Loistavaa. Kerrassaan loistavaa.
Kun luin kohdan, jossa Saphira kertoo Bromin olevan Eragonin isä, jähmetyin paikalleni. Ensimmäisen puoli minuuttia olin täysin paikallani ja vain tuijotin sivua. Sitä seuraava minuutti kului siinä, kun kelasin ajassa taaksepäin niihin kohtiin, joissa Brom esiintyi aikaisemmissa kirjoissa. Ensimmäinen ajatukseni oli suunnilleen tällainen:
Mitä?!
Se oli hienoinen shokki.
Tuon lisäksi melkein itkin siinä kohdassa, jossa Oromis ja Glaedr kuoli. Surullista.
Tämä kirja on Mahtava erittäin isolla M:llä! Paolini on luonut upean maailman upeine olentoineen ja upean tarinan upeine hahmoineen. Kun kirjan aloittaa, ei sen lukemista malta lopettaa. Muinainen kieli on upeaa.
Kaikki on upeaa! Brom on lempihahmoni, koska hän on vain niiiiiin... no, upea!
Ja Arya.... ah, kuinka ihanaa!
Ihailen Paolinin kykyä kirjoittaaniistä inhimillisistä virheistä, joita Eragon tekee. Eragon on pohjimmiltaan ihminen, joten hän pakostakin tekee virheitä.
Tosi mielenkiintoinen kirja, verrattuna seuraavaan osaan. Ei ollut hirveästi mitään turhaa pälpätystä ja selitystä, hahmot oli ihanan persoonallisia. En ehkä suosittelisi tätä kirjaa kuitenkaan teineille, ehkä enemmän semmosta ala-aste ikäisille suunnattua tekstiä.
Oli kyllä tosi kiva! Tunteet kyllä nousi pintaan, tulee ikävä vanhaa metsäreviiriä!
Tosi kiva! Tykkäsin paljonkin verrattuna seuraavaan osaan!
Ihana kirja! Tää oli tosi kivaa luettavaa, ja luinkin tän muutamassa päivässä!
Mua alko toi loppu jotenkin tympimään, kun Zoey oli mokannut melkein kaiken :/
Tää oli ihan sika hyvä! Suosittelen tätä sarjaa oikeesti mun kaikille kavereille :D
Ihan ok, vähän tylsä, koska se matka oli niin pitkä.
Alku oli aika tylsä, en olis millään jaksanut lukea loppuun :/
Matka jatkuu siitä, mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. Roland on saavuttanut ensimmäisen kirjan tavoitteensa ja oikeastaan vasta nyt varsinainen matka kohti Tornia voi kunnolla alkaa. Heti ensimmäiseksi on huomioitava pituus, kirja on kutakuinkin tuplat ensimmäisestä. Tässä osassa keskitytään pitkälti ka-tet:in kokoamiseen, siis toisin sanoen sen joukkion, jonka kohtalo on nivoutunut Rolandin tavoitteen ja Tornin ympärille. Myös kerronnallisessa tyylissä on havaittavissa muutoksia, sekä itse tarinan realistisuudessa. Siinä missä "Revolverimies" on kirjasarjan ensimmäiseksi kirjaksi uudelle lukijalle paikka paikoin vielä sangen korkealentoista (en sano, että se olisi huono asia), ollaan tässä osassa jo hyvin kärryillä. Nythän sitä paitsi liikuutaan paljon myös ns. "meidän maailmassamme", Kingin fantasiamaailman lisäksi. Kaiken kaikkiaan hoitaa osansa kunnialla ja pitää mielenkiinnon tarpeeksi tehokkaasti yllä, että pakottaa lukijaa jatkamaan sarjan lukemista, mutta eeppisyydessä ollaan silti yhä vasta alkutahdeissa.
Tää oli ihan hyvä, keskitason paremmalla puolella.
Henkilöt olivat kiinnostavia ja kohtuu hyvin rakennettuja, tosin Jade ja Sausette olivat niin ärsyttäviä, että en taida edes sanoa. Onneksi seuraavat henkilöt eivät olleet niin ärsyttäviä.
Hyvä myös, että kaikki kuolleet on huomioitu. Toivottavasti tulevissa osissa avataan vähän tapahtumia ja annetaan vastaukset tässä kirjassa esitettyihin kysymyksiin.
Olin tätä kirjaa pari kertaa aiemmin pyöritellyt, mutta en ollut innostunt. Nyt kuitenkin päätin kokeilla ja alku tuntui ihan lupaavalta. Aden oli ihan.... hyvä hahmo, mutta tuntui kuin jotain puuttuisi. Lisäksi pidin Maryn "osasta" enemmän kuin päähenkilön, mikä oli häiritsevää. Tähän oli vain ängetty liikaa kaikkea eikä mitään mullistavaa käännekohtaa ollut. Kirjan keskellä kaikki meni totaalisen tylsäksi ja loppu olikin pelkkää pakkolukua. Sanoisin että Kodittomat sielut teoksen idea on ihan menevä, mutta toteutus surkea. En tule lukemaan kyseisen sarjan muita osia. Ainoastaan Riley oli henkilöistä parhaiten toteutettu.
Ranskalaisen Hugues Douriauxin "Kalliohin paholaisenpalvojat" (Finn Lectura, 1992) ilmestyi 1990-luvun alkupuolella neljään osaan jääneessä Musta virta -euroscifisarjassa, jota lähinnä oppikirjamateriaaleihin erikoistunut kustantamo yritti lanseerata myös täällä.
Luhella on tavattoman kaunis ja muodokas sini-ihoinen mutanttinainen, jonka lomamatka keskeytyy ikävästi kun hän sattumalta osuu todistamaan mystisen satanistikultin uhrimenoja. Saatananpalvojat ovat siinä mielessä ikävää jengiä, että nämä haluaisivat hävittää maailmasta kaikki erilaiset olennot ja erityisesti mutantit, ja tämän seurauksena päähenkilömme joutuu erilaisiin vaarallisiin tilanteisiin.
Luhella joutuu käymään samaan aikaan sisäistä kamppailua ja pohtimaan kuuluuko hän enemmän modernin maailman houkutusten pariin vai täytyykö hänen noudattaa edelleen luonnonkansansa perinteitä, jossa keskeinen osa on pelkässä lannevaatteessa tepastelu ja mutkaton suhtautuminen lemmiskelyyn, jopa siinä määrin että oma velikin on ihan sovelias petikaveri.
"Kalliohin paholaisenpalvojat" on niin huono kirja, ettei sitä malta jättää kesken, kuten joku internetissä muotoili: niin juonenkäänteet kuin henkilökuvauskin on niin kömpelöä, että ne tuovat mieleen alakoulun ainekirjoitustunnit. Seksismi paistaa läpi ja eroottiseksi tarkoitetut kohtaukset saavat nauramaan ääneen. Lieneeköhän kirjoittaja ollut aivan tosissaan tai selvin päin kun hän on kirjoittanut lauseen "sisareesi työntynyt penis oli vain harhaa".
Jotenkin sopivaa on, että suurta riemua ylimaallisella kehnoudellaan aiheuttava romaani jää kaiken lisäksi kesken, sillä viimeisellä sivulla mainostettu jatko-osa "Helvetillisten tuulien linna" ei koskaan ilmestynyt suomeksi.
Kirja oli ihan ok. Välillä tuli turhautunut olo. Loppua kohden kirja parani ja sai uusia juoni käänteitä.
Trilogia saa hyvän lopun. Mielessäni kävi vaihtoehtoja mahdollisesta päätöksestä mutta ohi meni, hyvä niin. Suosittelen.
Kuoleman salaliitto ei vetänyt alussa mukaansa sarjan edellisten osien tapaan. Kerros kerrokselta se kuitenkin syveni ja sytytti sitten arvaamatta lukijansa. Juoni oli mielekäs ja arvaamattomia käänteitäkin löytyi. Roarke oli hahmoista jälleen suosikkini ja lumoava itsensä. Eve taas alkoi hieman kyllästyttää minua ikuisten ongelmiensa kanssa. Luulisi, että hänen menneisyydestään olisi jo päästy eteenpäin, mutta aina jäädään jumiin lapsuuteen. Even ja Roarkeen avioliiton olisin toivonut syvenevän. Kirja oli kaiken kaikkiaan.... hyvä.
En keksi paljoa sanottavaa tästä kirjasta, mutta mielestäni se oli kuitenkin parempi kuin edeltäjänsä :)
Jatkaa ekan osan tavoin ajassa hyppelyä, luvut saattavat kertoa ihan eri ajoista siilon kannalta. Hyvä trilogian toinen osa. Jos viimeinen on kahden edellisen kaltainen, trilogia on loistava. Loppua odotellessa.
Voi voi, en meinannut päästä ollenkaan tähän kirjaan kiinni kun sen aloitin. Ideanahan tämä oli erikoinen, en ole tämän tyylistä varmaan lukenutkaan, mutta jotenkin tämä ei vaan vienyt minua mukanaan. Monet tästä ilmeisesti ovat tykänneet ja kirjaakin myyty yli 20 maahan, mutta se jokin tästä puuttui, jotta itse olisin huokaillut ihastuksesta. Päähenkilö oli vähän omaan makuun liian naiivi ja nössykkä, vaikka taisi hänkin saada vähän tempperamenttia kirjan loppua kohden. Tämän tarinan elokuvaoikeudetkin on vissiinkin jo ostettu, tämä saattaisi ehkä upota paremmin elokuvana koska visuaalisesti tästä saisi varmasti todella näyttävän oikean elokuvan tekijän käsissä. Tässä kirjassa oli ripaus mystisyyttä, romantiikkaa ja vähän enemmän taikuutta, niin hyvää kuin sitä pahaakin, ja tämä varmasti löytää omat faninsa, en epäile. Teos jäi vähän sellaiseen kohtaan, että voisikohan tähän olla jatkoakin tiedossa. En tiedä vaan, että jaksaisinko itse lukea enää toista kirjaa.
Hyvä, mutta ei Pratchettin parhaita kirjoja. Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/07/kirja-arvostelu-terry-pratchett-taytta.html
Caraval kertoo satumaisen tarinan kahdesta sisaruksesta ja heidän vapaudenkaipuustaan, joka johtaa heidät magian maailmaan, kilpailuun jossa voittajan palkintona on toiveen toteutuminen mutta jossa häviön hinta on kallis. Scarlett ja Tella matkustavat saarelle ottamaan osaa tähän vuotuiseen kilpaan, kun säännöt yhtäkkiä tuntuvatkin muuttuvan. Tella siepataan, ja Scarlettin ainoa keino saada sisar takaisin on voittaa kilpailu. Mutta miten voitto on mahdollinen, kun kilpailu tapahtuu maagisessa maailmassa jossa ei ikinä voi tietää mikä on totta ja keneen voi luottaa? Scarlettin täytyy tehdä valintoja ja päätöksiä niin rakkauden kun elämänkin suhteen kulkiessaan kohti kilpailun loppua ja sisarensa löytämistä.
Kirja oli todella mielenkiintoinen, ja maailmankuvaus oli erittäin tarkasti laadittu. Juoni oli itselleni kirjassa parasta, erityisen positiivisesti yllätyin odottamattomista juonenkäänteistä ja siitä, miten lukijana ei koskaan tiennyt mitä odottaa seuraavaksi. Kirjan hahmotkin olivat huolellisesti laadittuja, vaikka jäivätkin ehkä vähän sivuun kirjan juonen viedessä mukanaan. Caraval on todella hyvä kirja, valitettavasti en vain itse juuri välitä tämän tyyppisistä kirjoista.
Suosittelisin Caravalia lukioikäisille ja vanhemmille mystisen fantasian ystäville. Kirja muistuttaa Erin Morgensternin Yösirkusta, joten jos pidit tästä kirjasta, suosittelen lukemaan myös Caravalin (tosin itse pidin paljon enemmän Yösirkuksesta kuin Caravalista) :)
Ymmärsinkö nyt oikein kun tuossa lopussa lucyä ja paulia kutsuttiin bernhardeiksi, että he ovat talouden hoitaja mr. Bernhardin äiti ja isä tai isoäiti ja isoisä? Kun lucy sanoi aika lopussa että heidän lapsensa ovat aikuisia kun gwendolyn syntyy.
No asiasta toiseen kirja oli loistava! Ainoastaan pari kohtaa olisi voinut selittää paremmin/tarkemmin ja gwendolyn olisi voinut olla päättäväisempi eikä itkeä gideonin perässä koko aikaa. Leslien ja raphaelin suhteesta olisi voinut kertoa pikkuisen enemmän ja jamesin osaa en oikein käsittänyt, jos hän kerta jäikin eloon niin eihän gwendolynin olisi edes pitänyt tavata häntä? Mutta rakastin xemeriuksen letkautuksia ja nauroin välillä ääneen! Hah ihana kirjasarja!
Devoted Souls kertoo nuoresta naisesta, Nellistä, joka harrastaa pelaamista. Nelli asuu yhdessä poikaystävänsä Nuutin kanssa ja työskentelee pelikaupassa. Kun uusi MMORPG-peli Devoted Souls julkaistaan, joutuu Nelli heti pelin vietäväksi. Seikkaillessa yhä syvemmälle pelin maailmoihin jää todellisuus pian toissijaiseksi, mistä Nelli joutuukin myöhemmin maksamaan, kun suhde poikaystävään rakoilee ja työkaverillakin on vaikeaa. Kun kaikki vaikuttaa romahtavan käsiin, löytää Nelli kuitenkin uusia ilon aiheita elämäänsä, kun peli siirtyykin osaksi todellisuutta ja Nelli tapaa, kuin sattumalta, pelistä löytämänsä ystävän todellisessa maailmassa.
Devoted Souls on mielestäni aivan ihana kirja, ja toivon todellakin että kirjasta tulisi myös jatko-osa. Kirjan pelimaailma on kuvattu moniulotteisesti ja värikkäästi, ja siitä on luotu todentuntoinen kuva lukijalle. Juoni on kiehtova ja arvaamaton, tosin itseäni harmitti vähän kun lopussa tuntui niin moni asia jäävän avoimeksi. Kieli oli kirjan tyyliin ja tapahtumapaikkaan sopivaa (esim. Suokki). Pidin myös siitä että kirjassa käsiteltiin asioita jotka tuntuivat ajankohtaisilta nykypäivänä (esim. Finncon), tosin tulevaisuudessa tämä saattaa tehdä kirjasta vanhentuneen, jos kyseisiä asioita ei enää ole. Kirjan suurin heikkous lienee hahmot, jotka olivat välillä vähän yksiulotteisia. Joitain asiota käsiteltiin myös hyvin pintapuoleisesti, ja olisinkin toivonut että joistakin kohdista oltaisiin kerrottu vähän yksityiskohtaisemmin.
Kirja on kuitenkin hyvin helppolukuinen, ja se sisältää paikoin myös sarjakuvaa, joten sopinee myös henkilölle joka ei lue niin paljon. Devoted Souls on hyvä sekoitus fantasiaa, todellista maailmaa, pelaamista, romantiikkaa ja kevyttä hauskanpitoa, ja kirjan teemojen toteutus oli erittäin onnistunut.
Suosittelen kirjaa yläaste-ikäisille ja lukiolaisille joita kiinnostaa pelaaminen ja/tai MMORPG't sekä kaikenikäisille geekeille! Yksi parhaista lukemistani teoksista! :)
Stephen Kingin Opus Magnum, part I. Mitä tästä voi sanoa.? Jos tätä pitäisi arvioida itsenäisenä kirjana, tarinana vailla jatkumoa, olisi se huomattavasti hankalampaa. Sellaisena tämä ei yksinkertaisesti toimisi. Mutta sinä, mihin tarkoitukseen tämä on tehtykin, siis suuren matkan ja seikkailun avauksesi, tämä toimii ja hoitaa tarkoituksensa kunnialla. Verrattain lyhyt verrattuna jälkimmäisiin osiin, mutta seikkailun tarkoitus tulee kyllä selville. Tyylikäs ja mielenkiintoinen aloitus matkalle kaiken kaikkiaan, mutta kritisoitaavaakin löytyy: kuten on oletettavissa, tähän tarttuva lukija useimmiten aloittaa Musta Torni-sarjan lukemisen ensimmäistä kertaa ja tällaisessa tilanteessa kirjan teksti on paikoin turhankin korkealentoista ja sekavaa, lähinnä liittyen käsitteistöön ja erilaisiin nimityksiin. Kysehän kuitenkin on Kingin itse luomasta fantasiamaailmasta ja paikoin lukijan on vaarana mennä jokseenkin sekaisin. Mutta ei tämäkään ongelma mielestäni liikaa vaivaa, matkaan päästään ilman sen suurempia kompasteluja, joskin kyseessä on sittenkin vain jonkinasteinen lämmittely, ikään kuin "harjoitusalusta", tulevalle eeppiselle seikkailulle.