Hyvin kirjoitettu ja yllätyksellinen seikkailukirja, jonka erikoisuutena on runsas sananlaskujen käyttö repliikeissä.
Jälleen upea suoritus Wardilta. Kirjan luki hujauksessa, ja jäin taas janoamaan lisää. Omegaa ja lessereitä tuskin edes mainittiin kirjassa, mikä hieman yllätti.
Todella humoristinen sarjakuvakirja, jonka luki todella sujuvasti. Vaikka en tykkää yleensä sarjakuvista tämä oli todella hyvä. Suosittelen
Ihana kirja. Alku oli tylsä, mutta loppua kohden alkoi tapahtua. Erityistä plussaa kirjalle Juniperistä ja Setristä. Pidin paljon kirjasta. Suosittelen tätä kaikille, jotka tykkää eläimistä ja erityisesti oravista, siileistä, myyristä ja saukoista.
Kirja oli tosi mukaansatempaava ja hauska. Toisaalta kliseitä esiintyi aika paljon. Aluksi kuvittelin Yön talon olevan vähän kuin Harry Potterin Tylypahka, mutta kirjan edetessä unohdin koko vertauksen. Mielenkiintoa löytyy vielä sen verran, että luen seuraavan osan.
Mielestäni kirja on ja on olllut aina ihana! Vaikka teksti saattaa olla hieman lapsenomaista, se on todella viihdyttävää ja vie lukijan hienosti Enorannan itsekeksimään mielikuvitus maailmaan. Eri maat missä Nez matkustaa ovat kaikki erilaisia ja kertovat pintaakin syvemmän tarinan. Kaiken kaikkiaan romaani on hieno kudos tarinasta, joka kertoo ystävyydestä, luottamuksesta ja onnesta.
Lähtötilanne on kiinnostavin vähään aikaan, sen johdosta olin aika pettynyt siihen että kirja ei oikeastaan toiminut kovin hyvin. Kerronta etenee journalistin kokoamien haastattelujen ja tietojen avulla, ja jää vähän turhan kaukaiseksi. Kirjassa on hyvin vähän oikeasti pelottavia hetkiä ja ne kerääntyvät pääasiassa loppupuolelle. Jännitystä kyllä rakennetaan ihan onnistuneesti, mutta sitä ei viedä tarpeeksi pitkälle eikä tarpeeksi lähelle. Kirja on ihan kiva, mutta kun katsoo sen arvosteluja se jättää kyllä oikeastaan kaikki lupaukset täyttämättä.
Pienesti surettaa, että kirjasarja loppui, todella hyvä sarja, ei kuitenkaan yllä lemppareihini. Sookie valitsi lopussa oikean miehen, muuta kirjailija ei onneksin tehnyt siitä ällöttävän romannttista.
Vaikea kirjoitta arvioita tästä, koska en saanut sitä loppuun. Mutta mielestäni se kertoo ihan tarpeeksi, etten saanut kirjaa luettua, koska se on sen verran tylsä. Odotin paljon enemmän, muiden kirjojen perusteella. Siitä huolimatta kuinka palavasti halusin tietää loppuratkaisun, en vain jaksanut lukea.
Stiefvaterin väristys-trilogiasta en pahemmin perustanut, ihan hyvä sarja se toki oli, mutta en ikinä oikein ymmärtänyt miksi kaikki hössöttivät sen ympärillä niin kamalasti. Tämä Viettelys kirja oli mielestäni parempi. Oikeastaan kirjassa loppujen lopuksi tapahtui aika vähän, mutta Isabelin ja Colen tunteiden kirjoa kuvattiin hyvin. En kuitenkaan pitänyt kirjan lopun yksinkertaisuudesta, siitä miten kaikki olikin yhtäkkiä niin hyvin ja tultiin toimeen täydellisesti ja näin.
Loistava jatko-osa sarjan ensimmäiselle osalle! Kyseisen kirjasarjan juonikuviot alkavat tässä osassa kutoutua pikkuhiljaa yhteen. Juoni vie mukanaan, hahmot ovat eläväisiä ja jännittävät tapahtumat pitävät otteessaan. RIck Riordan on kekseliäs, ja kirja pääsee yllättämään. Mukaan mahtuu toisinaan myös ripaus huumoria. Välillä huomaan hahmoissa ja juonessa hiukan kliseisiä elementtejä, mutta se ei haittaa ollenkaan tarinan sujuvuutta. Suosittelen!
Tässä kokoelmassa ovat keskeiset dialogit Faidon, Faidros ja Pidot. Ne luettuaan tietää jo aika paljon Platonin filosofiasta. Mutta kannattaa lukea rivien välistä, Platon on leikkisä ja haluaa herättää ajattelemaan itse, eikä välttämättä tarkoita aivan sitä mitä hän tuntuu sanovan. Ja filosofiaa hän siis kirjoittaa, vaikka käyttääkin vertauksia, joista myös fantasiakirjallisuus on saanut vaikutteita.
Musta Kuu on selvästi parempi kuin Vänskän esikoinen Saattaja. Saattajassa ihmissuhdesotkut olivat enemmän esillä ja kauhuaines jäi taka-alalle, Mustassa Kuussa tilanne on toinen. Vaikka hahmoilla on luurankoja kaapissa ja menneisyyttä paljastetaan tarinan edetessä, ne eivät vie liikaa tilaa tarinassa vaan tukevat sitä. Miljöö on suomalainen – metsäinen ja syrjäinen mökki kylä. Metsästä ja mökistä tuli itselläni kaikuja Evil dead elokuvasta, jota 80-luvulla kavereiden kanssa katsottiin leikkaamattomana VHS nauhalta ja kuinka se olikaan pelottava silloin. Tässä ei ihan Evil dead fiiliksiin päästä, mutta kauhu on selkeästi läsnä ja tarina on yksityiskohtineen rakennettu hyvin. Teksti on sujuvaa ja tarinan halusi lukea melkein yhtä soittoa loppuun.
Pidin kirjasta yhtä paljon kuin edellisestä kirjasta, mutta odotin tältä kirjalta takakansi tekstin perusteella jotain suurta tämän kauden päättävää lopputaistelua. Mutta muuten oli todella hyvä kirja ja suosittelen tämä lämpimästi kaikille, jotka pitävät paljon eläimistä (etenkin kissoista) kertovista kirjoista.
Kuten aiemminkin olen todennut, niin Clare kirjoittaa teknisesti ottaen erittäin hyvin. Juonen kannalta asia ei ole niinkään. Pidän toki hänen ideastaan varjometsästäjistä, jotka suojelevat maailmaamme, mutta varsinkin loppua kohden kirjojen juoni on muuttunut hyvin ennalta-arvattavaksi. Pidin sarjasta varsinkin aluksi hyvin paljon, ja sen maailma imaisi mukaansa. Clare kirjoittaa hyvin ja olen valvonut tämän sarjan parissa useamman kuin yhden yön. Kuitenkin kolmannen osan jälkeen rupesin miettimään, onko sarjaa pakko välttämättä jatkaa. Neljäs osahan kertoi selvästi samoista henkilöistä, mutta koska suuri ja perusteellinen uhka oli vaihtunut, olisi ollut mukavaa saada uusi nimi sarjalle. Vaikka tykkään paljon enemmän tästä Sebastian -ideasta, siitä kertovat kirjat jättivät minut vähän kylmiksi. Henkilökemia jota ei muutenkaan kuvattu paljoa jäi aikalailla kokonaan ja hahmoihin oli kaiken aikaa hankalampi samaistua. Lisäksi kirjat olivat aika tylsiä ja näkökulmia vaihdeltiin jatkuvasti. Aivan liikaa jaarittelua, joka ei ollut kovinkaan olennaista. Lisäksi kirjat oli kirjoitettu siihen malliin, että niillä ei ollut selkeää loppua vaan se pakotti lukemaan seuraavan. Pidin enemmän ensimmäisten kirjojen selkeistä lopuista jonka jälkeen sai itse päättää, haluaako tietää miten Valentinen kanssa lopullisesti käy. Tämä kirja oli minulle henkilökohtainen pettymys. Claryn suuri valinta ei ollutkaan kovinkaan suuri. Olen pitänyt paljon Sebastianista ja erityisesti hänen ja Claryn "perhe tapaamisista". Koska odotin kirjan kertovan paljo Clarysta ja Sebastianista, voitte kuvitella pettymykseni kun he vaihtoivat muutaman sanan pari kertaa. Olisi ollut huomattavasti mukavampaa jos Sebastian olisi saanut Claryn ihan oikeasti vangiksi ilman että hänen tunteensa sotkivat asiaa. Kirjan loppu oli aika sekava ja selittelemätön. Selvä petaus Claren muille varjometsästäjistä kertoville sarjoille. Tämä kirja olisi ollut paljon parempi jos Emma ei olisi ollut mukana. Tai olisi ollut sitten kunnolla, hän jäi nimittäin aika mysteeriksi ja oli lähinnä häiriötekijä henkilölle joka ei ole lukenut muita Claren kirjoja. Lisäksi minua harmitti suuresti, että lopussa kaikki antavat Sebastianille/Jonathanille anteeksi ja surevat tätä, Simonilta viedään muistot jotka rupeavat sitten palaamaan ihmeellisesti, Magnuksesta ja Alecista tai muista hahmoista ei kerrota mitään ja kukaan muu kuin Magnus ei edes yritä estää historiaa toistamasta itseään. Lopun perusteella ihmettelen miten varjometsästäjiä oli vielä tarinan alun aikaan kun heidän hallituksensa ja lakinsa olivat sellaisia sontaläjiä näin kauniisti sanottuna. Ei siis mikään ihmeellinen teos, sillä surkea juonen toteutus tuhosi muuten toimivan idean. Hyvät kirjoitustaidot eivät siinä kauheasti lohduttaneet. Kirjaa olisi voinut lyhentää varmaan puolella poistamalla turhan jaarittelun tai sen tilalle olisi voinut laittaa jotain oikeasti hyödyllistä tai edes mielenkiintoista tekstiä. Jätän siis hyvin sekavissa tunnelmissa tälle sarjalle hyvästit, mielipiteeni siitä on nimittäin vielä kysymysmerkki. Toisaalta pidin ja toisaalta en. Vaaka taitaa tällä kertaa kallistua jälkimmäiseen vaihtoehtoon.
Upea lopetus hienolle tarinalle. Loppu oli kuitenkin hieman ennalta-arvattava ja suomentaminen paikoittain tökeröä, mutta niistä vain pieni miinus. Joka tapauksessa nautinnollista ja tunnerikasta luettavaa alusta loppuu saakka. Suosittelen kaikille jotka nauttivat paranormaalista romantiikasta. Kärkeen meni ainakin minun listallani.
Järkyttävää, sairasta ja raivostuttavaa luettevaa. Ainoastaan Ruususen nöyryyttämistä ja raiskaamista. En missään tapauksessa lue tätä loppuun. .
Todella hyvä Star Wars kirja. Tykkäsin tästä todella paljon. Tämä oli ensimmäinen Star Wars kirja minkä luin, siksi ehkä pidin tästä niin paljon, mutta joku joka on lukenut näitä liikaa ei välttämättä pidä tästä. 4,5 tähteä annoin siksi, että tästä puuttui jotain eikä yltänyt siksi viiteen tähteen.
Hyvä kirja. Yllättäviä juonenkäänteitä oli useampikin. Itse pidin silti ehkä vielä enemmän edellisistä osista, mutta erittäin hyvä oli tämäkin kirja.
Tästä alkaa maailman paras kirjasarja! Koko maailma vetää mukaansa kuin imuri, kieli on sutjakkaa ja hahmot upeita. J.K. Rowling on täysi nero Potterin keksiessään. En koskaan lopeta rakastamasta tätä sarjaa :)
Kirja oli mielenkiintoinen, koska se oli aivan ihana ja ärsyttävä samaan aikaan. Juoni vain tuntui junnaavan paikallaan ja vasta loppukappaleissa alkoi tapahtua. Tykkäsin silti kovasti kirjasta ja päähenkilöön Unnaan samastuin jostain syystä hyvin.
Aivan ihana kirja. Soturikissat on kyllä parhaita. Muuten täydellinen kirja, mutta Oravaliidon ja Vatukkakynnen riita ja Soturilain hiirenaivoisuus (siinä kohtaa, kun Lehtilampi ei voi rakastua kehenkään) ärsytti hirmuisesti. Mutta toisaalta ilman niitä kirja olisi ollut todella tylsä. "Yllättävän vihollisen" kanssa käyty taistelu oli todella jännittävä. Plussaa siitä. Tekee mieli aloittaa seuraava kirja heti ja onneksi se on nyt mahdollista. Suosittelen kirja lämpimästi!!!
Ihan jees kirja, ei parhaimpia, mutta ihan hyvä kuitenkin. Seuraava kirja on jo kirjastosta lainassa, mielestäni on kiva vaihteeksi lukea sarjaa, jotka ovat kuitenkin itsenäisiä tarinoita. Jotkut sarjat venytetään välillä turhankin pitkiksi, joten oli ilo huomata että sarja jatkuu itsenäisellä jatko-osalla.
Tämä oli kyllä mulle pettymys. Tykkäsin edellisistä kirjoista enemmän, tämä kirja tuntui olevan hajuton, mauton ja väritön. Pakko oli lukea että näkee miten sarja päättyy ja tarina oli ihan ok, mutta jotenkin tästä jäi puuttumaan sama flow kun aiemmista kirjoista. Se jokin puuttui. :/ Kirjan taustateksteistä sai sen kuvan että kirjailijalla oli työ ja tuska saada opus tehtyä ja mielestäni se paistaa kirjasta.
Kansi oli apuna, kun ne kiipesivät. Oli vaikea päätellä, missä mennään. Kuvittelin sammalkukkametsän väärään paikkaan, kun sekoitin paikan vällillä hiukan Usvasaareen,(Orrinin tapahtumapaikkaan,)kun sarjat ovat niin samallaisia. Välillä päähenkilön nimi oli Matias ja joskus Mathias. Rasittavaa kun rotat ovat pahiksia. Mitä ne ovat tehneet? Levittäneet ruttoa? Ei suinkaan. Rotissa oli kirppuja. Kirput niitä taudin tartuttajia ovat. Pitäisi kirjoittaa kirja mustasurma-ajalta rottien näkökulmasta! Ne kärsivät paljon pahemmin kuin ihmiset. No takaisin kirjaan. Rotilla oli tyhmä silmän väri. Ei rotilla voi olla kellanvihreitä silmiä! Niillä on vain kolmea silmän väriä: a)siniruskeat:ruskea pallero, musta piste keskellä, sininen reunus.(yleisin) b)rubiinit:kauttaaltaan tumman punaiset.(vain vaaleilla rotilla)c)punaiset:kuttaaltaan punaiset.(ainoastaan albiinon eli valkean puna silmäisen).Metusalemin sekä apotti Mortimerin kuolema harmittaa. Se arvoituksen ratkominen oli hauskaa. Mutta se ei että miekka ei ollutkaan siellä. Miksiköhän Matias selvisi, vaikka Cluny tökki sitä myrkky piikillä. Pidin kirjasta, vaikka huommauttelemista olikin.