Nälkäpeli (Nälkäpeli, #1)
Keskiarvo 4.39
4.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (843)
Kirjahyllytilastot

Nälkäpeli

Suzanne Collins
Julkaistu: joulukuu 13, 2008 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Hunger Games
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 3 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Helene Bützow. Päällyksen kuvitus: Tim O'Brien. Sidottu, kansipaperi. 2. painos 2010, nidottu.

Luonnonkatastrofit, kuivuus, myrskyt, tulipalot ja tulvat nielivät suuren osan Pohjois-Amerikasta. Loput hävitti jäljelle jääneestä ruoasta käyty sota. Raunioista syntyi Panem. Sen kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitaan vastaan, mutta hävisivät taistelun. Rangaistukseksi kehitettiin nälkäpeli.

Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Jokaisen vyöhykkeen on arvottava yksi poika ja tyttö osallistumaan kisaan. Nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle, jossa heidän on tapettava toisensa. Viimeinen hengissä selviytyjä on voittaja.

Nälkäpeli on vuotuinen tapahtuma ja koko maassa näytettävä tosi-TV-ohjelma. Trilogian ensimmäisessä osassa 16-vuotiaan Katnissin kyvyt joutuvat koetukselle, kun hän ilmoittautuu peliin vapaaehtoiseksi pelastaakseen pikkusiskonsa, jonka epäonneksi arpa lankeaa...

Suzanne Collins kertoo Theseuksen tarun ja gladiaattorielokuvien inspiroineen häntä omalaatuisen yhteiskunnan luomisessa. Nälkäpeli on hänen ensimmäinen suomennettu romaaninsa.

Yhdysvaltalainen kirjailija asuu Connecticutissa perheensä ja takapihaltaan adoptoimiensa kissojen kanssa. Hän on aloittanut uransa 1991 kirjoittamalla lastenohjelmia televisiolle.

"Minulta pyydetään usein lukuvinkkejä, ja annankin niitä mielelläni, koska kirjat ovat minusta innostavia. Viimeisin villitykseni on Suzanne Collinsin Nälkäpeli. Tämä kirja lumosi minut niin, että minun oli pakko ottaa se mukaan päivällispöytään ja piilottaa se pöydänkulman alle, jottei tarvitsisi keskeyttää lukemista. Tarina valvotti minua monta yötä peräkkäin, sillä vielä kirjan luettuanikin makasin hereillä vuoteessa sitä ajatellen. Olen suositellut kirjaa ventovieraille kirjakaupassa. Ja nyt kaikille, jotka lukevat nettisivujani. Nälkäpeli on suurenmoinen." – Stephanie Meyer

Nälkäpeli on romaani täynnä jännitystä, joka ei päästä hetkeksikään otteestaan. Luin sen yhtä soittoa alusta loppuun.” – Stephen King

”Tarinan vahvana juonteena on epäoikeudenmukaisuus (…) Romaania voi tarkastella vertauskuvana loppuun asti viedystä kilpailu- ja tositv-yhteiskunnasta.” – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

muokattu 14.09.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli 1–3Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Outolintu (Outolintu-trilogia, #1)Valinta (Valinta-sarja, #1)Julma maa

Kirja-arvioita (68)

Q_Black avatar
Kirjoittanut
5.0
Aluksi epäilin tätä sarjaa suuresti, mutta päätin rohkeana hommata ensimmäisen osan. Kirjasarja kuuluu mm. Stephenie Meyerin suosikkehin. Kirjassa kerrotaan todella hienosti elämästä kurjissa oloissa, selviytymisvaistoista ja uhrautumisesta. Kirja piti otteessaan alusta asti. Suorastaan pompin tuolillani lukiessani. Kirjan teema on aika synkkä. Kirjassa kuvaillaan kuolemaa ja tappamista. Ei kuitenkaan kauhean raa'asti, jotta hiukan nuoremmatkin voivat lukea näitä. Loppujen lopuksi ei ... (lisää)
Mist avatar
Kirjoittanut
5.0
Nälkäpeli on hurmaava kaikessa kauheudessaan. Kirjailijalla on hyvä tyyli ja juoni on mukaansa tempaava. Rakastuin kirjaan heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien ja tuskin maltoin laskea sen kädestäni! Lukiessani en olisi varmaan huomannut vaikka takapihalla olisi räjäytetty ydinpommi. Suosittelen ehdottomasti kaikille. En malta odottaa seuraavan osan ilmestymistä!!
zaza avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihanan jännä ja raaka kirja! Suzanne Collins on onnistunut hyvin siinä, että kirjaa ei voi jättää kesken. Pakko saada selville mitä seuraavaksi tapahtuu...
max avatar
Kirjoittanut
4.0
Nälkäpelistä ei mielestäni ole "ikiklassikoksi" ("uudeksi Harry Potteriksi"), jota luettaisin 20 vuoden päästä kovin aktiivisesti. Sellainen sukupolvet ylittävä taika puuttuu lähes kokonaan. Tähän hetkeen ja nyt kasvavalle Facebook-sukupolvelle Nälkäpeli kuitenkin (toivottavasti) tarjoaa ajattelemisen aihetta tosi tv:n ja internetin suhteen. Collins osaa kuljettaa juonta järkevästi ja lähes täydellisellä temmolla, ihmissuhteista löytyy sopivasti ristiriitoja, valmiiksipurekselua ei esiinny kohderyhmään nähden liikaa, ja kyseessä on kaikinpuolin hyvä nuortenkirja.
Rosale avatar
Kirjoittanut
5.0
Yksi suosikki kirjoistani. Elokuva oli pienoinen pettymys, mutta kirjat ovat aina parempia. Kirjassa tapahtui paljon, mutta se pysyi kohtuudessaan eikä lössähtänyt loppua myöten, niinkuin joissain kirjoissa. Ensimmäinen osa on paras! ;)
Dyn avatar
Kirjoittanut
3.0
Uudenlainen tyttökirja tulee! Nykynuortenromaanin sankaritar ampuu jousella, metsästää, hakkailee poikia ja kulkee rohkeasti omaa tietään. Nälkäpeli osoitti ensimmäisten joukossa, että dystopia ja rakkaus sopivat hyvin samaan pakettiin. Teini-ikäisten normaalit ongelmat saavat uusia sfäärejä, kun nuo teinit asuvatkin totalitaarisen yhteiskunnan syrjäkylissä. Päähenkilön vaatteiden kuvailu olisi silti voinut jäädä vähemmällekin.
VMN avatar
Kirjoittanut
3.0
Juuri tehty elokuva Nälkäpelistä on antanut kirjallekin valtavan suosiopuuskan. Itse en ollut kuullut kirjasta mitään, kunnes elokuva herätti mielenkiintoni. Hollywoodilla on siis sekin hyvä tapa, että he tuodessaan kirjan valkokankaalle, he tuovat samalla myös kirjan uudelleen esiin. Itse olen alkanut myös valua tähän kastiin, joka haluaa ensin lukea kirjan ja nähdä sitten vasta elokuvan, vaikka kuulisinkin teoksesta vasta ensi kertaan. Selattuani hetken kirjan Wikipedia sivuja, ... (lisää)
Katsuja avatar
Kirjoittanut
5.0
Tulipa pitkästä aikaa luettua kirja käytännössä yhdeltä istumalta. Nälkäpeli on samannimisen trilogian ensimmäinen osa ja onnistui pitämään ainakin tämän lukijan otteessaan. Vaikea näin äkkiseltään sanoa kuinka merkittävää dystopia-scifiä tämä kirja on, mutta ainakin jäi vahva tunne että tämä oli taitavasti kirjoitettu ja fiksu eloonjäämisseikkailu, vaikka suurin ansio olisikin ilmiömäisessää taidossa pitää lukija jännityksessä sivulta toiselle ja hahmot ... (lisää)
blover avatar
Kirjoittanut
5.0
Nälkäpeli on yksi parhaimmista kirjoista mitä olen lukenut. Mukavan erilainen ja omaperäinen, juoni oli hyvin ja mielenkiintoisesti keksitty. Tapahtumapaikka oli "meidän maailman" Amerikka, mutta siitä kyllä löytyi aika paljon eroavaisuuksia, ja se oli hyvä asia. Kirjaa ei yksinkertaisesti voinut laskea käsistään, ja vaikka olin vannonut itselleni etten lukisi sitä yhteen pötköön, (masennus iskee aina kun olen lukenut jonkun hyvän kirjan loppuun ja jatko-osaa joutuu odottamaan ... (lisää)
Intiaanikesä avatar
Kirjoittanut
4.0
Suzanne Collinsin Nälkäpeli vaikutti jo takakantensa perusteella kiehtovalta ja yhdyn täysin kirjailija Stephenie Meyerin sanoihin, kirja oli mahtava! Nälkäpeli-kirjan juoni tuo mieleen lähinnä amerikkalaisen tosi-tv-sarjan Selviytyjät kierolla ja sadistisella tavalla. Ahmin tämän kirjan kahdessa päivässä, enkä muista, että olisin lukenut pitkään aikaan jotain kirjaa näin keskittyneesti kuin Nälkäpeliä. Kirjan ainoa huono puoli on Katnissin ja Peetan rakkauden yliviljely, ... (lisää)
people avatar
Kirjoittanut
5.0
Aiemmin mietin, ettei Nälkäpeli ole varmaankaan mitenkään mielenkiintoinen kirjasarja, mutta päätin pian kuitenkin lukea sen. Alku oli tylsä, mutta kun pääsi juoneen mukaan ja kirjassa alkoi tapahtua enemmän, en meinannut laskea kirjaa kädestäni. Juoni on oikeasti todella hyvä ja uskon, että se saa lukijan jos toisenkin ihastumaan siihen. Vaikka teema onkin aika synkkä ja hieman raaka, pidän kirjasta todella paljon! Kirjaa lukiessani sain erittäin hyvän vaikutelman Galesta, ... (lisää)
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja. Alku vaikutti vähän pitkäveteiseltä, mutta aika nopeasti kirja kyllä tempasi täysin mukaansa. Pakko oli lukea melkein kerralla loppuun :)
Kastehelmi avatar
Kirjoittanut
3.0
Pidin Näläkpelistä paljon ja voin vain sanoa, että se vie mukanaan. Olin nähnyt jo aikaisemmin elokuvan tästä kirjasta ja kuullut kavereiltani kehuja, kuinka hyvä Nälkäpeli on. En silti ajatellut lukea kirjaa, ennen kuin se sitten tuli koulun lukudiplominsuorituslistoille. Kun aloin lukea Nälkäpeliä, yllätyin miten hyvä se on. En tuon elokuvan perusteella osannut aavistaa, että kirja olisi noin hyvä ja mukaansatempaava. Olihan leffakin tosi hyvä, en minä sitä sano, mutta ... (lisää)
Saki avatar
Kirjoittanut
5.0
Raaka ja tunteellinen kirja oikeen hyvin kirjoitettu ja juoni oli kokoajan sopivan kiinnostava :) Katsoin elokuvan vasta kirjan lukemisen jälkeen ja kirja oli odotetusti elokuvaa parempi. Jäin koukkuun ja luinkin sitten koko sarjan :D Kirjojen taso ei laskenut ja nyt odottelen kolmatta elokuvaa.
Lonely Reader avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Mai00 avatar
Kirjoittanut
4.0
Eräs lukuhullu ystäväni suositteli Nälkäpeliä minulle ja koska hänellä on kutakuinkin samanlainen kirjamaku kuin minulla, se oli pakko lukea. Täytyy kyllä sanoa, että yllätyin siitä miten hyvin Panemia, Capitolia ja henkilöitä kuvailtiin. Ihastuin heti Nälkäpeli-areenaan, joka on juuri kuvitelmieni mukainen. Katniss on tyypillinen Robin Hoodmainen sankaritar; taitava jousipyssyilijä. Se sopiikin mainiosti kirjan tunnelmaan ja erityisesti sen aiheeseen. Kirja ei ollut missään vaiheessa tylsä ja mielenkiintoa riitti. Odotukset seuraavaan osaan ovat korkealla. Suosittelen!
Katjuska avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä oli pakko lukea toisenkin kerran, koska trilogian toinen osa on tulossa elokuviin. Kirja oli yhtä mahtava kuin ensimmäisellä kerrallakin ja joka kerta kun kirja piti laskea käsistä tunsin hirveää kiusausausta jatkaa lukemista. Vaikka tiesin juonen ennaltaan kirja piti mukanaan eikä tylsistyttänyt kertaakaan. Panem oli hyvin kuvailtu paikka ja tykkäsin siitä, että kirja oli kirjoitettu preesensissä. Minäkertoja toimi erinomaisesti tässä kirjassa. Kun luin ... (lisää)
BookSolder avatar
Kirjoittanut
5.0
Yksi parhaimmista kirjoista! Tämän osan turvin luin muutkin osat ihana, vaikkakin joillekkin heikkohermoisille aika raaka. Rakastin kaikkia hahmoja, ja juoni oli hyvin yllättävä! Lue!
Emmashadow avatar
Kirjoittanut
5.0
Ihan mahtava kirja. Rakastin ja piti lukea yhdeltä istumalta niinkuin kaikki muutkin osat. Ykköslistalla yhdessä engelsfors- trilogian kanssa ;)
Breetz avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli hyvä, helppoa lukea, Katnisin ja Peetan romanssia oli ihana seurata. Kirja saa 4/5 tähteä, koska jostain syystä kirja ei noussut niin "Märakastantätäkirjaaihanaihana<33!" listoilleni.
CaliFe avatar
Kirjoittanut
5.0
Mie yritän yleensä välttää kaikenlaisia teinimassailmiöitä, niinkun luulin Nälkäpelinkin olenvan. Mutta ei. RAKASTUIN. Kun mie ostin tän pokkarina matkalle ja tarina imaisi minut kokonaa. Luin kirjan yhdessä päivässä, sitten luin sen samalla viikolla uudelleen. Juoni, miljöö ja henkilöt olivat niin oikeantuntuisia ja koskettavia ja ihania, että ihan koskee. Synkkää ja vähän ahdistavaa tunnelmaa pelasti romantiikka (mutta siinä ei menty siirappiseksi) ja huumoriakin ... (lisää)
Msullgar avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja oli aivan ihana. en voinut lopettaa sen lukemista, täytyi vain jatkaa ja jatkaa. Joten ahmin tämän kirjan neljässä päivässä. Äiti ei olisi millään halunnut ostaa tätä, mutta lentokonematkalle oli pakko saada lukemista etten panikoisi että lentokone putoaa. Jälkeenpäin ostin kirjan englanninkielisen (alkuperäisen) version, joka minulla on vielä kesken.
Ferren avatar
Kirjoittanut
5.0
En tiedä mistä aloittaa... Loistava, synkkä, aito, raaka mutta ei liian... ja ennen kaikkea uniikki. Näin sanoakseni tiivistettynä. En voinut lopettaa lukemista, joka hetki tuntui kuin olisin itse ollut nälkäpelissä mukana. Kirja ei siis todellakaan ole sellainen mitä yleensä luen. Takakannen perusteella asetin ennakkoluuloja, jotka kuitenkin särkyivät jo muutaman luvun luettuani. Parasta oli, että henkilöiden persoonallisuudet säilyivät muuttumattomina. Tarkoitan, ettei ... (lisää)
ellue avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli mielestäni mahtava. Kun aloitin lukemisen, en pystynyt lopettamaan. Piti vain jatkaa niin kauan, kunnes sain luettua kirjan loppuun. Aiemmin olin jo lukenut kirjan takakannen, eikä kirja vaikuttanut kovin kiinnostavalta. Sitten kun huomasin, että Meyer on suositellut kirjaa, päätin lukea sen. Jos kerran pidän Meyerin omista kirjoista, enköhän pidä myös hänen pitämistään kirjoista? Enkä ollut ollenkaan väärässä. Kirja on mahtavaa vaihtelua normaaleille ja tylsille ... (lisää)
Nella avatar
Kirjoittanut
4.5

Nälkäpeli on todella koukuttava ja jännittävä teos. Maailma ja koko juoni ovat niin uusia, kiinnostavia ja samalla kammottavia, että kirjaa haluaa vain ahmia.

Kaikki hahmot ovat mielenkiintoisia ja etenkin Katniss on mielestäni virkistävä päähenkilö. Hän sanoo asiat suoraan - välillä vähän tylystikin - mutta osaa myös olla välittävä ja huomaavainen. Collins on myös onnistunut luomaan koskettavaa tekstiä ja itse luin kyynelet silmissä joitakin kohtia ... (lisää)

Lukijatar avatar
Kirjoittanut
3.5

Alkuun on myönnettävä, että Nälkäpeli on merkittävä teos YA-kirjallisuudelle, erityisesti Suomessa. Se paitsi aloitti dystopiabuumin myös teki selväksi, että nuorten aikuisten kirjallisuudelle on todellakin tilausta. 

Teos on jaettu kolmeen osaan, joissa seurataan Katnissin seikkailuja Nälkäpeli-kisoissa ensimmäisen persoonan kertojan kautta. Katniss on päähenkilönä miellyttävän maanläheinen - hän on käytännöllinen ja vastuuntuntoinen. Hänen järkeilyihinsä ... (lisää)

Moonlight avatar
Kirjoittanut
4.5

Tulevaisuuden maailma, jossa kehitettiin kaikkien aikojen sairain peli. Joka vuosi tähän peliin lähetetään 24 lasta taistelemaan areenalla, kuin urheilussa. Mutta ainoa ero on, että he taistelevat selviytymisestään ja siitä kuka on viimeiseksi elossa. Niin pelottavaa, sadistista mutta myös nerokasta! Yksi mielenkiintoisimmista, vaikkakin kauhistuttavimmista ajatuksista mistä olen kirjoissa lukenut. Mutta muuta en voi sanoa kuin, että rakastuin sarjaan aivan täyttä ... (lisää)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Hyvä kirja. Katnisin tunteet mahdottomalta tuntuvassa pelissä oli kirjoitettu tosi hyvin. Kun miettii mitä itse tekisi tuollaisessa tilanteessa pelko käy ylivoimaiseksi.

Jonskuux avatar
Kirjoittanut
4.5
Tästä on nyt jonkin aikaa, kun kirjan luin. Muistan kirjasta sen, että luin sen muutaman päivän aikana ja oli todella koukuttava ja mielenkiintoinen juoni. Tykkäsin sivuhahmoista, erityisesti Haymitch ja Cinna olivat hyviä. Mielestäni kirjassa alku oli vähän tylsä, ja kirjassa oli muutama ei niin kiinnostava kohta. Lukukokemuksena kuitenkin loistava!
Yllatuus avatar
Kirjoittanut
3.0

Ihan hyvä. Juoni on hyvä ja koskettava kirja voisi edetä nopeampaa tuntui polkevan välillä paikallAan

rahanpesukarhu avatar
Kirjoittanut
5.0
Minulla oli paljon ennakko-oletuksia tätä kirjaa kohtaan: ajattelin, että tämä on turhaan hypetetty tavallinen teinisarja, jota olen luultavasti liian vanha lukemaan yli 20-vuotiaana. Onneksi kuitenkin päätin katsastaa millainen sarja tämä on, sillä kaikki ennakkoluuloni osoittautuivat vääriksi. Kirja kaappasi mukaansa ja luin koko sarjan hetkessä läpi!
WindWizard avatar
Kirjoittanut
4.5
Pakko sanoa että tämä kirja yllätti minut täysin, ja vaikka ystäväni olivat kehuneet sitä hyväksi - en likimainkaan uskonuit sen olevan näion hyvä. Kirja tempaisi minut mukaansa, olin kuin olisin ollut yhtä kirjan kanssa, pystyin jopa kuvittelemaan mielessäni Ruen peitettynä kukkasilla, se oli kohta jossa itkin, siis ihan todella. Se oli niin liikuttavaa etten kehtaa edes ajatella. Tämä oli yksi harvoista kirjoista jossa liikutuin niin paljon. En säälinyt juuri kenenkään ... (lisää)
Poison Girl avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin nälkäpelit jo jonkin aikaa sitten kaverin hypetyksen takia, ja päätin sitten itsekin lukea. Ensimmäinen kirja on loistava! Se on jännittävä, henkeäsalpaava ja jotenkin pelottavakin. Dystopiaa parhaimmillaan. Nälkäpelin maailma on julmuudestaankin huolimatta kekseliäs ja mielenkiintoinen. Seuraavat osat eivät yltäneet ekan tasolle.
kesyrottafanitus avatar
Kirjoittanut
4.5
Luin tämän viime vuonna, kun eräs ystäväni trilogiaa niin kovasti suositteli. Jäin heti koukkuun! Nälkäpelit pääsivät miltein heti suosikkikirjoikseni! Juoni oli hyvä ja mielenkiintoinen. Luin kirjaa välillä hengitystäni pidätellen. Juonenkäänteet olivat hyviä ja ennalta-arvaamattomia, jonka vuoksi osa niistä oli todella karmeitakin ja se teki kirjasta todella mielenkiintoisen ja jännittävän. Vaikkei Nälkäpeli ollut mielestäni yhtä hyvä kuin Vihan Liekit, oli se silti todella mielenkiintoinen ja mahtava lukukokemus, joka piti lukijan tiukasti otteessaan viimeisille sivuille asti.
Puolikuu avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli oikeastaan aika hyvä, hyvin erilainen kuin odotin. Erityisesti pidin päähenkilöstä, jonka kaltaisia voisi nuortenkirjallisuudessa olla enemmänkin. Tarina piti hyvin otteessaan enkä minä ainakaan osannut arvata kuinka lopussa käy. Koko kirjan ajan kuitenkin häiritsi se, kuinka naiivi ja pinnallinen kuva Capitolin asukkaista annetaan. Se, että ihmiset yhteistuumin hyväksyisivät Nälkäpelin kaltaisen asian ja vielä pitäisivät sitä hyvänä viihteenä kuin mitäkin saippuasarjaa, ei vain ole realistinen.
ilona_milla avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin tän koko trilogian vuosi sit joululomal tyylillä heräsin, luin, menin nukkumaan jne. ja saan vieläki kylmii väreitä ku aattelen tätä <3 Suzanne Collins on aika genius
Frost avatar
Kirjoittanut
4.0
Upea teos Collinsilta tosin olisin toivonut enemmän varsinaista peliä. Vei täysin mukanaan! :)
inari avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan uskomaton kirja! Ja oih<3 Peeta Mellark on aivan ihana katniksesta puhumattkaan! Nälkäpeli on kirja jota voin kutsua kirjaksi, joka oikeasti kannattaa lukea! Nälkäpelin luin yhtäsoittoa alusta loppuun ja toinen on jo pöydällä odottamassa lukijaa! Lukekaa nälkpeli!
Soturiorava avatar
Kirjoittanut
4.0
Ennen kuin aloitin tämän kirjan lukemista luulin tätä kirjaa todella ahdistavaksi, koska luulin tämän kertovan nälänhädästä ja sen sellaisesta. Sitten tämä kirja tuli kouluni lukupiiriin ajattelin mennä lukemaan tämän kirjan. No, niin ajatteli todella moni muukin (suunnilleen kaikki), enkä päässyt lukemaan tätä kirjaa lukupiirissä. Halusin kuitenkin lukea tämän, jotenka menin lainaamaan kirjastosta. Kyllä kannatti lukea. Kirja imaisi mukaansa, mutta tämä ei yllä kuitenkaan lempikirjojeni tasolle.
Hermione Granger avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Swordsman avatar
Kirjoittanut
5.0
Luin tämän jo joskus viime vuoden alussa, mutta yritetään nyt kuitenkin jotain kirjoittaa. Tämä oli mielestäni trilogian paras osa. Tässä kun oli ihan vaan tavallinen peli, kun taas Vihan liekeissä oli neljännesjuhla ja Matkijanärhessä ei peliä ollenkaan. Muutenkin tämä vain oli erilainen lukukokemus, kun ennen lukemisen aloittamista en vielä tuntenut hahmoja ollenkaan. Tämä taisi olla ensimmäinen lukemani kirja joka on kirjoitettu preesensissä ja yksikön ensimmäisessä ... (lisää)
Yö (Eit) avatar
Kirjoittanut
4.0
Mielestäni ihan hyvä kirja. Itsellä tuo lukeminen hieman hitaamman puolesta, mutta silti tuli luettua kolmessa päivässä. Voisi siis lukutahdistani kirjan parissa päätellä, että ihan mielenkiintoista luettavaa oli ;D. Viimeiset 10 sivua meni kyllä vähän pakko lukemisella, mutta se saattaa johtua siitä, että olin lukenut kirjaa liikahtamatta jo 4 tuntiä putkeen >w<
Sparhawk avatar
Kirjoittanut
5.0
Loistava kirja, loistava sarja. Helppo lähesty ja omaksua. Sopii monipuolisesti kaikille, luulen (noista HC Dystopia-lukijoista en tiedä :-) Sain kirjan kakkososan pokkarina lahjaksi kun omista ei keräile kirjoja. EN ollut kuullu ko. sarjasta mitään (tämä ennen leffoja) ja aattelin, että voin mä säilyttää sen et jos joskus tulee luettu. En syttynyt heti, toisaalta miksi aloittaa #2:sta? Tuli sitten hommattua kentokentältä tämä kun ei ollut mitään matkalukemista. Yleensä ei ... (lisää)
Ada avatar
Kirjoittanut
5.0
Olin yllättynyt saadessani kirjan lahjaksi tuttavaltani... Tunnustan aliarvioineeni kirjasarjaa pelkästään siksi, että olin niin kyllästynyt jokapäiväisiin "Nälkäpeli-vihan liekit" -mainoksiin. Kun aloitin lukemisen, jäinkin koukkuun heti ensimmäisellä sivulla. Jatkoin lukemista kuumeisesti ja seuraavan aamuna olinkin saanut kirjan luettua. Jäin innolla odottamaan toista ja kolmatta osaa, enkä pettynyt luettuani ne. Jatko-osat ylsivät reilusti yhtä hyvälle, elleivät paremmalle ... (lisää)
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
3.0
Kaiken hypetyksen jälkeen odotin tältä kirjalt hiukan enemmän. Nälkäpeli ei ole huono, mutta olen ehkä lukenut parina viime vuotena pari dystopia sarjaa liikaa... Positiivisuuden puolesta sanottakoon, että Nälkäpelissä oli virkistäviä poikkeuksia muihin sarjoihin verrattuna, joten kaipa tämäkin pitää loppuun asti katsastaa.
sofiakatariinaaaa avatar
Kirjoittanut
4.5
Luin tämän kirjan noin vuosi sitten. Katsoin ensin elokuvan, ja kun tajusin että siitä oli kirjakin, oli pakko lukea. Ja hyvähän se oli. Joissain kohdissa oli vähän tylsää, kun ei tapahtunut mitään, mutta sitten kuin tapahtui, niin sitten kyllä tapahtui. Kirja meni siinä parissa päivässä ja äitikin rupesi lukemaan, kun pakotin. Kyllähän sekin sitten innostui. Pian oltiin kaikki kirjat luettu ja leffoja kateltu moneen kertaan. Nyt odotan innolla kolmannen leffan ekaa osaa :)
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli raaka mutta, niinhän minä alussa arvelinkin! Yhtenä aamuna aloin hetkiseksi lukemaan kirjaa ja sitten myöhästyinkin koulusta! Kirja oli hienosti kirjoitettu! Katniss ei ollut sellainen täydellin tyyppi kuin joissain kirjoissa näkee! Ensin peeta oli ärsyttävä mutta ei enää! Nyt olen katsonut elokuvat (siis 1+2) Suosittelen ! Lempihahmojani oli Cinna ja Haymitch :D! (En osannu kirjottaa tota Haymitciä :D)
Celestine avatar
Kirjoittanut
4.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
 avatar
Kirjoittanut
3.5
Ensimmäisestä luvusta, ensimäisestä sivusta,tiesin että tämä on minun kirjani.Odotin koko koulupäivän että pääsisin jatkamaan, ja suorastaan juoksin kotiin.Harpoin sivuja etempäin välittämästä siitä, että kirjoitus kieli oli preesensissä. Kirja oli aluksi himan tylsä, mutta kun pelkäsin että tulee joku kuolettavan tylsä kohtaus,Collins yllätti minut ja lukemisesta tuli hohdokasta.Joskus kyllä ihmettelin että milloin se peli alkaa koska kirja oli ... (lisää)
Snowshadow avatar
Kirjoittanut
5.0
Aivan mahtava kirja!!! Kun aloitin lukemisen en voinut lopettaa ennen kuin kirja oli kokonaan luettu.(lauantaina saunan jälkeen aloitin ja silloin illalla ja yöllä sen luin). Todellakin suosittelen!! Vaikka hieman raaka Se kylläkin on!
Arwina avatar
Kirjoittanut
5.0
Nälkäpeli on ehdottomasti yksi parhaista kirjoista jota olen ikinä lukenut! Juoni kulki omalla painollaan ja aihe oli loistava.=) Lukemista ei voinut lopettaa kesken, vaan luin sen melkein ilman taukoja. Kirja oli kokonaisuudessaan koukuttava, monipuolinen, jännittävä ja aika raaka. Rakastuin kirjaan ja odotan, että saan käsiini jatko-osat.
Tribute avatar
Kirjoittanut
5.0
Paras kirja minkä olen ikinä lukenut. Kirjaa ei todellakaan pysty laskemaan hetkeksikään käsistä, vaan se on pakko lukee heti. Henkilöt ovat tosi uskottavia, ja samaistuttavia. Juonu on aika perinteinen kolmiodraama, mutta Suzannella on taianomainen taito kirjoittaa tavalla, joka saa kirjan ainutlaatuiseksi. Elokuva oli kirjaa laimeampi, mutta silti ihana, ja Josh Hutcherson Peetana oli unelmien täyttymys! Nyt vaan odotellaan jännittyneenä Catching Firen ilmestymistä!
hanhyokkasikimppuuni avatar
Kirjoittanut
4.0
Huhhuh. Luin tämän kirjan uudelleen vuoden tauon jälkeen. En kuollaksenikaan muistanut, kuinka koukuttava kirja on kyseessä. Luin kirjan muutamassa illassa. Suzanne Collinsin upea teksti saa lukijan todella elämään keskellä Nälkäpeliä. Kirja on parempi, kuin ikinä muistinkaan. Jos minun pitäisi elää jossakin lukeani scifi-kirjan maailmassa, en valitsisi todellakaan Panemia. Voisin joutua keskelle tappoleikkiä. Saattaisin joutua tilanteeseen, jossa ainoa tie ... (lisää)
Pirita avatar
Kirjoittanut
5.0
Nälkäpeleistä ei voi sanoa muuta kuin että Suzanne Collinsilla riittää ajatuksia. Hyviä sellaisia siis. Ei, nyt käsititte mut väärin.. Nälkäpelin on maailmankaikkeuden upein kirjasarja! Välillä kirjalle kiroaa pahimmat kirosanat, kun lempihahmo kuolee. Välillä istuu keskellä kyynelten vesiputousta. Kaikkein suurin tunne on kuitenkin voitontahto. Teille, joita arveluttaa kirjan "raakuus", voin sanoa että unohtakaa ennakkoluulonne. Kirjassa ei helvata vieköön ihannoida ... (lisää)
Tiger avatar
Kirjoittanut
5.0
Tykkäsin tosi paljon, koska juoni ei jäänyt junnaamaan paikoilleen, vaan meni koko ajan eteen päin. Leffakin oli hyvä.
rudi92 avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja ei ollut aivan niin hyvä, kuin olin kuvitellut. Eikä se johtunut kirjasta itsestään, vaan kirjailijan tyylistä kirjoittaa. Se oli monesti tosi outoa ja sekavaa, joissain kohdissa liian nopeatempoista. Tunteet oli kerrottu aika huonosti ja monissa kohdissa jäi hieman epäselväksi mitä Katniss tunsi. Mutta muuten kirja oli ihan kiva. Kun itse Nälkäpeli alkoi, kirjaa ei meinannut laskea käsistä. Katniss oli tosin ärsyttävä, mutta loppujen lopuksi ei paljon haitannut. Ihan neljän tähden arvoinen lukukokemus.
Elluxoxo avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirjoitan tätä näin nuoren lukijan näkökulmasta. Sain 10-vuotislahjaksi kaveriltani ekan kirjan, ja luin takakansitekstin ja pidin sitä niin raakana, että laitoin kirjan hyllylle ja sinne se unotui vuodeksi. 11-vuotiaana löysin sen taas, ja aloitin lukemaan ja luin sen siltä istumalta. Kaikki vain oli niin... Koukuttavaa. Nyt olen 12 ja lukenut ensimmäisen kirjan 7 kertaa - ja suosittelen ehdottomasti kaikille muillekin!
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
4.0
Nälkäpeli on lähes täydellinen! Näin alkuun se oli pakko todeta. Kirja on alusta loppuun kiinnostava ja koskettava, siis ihan "fyysisestikin"! Tällä tarkoitan sitä, että itselläni oli ainakin sellainen olo, että Nälkäpeliähän tässä pelataan. Odotti pelkäen mitä seuraavaksi tapahtuu, kuka hyökkää ja mistä hyökkää. Tuntui kuin olisi taistellut Katnissin rinnalla! Harva kirjailija pystyy saamaan lukijansa kirjan vangiksi. Syy miksi annan kirjalle neljätähteä, on ... (lisää)
Wizardine avatar
Kirjoittanut
5.0
Tosi, tosi jännittävä, koukuttava, persoonallinen idea ja yllättäviä käänteitä. Yksi parhaista kirjoista, mitä olen lukenut. Siis nimeomaan tämä ensimmäinen kirja, ehdottomasti sarjan paras osa. Tykkäsin Vihan liekeistäkin, yllätti, miten lähes täysin sama idea oli saatu käytettyä niin fiksusti uudestaan ja silti toteutettua niin erilaisena. Matkijanärhi taas... noh. Se oli tiettyyn pisteeseen saakka hyvä, mutta viimeiset luvut ja se koko loppuratkaisu pettivät pahasti. Niin hyvä sarja ja niin laimea lopetus. Mutta ensimmäinen osa... teen kunniaa Suzanne Collinsille.
Sielunsyöjä avatar
Kirjoittanut
5.0
Ei ole meikäläisellä harmaintakaan mielikuvaa siitä, miten mä tähän tykästyin. Kirjastossa olin vaan ihan innoissani. »Jee! Nälkäpeli!» Enkä muista miten hiivatissa olin saanut semmoisen tuntuman, että Nälkäpeli on jee. Varmaan joku lehtiartikkeli ylipuhui minut xD Jokainen osa tästä on ollut niin hieno, että on ollut pakko lukea joka sana heti katsettaan irroittamatta (välillä on pakko pitää taukoa muusta syystä,utmut...). En oikein osaa myöskään tietää, mikä ... (lisää)
Vallu avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun ensimmäisen kerran kuulin kirjasta ymmärsin sen täysin väärin, joten onneksi siskoni pakotti minut (vastahakoisuudestani huolimatta) ottamaan tämän matkalukemiseksi. En tietenkään kertonut hänelle mutta olin heti kirjan pauloissa ja olen lukenut sen ainakin viidesti. Tarina on aivan upeasti kirjoitettu, eikä kirjaa voi aloitettuaan laskea käsisttään. Elokuva oli kuitenkin suuri pettymys, koska siitä oli jätetty niin paljon pois. Tätä kirjaa ja koko Nälkäpeli-trilogiaa suosittelen kuitenkin kaikille.
Catherine avatar
Kirjoittanut
5.0
Mitä tähän voisi sanoa ? Aivan MAHTAVA kirja. Bongasin kirjakaupan hyllyltä viime kesänä ja lähti oitis mukaani. Koko kaveripiirillekin oon suositellu ja nekin oon saanu tästä innostumaan. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja.
EppaheartBooks avatar
Kirjoittanut
5.0
Uskomaton! Sillä sanalla kuvaan tätä kirjaa. Ystäväni britteistä oli jo pitkään hehkuttanut minulle tätä kirjaa joten pakko oli lukea! Tämä oli jotain niin.. uniikkia,jotain semmoista jota ei vain voinut laskea alas,luin koko kirjan yhteen putkeen! Yleensä luen vain kirjoja jotka on mahollisimman fantasia,joten tämä yllätti tosi positiivisesti,suosittelen lukemaan! :)
Salut avatar
Kirjoittanut
5.0
Minusta Nälkäpeli oli todella hyvä kirja, vaikkakin todella erilainen aikaisempiin kirjoihin verrattuna, tietysti positiivisesti. Suosittelen kirjaa kaikille jotka vähänkin välittävät fantasiasta, tai mistä vain, kirja ei minusta kamalan fantasiakirja ollut. Tietysti siinä oli oma maailmansa joka oli aivan upea. Joten kaikki lukemaan Nälkäpeli!:D
tiiailona avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä kirja lumosi minut, niinkuin Meyerinkin. Ensimmäisellä lukukerralla: olin angiinassa, todella korkeassa kuumeessa ja muutenkin kipeänä. Kun luin sivuja eteenpäin, hirveissä kurkkukivuissa, sain jotenkin pientä lohtua koko kirjasta, kun siinäkin kärsittiin ja voitiin pahoin - useasti ja toistuvasti. Rakastuin tähän kirjaan välittömästi. Luin koko kirjan yhteen putkeen, en päästänyt siintä irti hetkeksikään. Juoni oli niiiin mukaansa tempaiseva, mielenkiintoinen ja ... (lisää)
Twist avatar
Kirjoittanut
4.0
Nälkäpeli on uusi "hitti" minulle. Tarina on unohtumattamon kaunis ja kauhea samaan aikaan, juoni pitää otteessaan niin, että lukemista oli vaikea jättää kesken, vaikka väsyttikin jo lukeminen myöhään yöllä. Hahmot olivat loistavasti kehitetyt, ja juoni oli fantastisen upea, ja en malttanut olla hetkeäkään ilman seuraavaa osaa, joka minun piti heti ottaa jatkoksi. Tämän sarjan aion todellakin omaankin hyllyyni hankkia, niin upea se on!
emmu avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun lainasin kirjan kirjastosta, en odottanut että kirja olisi edes hyvä, mutta nälkäpeli oli loistava. Ehdottomasti yksi parhaista kirjoista jonka olen ikinä lukenut. Tarinaan pääsee heti sisään ja kirja etenee sopivan nopeasti ettei tylsiä kohtia pääse syntymään. Suosittelen ehdottomasti että jokainen lukee Nälkäpelin. Se sopii myös nille jotka eivä muuten scifistä tai fantasiasta pidä.
Paikalla 1 jäsen ja 64 vierailijaa
Cicatrix
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868