Wow, kirja oli suuri pettymys. Ihan kuin olisin lukenut väärää kirjasarjaa. Daimonit/puolijumalat meni täysin yli hilseen. Yksi parhaista hahmoista heitettiin tyysti sivuun ja neiti Marttyyri oli ärsyttävämpi kuin koskaan. Jaaritijaaritijaariti 483 sivua(Jossain vaiheessa huomasin miettiväni True Bloodia.. Charlaine Harris sentään piti jaaritukset alle 300 sivun). Kun tajusin, että tämä kirja on vain ylipitkä prologi viimeistä osaa silmällä pitäen, oli vesilintu vaarassa.
Tätä kirjaa kohtaan minulla oli suuret ennakkoluulot. En pidä scifikirjallisuudesta enkä varsinkaan avaruusolioista. Harvemmin myöskään pidän mieskirjailijoiden teoksista. MUTTA TÄMÄ! Olen todella iloinen, että suurista ennakkoluuloista huolimatta sain itseni tarttumaan tähän kirjaan ja kiitos siitä kuuluu tänne Risingshadowsiin. Täältä luin, että vaikka yleensä ei pitäisi scifikirjallisuudesta, niin tämä on hyvä. Ja niinhän se olikin. Tässä oli menoa ja meininkiä, jotain speciaalia. Vauhdikas kertomus, joka ei päästänyt otteestaan edes viimeisellä sivulla. Jatko-osaa odotellessa :) SUOSITTELEN!
olen sanaton! *_* Kaikki hahmot ovat hyviä! Itse pidän eniten kuitenkin Patchista ja Scotista! Juonikin oli ihan sairaan hyvä ja näin!
Herää kysymys, että montakohan osaa Gabaldon oikein aikoo sarjaansa kirjoittaa? Loppua ei nimittäin näy oikein missään, jokainen kirja vain jatkaa Clairen ja kumppaneiden tarinaa tuhannella sivulla. Olenkin miettinyt, mihin ihmeeseen tämä sitten mahtaa päättyä? Siihen, että Jamie ja Claire lopulta satavuotiaina kuolevat? (Ja silloinkin voitaisiin jatkaa Gabaldonin tyyliin vielä kymmenen osaa nuoremman polven seikkailujen parissa...) Aika näyttää, ellen sitten lue näitä kuolemaani saakka. Gabaldonilla on myös taito tehdä yksinkertaista asioista tajuttoman monimutkaisia. Henkiöt eivät koskaan tahdo onnistua missään helposti, vaan matkaan on aina heitettävä kaikki vitsaukset ja ongelmat mitä voidaan keksiä. Välillä kiristelinkin hampaitani tuskaisena, mutta ehkä tämä kuuluu asiaan, kun puhutaan aina vain eeppisempiin mittoihin paisuvasta historiallisesta rakkausromaanisarjasta. Sarja jatkuukin tuttujen hahmojen parissa, joihin on matkan varrella kiintynyt melkoisesti. Etenkin pikkulapset ovat aina söpöjä! Ainoastaan lordi John saa minut haukottelemaan rankasti, hänen lukunsa ovat melkein aina tappavan tylsiä. (Tämä on hyvin subjektiivinen mielipide, en ole koskaan lämmennyt hahmolle.) Hahmokaarti on kuitenkin värikäs ja monet ovat aika ihania. *krhm* Etenkin Jamie. Ja Ian. Näin asiasta kukkaruukkuun, tämäkin osa vilisee lukuisia tarkkaan kuvailtuja lääketieteellisiä operaatioita, joten jos et pidä jalan amputoinneista tai silmämunan paikalleen asettamisista, suosittelen skippaamaan koko sarjan. Henkilökohtaisesti nuo kohtaukset ovat minusta tajuttoman mielenkiintoisia, vaikka usein aika ällöttäviäkin. Kyllä tätä sarjaa mielellään lukee, etenkin kun viimeisissä osissa on tapahtunut tasonnousua todella laimeiden keskiosien jälkeen. Pelottavasta sivumäärästä huolimatta tämän lukee nopeasti, etenkin jos käyttää minun vähemmän huolellista taktiikkaani: Aina kun on tylsää, pläräillään siihen asti, että tulee kiinnostavaa tavaraa. Ehkä siksi olenkin välillä hiukan pihalla siitä kuka teki ja mitä... Jännitystäkään ei tästä puuttunut, etenkin Brianna ja Roger lapsineen olivat edellisen osan jälkeen pelottavan kiperässä tilanteessa. Myönnän olleeni keskivaiheilla melkoisen epätoivoinen... Nyt voidaan sitten odotella seuraavat neljä vuotta seuraavaa osaa. (Julkaisuajasta ei siis mitään tarkempaa tietoa, mutta neljä vuotta oli Gabaldonilta mennyt tämän kirjoittamiseen. Enkä ihmettele.)
Kirja oli taas täynnä jännitystä ja valtataistelua. Olisin kaivannut enemmän kuvailua ja kerrontaa heidän elämästään siinä pienessä kalastajakylässä, ihaninta oli se että Amaya sai vihdoin haluamansa miehen tavan tosin kyseenalaistan sekä loppuratkaisu oli jo jonkin verran ennalta arvattava ja tylsä.
Tässä kirjassa Amaya ei enää ole "teini" vaan vahva rohkea Khalkosta hallitseva nainen, muutos tapahtui mukavan hiljaa ei liian nopeasti, kirjassa näkyy selkeästi valtataistelua ja draamaa mikä pitää mielenkiintoa yllä, sivua kääntäessä ei koskaan tiennyt mitä seuraavaksi tapahtuu.
Hovielämää ja nuortenkirjallisuutta voi vitsit tää oli hyvä! Suosittelen!!
Vaikkakin tämän tyylisiä kirjasarjoja on nyt tullut joka tuutista fantasian ja scifin ystävien nenän eteen niin tykästyin suuresti trilogian avausosaan ja tätä jatko-osaa ei olisi millään malttanut odotella. Lukija pääsi sukeltamaan jälleen kerran muuttuneen Manhattanin korkeuksiin ja sen merkillisiin syvyyksiin. Ariastakin alkoi tulla esille uhmakuutta vaikka mielestäni on hän oli vieläkin hiukan naiivi jossain määrin. Kaiken kuohuttavaa rakkaustarinaa ei tässä kirjassa pahemmin nähty valitettavasti, mutta syvästön seikkailuja oli melkein yhtä mielenkiintoista lukea. Hunter oli ehkä jopa hiukan ärsyttävä tässä kirjassa. Uusia hahmoja tuli mukaan ja aivan uusia mystisiä juttuja. Arialla on tuuri matkassaan miettien kuinka moneen kiipeliin hän kirjan kansien sisällä joutuukaan. Loppua kohden alkaakin sitten kunnolla tapahtua ja yllätyin aika paljon tästä eräästä kuolleen mystikon juonikuviosta. Loppu oli vähän surullinen ja jätti ainakin minut miettimään, että mitä tapahtuu koska se jäi täysin auki. Mielenkiinnolla odotan päätösosaa jota varmaan saa taas odotella vuoden päivät vähintään.
Kirja oli mielestäni mahtava. joskus olin kyllä vähän hämmentynyt että oliko kyse unesta vai todesta mutta muuten kirja oli hyvä mielestäni se vain loppui todella nopeasti joten jään odottamaan uuttä soturikissat sarjaaa.
Tämä kirja on järkyttävän huono. Hahmot ovat huonosti kirjoitettuja, päähenkilöstä ei saa tietää paljon mitään, ja kaikki tapahtuu liian nopeasti. Kirjan juonessa ei ole mitään järkeä, kirjoitus on kömpelöä ja yksinkertaisesti hirvittävän paskaa. Jos voisin, antaisin tälle "kirjalle" -1000000000000/5
Oli ihanaa kuulla, että Isabel ja Cole saa oman kirjan. Kaikinpuolin hyvä kirja. Isabel on jotenkin aivan mahtava hahmo, vaikka välillä onkin vähän pinnallinen ja sellanen bitch muita kohtaan, mutta sisältä Isabel oli erilainen. Cole St.Clair, narkkari, ihmissusi ja rokkari. Oli tosi surullista, että Cole oikeasti halusi pysyä kuivilla, mutta kukaan ei uskonut, että Cole olis tosissaan. Jeremy oli ihan mielenkiintoinen ja mukava hahmo. Lopuksi olisin kyllä mielelläni lukenut vielä lisää Isabelin ja Colen yhteisistä hetkistä. Hyvää työtä Stiefvaterilta!:)
Ei ei ei ei ei. Mainitsinko jo , että EI. Voi vitsit. Nyt ei voi muuta toivoa kuin, että jatkoa ilmestyisi ja pian. Ei kestä tätä tuskaa. Voih siis päivässä lukasin läpi ja jokainen sana, jokainen tavu houkutteli. Aivan ihana osa. Ensinäkin miksi tuoda kreikan mythologiaa yhtäkkiä keskelle sarjaa kun muissa on ollut kyse vain ja ainoastaan suomesta. Miksi änkeä mukaan jotain sellaista? Kysynpähän vaan. Pidän kreikan mythologiasta tai oikeastaan kaikesta mythologiasta mutta tähän sitä ei olisi tarvinnut laittaa. Meni sekaisin heti. Sitten henkilöistä. Mitja oli.... no Mitja. Täydellinen veli Raisalle. Jotenkin heidän luonteensa ja tapansa sopivat yhteen niin hyvin. Raisa taas oli hyvä että lopetti opinnot. Kun tuntee ettei sovi joukkoon ei sitten kannnata jatkaa. Sama henkilö on/oli kuin kaksi osaa sitten Tämä daimon juttu ei vain oikein iskeytynyt päähän. Ajattelin aina , että Raisa (ja Mitja) olisivat ainoata laatuaan mutta että heitä onkin monta ei vain sovi kuvailuun. Konsta ei millään löytänyt muita nopeasti tai edes vähän ajan päästä vaan vaikka etsi kauan. Ei edes pientä vihjettä. Hiukan epäuskottavaa. No saari aivan ihana tekisi kyllä itsekin mieli asua siellä ja se vapauden tunne. Aah. Kyllä sinne haluaisin. En ole vieläkään päässyt oikein jyvälle tuosta daimon jutusta. Vieläkään. No sitten on Nico. Hänestä olisin halunnut lukea enemmän ja voi kumpa Raisa olisi sopinut hänen kanssaan sillä jotenkin Nicosta oli hauska lukea samaten se että muissa osissa hän oli suuressa roolissa nyt tuskin edes paria virkettä hänestä. Regina oli ärsyttävä jo silloin ensimmäisen kerran kun luin hänestä eikä hän muuksi muuttunut. konstan tyly asenne Raisaa kohtaan ihmetytti mutta loppujen lopuksi oli ollut silti kysymys heistä. Mikael taas. Olen samaa mieltä kuin Raisa. Ei ole rumentunut vähäänkään. Päinvastoin ei sinne päinkään. Hän oli aivan yhtä jumalainen kuin ennenkin tosin muissa osissa hiukan erillainen. Etäinen tai omahyväinen. En osaa selittää sitä mutta tässä osassa hän tuntuu olevan oma itsensä. Oma hän se miksi kuvittelisin sellaisen miehen olevan. Enemmän avoin ja rento. Komea tietysti. Ja lopussa kun hän paljasti kaulansa Raisalle. Jotenkin niin paljon romanttisemoaa kuin kynttiläillallinen tai tai intiimimpää kuin seksi. Sitä ei voi sanoin kuvailla. Iski niin täysillä tunteet tuossa kohdassa että vieläkin sydän pamppailee hulluna. Juoni sujui hyvin ja tajusi missä mennään. Pari tylsää kohtaa sivuutan kyllä kintaalla. Niin pieniä ja välinpitämättömiä... hetki ei nyt on väärä termi. No mutta ymmärrätte varmaan. Jatkoa on pakko tulla tai en kestä. Jaah huhhuh herttileijaa. Juuri luin että tulee. Mikä helpotus. Suuri kivi vierähti pois sydämmeltäni. Nyt on vain sitten kidutusta odottaa sitä seuraavaa osaa. Mutta kaikin puolin ehkä paras tähän mennessä. Oli asioiden perillä ja lukeminen sujui vaivatta. Jotenkin tämä osa oli se oikea. Kuin sarja olisi vasta "alkanut" tästä muttei kuitenkaan. Kuin kaksi ensimmäistä kirjaa olisivat olleet vain hiukan pidempiä epilogeja. Tai ei mutta tässä osassa tämä sarja vasta herääkin eloon. Ei muuta sepitettävää ja epäselvää tunteen purkausta ja kirjoittamista. Olen puhunut :D
Toinen osa oli mielestäni huomattavasti ensimmäistä parempi. Aloitin ensin lukemaan kirjaa, mutta sitten juoni ei jotenkin edennyt minnekään ja tapahtumat junnasivat jonkin aikaa paikallaan ja näin ollen lukemiseen tuli noin kuukauden mittainen tauko. Kun kuitenkin yhtenä päivänä junassa aloitin uudelleen lukemaan kirjaa, huomasin ettein voinut laskea kirjaa kädestäni. Näin ollen luin kirjan loppuun parissa päivässä ja rakastuin siihen ikihyviksi, ollen näin hyvin kiitollinen siitä että ostin sen itselleni enkä lainannut kirjastosta. Juoni oli tosiaan alussa vähän hitaanlaatuinen ja tapahtumat vain toistivat itseään, mutta sitten ihan yllättäen kirjaan alkoi tulla enemmän toimintaa ja se imaisi lukijan ihan täydellisesti syövereihinsä. En oikein muuta negatiivista sanottavaa kirjasta keksi kuin että kiitos sen, moni koulutyö jäi tekemättä, kun piti joka yö lukea kirjaa nukkumisen sijaan.
Missä junat kääntyvät ja Oi niitä aikoja: elämäni kirjastonhoitajattaren kanssa ovat hienoja novelleja, jotka nousivat suosikkieni joukkoon, mutta muuten kokoelma jättää kylmäksi.
Kuinkahan monta osaa tähän sarjaan oli alunperin tarkoitus tulla? Minusta ainakin juonta olisi voinut lyhentää oikein olan takaa, ja tehdä tästä viisi kirjaa lyhyempi. Lähdetään puimaan tämän sarjan historiaa. Ensimmäinen kirja oli todella hyvä. Pidin tietyllä tavalla kirjoitustyylistä ja idea oli "tavallaan" uusi. Hieman asioita jäi silti pimentoon, esimerkiksi se, että miten ihmisten ja vampyyrien yhteiselo oli saanut aikansa, ja mistä nuoret tiesivät, että heidät aiotaan merkata vampyyriksi, jos joku hiljainen ja salaperäinen hyypiö tulee heidän eteensä. En ole itse asiassa vieläkään varma, onko lukijoille tätä kerrottu. Toinenkin kirja oli vielä hyvän rajoissa. Teinikirjoille tyypillinen kolmiodraama lähti käyntiin, mutta en vielä ärsyyntynyt/suuttunut siitä. Zoey oli paljastunut erinlaiseksi ja tärkeäksi vampyyriksi tulevaisuuden kannalta (yllätys, yllätys), ja petturit alkavat näyttää kasvojaan. Sitä normaalia nuortenkirja juonta. Kolmannen- ja neljännen kirjan taso laski vaikuttavasti. Jaksoin lukea kirjaa, vain ja ainoastaan muutamien hyvien henkilöhahmojen takia. Viidennessä- ja kuudennessa kirjassa tapahtmat junnasivat paikoillaan ja Zoey pyöritteli kundikavereitaan, koska ei millään osannut päättää kenen sulosilmiä katselisi seuraavaksi. Kahlittu eli seitsämäs kirja taitaa olla lempparini sillä Stevie Rae on siinä isossa osassa, ja siitä tytöstä on tullut lempparini näiden vuosien aikana. Olen itse asiassa sitä mieltä, että Zeyn voisi heittää vekeen ja ottaa Stevie Rae tilalle. Valitettavasti kirjailiat ovat kuitenkin päättäneet toisin, huoh.. Kahdeksas kirja oli myös mieleeni, koska Stevie Raen ja Refaimin tarina jatkui. Jaksoin koko kirjan läpi harppomatta, koska ajattelin koko ajan, että kyllä sieltä tulee ne kivatkin kappaleet. Zoeyn maalman pelastus rituaalit eivät voisi vähempää kiinnostaa ja tytön ajatukset alkavat taas harhailla poikakaverista toisiin miehiin. Määrätty oli ensimmäinen kirja tästä sarjasta, jota en jaksanut lukea minkäänlaisella mielenkiinnolla. Harppasin melkeinpä, joka toisen kappaleen yli, ja lueskelin niitä harvoja Stevie Rae ja Refaim kohtauksia joita kirjassa esiintyi. Valitettavasti suurin osa juonesta rakentuikin Zoeyn ympärille. Zoeyn, joka pelastaa teiniystäviensä kanssa maailman pahalta pahikselta, joka taasen "kaveraa" härän kanssa. Minun täytyy yhtyä Kirjaneidon mielipiteeseen siitä, että kirjailioilla taitaa olla jokin pakkomielle härkiin, nimittäin ihana päähenkilömme Zoeyn mielenkiinto kääntyi härkäpoikaan ja sitten oli vielä tämä härkä, joka kaveeraa pahiksen kanssa. Ja uskokaa tai älkää niin hyvistenkin puolella on vielä härkä! Lisäksi näiden henkilöiden luonteet ja tekemiset alkavat hipoa jo häpeällistä ja lapsellista käyttäytymistä. Plussaa oli se, että tällä hetkellä sen pahan henkilön luonne paljastui, joten on vielä toivoa, että tämä tästä paranisi. Miksi juuri Zoey on ystävineen se, joka pelastaa maailman- ja kyllä minulla on nyt jonkinlainen pakkomielle tästä- vaan miksei se voisi olla joku toinen? Koko tämä sarja olisi paljon mielenkiintoisempi, jos pelastaja olis joku muu. Tietenkin syynä voi olla ihan se, että en yksinkertaisesti voi sietää Zoeyta henkilönä. Nimittäin Harry Pottereissa ei ikinä mikään ärsyttänyt minua. Minun mielestäni Harry tosiaan oli ainut, joka pystyi kukistamaan Voldemortin. Sama juttu Varjojen kaupungit sarjassa. Jace, Clary ja kumppanit ovat ihan selkeästi ne, jotka voivat pelastaa kaiken yliluonnollisen. Uskon siihen koko sydämestäni. Yön talo sarjassa taas kaikki tuntuu isolta vitsiltä... Onhan tässä tietenkin hyvätkin puolensa. Esimerkiksi se, että kirjojen kannet ovat kauniit, ja ostaisin kaikki osat, pelkästään kansien takia. Ne ovat kauniita ja sopivat kuvaltaan yleensä kyseiseen kirjaan. Tässä Määrätyssä esimerkiksi kannessa on poika, jonka varjo on härkä. Kuten tuossa aikaisemmin sanoinkin, niin härkiin tulette kyllä törmäämään, kun tätä kirjaa luette. Lisäksi muutamat henkilöhahmot, kuten Stevie Rae, Refaim, Afrodite ja Kalona ovat oikeasti mieleeni. Jaksaisin lukea heistä, vaikka kuinka paljon. En siltikään suosittele kirjaa, koska minusta se ei ole vaivan arvoista.
Jack on viimeinen ihmissusi ja hänen tappoaan suunnitellaan seuraavalle täysikuulle. Häntä tarkaillaan koko aika ja viimeisinä päivinä hänet napataan vampyyrien johdosta. Jack on perso huorille ja tykkää ylipäätään naisista. Hän on päättänyt, että ei rakastu ja tietenkin sitä rakastutaan erääseen muijaan nimeltä Talula. Jackin luonne oli aivan mahtava alussa. Mikään ei oikein satuttanut, mutta sitten hän rakastui ja kaikki meni päin mäntyä... Jack ja Talula kiertelee ja on onnellisesti yhdessä. Sitten Jack kuolee ja Talula selviää. Toinen kirja kertoo Talulasta ja sen lapsesta. Hyvin kirjoitettu mutta välillä oli liian yksityiskohtaisesti kerrottu asioita. Kannataa lukea jos hakee kauhun ja erotiikan sekoitusta.
Kirja oli hyvä, vaikkakin alkuun oli hieman vaikea päästä sisälle. Jotkin kohdat saivat minut jopa vihan valtaan, idea maailmasta ilman rakkautta sai minut ja varmasti monet muutkin ahdistumaan. Loppu yllätti minut ja löysin lopuksi itseni itkemästä sohvalla. Tuntui, että piti lukea loppu pariin kertaan, ennen kuin tajusin, mitä oli tapahtunut...En vain kestänyt ajatusta siitä, että pitkän matkan jälkeen Lena joutui lähtemään ilman Alexia.Lainasin toisen osan ja nyt sitä lukemassa, toivottavasti osoittautuu yhtä hyväksi kuin edeltäjänsä!
Kirja oli nopeatempoinen. Itse yllätyin sillä harvoin luen tälläistä kirjaa pojan näkökulmasta mutta ehkäpä se toikin siihen jotain kun yleensä tyttö olisi aivan hädissään tälläisessä. Sitten tää kirja käsittelee hyvin nykymaailmankin nuoria toi yrittää esittää kovaa on tosi yleistä ja kiva kun kirjailija toi sne esille.:) Olisin kaivannut äitiä tähän kirjaan konkreettisesti sillä se ois käynnistäny sitä sukulaisdraamaa mistä mä tykkään mutta hyvä näinkin.
Kirja oli parempi kuin ensimmäinen osa. Loppua kohti kirja parani entisestään. Alussa osa asioista jäi hieman epäselväksi, mutta nekin selvisivät myöhemmin. Välillä kirja jopa yllätti. Kirja selvensi osittain myös ensimmäisen osan tapahtumia, mikä oli tietenkin erittäin hyvä asia.
Aivan mahtava kirja! Parhaita mitä olen lukenut pitkiin aikoihin ja se on aika paljon sanottu se. Ennen en ole kamalasti pitänyt tästä dystopia ajatuksesta ja olen jotenkin ajatellut, että se on sellaista star wars meininkiä, enkä siksi aluksi ollut kovinkaan kiinnostunut kirjasta. Luin kirjan englanniksi ja mainittakoon samalla, että se oli ensimmäinen kirja minkä olen koskaan lukenut englanniksi. Alussa tarkoituksenani oli vain parantaa englannin kielen taitoani ja otin kirjastosta ensimmäisen kirjan joka vain käteeni sattui ja vein sen kotiin. Lopulta taisin lukea kirjan kahdessa päivässä loppuun. Rakastin kirjan henkilöitä, vaikkakin nimi Four (Neljä) oli alussa hivenen huvittava, mutta onneksi sen unohti kun kirjaa luki eteenpäin. Kirja oli juuri sopivasti humoristinen, muttei silti keskittyi asiaan ja juoni eteni ihan mukavaa tahtia. Ehdottomasti voin suositella kaikille, jotka pitää toimintaa sisältävistä kirjoista!
Pidin kirjasta kyllä todella paljon. Tämä oli kirja, jota luin kaiken kaikkiaan parisen vuotta, mutta se johtui siitä, että kun aluksi aloitin lukemaan sitä niin se oli vähän liian erilainen verrattuna siihen mitä olin tottunut aikaisemmin lukemaan. Mutta kun aloin lukemaan erilaista kirjallisuutta niin löysin tämän kirjan uudelleen ja luinkin sen sitten melkein kerralla läpi. Toisinaan käännösvirheet häiritsi hieman, mutta kyllä niistäkin selvittiin hengissä. Rakastin kirjan henkilöitä ja jotenkin tuntui haikealta ajatella, että toisessa osassa ei enää saisi niin paljoa samoista henkilöistä lukea. Juoni oli kivasti rakennettu, vaikka täytyy myöntää että joissain kohdissa tuntui siltä, että johonkin mitättömään pikkuseikkaan keskityttiin ihan liian pitkäksi aikaa, kun taas jokin tosi tärkeä toiminta kohta sivuutettiin ihan kokonaan. Mutta kun katsoo kokonaiskuvaa niin kirja oli todella hyvä ja jännä ja piti kyllä lukijan otteessaan ihan viimeisille sivuille saakka. Ja pidin kovasti veljeskunta jutusta, sillä se loi kirjaan yhtäläisyyden tuntua ja sen takia ehdottomasti luen toisenkin osan!
Jokainen joka on lentänyt purjekoneella tietää tämän tunteen olla vapaa kuin Lokki Jonatan.
Pidin kirjasarjasta sen sekavasta kerronnasta huolimatta.
Olen lukenut monta kertaa ja tulen lukemaan vielä monta kertaa.
Hienosti kirjoitettu tarina. Ei turhaa sankaripalvontaa vaan loistavaa juonenkuljetusta alusta loppuun.