Häkkilintu on todella hieno teos. Juoni on erilainen ja hyvä, toteutus on ensiluokkaista ja hahmot ovat ihan hyviä. Luin aikaisemmin keväällä Barbara Erskinen Nainen menneisyydestä kirjan ja kritisoin vahvasti kirjan pitkittymistä ja päähenkilöitä. Häkkilintu kirjassa ei ole noita ongelmia. Nainen menneisyydestä kirjan paikoitellen tönkkö kirjoitustyyli on hävinnyt kokonaan Häkkilinnussa. Mielestäni kirja on kirjoitettu täydellisesti ja tunteetkin on kirjoitettu onnistuneemmin mitä Erskinen esikoisromaanissa. Ja vaikka Häkkilintu on Nainen menneisyydestä tapaan kaksiosainen, niin Häkkilintu ei ole pitkitetty, vaan se on juuri täydellisen mittainen. Kirjassa tapahtuu koko ajan, mutta ei kuitenkaan liikaa. Molempien aikojen päähenkilö on hyvä, eikä missään vaiheessa tullut tunnetta, ettei olisi kiinnostanut lukea jommankumman näkökulmasta. Myös rakkaustarinat ovat paljon onnistuneempia tässä kirjassa. Clare ja Neil olivat hyvä pari, vaikka olisinkin toivonut Henryä Claren rakkaaksi. Menneessä ajassa Isobel ja Robert olivat ihana pari, ja heidän romanssiinsa oli nähty vaivaa.
Näin tiivistettynä Häkkilintu on todella hyvä ja hienosti kirjoitettu kirja. Tämän kirjan myötä Erskine nousi yhdeksi suosikkikirjailijoistani ja toivoisin, että häneltä suomennettaisiin enemmänkin kirjoja.
Pidin tästä kirjasta enemmän kuin varsinaisesta Kuura-trilogiasta. Hahmot olivat nyt samaistuttavampia (eli vähemmän hermoja riipiviä ja ärsyttäviä) ja juoni tuntui menevän eteenpäin paremmin. Kuura-trilogian lukeminen oli ajoittain raskasta, mutta tätähän luki jo ihan ilokseen!
Kirjan aihe oli hyvä, mutta en kauheasti pitänyt kirjassa esitellyistä henkilöistä. Paikoin oli myös aika hidastempoinen, mutta sitten niissä jännityskohtauksissa oli ihan tarpeeksi jännittämistä ja kirja pysyi siksi ihan mielenkiintoisena.
Voisi jotain vastaavia samanlaisista aiheista lukea. Ei ole tullut itseltä paljon tämmöisiä kirjoja näet aiemmin luettua.
Ihan mukava täytekirja, vaikka olisi ilman tätäkin voitu selvitä. Farleyn tarina oli hyvä, mutta kuningattaren tarina jäi liian suppeaksi, eikä tuonut paljonkaan lisäarvoa sarjan maailmaan. Kirjailijan haastattelusta tykkäsin lopussa.
Tässäpä tiiliskivimäinen toimintapläjäys! En ole oikein perustanut tästä sarjasta. Jostain syystä tämä kirja imaisi minut kuitenkin mukaansa 300 sivun jälkeen ja suorastaan ahmin kirjan lopun. En tiedä oliko syynä kirjan ja sarjan parantuminen loppua kohti, vai olinko vain innoissani sen loppumisesta. Joka tapauksessa tämä kirja oli mukavampaa luettavaa kuin aiemmat osat.
Ajatuksia herättävä ja tarkkanäköinen kirja. Pidin kirjan maanläheisestä tyylistä esittää rankat asiat. Teoksen lukeminen olisi varmasti ollut minulle vielä merkittävämpi kokemus, jos olisin hieman vanhempi. Nyt minulla ei ole (vielä) omaa kosketuspintaa vanhuuden mukanaan tuomiin ajatuksiin ja tunteisiin.
Kirjan maailmaan oli helppoa imahtaa sisälle. Pidän aina hyvän kirjan merkkinä sitä että ne pari päivää kirjaa lukiessa elää ikäänkuin kahden maailman rajalla. Jalat tukevasti täällä, mutta silmät lasittuneena ja mieli elävänä kirjassa. Tuulen nimi on loistava kirja, täydellisyyttä hipova, muttei kuitenkaan. Kirjan päähenkilön äkkipikaisuus ja aikaansaamattomuus rakkauselämässä on ajoittain rasittavaa, mutta toisaalta niin olisi myös liika täydellisyys. Liika on kuitenkin liikaa. Useat kysymyksen jäävät turhauttavasti ilman vastausta, mutta ehkä jatko-osat tuovat helpotusta tähän särkyyn. Kun laskin kirjan kädestäni tiesin että toinen osa oli saatava ja pian.
Yllättävänä sivuvaikutuksena kirja nosti myös valtavan tarpeen palata Robin Hobbin kirjojen pariin(ja ilokseni huomasin että niitähän on tullut monta lisää!). En pysty suoraan sanomaan yksittäistä asiaa joka yhdistäisi näitä kahta, mutta tunne oli sama kuin olisi mennyt käymään lapsuuden kodin naapurissa. Niin lähellä muttei kuitenkaan.
Erityismaininta vielä kauniista kannesta: Toimii houkuttimena niinkuin pitääkin.
Sarja on ollut mukavan erilainen, mutta jokin tässä kirjassa oli ettei pitänyt ihan otteessaan samaan tapaan kuin edelliset osat. Olisin kaivannut ehkä loppuun jotain lisää. Mutta kokonaisuutena kuitenkin mukavaa luettavaa, eikä kuitenkaan tökkinyt vaikka ei ihan imuvoimaisinkaan ollut.
Hyvä lopetus trilogialle. Juoni oli monipuolinen ja tarjosi aina vain uutta ihmeteltävää. Tarina sisälsi hauskoja jippoja, joista pystyi päättelemään tulevaa ja mennyttä. Tykkäsin siitä, miten tässä kirjassa viimein otettiin edes jotenkin kantaa aikamatkustuksen vaaroista tulevaisuuden todellisuudelle. Tämän asian sivuttaminen on hieman häirinnyt minua aiemmissa osissa.
Pidin sarjasta todella paljon vaikka vanhempi lukija olenkin. Jännällä tavalla yllättävä ja positiivinen luku kokemus.
Mielestäni parempi kirja kuin trilogian ensimmäinen osa! Tässä oli jännitystä, romantiikkaa ja itsensä etsimistä. Kirjasta tuli myös erkoinen tunne, että on lukemassa professorin elämänkertaa. Kaikki tässä kirjassa tapahtuneet käänteet johtivat ensimmäisen kirjan tapahtumiin. Minusta tuntui, että tämä kirja olisi pitänyt olla trilogian ensimmäinen osa!
Kun luin Nainen menneisyydestä ensimmäisen osan, olin aivan myyty. Juoni oli upea, erilainen ja ihana. Kirja oli todella mukaansatempaava ja melkeinpä täydellinen lukuun ottamatta kirjailijan paikoitellen tönkköä kirjoitustyyliä.
Mutta sitten luin 2. osan.
Nainen menneisyydestä on erittäin heikko teos, mikä vain jankkaa paikallaan ja toistaa samoja tapahtumia yhä uudestaan. Kirja oli pitkitetty mielestäni liikaa. Ensimmäinen osa oli mahtava ja upea, mutta toinen osa pitkitti tarinaa liikaa. Mielestäni kirja olisi ollut melkeinpä täydellinen jos se olisi tiivistetty yhdeksi vaikka 400 sivuiseksi kirjaksi. Tällä tavoin kirja vain hoki samoja asioita ja tilanteita aivan liian paljon, ja itse ainakin tylsistyin 2. osan aikana useammin kuin kerran.
Hahmoista en pitänyt muista kuin Timistä ja Richardista. Molemmat tosin jäivät aivan liian pieneen rooliin, mikä oli outoa ainakin Richardin kohdalla, olihan tämä Matildan elämän rakkaus. Jo oli todella typerä ja naiivi, varsinkin Nickin ja Samin suhteen, eikä hänellä tuntunut olevan minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Sam oli ainoa mielenkiintoinen hahmo hulluna pahiksena, mitä ei olisi ihan heti uskonut kirjan alussa. Ja Nick taas... Voi luoja, harvoin vihaan jotakuta hahmoa yhtä paljon kuin Nickiä. Hän oli täysin vastenmielinen tyyppi, enkä voinut sietää sitä, kuinka Jo oli niin rakastunut häneen. Ja tästä saakin hyvän aasinsillan Jo'n ja Nickin "rakkaustarinaan". En voi ymmärtää, missä maailmankaikkeudessa he olivat muka hyvä pari. Heillä ei ollut minkäänlaista kemiaa, Nick käyttäytyi jopa omana itsenään täysin sikamaisesti Jo'ta kohtaan (puhumattakaan Johnina), eikä mielestäni Jo'nkaan tunteet ollut kuvattu hyvin. Aivan kuin heillä olisi ollut vain pientä haparoivaa ihastumista kunnon rakkauden sijaan. Itseäni häiritsi hirveästi se, että joka mutkassa puhuttiin sitä, kuinka he olivat niin täydellinen pari, ja että he sopivat toisilleen täydellisesti, mutta minulle se ei ainakaan välittynyt lainkaan.
Kirjasta myös huomaa aika hyvin, että se on kirjoitettu -80 luvulla. Se, ettei raiskausta pidetä yhtään pahana asiana, kuvaa hyvin sitä, millainen ajatusmaailma oli vielä niinkin vähän aikaa kuin 30 vuotta sitten. Myös se, että naisella piti olla mies, kuvasi hyvin, ettei eletty aivan samaa aikaa kuin nyt. Suoraan sanoen minua ärsyttää Nainen menneisyydestä kirja. Se on pitkitetty aivan liikaa, se olisi ollut melkeinpä täydellinen jos sitä olisi tiivistetty noin 300 sivun verran. Hahmot olivat typeriä, hulluja sekä joltain siltä väliltä. Itselleni jäi todella paha maku suuhun kirjasta, ja ainoa mistä voin antaa edes vähän pisteitä kirjaa kohtaan on loistava ja mukaansatempaava ensimmäinen osa.
Mukavan lyhyitä tarinoita, joiden onnistuneisuus vaihtelee. Päälimmäisenä jäivät mieleen käkitarina ja peniskuiskaajan kertomus. Melkoisen hämmentäviä tarinoita nämä! Kirjan luki kätevästi yhdeltä istumalta.
Valkoinen aura kirjan alku on hyvin lupaava, ja paikoitellen todella selkäpiitä karmivakin. Mutta vain alussa. Kirjasta tulee yllättäen vähän tylsä, sekä paikoillaan jannaava. En myöskään pitänyt Vänskän kirjoitustyylistä. Siinä tökki jokin ja pahasti.
Hahmot jäivät aika vaillinaisiksi, eikä kukaan noussut edes hyväksi hahmoksi.
Kirja on kuitenkin nopeasti luettava, joten ei ollut ihmekään, että ohuen kirjan luki hetkessä. Kirjassa on myös hyvä sanoma, sekä traaginen loppu. Myös ihan viimeiset sivut olivat todella hyviä. Loppu sai aikaan väristyksiä, mitkä olivat tuttuja kirjan alkupuoliskossa, ja pelkästään kirjan alun ja lopun takia kirja saa kaksi tähteä.
Tämä oli ihan mainio laajennus hukka-Suomen maailmaan. Kuura-trilogiasta tuttujen hahmojen taustoja avattiin kiinnostavasti, ja Pitkäkangas kuvailee todella hyvin heidän tunteitaan ja vaikuttimiaan niin, että lukija liikuttuu toistuvasti. Tarina tempaisi mukaansa, mutta lukuisat kirjoitusvirheet, englannin kielen viljely ja anglismit, joita oli vilisemällä, verottivat vetoa. Jos Kuura oli mieleen, suosittelen ehdottomasti.
Kirja vaikutti lupaavalta mahdollisten taikaelementtien ja historialliseen aikaan sijoittuvan tarinan myötä. Petyin, kun taika ei ollutkaan niin taianomaista kun olin ajatellut ja koko touhu meinasi mennä rikoksen ratkomiseksi. Viimeisten sadan sivun käänteet palauttivat kuitenkin mielenkiintoni ja huomasin ahmivani loppua. Kirjan tarina on mielestäni jotain Caravalin ja Liikkuvan linnan väliltä.
Todella hieno kirja. Puolenvälin suvantovaihe on vähän raskas, mutta kirjan aloitus ja lopetus ovat loistavia. Kirjan maailma on hieno ja omaperäinen, haltiat on kirjoitettu mielenkiintoisella tavalla ja satuviittaukset ovat ihania. Suosittelen.
Yllätyin positiivisesti tämän kokoelman tarinoista! Osa oli todella hyviä ja muutkin tarinat aivan luettavia. Tällaista on odotettu. =)
Melko samantyylinen kirja, kuin sarjan aiemmatkin osat. En oikein koe näitä kirjoja omakseni, mutta ilokseni päähenkilömme ei enää tässä osassa ollut niin ärsyttävä tyyppi. Kyllähän tämän luki, mutta enpä taida enää toiste vaivautua. Tässä kirjassa vallan jakautuminen alkoi olla jo niin monipuolista, että en oikein pysynyt enää kärryillä kuka nyt halusikaan ja mitä.
Aivan loistava kirja, kuten edeltävätkin! Hiukan toki erilainen, mutta silti todella hyvä. En malttanut laskea kirjaa hetkeksikään alas, sillä tarina imaisi hetkessä mukaan. Loppu oli toki hieman erikoinen, mutta se saa janoamaan jatkoa:)
Elämäkerta valaisee monipuolisesti Tove Janssonin elämänvaiheita ja tuotantoa. Teoksessa avataan Janssonin tuotannon syntyvaiheita ja -taustoja. Jos ei kuitenkaan halua lukea jatkossa Janssonin teoksia biografisesta näkökulmasta, kannattaa tämän teoksen lukemista harkita tarkkaan. Teos tullee väistämättä vaikuttamaan jollain tavalla siihen, miten esimerkiksi muumikirjoja tulee lukeneeksi. Jos taas juuri yhteydet kirjailijan elämään kiinnostavat, suosittelen tätä teosta lämpimästi.
Annan teokselle yhden tähden kunnioittavasta sävystä, toisen mukaansatempaavasta kielestä, kolmannen kattavasta ja pätevästä lähdemateriaalista ja neljännen kuvituksesta, joka helpottaa ymmärtämään, mitä kuvataide(teoksia) milloinkin kuvaillaan. Viides tähti jää saamatta siksi, että kuvaliitteet eivät lopulta silti ole tarpeeksi kattavia.
Suosittelen teosta Janssonin tuotannon taustoista ja kotimaisen kuvataiteen historiasta kiinnostuneille.
Hyvä kirja. Ei mikään huippu lukukokemus, mutta ihan sillä asenteella tuli luettua kohtalaisen nopeasti, että pääsee seuraavan osan kimppuun.
Taas hieman parempi lukukokemus jo mitä edellinen osa, mutta ei kuitenkaan yllä ensimmäisen kirjan tasolle. Sarja on ehdottomasti kahlattava loppuun asti läpi.
Tämän lukemiseen meni selvästi enemmän aikaa, kuin mitä ensimmäisen osan lukemiseen. Ei ollut yhtään niin mukaansa tempaava, mutta lukemisen arvoinen kuitenkin.
Ihmisten erilaiset kyvyt ovat edelleen kiinnostavia, mikään muu tässä ei oikein sitten kiinnostanutkaan. Vallankumouksen suunnittelu ja eteneminen olivat suorastaan tylsiä, suhdekiemurat tuntuivat junnaavan paikallaan ja kaikki henkilöhahmot olivat ärsyttäviä. Onneksi sentään kirjoitustyyli oli aika jouhevaa ja kirjan sai luettua nopsakasti. Minua hämmentää myös, miksi ihmeessä tässä sarjassa kursivoidaan niin paljon asoita...