysta.

donroitteri avatar
Tuo L-tanssi ykkösen kansikuva on julkaistu.

Kuvaa en saannut linkattua mutta kattokaapa tuossa ylemmästä linkistä ja Kirja on tilattavissa Suomalaisessa kirjakaupassa
Freyja avatar
Suora linkki kuvaan. Löytyy Tulen ja jään laulu -sivuston etusivulta, että myös Lohikäärmetanssin nimikkosivulta. Kansikuva saatu Kirjavalta ja julkaistu luvalla, samoin kuin hieman aikataulutietoa 2. niteestä.
VMN avatar
Itse olen ehkä hienoisesti pettynyt kanteen. Siinä ei ole sellaista voimaa, jota hurjasudet ja lohikäärmet tuovat. Muutenkin valkoista on liikaa mustaan nähden. Liian rauhallista. Ei mikään pahin mahdollinen, ihan kiva.

Taru Väyrynen avatar
Olen samaa mieltä kuin VMN, kansi on tosiaan "ihan kiva", ja kun minun lapsenlapseni sanovat niin, he tarkoittavat, että eivät erityisemmin pidä. Ei siinä mitään vikaa olisi, jos kirja olisi vaikkapa kuvaus rauhallisesta retkeilystä lumisessa metsässä. Noh, toivottavasti hurjasudet ja lohikäärmeet kuitenkin pelastavat sisällön! Odotan innolla, että pääsen lukemaan.
Thialfi avatar
Hyvä kansikuva. Ei susihauvoja tai kliseisiä ja aiemmin käytettyjä lohikäärmeitä. Revontulet viittaavat tanssiin, kivet, sarvet, lumi, yö, musta ja valkoinen voimaan.
haplotus avatar
Todella hieno värimaailma nostaa kannen yhdessä komean peuran kanssa sarjan hienoimmaksi kanneksi. Etualan syöksyhammas (?) tuo puolestaan mysteerin tuntua. Hiltunen on taitava kansikuvittajanakin. Minä kyllä pidän.
Taru Väyrynen avatar
Juu, näyttää se paremmalta nyt, kun näin isomman kuvan. Minulla on tapana laukoa mielipiteitäni liian äkkiä. :blush: Mutta kun omissa mielikuvissa tuo pohjoinen on niin paljon synkempi. Revontulet on kyllä hieno juttu.
kyty avatar
Minäkin pidän kannesta, ja juuri hillitymmästä värien käytöstä. Tykkäsin nimittäin eniten kahden ensimmäisen kirjan kansikuvista, mutta kolmesta seuraavasta en niinkään. Kyse ei ole siitä että ne olisivat kuvina varsinaisesti huonoja, mutta kirjoihin tuntuu sopivan tyylitellympi värien käyttö.
Tapsa avatar
Aivan upea kansikuva! Sanoisin jopa toiseksi paras Valtaistuinpelin kansikuvan jälkeen! Tunnelmallinen ja hieno. En malttaisi odottaa että pääsee näkemään Lohikäärmetanssi kakkosen täydentämään kuvan.
Jewel avatar
Ei yhtään hassumpi kansi. Valitsen tauluihinkin mieluiten eläinhahmoja, joten voisin hyvin laittaa tuon kuvan vaikka seinällenikin. Katseenvangitsija eli peura olisi tosin voinut olla aavistuksen intensiivisempi.

Minun suosikkikanteni on tietenkin se, jossa on hevonen. Kun GRRM oli Finnconissa, pyysin signeerauksenkin siihen ja Valtaistuinpeliin.
Mab avatar
Ihan kiva kansi minustakin, mutta ei ainakaan näin ensisilmäyksen perusteella pääse suosikkieni joukkoon. Hillitympi värien käyttö miellyttää periaatteessa minunkin silmääni, joskin valkoista tuntuisi olevan hiven liikaa. Ehkä luminen maisema olisi toiminut paremmin metsänä? Kokonaisuus on nyt hiukan liian rauhallinen/levollinen... muuuutta kenties L2:n kansi antaa sille sitten lisää potkua. Eli innokkaasti minäkin sitä odottelen :smile:

VMNVasta nyt aloin miettiä, että mitä eroa on kovakantisissa ja pehmeäkantisissa versioissa? Luin tuolta Tulen ja Jään laulu -sivustolta, että kuvittaja sanoi aloittaneensa työn kovakantisessa versiossa. Onko siinä siis enemmän kuvitusta? Mitä muuta eroa siinä on, kuin kovakansi?
Et sitten ole ikinä hipelöinyt kirjoja kaupassa? :wink: Kovakantisissa on tosiaan enemmän kuvitusta kuin pelkkä kansi. En itse (ainakaan vielä) omista niitä, mutta sanoisin muistikuvien pohjalta, että yhdestä kirjasta löytyy kymmenisen piirrosta (mustavalkoista).

Edit. Löysin Kirjavan vanhoilta sivuilta esimerkiksi yhden kuvan Valtaistuinpelistä (aika pieni koko, mutta eiköhän siitä selvän saa) :smile:
Muokannut Mab (18.03.2014)
Kirjaneito avatar
Kansi on kyllä kertakaikkisen hieno. *Aplodit* Luen parhaillaan Miekkamyrsky ykköstä uudelleen ja jotenkin kirja tuntuu melkein jännittävämmältä toisella kerralla vaikka tietääkin mitä tulee tapahtumaan. (Eli ketkä kuolevat :wink:.) Nyt odottelenkin kansikuvan myötä yhä suuremmalla innolla että pääsen käsiksi myös Lohikäärmetanssiin.
19.03.2014
KiLLPaTRiCK avatar
Jotenkin oletin kovakantisen ilmestyvän samaan aikaan. Englanniksi olen kirjan jo lukenut, joten näe mitään syytä tätä ostaa. Kolme vuotta varmaan taas menee, kun ei Miekka Myrskykään ole vielä ilmestynyt :cheesy:
19.03.2014
Niksu avatar
Vähän liikaa värejä makuuni. Mutta onhan se kiva, että jokin eläin on kuvassa. En ole lukenut kirjaa englanniksi, joten en tiedä kuinka hyvin peura kuvastaa tapahtumia. Revontulet oli kiva lisä.
Jussi avatar
Lohikäärmetanssi 1:n juonikuvauksen voi tarkistaa tietokannassa. Kopioin sen Adlibriksesta pienin muutoksin. Varmaan Miekkamyrskyjen tapaan näemme täsmälleen saman tekstin myös jälkimmäisen niteen takakannessa.
Freyja avatar
Ilmeisesti kirja on sitten jo saapunut painosta tai saapuu lähipäivinä, kun Adlibris ilmoittaa toimittavansa sitä, samoin kuin Booky.fi. Kirja on myynnissä jo Kirjapuodissakin, jossa sivumääräksi ilmoitetaan 608. Tilaus lähti. Toivottavasti Lohikäärmetanssi 1 on ensi viikolla hyppysissä.
Jewel avatar
Lohikäärmetanssi on saapunut Suomalaisiin kirjakauppoihin ainakin Helsingissä. Saapuivat jo eilen iltapäivällä. Kannattaa kuulemma olla nopea, koska tulevat menemään nopeasti.

Olen tämän viikon sairaslomalla, mutta mieheni lupasi poiketa Malmin Suomalaisen kautta ja tuoda toipilaalle kivan tuliaisen.
Scartti avatar
Tilasin Suomalaisesta. Nettikaupassa ilmoittavat edelleen, että arvioitu ilmestymispäivä 1.4.. Olis kyl mukava yllätys, jos tulis noudettavaksi TÄNÄÄN :lol:

MUOKS: sain juuri tekstarin! Bailabaila
Jussi avatar
Jewel: kiitos tiedosta, merkitsin kirjan ilmestyneeksi. Itse oletin, että Kirjava tiedottaa sivuillaan, kun Tanssi Ykkönen on saatavilla.

Martin on paljastanut sarjan loppuratkaisun Game of Thronesin tuottajille. David Benioff ja Dan Weiss kertoivat Entertainment Weeklylle, että lopetus on sataprosenttisen tyydyttävä.

Eilen GRRM puhui siitä, että Tulen ja jään laulun lopetus saatetaan nähdä elokuvana tv-sarjan sijasta:

It might need a feature to tie things up, something with a feature budget, like $100 million for two hours. Those dragons get real big, you know.
Toinen mahdollisuus on, että Dunk & Egg -tarinoista tehtäisiin elokuva.
Istun nyt nojatuolissa Lohikäärmetanssiani hipelöiden. :heart:

Laitoin myös puskaradion liikkeelle, ja muutama kaverikin on joko saanut omansa tai tehnyt puhelinvarauksen.
Freyja avatar
Lohikäärmetanssi 1 on ehtinyt tänne pohjoisenkin kauppaan iltapäivän kuluessa. Piti noukkia yksi kappale talteen.
VMN avatar
Samalla linjalla jatketaan: seurattuani foorumia oli ihan pakko käydä katsomassa löytyykö omasta Suomalaisesta. No siellähän se oli ja nyt seisoo tuossa vieressä. Se, koska ehdin tätä lukea on eri asia, mutta pakko se oli hankkia.
Freyja avatar
io9 ilmoitti, että aiemmin mainittu AWOIAF-appsi päivitetään tänään (Amerikan aikaa) ja sitä myöten myös uusi näyteluku The Winds of Winteristä on luettavissa. Sivulla on mm. kuvausta luvun näkökumasta ja sisällöstä. Innoissani tästäkin.
Sushukka avatar
Oih ja voih, loggasin forkalle vasta 19.03, kun tuo naapurin suomalainen menee kiinni jo seiskalta! Olisi ollut vielä ilta luppoaikaa lukemiseen, mutta onneksi saan haettua sen huomenna kolmen tunnin junamatkan huviksi. Kirjastoonkin soittelin, mutta siellä oltiin haavi auki koko teoksen olemassaolon suhteen, joten varmaan vähemmällä pääsee, jos ostaa omaan hyllyyn.

Kannesta. Aika kiva, vähän turhan näyttävä värimaailma omaan makuun. Lisäksi pohdin, että olisin ennemmin nähnyt sieluni silmin noissa pohjoisen maisemissa kotimaisen hirviuroksen, mutta onhan tuollainen saksanhirvityyppinen kruunupää Baratheonin vaakunnassakin, joten liittyisikö siihen.
Noora avatar
Vihdoinkin tämäkin on ilmestynyt. Oli todella mukavaa,kun töiden jälkeen meni pukkariin ja vilkaisi puhelinta jonne oli tullut viesti,että Lihikäärmetanssi 1:stä varaamani kappale oli saapunut noudettavaksi Suomalaisesta,varsinkin kun oletin sen ilmestyvän vasta ensi viikolla. Joten nyt oma kappaleeni on tuossa vieressä ja muutama eka luku on myös nyt luettu.

Kansi on loppujen lopuksi ihan kiva varsinkin,kun tajusin vasta että se on jonkinlainen hirvi,kun ekaksi luulin,että se on poro:p Värimaailma on ihan onnistunut tässä ja tuskin maltan odottaa,että millainen se kakkospuolikkaan kansi on.
Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjailija: George R. R. Martin