Tulisilmä - Stephen King7.16

Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Aarne T. K. Lahtinen.

1. painos 1982. Kannen kuva: Oliver Hunter. Sidottu, kansipaperi.
2. painos 1988. Kannen kuva: Heikki Kalliomaa. Nidottu.

British Fantasy -palkintoehdokas 1981.

Stephen Kingin ensimmäinen suomennettu teos – pelottava tarina pienestä tytöstä, jonka katse sytyttää tulen

Kaikki alkaa siitä kun kaksi nuorta opiskelijaa osallistuu lääketieteelliseen kokeeseen saadakseen vähän rahaa. He myös sattuvat rakastumaan ja menemään naimisiin, ja aikanaan heille syntyy lapsi. Tällä lapsella on kauhistava kyky: sytyttää tulipaloja katseensa voimalla.

Sitten käy ilmi että perhettä tarkkaillaan. Salainen palvelu eli ”Verstas” on saanut Charlie-tytön salaisuuden selville ja haluaa käyttää häntää omiin tarkoituksiinsa.

Charlie lähtee isänsä kanssa epätoivoiselle pakomatkalle halki Amerikan mantereen. Mutta ylivertaisella tekniikallaan Verstaan agentit pystyvät seuraamaan heidän joka askeltaan, ja lopulta he joutuvat väistämättä satimeen. Verstaan psykologiarmeija valmistautuu tunkeutumaan Charlien tajuntaan – ja kokee kaikkien aikojen yllätyksen!

Keskustelua: Stephen King :: viestejä 225 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1982
Kustantaja: Tammi
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva
Alkuperäinen nimi: Firestarter
Arvosanalla: 7.16/10
Arvosanoja: 70
Muokattu: lokakuu 26, 2018

Kirja-arvioita

10/10 |
syyskuu 10, 2017
Tämä on mestarillisen tarinankertojan loistavasti rytmitetty teos. Pieni tyttö jolla on valtava voima, paha virasto, joka haluaa tuon voiman. King kuljettaa tarinaa erittäin mukaansatempaavasti ja lukija ei malta laskea kirjaa  käsistään. 
6/10 |
huhtikuu 28, 2017
Tieteiskauhukertomus Kingiltä part X.. Njoop, niitä on tältä herralta kyllä niin kovin useita tullut. Tälle jos pitäisi hakea jonkinmoisia verrokkikappaleita, niin mieleen tulevat Carrie ja toisaalta Kosketus.. En näissä arvosteluissani ...