Tähtiyö oli jostain syystä mielestäni väliosa tietenkin loppua lukuunottamatta. Tietenkin alku ja reviireihin tutustuminen oli ihan jännää. Kumminkin se oli hyvä. Lopussa alkaa paljastua Haukkahallan todellinen luonne. Kirja oli kumminki uuden Profetian tähänmennessä paras kirja.
Tämä oli ensimmäinen Soturikissat-kirja jonka luin (ja voin sanoa ettei ollut järkevää aloittaa tästä), mutta kirja oli hyvä ja innostuin heti. Kirja voi tuntua joissainkohtia sekavalta, jos ei tajua että eriluvuissa ollaan eripaikoissa. On mielestäni virkistävää että klaanit muuttavat. Kirjassa ei nyt Harmaaraidan katoamisen lisäksi ollut mitään niin suurta. Se että Haukkahallasta tehtiin väliaikainen päällikkö herättää huomion myös häneen. Lehtilampi saa myös Perhonsiiveltä maukkaita tietoja Haukkahallan alkuperästä jotka korostuvat myöhemmissä kirjoissa. Kokonaisuutena kirja piti kokoajan kiinnostuneena ilman mitään suurempia tapahtumia. Hyvä kirja, suosittelen kaikille!
Tämäkin oli oiken hyvä. Keskiyön kommenteissa en sanonut, mutta mielestäni päähenkilön vaihdos oli ihan hyvä vaikka Tulitähti olikin ihana. Nyt on kiva kun päähenkilöitä on monta, ja ne vaihtuvat aina kirjoissa. On myös kiva kun kirjassa seurataan sekä klaanien että matkalaisten elämää. Tuho metsässä alkaa ja Sulkahäntä täyttää ennustuksensa. Tavallaan harmi sillä Sulkahäntä oli mielestäni ihana. Kirja on tosi hyvä. Suosittelen lämpimästi kaikille!!
Kokonaisuudessaan hyvä aloitusta hyvälle sarjalle. Varistassun käytös oli ehkä välillä hieman aliarvoista. Sulkahännän ja Varistassun rakastuminen oli kumminkin hyvä lisä. Itse olin lukenut tätä ennen jo Aamunkoin ja pari sen jälkeistä kirjaakin. Luovaa oli myös se että Keskiyö oli mäyrä. Periaatteessa juoni ei kummankaan jaksanut yllättää mutta se johtui vain siitä että tiesin sen etukäteen. Kirja oli silti superhyvä. Se jaksoi pitää mukanaan kokoajan. Kaikki jotka ovat lukeneet soturikissojen ykkössarjan rakastuvat varmasti tähänkin. SUOSITTELEN!!!
Taas aivan mahtava Soturikissat-kirja. Vaikka Tiikeritähden kuolema oli raaka, se oli ansaittu. Se että Tulitähti ei taistellutkaan Tiikeritähteä vastaan vei kirjasta liian ennalta-arvattavuuden pois. Siinä nyt noin lyhyesti kirjan päätapahtumat. Se jälkeen kun Veriklaani oli voitettu kirja jäi ehkä vähän odottamaan jotain. Ei se kummankaan näin hyvässä kirjassa ollenkaan haittaa. Se oli sarjalle hyvä päätösosa ja sen jälkeen halusi heti lukea lisää. Superhyvä kirja. Suosittelen kaikkia lukemaan!!
Kirja on todella hyvä. En nyt pureudu niin kirjan tapahtumiin mutta mainittakoon että Kirkastassun (myöh. Irvinaaman) ja muiden oppilaiden hyökkäys koirien pesään oli hyvä lisä kirjaan. Loppu oli selvästi kirjan paras kohta ja Sinitähden kuolema oli niin surullinen... Ja hänen viimeiset sanansa. Voisin jatkaa siitä aiheesta vaikka kuinka pitkään. Mutta kirja oli siis ihan loistava. Ehkä koko ykkössarjan paras osa, ainakin toisiksi paras.
Tulisydän pääsi vihdoin Myrskyklaanin varapäälliköksi, mutta Tiikerikynnestä tuli Varjoklaanin päällikkö, joka kumminki jatkaa Varjoklaanin hieman erikoisempia päälliköita Yötähden (joka ei saanut henkiään) ja Rikkotähden (joka nyt rikkoi Soturilakia aika pajon) jälkeen. Sinitähden ylireaktiosta eivät nyt niin haitanneet,nvarsinkaan metsäpalon jälkeen. Olihan hänelle kumminkin ennustettu että tuli pelastaa hänen klaaninsa. Periaatteessa se on aika selvää että tuli=Tulisydän mutta metsäpalo kyllä jätti jälkeensä vain tuhoa ja kuolemaa joten ennemmin alkaa ajatella että ennustus on väärin kuin että se kohdistuu johonkin kissaan. Mielestäni myös se että Tulisydän näkee Vatukkapennussa Tiikeritähden on ymmärrettävää. Melkein ärsyttää kumminkin että se on tässä kirjassa aika pienessä osassa, mutta toisaalta jos se olisi isommassa osassa se paljastaisi joidenkin tulevien kirjojen (kuten Auringonlasku) juonta. Ihana kirja kaikin puolin!
Tämä oli aivan mahtava kirja. Tässä vaiheessa Sinitähden salaisuus alkaa todenteolla paljastua. Ja kukapa olisi arvannut että Hopeavirta saa pentuja. Hopeavirran kuolema oli surullinen mutta hyvä lisä kirjaan. Tiikerikynnen paljastuminen oli jo arvattavissa ja sen seuraukset näkyvät seuraavassa kirjassa hyvin. Kirja oli todella hyvä. Suosittelen kaikille Soturikissoista pitäville!
Kirja on mielestäni monella tapaa hyvä. Mutta koska olen lukenut Iltahämärän ennen tätä, arvostan Tuhkatassua todella paljon. Viimeistään tässä kirjassa tajuaa Tiikerikynnen olevan paha. Hän yritti tappaa Sinitähden mutta Tuhkatassu tulikin siihen ansaan. Tuhkatassun loukkaantuminen oli samalla kamalaa ja ihanaa jos tietää mitä siitä seurasi. TÄSSÄ KOHTAA TULEE JUONIPALJASTUKSIA KIRJASTA ILTAHÄMÄRÄ! Iltahämärässä Tuhkamarja (entinen Tuhkatassu) saa kuulla kuolevansa. Hän oli valinnut parantajan tien ja kun Lehtilampi karkasi hän kuoli kun mäyrät hyökkäsivät Myrskyklaaniin. Silloin Lehtilampi tuli takaisin. ILTAHÄMÄRÄN JUONIPALJASTUKSET LOPPUVAT TÄHÄN. Myös Harmaaraidan ja Hopeavirran tapailu oli mukava lisä. Kokonaisuudessan ihana kirja ja hyvää jatkoa Soturikissojen upealle tarinalle!
Sabriel... Odotin teoksesta enemmän kuin ehkä olisi pitänyt. Ajattelin, että se olisi kirja minun mieleeni. Jostain kumman syystä sain otettua kirjan juonesta kiinni vasta vähän yli puolen välin, eikä siinä vaiheessa lukemiseen enää keskity kunnolla. Loput kirjasta oli kuin olikin mieleeni, vaikean alun jälkeen. Yksi asia mihin kiinnitin heti huomiota oli Sabrielin sinnikkyys. Kiinnyin häneen todella paljon, minkä vuoksi harmittaa, että en päässyt juoneen mukaan alussa. Myös Mogget oli ihana hahmo ja suurin osa muistakin. Kirja oli kuvattu todella hyvin sain selvän kuvan Vanhasta valtakunnasta. Myös teoksen idea oli kiva ja hyvin toteutettu. En tiedä luenko jatko-osia. Se saa jäädä nähtäväksi. Suosittelen kirjaa, vaikka alussa en päässytkään juoneen mukaan!
Ensiksi kerron että olen lukenut Soturikissat aika oudossa järjestyksessä. Aloitin Aamunkoista Iltahämärään ja vasta sitten aloitin tämän sarjan. Mutta itse asiaan, kirja oli hyvä alku loistavalle sarjalle. Esinäytös (kuten aina) aukesi minulle vasta kun olin jo pitkällä kirjassa. Ruska on mielestäni hyvä päähenkilö ja kirja nappaa heti mukaansa. Minua ei myöskään oikeastaan haitannut että tajusin jo tässä osassa että Tiikerikynsi oli paha. Minusta tuli kissafani heti kun aloitin Soturikissat. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille kirjoista pitäville.
Rakastuin kirjaan, kirjoitus oli hyvää ja juoni piti otteessaan. Kaiken kaikkiaan yllätyin sillä kirja ylitti odotukseni moninkertaisesti. Suosittelen! Kirjasta löytyi paljon enemmän herkempääkin tekstiä kuin taisteluja.
Alex Scarrowin "Tuomiopäivän koodi" (Buster Nordic, 2014) on kolmas osa Time Riders -sarjaan. Liam, Sal ja Maddy jatkavat aikamatkailuaan ja päätyvät tällä kertaa Englantiin 1100-luvulle, jossa nuoret kohtaavat erään huppupäisen metsärosvon, sekaantuvat Rikhard Leijonamielen ja Juhana Maattoman väliseen valtataisteluun ja selvittelevät Graalin maljan arvoitusta. Seikkailua, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Väkivaltaa on mukana aika paljon, mutta toisaalta on syytä muistaa, että tässä historiallisessa kontekstissa se on perusteltua. Niin se vaan taitaa olla, tytöt ja pojat, että Time Riders on yksi parhaista ellei sitten ihan se paras tällä hetkellä ilmestyvä nuortenkirjasarja. Täytyy vain toivoa, että Buster Nordic jatkaa edelleen sen julkaisemista!
Mahtava kirja. Alku oli surullinen, JA MIKÄ LOPETUS.
Nyt se on ohi. Kymmenen hienoa kirjaa takana, eikä mitään uutta enää edessä. Tämä oli viimeiseksi kirjaksi lyhyt ja vähän lässähtänyt, mutta kuitenkin ihan ok päätös sarjalle. Kirjoitusvirheitä oli jokseenkin paljon, esim. Annabeth kirjoitettiin parikin kertaa Annebeth. Lopputaistelu kävi ihan liian helposti ja loppu oli muutenkin ehkä liian nopea. Ihan hyvä kirja jokatapauksessa. Ja hieno kokonaisuus. Kun tätä luin, toivon että kirja ei loppuisi niin nopeasti. Olisi pitänyt olla vähintään 500 sivua lisää että ei vain olisi lopppunut kesken. Tämä oli kuitenkin todella mukaansatempaava, joten eihän mitään taukoja voinut pitää. Lopussa tuli haikea olo, olisin toivonut edes epilogia tai jotain joka olisi paljastanut hieman tulevaisuuden näkymiä. Suosittelen ehdottomasti lukemaan jos on lukenut muutkin Rickin puolijumalakirjat.
Valtaistuinpeli on kerrassaan mainio kirja! Paras tähän asti lukemistani kirjoista, ja valtaistuinpelin jatko-osa sitäkin parempi. Kirja tekee sarjan avauksen rauhallisesti, jotta lukija ehtisi tottua kirjan maailmaan ja oppisi että kuka kukin on. Valtaistuinpelissä kuvailu on ensiluokkaista, hahmojen luonteita kuvataan hyvin ja ulkonäkökuvaukset ovat todella taidokkaita. Kirjassa on paljon politikointia, salajuonia ja jopa piirteitä dekkareista. Siksi pidän siitä. Kirja ei sen kummemmin tarjoa arvoituksia lukijalle, sillä useimmat seikat paljastuvat melko nopeasti, mutta tarinankerronta on sellaista että Valtaistuinpeliin jää koukkuun jo ensimmäisten sivujen aikana. Ainoa hiukan mietityttävä puoli kirjassa on eroottiset osat. George-setä on kyllä kuvaillut kirjansa tapahtumiakin yhtä hyvin kuin kirjan paikkoja, ja myös hahmojen tunteetkin on kuvattu hyvin. Mutta kirjassa on kohtia, joissa hahmot mm. rakastelevat ja silloin herra Martin ei säästele sanojaan. Ei se toki ole iso miinus, luohan se toki väriä ja tunnetta tarinan muuten niin synkkään etenemiseen, mutta välillä tuntuu siltä että luenko Valtaistuinpeliä vaiko Viittäkymmentä harmaan sävyä. Suosittelen silti lämpimästi lukemaan kirjan ja koko sarjan. Mutta muista varata mukava nojatuoli itsellesi, sillä tätä kilogramman painoista opusta ei pitkään jaksa ilmassa pitää.
Innostuin kirjan lukemisesta heti leffan katsottuani! En viitsinyt alkaa enkuksi lukemaan sarjan kirjoja, joten päätin venailla tätä suomennosta. Kirja oli todella upea ja juoni kulki sujuvasti eteenpäin. Parempi kuin itse leffa, vaikka sekin oli aivan ihana! Minhosta tuli jo leffan katsottua suosikkihahmoni, joskin myös Newtistä, Thomasista ja Teresasta pidin. Minho nyt vaan oli jotenkin niin ihanan määrätietoinen johtajaluonne ja sillä viisiin. Mutta palatakseni itse kirjaan: todellakin suosittelen lukemaan! Kirja oli aivan niin hyvä kuin oletinkin, ehkä meni jopa hieman yli odotusten. Ainut mihin en ollut tyytyväinen oli kannen kuvitus. Odotin samankaltaista kantta kuin englannin kielisessä, sillä se oli jotenkin hienompi. Menihän tuokin silti jotenkin. Kirja oli joka tapauksessa todella ihana, mielenkiintoinen, raaka ja koukuttava. Dashner osasi selkeästi asiansa. Suomentajan työhönkin olin muuten ihan tyytyväinen, mutta ärsytti kun WICKED oli käännetty PAHA:ksi. Loppu jäi kuitenkin sopivasti auki ja odotan innolla jatkoa!
Tämä kirja oli aivan täydellinen. Ei muuta lisättävää. Jokainen lukekoon itse. :)
Minulla oli pitkään ollut jostain syystä sellainen käsitys, että tämä kirja tuskin on kovin hyvä, mutta se olikin hyvä ja mukansatempaava kirja. Kirjan kansi kuvan kuvitus oli onnistunut täydellisesti, värit sopivat hyvin yhteen ja se hyvin kirjan tarinaan. Evie oli ihan mukava hahmo, mutta sisälsi vähän liikaa kaikkea pinkkiä. Raquel ja Reth puolestaan olivat ärsyttäviä. Vivieniä kävi sääliksi, ja sen kohtalo oli aika surullinen. Lish oli aivan ihana hahmo ja oli surullista, että se kuoli. Myös Lend oli mukava hahmo. Tykkäsin aika paljonkin kirjasta ja aion kyllä lukea jatko-osatkin.
Loistava fantasiakirja ja kasvukertomus. Päähenkilön matkaa seurasi koko kirjan ajan sydän syrjällään ja toivoi hänelle pelkkää hyvää. Kirjan alkuosa oli hieman pitkäveteinen, mutta kunhan siitä pääsee yli imaisee juoni täysillä mukaansa. Suomennoksessa oli valitettavasti jälleen suuri määrä kirjoitus- ja lyöntivirheitä, mikä häiritsi ainakin omaa lukunautintoani.
"Shokki : toinen karmea Creepy-kokoelma" (Egmont, 2010) sisältää amerikkalaisen Creepy-lehden numerot 6-10, joissa ilmestyneet tarinat julkaistiin aikanaan suomeksi legendaarisessa Shokki-lehdessä vuosina 1972-1975. Lyhyet ja karmean humoristiset sarjakuvat sisältävät kauhutarinoita, joissa vilisevät vampyyrit, ihmissudet, ruumiinsyöjät ja muut perinteiset hirviöt. Slemmy-hahmon esittelemien kauhutarinoiden perusvire on vanhoille kansansaduille uskollinen: pahantekijä saa aina palkkansa. Valtaosan tarinoista on käsikirjoittanut Archie Goodwin, mutta ehkäpä kokoelman onnistunein tarina "Aivan kuin Siniparta!" on kuitenkin Bill Pearsonin ja Joe Orlandon käsialaa. Siinä vastavihitty morsian huomaa, että hänen kylmäkiskoisen miehensä käytöksessä on epäilyttävän paljon yhteneväisyyksia Ritari Siniparran kanssa... Mukaan on mahdutettu myös muutamia sarjakuvaversiointi klassikkokertomuksista (R.L. Stevensonin "Ruumiinryöstäjät" ja Edgar Allan Poen "Amontilladotynnyri"). Al Williamsonin tapaisten tekijämiesten kuvitus on kautta linjan komeaa, eikä unohtaa sovi myöskään legendaarisen Frank Frazettan kansikuvataidetta. Suomenkieliseen laitokseen on lisätty myös P.A. Mannisen laatima indeksi sekä vanhoja Shokki-lehden lukijakirjeitä, joten kyseessä on kaiken kaikkiaan mainio ja nostalginen paketti kaikille kauhusarjakuvan ystäville!
Shokki-kirjasarjan kolmas osa jatkaa edeltäjiensä viitoittamalla kalmanhajuisella tiellä, eli tarjoaa parin sadan sivun verran kauhusarjakuvaa käsittääkseni 1960-luvun loppupuolelta. Sarjat ovat lyhyitä, usein mustan huumorin sävyttämiä tarinoita, joiden juontajana toimii legendaarinen Slemmy-hahmo. Perinteisten vampyyri- ja ihmissusi tarinoiden lisäksi mukana on myös pari miekka ja magia -henkistä fantasiapläjäystä sekä pitempi ja tyhmemmänpuoleinen jatkotarina robottietsivästä. Yleensä Archie Goodwinin laatimat käsikirjoitukset eivät ole parhaimmillaankaan kuin pikkunäppäriä (kiinnostavana yksityiskohtana voi mainita, että mukana on pari sarjakuvasovitusta Bram Stokerin ja Edgar Allan Poen kaltaisilta kirjailijoilta), mutta taide on läpikotaisin tyylikästä - ja miksipä ei olisi kun tekijäkaartista löytyy Neal Adamsia, Steve Ditkoa, Gene Colania, Joe Orlandoa ja muita vastaavia nimiä. Viihdyttävää lukemista nostalgiannälkäiselle tämä tarjoaa etenkin pienemmissä palasissa; yhdeltä istumalta kokonainen albumi saattaa olla vähän turhan puuduttava paketti.
"Vampyyrit : kansanperionteestä populaarikulttuuriin" on Tuomas Hovin ja Merja Leppälahden toimittama ja Turun yliopiston folkloristiikan laitoksen julkaisema artikkelikokoelma, joka sisältää kirjoituksia mm. fiktiivisen Draculan ja historiallisena henkilönä tunnetun Vlad Tepesin välisestä suhteesta, lasten- ja nuortenkirjallisuuden vampyyreista, True Blood -televisiosarjasta, vampyyrifaniudesta ja ties mistä muusta verenimijöihin liittyvästä. Artikkelien taso on vaihteleva, enkä erityisesti jaksanut kiinnostua esimerkiksi roolipelaamista käsittelevästä osiosta, mutta kyllä aiheesta kiinnostunut tästä kirjasta jotain irti saa.
Niccolo Ammanitin "Juhla alkakoon" (Otava, 2011) on sanalla sanoen mielenkiintoinen romaani. Kun yritin miettiä mihinkä tätä oikein vertaisi, niin Carl Hiaasenin tuotannossa saattaisi olla jotakin samaa, mutta tässä mennään kyllä vielä uskomattomampiin sfääreihin... Ei maksa vaivaa ryhtyä kertomaan juonesta kovin yksityiskohtaisesti, mutta luvassa on absurdeja juonenkäänteitä ja mustaa huumoria, joista vastaavat muun muassa kirjallisen äänensä kadottanut romaanikirjailija, joukko epäonnisia saatananpalvojia, vuosisadan bileet järjestävä miljardööri ja joukko villieläimiä. Vastaus saadaan myös siihen mieliä askarruttaneeseen kysymykseen, mitä tapahtuikaan Rooman olympiakisoissa loikanneille neuvostoliittolaisille urheilijoille, jotka katosivat kuin varjot yöhön ja joista ei kuulunut koskaan sen jälkeen. Sysimustan satiirin ylitseampuvissa juonenkäänteissä tulilinjalle joutuvat niin kirjallisuus- ja kulttuurielämä, turhuuttaan hohtava julkkiskulttuuri kuin Silvio Berlusconin kaltaiset hahmot. Nopealukuinen romaani oli ihan hupaisaa ja pari kertaa makeasti ääneen nauramaan saavaa ajanvietettä, jota ei voi suositella tosikoille tai kirjansa arkirealistisena nauttiville lukijoille. Hirvittävän syvälle Ammaniti ei satiirissaan kuitenkaan pääse, joten mitään hirveän syvällistä luettavaa ei kannata odottaa.
Oi joi. Tässä se nyt oli. Ihanan kirjasarjan viimeinen osa ja luettuna. Olisinpa voinut säästää sitä tai en olisi lukenut kirjaa ollenkaan. Silloin tämä ainutlaatuinen kokemus olisi voinut säästyä. Nyt se on koettu. Täytyy sanoa että olen hiukan pettynyt ja vihainen itselleni siitä, että olen pettynyt. Älkää nyt ymmärtäkö väärin. Kirja oli mahtava ja ihana ja kaikkea mutta kun se oli lyhyt, viimeinen puolijumalista kertova kirja ja minä kun niin tykkään heistä ja Nicosta ei kerrottu paljoa. Totta kai hän sai omat luvut Reynan kanssa mutta hän ja Solace jäivät taka-alalle. Spoilasin ennen kirjan tuloa itseäni. Englanniksi tosiaan ja siellä oli juttuja Nicosta ja Willistä. Niitä ei kirjassa ollut. Mistä lie hän on ne saanut. Ne kuulostivat niin paljon Rickiltä että ei hän niitä itse olisi voinut kirjoittaa. Siinäpä sitten kysymys, jos Rick kirjoitti ne, missä nuo kohtaukset ovat? Muuten ihan mahtava kirja. Matka oli lyhyt, enää tuon Athenen merkin jälkeen, ne vaarat olivat pieniä ja määränpäähän kesti niin vähän aikaa. Tuli melkein tylsäksi. Ei kannattanut venyttää mutta olisi sitten kannattanut jättää kaikki ihanat ja vaarallisimmat viimeiseen. Mites sota? vrm kiinnostaa. Eipä mitää. Kaikki olivat valmiina eikä kunnollista sotaa edes syttynyt. Octavianus keräsi vaikka mitä sekasikiöitä armeijaansa ja niitä ei edes tarvittu/tapettiin melkein heti. Gaia heräsi. Yllätys yllätys. Miten kahden puolijumalan verta päätyi maahan olikin sitten se hauskempi juttu. Jumalat tulivat apuun ja silti kaiken sen jälkeen olivat täysin idiootteja yhä silti. Gaian tuhoaminen. Niin sekin tähän. Kuinka kauan kesti tuhota titaani Kronos. Aika monta sivua. Entä maanjumalatar Gaia. Yksi tai kaksi sivua. Voi voi. Siinä se ainoa surullinen juttu vaikka Gaian kanssa menehtyi pari ylimääräistäkin oli se, että juuri Leo uhrautui. Valapattoa ei enää näy. Että sinun piti mennä lupaamaan Kalypsolle Leo. Että sinun pitikin. No mutta odottakaahan vain. Ei se Leon tarina kuitenkaan siihen loppunut. Percy ja Annabeth pääsivät yliopistoon ja sodan jälkeen voivat vihdoin viettää "tavalllista" elämää. Nico nosti "Kissan pöydälle". Englanninkielinen ilmaisu parempi. Mutta siitäkin ongelmasta päästiin. Ihana, erityinen mutta lyhyt. Miksei voinut lopussa olla epilogia vaikka 5 vuoden jälkeen? Ehei. No. Ihana kirjasarja loppui. Itken täällä silmät päästäni tämän takia. Ilosta ja surusta mutta sillä välin lukekaa te muut tämä. Paras ikinä. Muiden Rickin kirjojen kanssa tietenkin ;)